Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 17:31:41   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Pojďte poznávat svět na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 09.05.2022


Prima ZOOM vám ukáže v 19. týdnu svět v celé jeho kráse i temných odstínech. Dokumentární skvosty pro vás: čeká vás Ptačí inteligence bez hranic; ukážeme vám pravou zvířecí pohádku Lví bratři: Od kotěte po krále; budeme pokračovat v záhadách renesančního umělce Da Vinci: Tajemství Madony ve skalách; projdeme se po Nejdelším mostě Francie a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

11. 5., 20.00 hod. – Nedotčený ráj: Jižní Asie

Tento přírodovědný dokument představuje divoké a extrémní půvaby nedoceněného ráje, který nabízí jihoasijská příroda. Nenechte se zviklat neklidnou dobou celosvětových klimatických změn a navštivte spolu s námi nekonečnou a rozmanitou krajinu. Zjistěte, jak se místní ikonická zvířata dokázala přizpůsobit extrémním podmínkám a neúprosnému počasí. Sledujte, jak v rozmanitém prostředí zvířata bojují o život. Snímek Nedotčený ráj: Jižní Asie zachycuje i ty nejmenší detaily dechberoucích scenérií v nejvyšším možném rozlišení. Odhalte vzrušující životy zvířat na všech úrovních potravního řetězce a ve všech možných prostředích – od lesního podrostu, přes jeskynní systémy, až po vodní toky.


12. 5., 20.00 hod. – Válka Adolfa Hitlera (Vyhlazovací válka)

Vůdce nacistické Třetí říše se rozhodnul rozšířit hranice směrem na východ a udělat z Německa velkou kontinentální mocnost. Na základě vlastní politiky, která vycházela z rasistické ideologie, plánoval zničit nebo zotročit populace všech evropských států, jež mu stály v cestě. Věřil, že dobytí a ovládnutí Polska, Běloruska a Ukrajiny, sovětských socialistických republik nebo Pobaltí bylo jeho životním osudem. Sledujte příběh Války Adolfa Hitlera na východě Evropy.


12. 5., 21.00 hod. – Bitva o Británii: 3 dny k záchraně (15. srpna 1940)

Vůdce nacistické Třetí říše Adolf Hitler se rozhodl strhnout Velkou Británii na kolena. A během léta roku 1940 jeho bombardéry rozpoutaly peklo nad Anglií. Od severu k jihu bylo nebe pokryto padajícími bombami a neustále se na něm odehrávaly zuřivé letecké souboje na život a na smrt. Přestože stáli proti obrovské přesile, nebojácní piloti Britského královského letectva útočníky nejen odrazili, ale dokonce se jim podařilo zvrátit průběh druhé světové války. V historické mini sérii Bitva o Británii: 3 dni k záchraně oblíbený dějepisec Dan Snow a populární televizní moderátorka Kate Hubbleová zkoumají tři klíčové dny letecké bitvy o Anglii. Dokument přináší vzrušující ohlédnutí za důležitými a významnými válečnými momenty tak, jak se odehrávaly minutu po minutě. 15. srpna 1940 začaly Hitlerovy útoky naplno. 30. srpna 1940 došlo k nejintenzivnějším bojovým střetům a porážka Velké Británie se zdála nevyhnutelná. A 15. září vyčerpaní obránci Anglie vsadili všechno na jednu kartu, aby nakonec zvítězili v bitvě o jasnou leteckou převahu. Tato napínavá série se odehrává z pohledu statečných a veskrze neznámých hrdinů, kteří ve válce nasadili vlastní životy. Díky tomu propůjčuje zoufale nelidské válce neobvykle lidskou tvář.


12. 5., 23.00 hod. – Ptačí inteligence bez hranic

Tato zázračná dítka zvířecí říše mají zobáky a pera – a velmi zvláštní schopnosti! Nestor kea z Nového Zélandu je jediným druhem papouška žijícím v zasněžených horských oblastech. Rád zkouší, co dovede jeho vlastní mozek, řeší hádanky a zlobí turisty. Dokáže si odšroubovat láhev nebo otevřít batoh. Vypadá přitom tak odhodlaně, jako by rozuměl technice a fyzice. Tisíce mil na sever v Nové Kaledonii žijí další talentovaní ptáci. Místní vrány dokážou používat široký okruh nářadí určeného pro různé příležitosti. Jaké je tajemství jejich inteligence? Vychutnejte si velký test ptačího IQ a jeho výsledky, které jsou stejně zábavné jako překvapivé.


13. 5., 20.00 hod. – Kongo: Řeka extrémů (U pramene)

Řeka, která vypije všechny ostatní – tak jí říkají místní. Kongo je druhým největším říčním tokem na světě (z hlediska velikosti povodí a objemu průtoku). Na začátku, v severní Zambii, je pouhým pramínkem, ale po cestě na západ stále nabírá na síle. Je čím dál větší a stejně rostou i zvířata v jejím okolí. V hustém papyrovém porostu se ukrývá člunozobec africký. Ve větvích stromů číhají na kořist metrové krajty a ve vodách pod nimi spolu bojují obrovští hroši o moc a uznání. Aby zvířata v Kongu přežila, musí se přizpůsobit extrémním podmínkám. Evoluce tady dokonce zplodila některé jedinečné exempláře: například ryby s plícemi a křídly lovící na souši. Řeka Kongo navíc zalévá druhý největší prales na Zemi, ve kterém žije slon lesní. Zástupci tohoto druhu se znovu a znovu vrací do magické zátoky Dzanga. Co je tam vábí? Další z úžasných tajemství řeky Kongo.


14. 5., 21.00 hod. – Lví bratři: Od kotěte po krále

Lví mládě se narodí do mocné smečky a rychle se mu podaří zajistit si vůdčí postavení mezi ostatními sourozenci. Jenže po prohraném souboji s vlastním otcem je tento mladý samec s okamžitou platností vykázán do vyhnanství. Jak si poradí s brutální realitou africké savany?


14. 5., 22.00 hod. – Da Vinci: Tajemství Madony ve skalách

Jaké je tajemství nejzáhadnější malby slavného Leonarda Da Vinciho: Madony ve skalách? Proč namaloval ne jednu, ale dvě různé verze – a proč umístil svou Madonu do nitra jeskyně? Jaké tajuplné symboly inspirovaly tyto neobvyklé kulisy, které nejsou v evangeliích vůbec zmíněny? Na tyto vzrušující otázky odpovídá napínavý film, který se opírá o Da Vinciho vlastní poznámky a přináší několik překvapivých odhalení.


15. 5., 23.00 hod. – Nejdelší most Francie

Byl otevřen skoro před půl stoletím, má celkem 3356 metrů a i dnes zůstává Pont de Saint-Nazaire nejdelším mostem ve Francii. Cestu, která po něm vede a o které někteří snili dlouhá desetiletí, každoročně využije asi 11 milionů vozidel. Tato slavná megastavba se klene přes řeku Loiru a spojuje města Saint-Nazaire a Saint-Brevin-les-Pins. Na její konstrukci bylo použito 17 000 tun oceli, 80 tisíc metrů krychlových betonu a devět kilometrů závěsných kabelů. Stovky dělníků pracovaly přes tři roky ve velice složitých podmínkách, aby most úspěšně dokončily. Jak se vůbec podařilo tohoto obra postavit? Jaké technologické inovace byly použity? A jaké údržbářské i rekonstrukční práce je na něm nutné pravidelně vykonávat, aby nezchátral? Nenechte si ujít tento fascinující film, který přináší podrobný pohled na nejdelší most Francie.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


nové premiérové bloky 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestování Vesmír
Úterý Historie Zvířata
Středa Příroda Extrémy
Čtvrtek Války Příroda
Pátek Příroda Záhady
Sobota Extra Historie
Neděle Dobrodružství Věda a technika


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 8. 5. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
05.05.2022 • MET: Live In HD - opera Giacoma Pucciniho Turandot s Liudmylou Monastyrskou v sobotu 7. května
04.05.2022 • Epic Drama: s inspektorem Gentlym do „zlatých šedesátých“
02.05.2022 • Měsíc velkých koček: Přízrakem lesů Serengeti je královská leopardice
01.05.2022 • Pobavte se v květnu s Prima ZOOM
01.05.2022 • Mimi šéf v květnu na Minimax
25.04.2022 • Vydejte se na dobrodružnou výpravu na Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist