Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 11:04:10   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Pobavte se v květnu s Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 01.05.2022


Historie, příroda, cestování a špetka záhad – to je Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: ukážeme vám 10 největších pokladů Egypta; čekají na vás Dějiny Mosadu; odhalíme Záhady deštného pralesa; návrat oblíbence – Frank a býčí zápasy; další záhada – Da Vinci: Tajemství Mony Lisy; poznáme Domy na konci světa III a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

3. 5., 20.00 hod. – 10 největších pokladů Egypta (1. část)

Profesorka Bettany Hughesová nás zve na překrásný výlet po fascinující zemi, a přitom představuje Deset největších pokladů Egypta. Vydejte se na vzrušující poznávací výpravu za zázraky starověké říše od obřích chrámů až po ztracené poklady mocných faraonů. Odhalte tajemství jedné z nejstarších a nejtajemnějších civilizací lidských dějin. Bettany vyráží od delty řeky Nil na severu Egypta a její cesta vede až ke břehům Násirova jezera hluboko na jihu. Než tam dorazí, nevynechá ani dobře známé, ale neméně okouzlující zastávky u Velké sfingy, Rosettské desky, Velké pyramidy nebo v Údolí králů v Gize. Přitom se potkává s předními odborníky a egyptology, díky kterým pohlédneme na tyto poklady v úplně novém světle. V tomto okouzlujícím filmu uvidíte nejen staré známé oblíbené památky, ale také neočekávané neokoukané divy starověkého Egypta a celého našeho světa.


3. 5., 21.00 hod. – Dějiny Mosadu (Boj o přežití)

Izraelská zahraniční zpravodajská služba Mosad byla založena 13. prosince 1949. Jejím úkolem bylo zajistit existenci Izraele – malého státu, který vznikl jako bezpečné útočiště pro židy z celého světa. Mosad je také považován za pojistku proti tomu, že dojde k dalšímu holokaustu. Agenti této zpravodajské služby shromažďují cenné informace, a navíc mají povolení zabíjet. Hrozby namířené proti Izraeli opakovaně zavedly Mosad do odvážných operací, které se nakonec nepodařilo utajit před veřejností. O žádné další zpravodajské službě se toho zřejmě neví tolik jako o Mosadu. Izraelská vláda zásadně žádné informace nepotvrzuje, ale ani se je nesnaží nijak vyvracet. Má k tomu dobré důvody. Mnohé legendy, kterými je opředena její proslulá špionážní organizace, mají ohromit ostatní státy – zejména v muslimském prostředí, a odradit nepřátele Izraele. Tato historická mini série odhaluje dějiny Mosadu od počátečního boje o přežití, přes existenci v neustálé hrozbě zničení, až po současné období islámského terorismu.


4. 5., 20.00 hod. – Záhady deštného pralesa

Ostrov Barro Colorado, který leží v Panamském průplavu, je plný záhad. Některé se týkají rozmanitých druhů místních živočichů, jiné souvisí přímo se samotným ostrovem. Každý rok se sem sjíždějí stovky vědců a studentů, aby odhalily tajemství deštného pralesa. Ale tento rok je všechno úplně jinak. Na ostrov udeřila sucha, a nikdo neví proč. Sledujte práci výzkumných týmů, které bádají a experimentují uprostřed nedotčené přírody, a hlavně se snaží zjistit, kam se poděl déšť a kdy se zase vrátí.


4. 5., 21.00 hod. – Zrození Severní Ameriky (Počátek)

Ohnivé erupce. Gigantické záplavy. Drtivé nárazy velkých ledových ker. Masivní bombardování z vesmíru. Severní Ameriku formovaly mocné přírodní síly. Tato velkolepá třídílná dokumentární mini série odhaluje zapomenutý svět, který existoval dlouho před tím naším. Který křižovaly dávno ztracená pohoří, pouště velikosti Afriky a obrovitá vnitrozemní moře rozprostřená po délce celého kontinentu. Prozkoumejte světoznámé a ikonické americké pamětihodnosti, jako jsou Grand Canyon nebo Niagarské vodopády z úplně jiného pohledu, než jste dosud byli zvyklí. Sledujte nezastavitelné střety přírodních sil, které mají schopnost tvořit i ničit. Proslulý paleontolog Kirk Johnson vás zve na velkolepou výpravu do neklidné a bouřlivé minulosti Severní Ameriky. A přitom hledá odpovědi na tyto tři základní otázky: Jak tento kontinent vznikl? Jak se na něm vyvíjel život? A jakým způsobem se podoba severoamerického kontinentu podepsala na jeho obyvatelích? Odhalte neuvěřitelný příběh Zrození Severní Ameriky.


5. 5., 21.00 hod. – Den vítězství: Minutu po minutě

U příležitosti výročí Dne vítězství vznikl speciální historický film, který zachycuje události 8. května 1945 tak, jak se odehrávaly minutu po minutě po celém světě. Kompletní a ucelený přehled, jaký nemá obdoby, přináší všechny klíčové okamžiky konce druhé světové války. Nechybí záběry německých ozbrojených sil, které skládají zbraně, ale ani neznámé příběhy vězněných vojáků váhavě vycházejících z ostře střežených táborů vstříc období míru.


5. 5., 22.00 hod. – Frank a býčí zápasy (Představení)

Býčí zápasy ve Španělsku jsou světoznámou, ale velice kontroverzní tradicí, kterou mnozí kritizují a považují ji za prachsprosté týrání zvířat. Každoročně kvůli nim skončí na jatkách více než 11 000 býků. „Divoký“ Frank Cuesta se pustil do vyšetřování s cílem odhalit, kde je pravda. Říká, že býčí zápasy skončí, až na ně lidé přestanou chodit. A přestože je proti jakémukoli zákazu, je přesvědčený, že tento okamžik přijde, i když to možná nebude brzy. Nenechte si ujít další fascinující seriál s oblíbeným moderátorem a dobrodruhem Divokým Frankem.


5. 5., 23.00 hod. – Zabiják netopýrů

V průběhu šesti let zemřelo v Severní Americe přibližně šest a půl milionu netopýrů. Tato čísla znamenají jednu z nejhorších přírodních katastrof v dějinách. Doktorka Dee Ann Reederová z univerzity v pensylvánském Lewisburgu, která spolupracuje se Smithsonian Institute, a Greg Turner z pensylvánské lovecké komise bojují proti nemoci, která netopýry žene na pokraj vyhynutí. Zasáhla minimálně devatenáct amerických států a čtyři kanadské provincie. Doktor Nickolay Hristov z univerzity v Salemu zároveň ve stejnou dobu sleduje rozsáhlé netopýří kolonie tadaridy guánové v Texasu a Novém Mexiku, kde se snaží zjistit, jestli jsou i ony v ohrožení.


6. 5., 20.00 hod. – Velryby na lovu

V teplém Pacifiku u pobřeží Maui velrybí matka porodila potomka. Nyní nastala chvíle, kdy musí s mládětem vyrazit na pět a půl tisíc kilometrů dlouhou cestu ke studeným vodám Aljašky. Přestože už přišla o třicet procent vlastní váhy, musí mládě neustále krmit. Až se dostanou na jih Aljašky, matka bude s ostatními velrybami lovit sledě. Na sledě sem připlouvají také orky, jenže ty mají zálusk i na velrybí mláďata. Zpěv shromážděných velryb přehluší jedině kdákání všudypřítomných racků. Na nedalekých útesech jich tady hnízdí celé tisíce. Na lovu se snaží přiživit také všemi mastmi mazaní lachtani. Velrybám se to moc nezamlouvá. Zvláštní hra na kočku a myš právě začíná.


7. 5., 20.00 hod. – Nigel Marven: Divoká Střední Amerika (Honduras)

Připojte se k oblíbenému moderátorovi a dobrodruhovi Nigelu Marvenovi, který vyrazil na plavbu úzkým průlivem mezi Severní a Jižní Amerikou. Co hledá? Fascinující a úžasná zvířata i dojemné příběhy. Daří se mu je najít? Na každém kroku! Moderátor, přírodovědec a dobrodruh Nigel Marven odhaluje dechberoucí krajinu pozoruhodné oblasti mezi Severní a Jižní Amerikou. Objevuje mnoho zvláštních a výjimečných zvířat, která ve Střední Americe žijí. A seznamuje nás s lidmi, kteří zasvětili životy ochraně drahocenné přírody. Zároveň se dozvídá více o dávném odkazu starověké mayské civilizace, jež ovládala území všech států, do nichž zavítá od Guatemaly, přes Honduras, až po Kostariku.


7. 5., 21.00 hod. – Levhart teenager

Pemba je teprve dospívající samec levharta. Ještě je teenager, a proto vůbec neumí lovit, takže je naprosto závislý na své kropenaté matce. Ale když se matka najednou zraní a už nedokáže obstarat jídlo, Pemba má nové povinnosti. Jak si s nimi poradí?


7. 5., 22.00 hod. – Da Vinci: Tajemství Mony Lisy

Kdo je Mona Lisa? Tato otázka odstartuje vzrušující a napínavé pátrání jako z thrilleru. Odehrává se napříč celou Evropou a jeho aktéři hledají stopy, které by mohly odhalit skutečnou identitu dámy z Louvru. Už víme, že to není Lisa del Giocondo, manželka florentského obchodníka s hedvábím, jak jsme se dříve domnívali. Nově objevený historický dokument dokazuje, že pokud Leonardo skutečně namaloval portrét Lisy, muselo k tomu dojít v roce 1503 – to je nejméně deset let předtím, než datujeme vznik jeho nejslavnější malby. Tak tedy – kdo je Mona Lisa?


8. 5., 21.00 hod. – Domy na konci světa III (Lesní expedice)

Odvážní dobrodruzi a jejich týmy věrných pomocníků bojují proti silám matky přírody, aby vystavěli výjimečné domy na konci světa. Ať už jde o pustou část Montany nebo mrazivě ledový severní pól, jurty, dřevěné chaty nebo fascinující zemědomy, podaří se jim dokončit stavbu včas předtím, než uplyne termín? V tomto poutavém seriálu navštívíte moderní farmu ve Wisconsinu, horský dům v Maine, dům na stromě v pohoří Blue Ridge v Georgii nebo usedlost budovanou ve Velkých kouřových horách. Podívejte se, jestli si tito dobrodruzi dostavějí své domy snů a začnou bydlet na konci světa tak, jak si přáli.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 1. 5. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.05.2022 • Měsíc velkých koček: Přízrakem lesů Serengeti je královská leopardice
01.05.2022 • Mimi šéf v květnu na Minimax
25.04.2022 • Vydejte se na dobrodružnou výpravu na Prima ZOOM
21.04.2022 • Nejstarší klasika: Lutych-Bastogne-Lutych na Eurosportu
20.04.2022 • Pokračování sezony F1 na Sport1 a Sport2: Z Ferrari a Charlese Leclerca jsou rázem favorité letošního ročníku
18.04.2022 • Vesmírné putování na Prima ZOOM v 16. týdnu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist