Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 12:33:34   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

"Pražské" Rádio SPIN slaví 15 let v éteru a rozšiřuje svůj program do regiónů

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 02.04.2022


Rádio SPIN slaví 15 let v éteru a rozšiřuje svůj program do několika dalších regionů České republiky. Od 1. 4. si ho tak budou moci naladit posluchači v Liberci, Hradci Králové, Havlíčkově Brodě, Jihlavě, Táboře, Českých Budějovicích, Plzni a Karlových Varech. Skupina Radio United Broadcasting, která provozuje stanice, jako jsou Radio Kiss, Rádio BEAT, COUNTRY RADIO, Signál rádio a Radio 1, se tímto krokem rozhodla omladit stávající portfolio a rozšířit vysílání pro mladší cílovou skupinu. Doposud mohli rádio SPIN poslouchat jeho fanoušci pouze v Praze.


Unikátní obsah rádia SPIN si v průběhu let získal stabilní základnu posluchačů mladší cílové skupiny a v současnosti je jediným svého druhu na českém trhu. „Symbolicky k patnáctiletému výročí rozšiřujeme program rádia SPIN do několika dalších regionů, a cílíme tak na nové spektrum posluchačů konceptem, který přináší svěží, svérázný a osobitý projev a který na českém trhu doposud chyběl. Z našich průzkumů vyplývá, že tímto krokem potenciálně oslovíme 200 000 nových posluchačů, kterým budeme prostřednictvím dalších frekvencí přinášet kvalitní kontent se zaměřením na hip hop a rap,“ uvádí Jan Čadek, obchodní ředitel divize rádií Media Clubu.

Rádio SPIN je městskou hudební stanicí, která se zaměřuje na mladší cílovou skupinu (12–29 let) poslouchající hip hop, rap a r´n´b. Posluchačům nabízí především oldschool, newschool a nejvíc CZ-SK scény v českém éteru. „Společně s rozšířením obsahu rádia SPIN do dalších regionů přinášíme nejen updatovanou verzi loga, ale také nový slogan: Nejvíc rapu v rapublice, který vychází z hudebního zaměření stanice,“ uvádí Roman Blinka, ředitel stanice rádia SPIN, a doplňuje: „Kromě hudby se rádio SPIN bude dále zaměřovat na poskytování dopravních informací pro řidiče, kulturního a společenského servisu a ve zpravodajství klást důraz převážně na rap a klíčové sportovní události nejen v republice.“


Rádio SPIN si mohou posluchači od 1. 4. naladit na těchto frekvencích:

Praha – 96,2 FM
Tábor – 107,8 FM
Liberec – 94,1 FM
Hradec Králové – 104,1 FM
České Budějovice – 106,8 FM
Havlíčkův Brod – 89 FM
Karlovy Vary – 87,8 FM
Plzeň – 94,9 FM
Jihlava – 96,2 FM


Historie Radia SPIN spadá do prvních let nového milénia, doposud ji mohli posluchači naladit pouze v Praze na frekvenci 96,2 MHz. Její program od počátku nabízí hudbu zaměřenou na mladší posluchače. Mezi interprety, kteří jsou se stanicí neodmyslitelně hudebně spjati, patří například 2PAC, 50 Cent, Eminem, z československé scény pak PSH, Maniak, Paulie Garand, DJ Wich, Ben Cristovao a spousta dalších. Pravidelně se posluchači rádia SPIN potkávají s oblíbenými moderátory v čele s Ladislavem Poetou Zemanem, Danielem Ferencem, Romanem Blinkou nebo Janou Grunerovou.

Společnost Media Club, jež obchodně zastupuje také skupinu Radio United Broadcasting, podle výsledků poslechovosti za 3. a 4. čtvrtletí 2021 zasáhne téměř 4 900 000 posluchačů v cílové skupině 12–84 let, oproti komerční konkurenci zadavatelům reklamy nabízí o 1 700 000 posluchačů více, a je tak jedničkou na českém rádiovém trhu. Reklamní prostor nově obsazených frekvencí rádia SPIN bude cílit na regionální reklamu a partnery.

Media Club obchodně zastupuje mimo jiné také rádio Impuls, které si týdně naladí 1 652 000 posluchačů, či rádio Evropa 2, jež dosahuje poslechu téměř 1 500 000 posluchačů týdně. Další v řadě jsou také Frekvence 1 s více než 1 000 000 posluchačů týdně, rádio KISS, které dlouhodobě výrazně roste – týdně ho poslouchá téměř 900 000 posluchačů, nebo Country rádio, které překonalo hranici 600 000 posluchačů za týden.


Eliška Svátková, PR konzultant, Externí dodavatel pro FTV Prima, 31. 3. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.04.2022 • Psali jsme na Apríla: Střední vlny v České republice nečekaně ožívají
24.03.2022 • Najlepšie kriminálky plné napínavých prípadov prinesie úplne nová televízia Markíza KRIMI
01.03.2022 • RTVS spúšťa nepretržité spravodajské vysielanie :24
30.12.2021 • Český rozhlas končí 31.12.2021 vysílání na na středních a dlouhých vlnách (AM)
21.12.2021 • RTVS slávnostne odštartovala vysielanie štvrtého televízneho okruhu :ŠPORT
27.11.2021 • Vysílání z Cukráku má výročí - běží už 60 let

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist