Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 07:03:40   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Léto v půlce – koukněte na Prima ZOOM!

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 30.07.2022


První polovinu srpna si užijte s dokumenty Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: odhalíme Velké stavební průšvihy; ukážeme vám Krásy divokých Galapág; pokračujeme adrenalinem Když žraloci útočí V; těšit se můžete na Vetřelce dávnověku XI; odhalíme Neidentifikováno: Americká vyšetřování UFO II a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

3. 8., 23.00 hod. – Velké stavební průšvihy (Most Tacoma Narrows)

Velké stavební průšvihy – to je název strhujícího, adrenalinem napumpovaného seriálu, ve kterém uvidíte největší, nejdivnější a nejvíce šokující chyby ve stavebnictví. Připravte se na vzrušující kombinaci neuvěřitelných záběrů, které vznikly, když šlo všechno do kytek, s názornou dvourozměrnou animací, jež to zpětně hodnotí. Všem průšvihům se pěkně podíváme na zoubek a odhalíme, kde byla chyba a co se vlastně pokazilo. Adrenalinový dokumentární seriál rozebírá vědecké zákonitosti, které se nemilosrdně postavily do cesty těchto neuvěřitelných stavařských zmetků. Velké stavební průšvihy jsou plné důležitých informací, naservírovaných nejen srozumitelně, ale i jednoduše. Od jeřábů, které se zřítily, když neměly, po budovy, které se naopak nezřítily, když měly… Po sledování Velkých stavebních průšvihů se příště pořádně rozhlédnete na obě strany, až se budete vracet domů. Nenechte si ujít pečlivě vyvážený mix dramatických, zajímavých a zábavných příběhů.


4. 8., 23.00 hod. – Krásy divokých Galapág (V sevření oceánu)

V dálavách Tichého oceánu se ukrývá zvláštní svět, jaký byste marně hledali jinde. Před mnoha milióny let se z vln vynořila nová země, kde se usadila nejpodivuhodnější zvířata na Zemi. Ale to není všechno, na Galapágách se toho ukrývá ještě víc, než je patrné na první pohled. Je to souostroví stvořené nespoutanými silami živlů. Ráj naprosto vydaný napospas divokým mořským proudům. Dochází tady k neustálým přeměnám, díky kterým mohou zdejší obyvatelé přežívat nejen na souši, ale i v okolních vodách. Prohlédněte si zblízka nejslavnější ostrovy světa! Připravte se, že uvidíte Galapágy tak, jak jste je dosud nikdy neviděli, a že vás to pořádně překvapí.


5. 8., 20.00 hod. – Když žraloci útočí V (1. díl)

Nad pobřežími Ameriky, ale i exotickými plážemi po celém světě, visí temná hrozba útoku žraloka na člověka, kvůli níž se dovolená snů rázem mění v noční můru. K mnoha takovým útokům dochází náhle a v nečekaných místech. Nad tím proč, si lámou hlavu nejen místní obyvatelé, ale také zkušení odborníci z řad přírodovědců. Pátá řada seriálu z produkce National Geographic se zabývá vyšetřováním dalších záhadných a podivuhodných incidentů. A snaží se odhalit, co má vliv na žraloky, jeden z neobávanějších druhů matky přírody. Tentokrát se podíváme, jak útoky žraloků změnily ráj líbánek Seychely na učiněné peklo. Pokusíme se zjistit, proč byly dvě děti napadeny žralokem na místech vzdálených ani ne dva kilometry od sebe a během pouhé hodiny. Nebo se pokusíme odhalit příčinu, proč je jedno místo v Brazílii nejvíce smrtícím pobřežím celé Jižní Ameriky.


5. 8., 22.00 hod. – Vetřelci dávnověku XI (Návrat na Mars)

Na tajuplné otázky ohledně UFO se snaží odpovídat oblíbený a vzrušující seriál Vetřelci dávnověku, který zkoumá 75 milionů let možných důkazů mimozemských návštěv na naší planetě. Tento večer vám dopřejeme další celovečerní epizodu. Podle některých badatelů dokazují staré legendy, záznamy z kronik a archeologické nálezy, že na naší planetě mnohokrát v minulosti přistáli mimozemšťané. Jsou tyto důkazy přesvědčivé? Byli mimozemšťané předobrazem bohů? Slavný americký kontroverzní dokumentární seriál vám přináší Návrat na Mars.


6. 8., 21.00 hod. – Síla živlů (Oheň a led)

Kvůli bouřlivému a nevyzpytatelnému počasí si všichni až příliš dobře uvědomujeme sílu přírodních živlů. Jednou za čas ji pocítíme v podobě nějaké přírodní katastrofy, ale pravdou je, že příroda a její živly těžce zkoušejí celý svět doslova dennodenně. Země je neustále v pohybu a pořád se mění. Někdy je tento proces naprosto nepřehlédnutelný, jako například když dojde k erupci sopky a z jejího nitra se vyvalí žhavá láva. Ale podobně ničivé účinky má i zima a mráz. Nejvíce je to patrné na obou zemských pólech, kde dokážou přežít jedině nejlépe přizpůsobená polární zvířata. Každoročně spadne na naší planetě tolik vodních srážek, že by půlmilionkrát naplnily mrakodrap Empire State Building. Není divu, že 90 % přírodních katastrof zahrnuje záplavy a potopy. A pak je tady ještě spalující horko a žár: vyprahlé pouště pokrývají pětinu Země a tamní teplota může dosáhnout až 50 stupňů Celsia. Přírodní živly odjakživa formovaly celou naši planetu – na jedné straně mají neuvěřitelně ničivý účinek, ale na druhé vytvářejí nové příležitosti pro život.


11. 8., 20.00 hod. – Operace Jaywick

Napínavý dokument popisuje odvážný útok komanda čtrnácti britských a australských vojáků na japonské lodě zakotvené v singapurském přístavu. Operace Jaywick se stala jednou z nejambicióznějších a nejslavnějších speciálních akcí druhé světové války. Razii v Singapuru zorganizoval důstojník britské armády major Ivan Lyon. V únoru 1942 se mu podařilo uniknout z města, když padlo do rukou japonské armády. Proto se dobře vyznal v jeho okolí. Spojenecké komando vyrazilo na nepřátelské území na palubě zajatého japonského rybářského plavidla. Plánem bylo dostat se na ostrov nedaleko Singapuru, tam přesednout do kánoí po dvou mužích, dopádlovat až do přístavu Keppel a zaminovat japonské lodě. Výsledek byl značně nejistý. Tento film se vrací k vysoce riskantní misi a odhaluje skutečnou podstatu Operace Jaywick.


12. 8., 21.00 hod. – Napříč Gibraltarským průlivem (Atlantické a středomořské proudy)

Impozantní plachetnice a vášeň plavit se po zvlněné mořské hladině. To je vše, co Telmo Aldaz de la Quadra-Salcedo potřebuje k tomu, aby vyrazil na 200kilometrovou plavbu podél pobřeží omývaném Středozemním mořem a Tichým oceánem, které se setkávají v průlivu Gibraltar. Připravte se na okouzlující a místy tajuplné dobrodružství s vůní svobody a tu a tam také špetkou vzrušujícího nebezpečí.


12. 8., 22.00 hod. – Neidentifikováno: Americká vyšetřování UFO II (UFO v boji)

Všechno, co jsme si mysleli, že známe o UFO, se zásadně změnilo. Špičkovému tvůrčímu týmu strhujícího seriálu Neidentifikováno se podařilo přimět americké námořnictvo k přiznání, že UFO existuje. Nyní se vrací s novými epizodami, které jsou plné čerstvých exkluzivních svědectví zástupců americké armády. Tito vojenští veteráni se stali svědky série setkání americké armády s UFO, která probíhala už v dobách války ve Vietnamu. Tým zvídavých dokumentaristů se snaží shromáždit důkazy a zjistit, co je spojuje. Jedná se o stejné neidentifikovatelné létající objekty jako ty, které zachycují odtajněné záběry amerického námořnictva? A znamená to, že UFO už několik dekád sleduje americké vojenské síly?


13. 8., 20.00 hod. – Ostrovní ráje (Ostrovy zrozené z ohně)

Jihovýchodní Asie je druhově nejrozmanitější oblastí na světě. Mocné přírodní živly tady spojily síly a stvořily ostrovy ohně – úžasný vodní svět ovládaný Měsícem a hluboké neprostupné pralesy, kterým kraluje tropické slunce. Proto tady žije výjimečně velké množství různých rostlin a zvířat. Mnohé z nich se jinde nevyskytují. Ostrovní ráje jihovýchodní Asie patří k nejvíce okouzlujícím a druhově nejpestřejším místům na Zemi. Jejich obyvatelé jsou majestátní, překrásní, ale také vyloženě bizarní. V tropických pralesech, které pokrývají rozeklané svahy, narazíme na klokany, co šplhají po stromech, nebo divoká prasata, jimž kly prorůstají skrz hlavu. Tam, kde mají nosorožci srst a ptáci se líhnou z písku, vládnou největší a nejmohutnější kočkovité šelmy. Nechybí dokonce ani jedovatí vodní hadi. Zavítejte spolu s námi do neuvěřitelných a zvláštních míst. A odhalte jejich tajemství.


13. 8., 22.00 hod. – Ztracené světy, skryté poklady II (Minotaurův palác)

Na pokraji války, která takřka před sedmdesáti lety hrozila ukončit naši civilizaci, se badatelům podařilo odhalit tři úžasné poklady starověku. Jejich význam změnil způsob, jakým chápeme a pohlížíme na to, jak se rodí nové civilizace.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


nové premiérové bloky 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestování Vesmír
Úterý Historie Zvířata
Středa Příroda Extrémy
Čtvrtek Války Příroda
Pátek Příroda Záhady
Sobota Extra Historie
Neděle Dobrodružství Věda a technika


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 30. 7. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.08.2022 • Adaptace románu Agathy Christie Až tam nezbyl žádný (10 malých černoušků) v premiéře na Epic Drama
24.07.2022 • Inaugurační ročník Tour de France Femmes na Eurosportu
16.07.2022 • Dva týdny dokumentárních parádiček na Prima ZOOM
15.07.2022 • V neděli mistrovství světa v motokrosu v Lokti
11.07.2022 • Vydejte se do světa poznání s Prima ZOOM
08.07.2022 • Když mrtví po 1000 let vyprávějí - nový seriál na Viasat History

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist