Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 19:43:49   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Dva týdny dokumentárních parádiček na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 16.07.2022


Vyberte si, co vás nejvíc zajímá – Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: čekají vás Habsburkové na cestách; poznáte Divoké Karpaty; užijeme si celovečerní Vetřelce dávnověku; pokusíme se přežít V divočině s Bearem Gryllsem a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka:

19. 7., 21.00 hod. – Habsburkové na cestách (1. díl)

Habsburkové vládli Evropě takřka 650 let, až do roku 1918, a byli jednou z nejvlivnějších panovnických dynastií v celé Evropě. Během několika století dlouhé vlády si vybudovali pověst vášnivých stavitelů, ale také náruživých cestovatelů – jak dokládají rozmanité císařské stavby na území celého Rakouska. Habsburkové byli patrony umění a nechali vystavět propracované hrady, paláce a vily. Někteří z nich byli zvláště zapálenými sběrateli a nashromáždili množství cenných pokladů. Stopy, které po sobě zanechali, utvářejí Rakousko dodnes. Zveme vás na výpravu hodnou skutečných císařů.


20. 7., 21.00 hod. – V zajetí ohně

V popelu ničivých australských požárů začíná dlouhá cesta ochránců přírody za zotavením. Fauna celé Austrálie se vyvinula tak, aby dokázala hrozbu ohně přežít. Ale požáry Černého léta z poslední doby byly nebývale silné, rychlé a ničivé. Mnoho divokých zvířat by bez pomoci člověka nedokázalo smrtícím plamenům uniknout. Sledujte vyhlášená a po celém světě známá zvířata, jako jsou koala, klokan, vombat a ohrožené druhy papoušků, které procházejí záchrannou stanicí. Nenechte si ujít to, jak se zotavují a jak se nakonec znovu vrací do volné přírody. Přímo před vašima očima se odehrají pozoruhodné příběhy plné soucitu a odhodlání – od osiřelého vombata, který se příliš upíná na svého ošetřovatele, až po odvážné letecké výsadky s krmením pro zvířata odříznutá od okolního světa. A když ohně konečně uhasínají, oči celé Austrálie se upínají k vědeckým poznatkům, inovacím i domorodým znalostem, které budou potřeba, aby bylo možné ochránit křehkou divočinu v ještě palčivější budoucnosti.


27. 7., 21.00 hod. – Divoké Karpaty (Transylvánie)

Přírodovědná mini série Divoké Karpaty je jedinečnou trilogií, která zachycuje neocenitelnou majestátnost a vznešenost hvozdů a pohoří Rumunska. Moderátor a básník Charlie Ottley zavede diváky na dobrodružnou výpravu do této mimořádné oblasti. A přímo před našimi zraky odhalí neuvěřitelný svět středověkých vesnic, starověkých klášterů, historických tradic a okouzlující krásy. Zavítáme do národních parků Sedmihradska i delty Dunaje. Otevře se před námi jedinečný pohled na krajinu, která po několik tisíc let úspěšně odolává změnám, a dokonce i dnes zůstává domovem divokých vlků, rysů a největší populace medvědů hnědých v celé Evropě. Během čtyř vzrušujících epizod se postupně setkáme s množstvím pozoruhodných postav – od místních ovčáků, přes ochránce přírody, umělce a muzikanty, až po rockové hvězdy nebo urozenou šlechtu. Ti všichni zasvětili své životy snaze ochránit poslední skutečnou divočinu Evropy.


28. 7., 20.00 hod. – Zapomenutá čínská válka (1. část)

„Boj o Čínu“ byl nejdelší, nejkrvavější a nejbrutálnější bitvou druhé světové války. Patří také k nejdůležitějším střetům tohoto celosvětového konfliktu. Na čínskou válku se přesto na Západě často zapomíná. Tento film vrhá nové světlo na osmileté období vzdoru proti agresivní japonské invazi, která začala už dva roky předtím, než nacisté napadli Polsko, a vyžádala si životy 14 milionů Číňanů.


28. 7., 23.00 hod. – Mezi fjordy

Životní cesta dvou českých polárních surfařů, kteří našli víc, než čekali. Film Mezi fjordy sleduje cestu dvou čtyřiadvacetiletých bratrů, Lukáše a Filipa, dvojčat z Beskyd, které touha po zážitcích přivedla až na Island, kde se usadili, a již po několika letech tam se cítí být spíše Islanďany než Čechy. Bratři Lukáš a Filip se jednoho dne rozhodli, že si splní svůj sen lyžovat a surfovat ve stejný den na co nejsevernějším místě planety. To místo našli na Islandu, mezi zasněženými fjordy a ledovou vodou. Surfing v ledových vodách a sjíždění zasněžených hor začali považovat za svou životní náplň.


29. 7., 22.00 hod. – Vetřelci dávnověku XI (Starověcí astronauté)

Na tajuplné otázky ohledně UFO se snaží odpovídat oblíbený a vzrušující seriál Vetřelci dávnověku, který zkoumá 75 milionů let možných důkazů mimozemských návštěv na naší planetě. Tento večer vám dopřejeme celovečerní epizodu. Podle některých badatelů dokazují staré legendy, záznamy z kronik a archeologické nálezy, že na naší planetě mnohokrát v minulosti přistáli mimozemšťané. Jsou tyto důkazy přesvědčivé? Byli mimozemšťané předobrazem bohů? Slavný americký kontroverzní dokumentární seriál vám přináší Starověké astronauty.


30. 7., 23.00 hod. – Krásy Řecka: Ostrovy (Kyklády)

Řecko je země hustých lesů a zasněžených hor, vysokých útesů i holých písčin. Jeho přírodním krásám se vyrovná jedině historický význam. Zažilo první evropské civilizace, zakladatele filozofie i rozhodující bitvy. V tomto seriálu uvidíte pozoruhodné letecké záběry malebných zátok, dechberoucích pohoří, divokých říčních delt, idylických vesniček a starobylých klášterů. Tentokrát se vydáme na pět řeckých ostrovů, kde se znovu setkáme s obyčejnými místními lidmi. Rybáři, mniši, sochaři mají vlastní jedinečný pohled na zdejší historické stavby, posvátná místa, starodávné tradice a kulinářské umění. Zavítáme na Kyklády a na vulkanický ostrov Santorini, na Dodekany nedaleko tureckého pobřeží, na světoznámou Krétu, na Peloponéský poloostrov, na který jako první turisté zavítali starověcí Římané, a na Jónské ostrovy v čele s oblíbeným letoviskem Korfu.


31. 7., 20.00 hod. – V divočině s Bearem Gryllsem (1. díl)

Světově známý odborník na přežití v divočině Bear Grylls se vydává napospas rozmarům matky přírody, a to dokonce i ve společnosti nejoblíbenějších hollywoodských celebrit. Společně stanou tváří v tvář skutečně extrémním podmínkám a na vlastní kůži okusí všechno, na co bychom si my ostatní asi netroufli. Filmoví superhrdinové a cenami ověnčení umělci musejí překonat mrazivě nebezpečné podmínky a jenom těžko představitelné překážky. Bude to pořádné peklo.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


nové premiérové bloky 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestování Vesmír
Úterý Historie Zvířata
Středa Příroda Extrémy
Čtvrtek Války Příroda
Pátek Příroda Záhady
Sobota Extra Historie
Neděle Dobrodružství Věda a technika


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 16. 7. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.07.2022 • V neděli mistrovství světa v motokrosu v Lokti
11.07.2022 • Vydejte se do světa poznání s Prima ZOOM
08.07.2022 • Když mrtví po 1000 let vyprávějí - nový seriál na Viasat History
04.07.2022 • Červencové premiéry na CBS Reality
02.07.2022 • Dokumentární šílenství na Prima ZOOM
01.07.2022 • Kdo byli ve skutečnosti křižáci?

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist