Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 14:11:38   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Technika | Články
 

Philips TV představuje nové Mini LED televizory

  Autor: PRAM/TP Vision , e-mail: info@pram.cz Přidané: 08.12.2021


Společnost Philips TV uvedla na český trh dva nové modely svých Mini LED televizorů série PML9506 a PML9636. Televizory mají obrazový procesor P5, čtyřstranný Ambilight a PML9636 dokonce zvukový systém od Bowers & Wilkins. Oba modely jsou k dispozici ve velikostech 65 a 75 palců již od 46 790 Kč.


Technologie Mini LED

Jak už název Mini LED napovídá, nový typ podsvícení pracuje s výrazně menšími diodami. Obrazovka je rozdělená na 1024 zón, z nichž každá zóna dokáže regulovat kontrast nezávisle na jiných zónách. V každé zóně se poté nacházejí jednotlivé LED diody – v 65palcových obrazovkách je jich 8, v 75palcových poté 12 v každé jednotlivé zóně. V 65palcové variantě je tedy celkem 8192 LED diod, 75palcová varianta nabízí celkem 12 288 LED diod. Díky tomu může celý systém na reálný obraz reagovat mnohem jemněji a přesněji.

Mini LED televizory jsou vhodné například pro hráče konzolových her, kteří chtějí televizi se špičkovými parametry, ale mají strach z vypálení pixelů. Díky větší svítivosti, který dosahuje až 2000 nitů, je televizor vhodný pro nezatemnělé prostory s nadbytkem slunečního světla.


Pomáhá i umělá inteligence

Základem všech zmíněných modelů je LCD obrazovka s rozlišením 4K s podsvícením Mini LED, které tvoří několik tisíc diod, dokonce i samostatně ovladatelných zón je přes tisíc. To vše je ovšem podpořeno výkonem řídícího procesoru P5, který využívá i postupy umělé inteligence. Vynikající zobrazovací parametry – jako je 10bitové zpracování barev, zaručující nejméně 95 % všech možných odstínů, či vynikající maximální jas (1500 nitů u PML9506 a 2000 nitů u PML9636) jsou předpokladem i pro úspěšné zvládání videa v nejvyšší kvalitě, tedy s vysokým dynamickým kontrastem (HDR, High Dynamic Range), který dnes využívají jak disky Ultra HD 4K Blu-ray, tak i prémiové verze předních streamovacích služeb jako je Netflix či Prime Video. Aby byla zajištěna maximální kompatibilita s HDR videem, podporují televizory Philips všechny aktuálně užívané formáty této vlastnosti, tedy HDR10/HDR10+, HLG a Dolby Vision.

Operační systém Android TV, který televizory Philips používají, nabízí přes pět tisíc aplikací pro využití v televizorech, mezi nimiž nechybějí ani aplikace prakticky všech tuzemských internetových televizí a dalších serverů.


Hry na velké obrazovce

Sledování televizních pořadů či filmů ale není jediným využitím TV přijímačů. Stále oblíbenější jsou i pro hraní počítačových her – ostatně velká obrazová plocha zajišťuje intenzivnější dojem ze hry. Nové televizory Philips proto pamatují i na hráče: automaticky rozpoznají připojení herní konzole a nastaví herní režim, který využívá funkce VRR (Variable Refresh Rate) a FreeSync, zajišťující plynulý vjem bez rušivého zadrhávání. Kromě toho mají tyto televizory Philips pro připojení externích přístrojů konektory HDMI ve verzi 2.1, které dokážou přenášet obrazový signál tvořený až 120 snímky za sekundu, což právě využívají i nejnovější herní konzole. Zážitek z hraní doplňuje čtyřstranný Ambilight.


Zvuk od britských specialistů

Celkový dojem ze sledování televize ovšem netvoří jen obraz, důležitou složkou je i zvuk. V případě televizorů řady PML9636 je součástí modelu zvuková lišta, která je pevně připojena ke stojanu přijímače, provedení je ale využitelné i při montáži televizoru na zeď. Na řešení zajišťujícím maximální kvalitu se podílela uznávaná britská firma Bowers & Wilkins. Zvukové řešení nabízí reproduktory v konfiguraci 3.2.1 o výkonu 70W směrovaných k divákovi i vyzařujících vzhůru pro odraz od stropu (jak to předpokládají moderní audio formáty Dolby Atmos a DTS:X). Výsledkem je nesmírně plastické zvukové pole dotvářející realistický vjem schopný vtáhnout diváka ještě více do děje.


O společnosti TP Vision

TP Vision Europe B.V. (TP Vision) je společnost registrovaná v Nizozemsku se sídlem v Amsterdamu. Stoprocentním vlastníkem společnosti TP Vision je skupina TPV Technology Limited (TPV), světový lídr ve výrobě monitorů a televizorů.

Společnost TP Vision je klíčovým hráčem v oblasti spotřební elektroniky zaměřeným na audiovizuální zábavu. TP Vision se zaměřuje na vývoj, výrobu a marketing televizorů Philips v Evropě, Rusku, na Středním Východě, Jižní Americe, Indii a vybraných státech Asie a Tichomoří a na audio produkty pod značkou Koninklijke Philips po celém světě. V TP Vision spojujeme silnou značku Philips s vlastním produktovým vývojem a tvorbou designu, obchodní strategií a průmyslovými zkušenostmi TPV. Naší vizí je vytvářet produkty, které spotřebitelům poskytnou prvotřídní zvukový i vizuální zážitek.


Sledujte nás také na sociálních sítích:

Facebook: https://www.facebook.com/PhilipsTVCzech
Twitter: https://twitter.com/tpvision
YouTube: https://www.youtube.com/TPVisionCorporate
Instagram: https://instagram.com/philipstvs


Jiří Kroulík, Account Director, PRAM Consulting
Jolana Poláková, Marcom, PR & Event Manager, CEE TP Vision



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.10.2021 • Éra teletextu sa končí, nahrádza ho HbbTV, EPG či internet
05.08.2021 • Televizory Philips Performance nabízí vyvážený poměr cena/výkon
22.04.2021 • CRA hlásí první certifikovaný přijímač pro digitální rozhlasové vysílání DAB+
14.04.2021 • Philips TV & Sound si odnáší čtyři ceny Red Dot Awards 2021
22.02.2021 • Ako postupovať pri zhoršení kvality televízneho príjmu
22.02.2021 • Panasonic uvádí novou řadu LCD laserových projektorů PT-MZ880

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist