Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 04:12:16   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Na Déčku nově otevírá Medvídkova poradna a Dětská dopravní policie

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 09.01.2021


Po oblíbeném adventním kalendáři na webu Déčka si dětský program České televize pro své diváky na leden připravil řadu nových zábavně-vzdělávacích pořadů. Medvídkova poradna dětem napoví, jak se vypořádat se smutky a trápením. Historii nejmenším přiblíží nové díly seriálu DějePIC!, povědomí o ekologii rozšíří projekt Michal chrání přírodu s průvodcem Michalem Nesvadbou a cyklus Alenka v říši GIFů naučí základům výpočetní techniky.


„Při psaní scénáře a studiu materiálů jsem si uvědomil, jak důležité je se o přírodu starat. Třeba ta stejná voda, která existovala na Zemi před miliony let, je zde přítomna i nyní. Na základě toho jsem se začal na ekologii dívat novýma očima a přepracoval jsem všechny díly s daleko většími emocemi a zaujetím,“ vysvětluje průvodce pořadem, herec a mim známý z pořadu Kouzelná školka, Michal Nesvadba. A dodává: „Věřím, že díky milému humoru, který seriál přináší, malí diváci pochopí princip třídění odpadu a přijmou ho za své jako svůj přirozený životní styl, s myšlenkou na jasný cíl chránit přírodu pro další generace.“

Kromě ekologie si děti rozšíří své znalosti i v oblasti dějin českých zemí díky novým epizodám pořadu DějePIC!. Ten neotřelým způsobem vyprávění, s humorem a nadsázkou ukáže, co se událo v končinách nynějšího Česka od příchodu Slovanů až po vznik Československé republiky v roce 1918.

Zopakovat a doplnit pravidla chování v silničním provozu pomohou Šéf, Milajda, Noťas a Auťas, členové jednoho dopravního okrsku v nových epizodách Dětské dopravní policie.

Základní informace o internetu a ze světa počítačů dodá cyklus Alenka v říši GIFů. Roztržitý Oskar bez GPS zabloudí v muzeu a je zachráněn Alenkou, která ho představí svému iKrálíkovi, zástupci umělé inteligence. Ve virtuální králičí noře se pak dozví, jak a k čemu byl stvořen internet…

Geografické znalosti diváci získají z francouzského animovaného seriálu Olí a Jůla. Dvě koťata a jejich kamarádi procestují a poznávají postupně celý svět. A díky cyklu BBC Nebezpečný svět dinosaurů se děti dostanou zpět v čase za obřími vládci planety. Pořad pomocí nejmodernější grafiky a překvapivých experimentů názorně předvede, jak byli dinosauři nebezpeční. A některé dinosaury přivede dokonce zpátky k životu.

Na Déčku ordinuje také Medvídkova poradna. Medvídek a jeho plyšoví kamarádi nejmenším divákům vlídnou formou vysvětlí, jak se zachovat, když je přepadne smutek a trápení a co v takových momentech dělat. „Déčko od svého vzniku si vytklo za cíl, jako veřejnoprávní stanice, děti nejen bavit, ale i je vzdělávat. Chceme je tak zábavnou formou orientovat v současném složitém světě a pomáhat jim pochopit jeho tajemství a zajímavosti. Je to koncept zohledňující jak malé, tak starší,“ shrnuje výkonný ředitel ČT :D Petr Koliha.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize, 8. 1. 2021


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.01.2021 • Slunečná sfoukává první svíčku na dortu
11.01.2021 • Show Jana Krause - 13. 1. 2021
09.01.2021 • Sestřičky v roce 2021: Nové lásky, osudová rozhodnutí i nové tváře!
09.01.2021 • RTVS odvysiela v nedeľu špeciálnu spravodajskú reláciu Slovensko a svet v roku 2020
07.01.2021 • Reality show Milionář mezi námi pokračuje - v novém roce v novém čase…
07.01.2021 • Jednotka aj Dvojka sa tešili vysokej sledovanosti počas silvestrovského večera aj v novom roku

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist