Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 12:29:52   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Společnost SES ASTRA spouští ve Španělsku službu ASTRA2CONNECT

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 03.10.2008


Praha, 3. října 2008. – SES ASTRA, člen holdingu SES (na pařížské a lucemburské burze Euronext uváděná jako SESG), oznámila, že prostřednictvím své sesterské firmy ASTRA Broadband Services (ABBS) uzavřela rámcovou smlouvu se španělským provozovatelem kabelové televize TeleCable, který bude nabízet službu obousměrného vysokorychlostního satelitního připojení k internetu ASTRA2Connect v Asturii, severním regionu Španělska.


Koncoví uživatelé budou moci službu začít komerčně využívat v první polovině října. Společnost TeleCable brzy začne tuto službu nabízet i v ostatních částech země.

Společnosti SES ASTRA a TeleCable proto uzavřely dohodu se sdružením instalačních firem Fenitel, jehož členové tvoří většinu instalačních firem v Asturii. 70 instalačních firem sdružených ve Fenitelu zajistí instalaci a údržbu terminálů služby ASTRA2Connect pro koncové uživatele.

Služba ASTRA2Connect je kompletním satelitním vysokorychlostním připojením k internetu a bude nabízena domácnostem prostřednictvím velkoobchodníků a poskytovatelů internetových služeb. Tato inovativní služba nabídne vysoce spolehlivé, stále dostupné a obousměrné vysokorychlostní připojení k internetu a internetovou telefonii za paušální cenu. Zařízení, které je nutné instalovat u zákazníka – modem a satelitní anténu – lze pořídit za nízkou cenu a je dodáváno se sadou k snadné vlastní instalaci uživatelem. Služba ASTRA2Connect je jedinečnou možností, jak mohou domácnosti bez pozemního vysokorychlostního připojení k internetu využívat vysokorychlostní internet.

Norbert Willems, výkonný ředitel firmy ABBS, k tomu uvedl: „Smlouva, kterou jsme uzavřeli se společností TeleCable, nám umožňuje nabízet velmi žádanou službu vysokorychlostního připojení k internetu ASTRA2Connect i ve Španělsku. Tento vstup na nový trh je dokladem trvale vysoké poptávky po naší nabídce vysokorychlostního satelitního připojení k internetu v Evropě. Služba ASTRA2Connect je v současnosti nabízena prostřednictvím renomovaných národních partnerů v deseti evropských zemích. V blízké budoucnosti plánujeme uzavřít smlouvy, které nám umožní nabízet tuto službu na nových trzích a v nových zemích.“

Juan García Conde, generální ředitel společnosti TeleCable, dodává: „Spolupráce se silným partnerem, jakým je společnost SES ASTRA, umožní naší firmě poskytovat službu vysokorychlostního připojení k internetu v celé Asturii. Jsme přesvědčeni, že rychlých uvedením této služby na trh v Asturii a jejím brzkým rozšířením do zbytku Španělska získáme vůdčí postavení na domácím trhu s vysokorychlostním internetovým připojením.“


Adrian Gumulák, ASTRA Central Eastern Europe
Anna Hroudová, PRAM Consulting s.r.o.



O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

SES ASTRA je předním satelitním systémem DTH (Direct-to-Home) na území Evropy. Flotila dnes zahrnuje 14 družic ASTRA a dvě družice SIRIUS. Celá soustava satelitů dnes zajišťuje služby pro více než 117 milionů domácností se satelitním přijímačem nebo kabelovým připojením. Přenáší celkem 2 295 analogových i digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA dále prostřednictvím svých satelitů poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby podnikům, vládním organizacím a úřadům. ASTRA a SIRIUS díky svým 46 kanálům ve vysokém rozlišení (HD – High Definition) přenášeným prostřednictvím satelitů dnes představují nejvýznamnější platformu pro přenos HDTV v Evropě. Družice ASTRA a SIRIUS pracují na orbitálních pozicích 19,2° vých., 28,2° vých., 23,5° vých. a 5° a 31,5° východní délky.

SES ASTRA je součástí satelitní společnosti SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG). SES je majitelem tří předních operátorů satelitních služeb na trhu, SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES NEW SKIES, jenž poskytuje celosvětové pokrytí a konektivitu. Společnost je v Evropě majitelem 90% podílu v SES SIRIUS a dále vlastní strategický podíl ve společnostech Ciel (Kanada) a Quetzsat (Mexiko). SES nabízí satelitní služby vynikající kvality prostřednictvím své flotily 38 družic rozmístěných na 25 orbitálních pozicích kolem celé zeměkoule. Další informace o společnosti SES najdete na stránkách: www.ses.com


O společnosti TeleCable, www.telecable.es

TeleCable je telekomunikační operátor Broadband internetu a marketingový lídr v oblasti placené televize. Prostřednictvím svých optických sítí poskytuje TeleCable televizní signál, pevné telefonické připojení k internetu a nabízí svým klientům kvalitu. V letošním roce 2008 zahájil TeleCable nový marketingový záměr a sice novou mobilní síť - MVNO (Mobile Virtual Network Operator).


PR Press SES ASTRA, Anna HROUDOVÁ, PRAM Consulting, 3. 10. 2008


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.10.2008 • Společnost Technisat potvrdila ukončení vysílání rozhlasového paketu a televize Techni-TippTV
18.09.2008 • Společnost Eutelsat Communications obdržela ocenění jako nejlepší satelitní operátor za rok 2008
25.08.2008 • Ve Francii bylo zakázáno vysílání televizních programů pro děti do tří let [ 6 ]
18.08.2008 • AMC-21, satelit skupiny SES, byl úspěšně vynesen do vesmíru z kosmodromu Kourou
11.08.2008 • SES oznámila 13,5 procent nárůst čistého zisku v prvním pololetí 2008
09.08.2008 • SM2 Sports Media Solutions uzavřela smlouvu na využívání satelitů SES NEW SKIES pro vysílání amerických sportovních událostí do Evropy v HDTV

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist