Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 17.04.2024 - 00:35:50   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

Prima od června omezí přetáčení reklamy u zpětného zhlédnutí pořadů v IPTV

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 22.02.2022


Skupina Prima stanovila pro operátory televizního vysílání přes internet (IPTV) konečný termín spuštění nových pravidel pro možnost přetáčení obchodních sdělení při zpětném zhlédnutí svých pořadů na 1. červen letošního roku. Operátorům Prima nabízí několik možností, jak funkci přetáčení reklamy svým zákazníkům zprostředkovat.


„Rozhodli jsme se vyjít vstříc žádostem některých operátorů, pro které je zavedení nového technického řešení komplexní s ohledem na jejich platformy pro různá zařízení. Konečný termín zavedení nových pravidel pro omezení přetáčení obchodních sdělení stanovujeme na 1. června 2022. Věříme, že tímto rozhodnutím získáme navíc dostatek času, aby operátoři mohli připravovaná řešení odladit a otestovat. Zároveň to všem umožní vysvětlit chystané změny divákům a zákazníkům,“ vysvětluje Vladimír Pořízek, komerční ředitel skupiny Prima.

„Zdroje z reklamních příjmů jsou pro nás coby komerční televizi zcela zásadní, v praxi jde o hlavní zdroj financování výroby našich pořadů. Stále rostoucí trend zpětného sledování pořadů a s tím spojeného přetáčení reklam v kombinaci se všeobecným trendem růstu cen, který zvyšuje náklady na produkci pořadů, je pro naši skupinu nadále neúnosný. Zatímco operátoři na nabídku zpětného přehrávání bez reklam lákají v reklamních kampaních nové zákazníky, my mezitím každoročně přicházíme o stovky milionů korun z neodvysílané reklamy,“ dodává Vladimír Pořízek.

Omezení přetáčení reklam skupina Prima zavádí u všech IPTV operátorů současně. Pro rok 2022 se domluvila s operátory, kteří potřebné technické řešení implementují, na plošném snížení objemu reklamy zobrazované divákům při zpětném zhlédnutí pořadů. Díky tomu diváci uvidí jen přibližně třetinu reklamního breaku. Na obchodní politice jednotlivých operátorů pak bude, jaké balíčky s možností přetáčení reklam svým zákazníkům nabídnou. K dispozici mají celkem čtyři varianty.


Jaké varianty mohli operátoři pro své zákazníky vybrat?

1. Varianta 1: Televizní reklamy budou moci uživatelé přeskočit během zpětného sledování po méně než polovině přehrávání reklamního bloku. Bude-li například osmiminutový, po třech minutách bude divákovi umožněno jej přetočit.

2. Varianta 2: Standardní TV reklama během zpětného sledování bude nahrazena aktuální jinou onlinovou reklamou, v rozsahu dokonce jen 1,15 minuty ve čtyřech reklamních blocích do hodiny, což je takřka třikrát méně, než je u nás divák zvyklý.

3. Varianta 3: Operátor vykoupil práva na možnost přeskakování reklamy při zpětném sledování, a diváci tak mohou sledovat Primu dál, jak byli dosud zvyklí.

4. Varianta 4: Pokud operátor žádnou z těchto variant není schopen zabezpečit (například z technických důvodů), musí bohužel přetáčení reklamy během zpětného přehrávání programu zakázat. Diváci uvidí všechny reklamní spoty tak, jak byly přehrány ve standardním vysílacím čase.

Zároveň s tímto krokem jsme zintenzivnili aktualizaci programových schémat, divákům se tak při zpětném zhlédnutí načte vždy přesný začátek pořadu, a nebudou tedy muset ztrácet čas jeho hledáním. Pokud diváci chtějí nadále sledovat oblíbené programy skupiny Prima bez reklam, mohou také využít placenou službu iPrima Bez reklam.


Internetové TV (IPTV) v Česku

Od roku 2018 se počet domácností, které mají IPTV příjem, více než zdvojnásobil. V roce 2021 měla IPTV příjem více než pětina všech domácností. Ve strategické cílové skupině 15–39 let má IPTV příjem téměř třetina lidí. Zpětné zhlédnutí (timeshift) tvoří více než polovinu sledovanosti u IPTV. Kompenzace od operátorů za přeskočenou reklamu byly do března letošního roku pro komerční skupinu Prima nulové.


Co je zpětné přehrávání?

Zpětné přehrávání pořadů neboli odložené sledování spočívá v možnosti přehrání televizního programu či jeho částí i s několikadenním zpožděním.


Co to je přetáčení reklamy?

Dosud bylo zvykem, že zpětné sledování umožnilo přetáčení pořadů tam a zpět, včetně reklamních spotů, k čemuž skupina Prima nikdy neposkytla oprávnění a nikdy za to nedostávala od operátorů peníze.


Gabriela Semová, vedoucí korporátní a interní komunikace, FTV Prima, 22. 2. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.02.2022 • Stanice O2 TV Sport získala práva na Ladies European Tour
12.02.2022 • Šlágr Sparta – Plzeň bude snímat rekordní počet kamer
11.02.2022 • Super Bowl LVI: Sportovní svátek odvysílá O2 TV na stanici Premier Sport 2
05.02.2022 • O2 TV Sport představí v jarních přenosech FORTUNA:LIGY řadu inovací
04.02.2022 • Comcast a ViacomCBS oznámily úplný souhlas regulačních úřadů se spuštěním SkyShowtime
02.02.2022 • Telly provedla rozsáhlou aktualizaci koncových zařízení pro sledování internetové televize

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist