Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 18:22:30   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Úspěšný repositioning tematických stanic Skupiny Nova

  Autor: TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 15.04.2022


Skupina Nova minulý rok na podzim spustila zcela novou stanici pro ženy Nova Lady a zároveň provedla řadu programových a grafických změn s cílem lepší profilace svých stávajících tematických stanic. Ty představují alternativu k hlavnímu kanálu TV Nova, oslovují specifičtější cílové skupiny a dosahují vyšších afinit pro reklamní zadavatele.


„Lepší profilace stanic je dobrou zprávou pro reklamní zadavatele a jejich kampaně, které se stávají efektivnější v zásahu zajímavých klientských cílových skupin," shrnuje Jan Vlček, generální ředitel TV Nova.

Porovnání letošního prvního čtvrtletí s loňským prvním kvartálem ukazuje v rámci profilu velký posun směrem k ženskému publiku u stanice Nova Fun. Ta prošla také výraznou grafickou proměnou, včetně změny názvu (původně Nova 2), která více koresponduje s jejím zaměřením a obsahem. Stanice si
polepšila zejména u klienty žádané cílové skupiny žen v domácnosti, ve věku 18 až 34 let narostly v share o 1,62 procentního bodu a afinita této CS vzrostla o 54 %. Svěží grafika a název přinesly kladný divácký ohlas. Nárůst sledovanosti je patrný i u mladších diváků, např. u ve věku mezi 10 a 14 let se podíl na sledovanosti meziročně zvýšil o 1,33 procentního bodu a afinita této CS narostla o 106 %.

Další významná změna profilu při porovnání letošního prvního kvartálu s loňským je patrná u stanice Nova Action, která se naopak výrazně posunula směrem k mužskému publiku. Dostala se tak výrazně do popředí a zakotvila mezi stanicemi se zcela největším zastoupením mužů na TV trhu. Pozitivní dopady jsou patrné např. u cílové skupiny muži 25 až 34 let, kde se podíl na sledovanosti meziročně navýšil o 0,09 procentního bodu a afinita u této CS vyrostla o 64 %.

Změny v profilu stanice Nova Gold jsou na první pohled méně výrazné, stále oslovuje primárně ženy středního věku. V meziročním srovnání prvního čtvrtletí s loňským je evidentní pozitivní vývoj sledovanosti. Například u žen 35 až 44 let narostl share meziročně o 0,49 p.b. a afinita této CS je vyšší o 23 %. U cílové skupiny žen v domácnosti 25 až 45 let se podíl na sledovanosti zvýšil o 0,38 procentního bodu a afinita této CS narostla o 14 %.

Na Nova Cinema proběhly jen menší změny. TV stanice typická skvělými filmy nadále cílí na mladší publikum. Meziročně si polepšila např. u diváků 18 až 23 let, kde share narostl o 1,12 procentního bodu a afinita této CS je vyšší o 8 %. Zlepšení je patrné také u mladých rodin, kdy například u osob ve věku 25 až 40 let pečující o dítě podíl na sledovanosti meziročně narostl o 0,36 procentního bodu a afinita v této CS narostla o 10 %.

Nová stanice Nova Lady oslovuje zejména ženy v produktivním věku. V letošním prvním čtvrtletí podíl na sledovanosti u žen 25 až 34 let dosáhl 1,08 % a vysoké afinity 2,1.

(Zdroj dat: ATO – Nielsen Admosphere, živě+ TS0-3, profil stanic v CS 4+, celoden, afinita k 15-54, období Q1 2022 (vs Q1 2021) data k 12. 4. 2022)


PR Press TV Nova, 14. 4. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.04.2022 • "Pražské" Rádio SPIN slaví 15 let v éteru a rozšiřuje svůj program do regiónů
01.04.2022 • Psali jsme na Apríla: Střední vlny v České republice nečekaně ožívají
24.03.2022 • Najlepšie kriminálky plné napínavých prípadov prinesie úplne nová televízia Markíza KRIMI
01.03.2022 • RTVS spúšťa nepretržité spravodajské vysielanie :24
30.12.2021 • Český rozhlas končí 31.12.2021 vysílání na na středních a dlouhých vlnách (AM)
21.12.2021 • RTVS slávnostne odštartovala vysielanie štvrtého televízneho okruhu :ŠPORT

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist