Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 16:07:48   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Služby DTH A-Sky-Net společnosti CSTV ze satelitu NSS-6

  Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik@seznam.cz Přidané: 17.06.2008


Společnost SES NEW SKIES, člen skupiny SES (kótovaná na burze Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG), dnes oznámila, že se společností CSTV (Chinese Satellite Communications Inc. - Čínská satelitní telekomunikační a. s.) uzavřela smlouvu na poskytnutí transpondérové kapacity na satelitu NSS-6.


Družice NSS-6 bude využívána pro přímé satelitní televizní vysílání DTH s názvem A-Sky-Net, které je zaměřeno na australský trh. A-Sky-Net společnosti CSTV nabízí větší počet čínských programů pro čínské diváky. Pro vysílání se bude zatím využívat celý transpondér. Uplink pro paket DTH bude zajištěn z Tchaj-wanu, příjem je možný v celé Austrálii.

Společnost Chinese Satellite Communications Inc. sídlí na Tchaj-wanu a na různých satelitech má k dispozici více než 50 programů ve vyšší kvalitě DTH, aby pokryla signálem velká města i venkovské regiony na asijsko-pacifickém území. Vedle své hlavní činnosti, vysílání DTH, společnost CSTV působí i v oblasti satelitních uplinkových služeb, distribuce programů, televize na internetové bázi, v oblasti vývoje nových mediálních technologií a v platformách zajišťujících programovou náplň (obsah).

Pan Wang Chih-Lung, prezident a generální ředitel společnosti CSTV řekl: „Naše cílové trhy v Austrálii budou ideálně pokryty signálem ze satelitu NSS-6 společnosti SES NEW SKIES. Tak bude možný příjem DTH programové nabídky A-Sky-Net pomocí malých, snadno instalovatelných satelitních antén. Těšíme se na to, že rozšíříme náš divácký dosah vysíláním z vysoce výkonného satelitu NSS-6.”

Pan Scott Sprague, hlavní viceprezident pro světový trh společnosti SES NEW SKIES, řekl: „NSS-6 na orbitální pozici 95° východně a NSS-11 na 108,2° východně jsou favorizované satelity pro pevně zakotvený paket DTH na asijsko-pacifickém území. Svými šesti svazky satelit NSS-6 poskytuje nejen flexibilitu pro uplink, nýbrž i downlink ve vysoce výkonném pásmu Ku. Těší nás, že společnost CSTV si vybrala satelit NSS-6 pro vysílání své australské nabídky DTH.”


O družici NSS-6

NSS-6 nabízí prvotřídní spojení pro Asii a svět. Na orbitální pozici 95° východně družice pokrývá satelitní trh od Středozemního moře až po Japonsko a přitom zajišťuje signál pro celou asijskou oblast, Austrálii, jižní Afriku a země Středního východu. Satelit disponuje linkami pro DTH a nejlepším spojením mezi regiony v satelitním odvětví a je tak vhodný pro televizní vysílání a širokopásmové sítě.


Yves Feltes, Media Relations, SES NEW SKIES


O společnosti SES NEW SKIES

Společnost SES NEW SKIES je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). Zajišťuje satelitní komunikační služby pro celou řadu obchodních partnerů, včetně poskytovatelů telekomunikačních služeb, televizních vysílatelů, akciových společností a vládních subjektů na celém světě. SES NEW SKIES vlastní a provozuje globální flotilu sedmi satelitů na oběžné dráze, další tři konstruované družice (NSS-9, NSS-12 a NSS-14) a pozemní příslušenství po celém světě. Sídlo společnosti je v Haagu, společnost má pobočky v Johannesburgu, Sao Paulu, Singapuru, Sydney a Washingtonu, D.C.

Kromě společnosti NEW SKIES je skupina SES výlučným vlastníkem předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v USA. Skupina SES také vlastní strategické podíly ve společnosti SES Sirius (90 %), Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje úplné řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím sdružené flotily 38 satelitů na 25 orbitálních pozicích. Další informace o společnosti SES NEW SKIES je možné najít na internetové stránce www.ses-newskies.com a o skupině SES na internetové stránce www.ses.com.


S využitím zdroje: SES Press, 17. 6. 2008, volně upraveno a zkráceno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
31.05.2008 • Firma ND SatCom získala kontrakt US-NAVY SPAWAR na přenosné terminály SATCOM
27.05.2008 • SES NEW SKIES obnovuje satelitní podporu pro Nature Conservancy
06.05.2008 • Britská satelitní nabídka FTA „Freesat” zahajuje 6. května 2008 - doplněno [ 2 ]
16.04.2008 • SES ASTRA podporuje satelitní vysílání z UEFA EURO 2008™
12.03.2008 • Počet německých domácností využívajících digitálních služeb ASTRA stoupl o 21,5 procenta na 9,75 miliónů
06.03.2008 • Stanice EuroNews zahájila vysílání magazínu „Comment: Visions”

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist