Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 06:49:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

RTVS a Český rozhlas podpísali Dohodu o spolupráci

  Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 13.10.2022


Generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaja a generálny riaditeľ Českého rozhlasu René Zavoral dnes (vo štvrtok, 13. októbra) v sídle Českého rozhlasu Olomouc pri príležitosti medzinárodného festivalu rozhlasovej tvorby Prix Bohemia Radio podpísali Dohodu o spolupráci v záujme rozširovania rozhlasovej spolupráce a kultúrnej výmeny.


RTVS a Český rozhlas sa dohodli, že najbližšie tri roky budú ako členovia Európskej vysielacej únie (EBÚ) rozvíjať bilaterálne vzťahy v oblasti rozhlasového vysielania. Zainteresované strany sa ďalej zaviazali ku každoročnej výmene hudobných telies a interpretov a tiež k usporiadaniu spoločných koncertov v hudobnej dramaturgii programových služieb pre mladých poslucháčov.

„Český rozhlas je dlhodobo našim najbližším partnerom a s pánom generálnym riaditeľom sme sa dohodli, že pripravíme budúci rok pripravíme viac programov tak, aby čeština znela na Slovensku a slovenčina v ČR. Ja som pätnásť rokov pôsobil ešte v Československom rozhlase, robil som moderátora Zákruty, ktorá sa vysielala aj v Čechách, a preto by som bol veľmi rád, ak by sme si aj tieto programy pripomenuli a ukázali poslucháčom, že aj napriek tomu, že sme sa pred tridsiatimi rokmi rozdelili, tak stále máme k sebe veľmi blízko,“ doplnil generálny riaditeľ Rozhlasu a televízie Slovenska Ľuboš Machaj.

„Spolupráca medzi ČRo a RTVS je dlhodobo na nadštandardnej úrovni, ako v rámci výmeny programov a archívnych programov, tak aj spolupráce na spoločných projektoch. Som presvedčený, že pre slovenských poslucháčov a najmä pre mladšiu generáciu je dôležité počuť v našom vysielaní slovenčinu, pretože história našich krajín i našich inštitúcií je neodmysliteľne spätá. Verím, že naše spoločné kultúrne dedičstvo budeme naďalej rozvíjať aj v budúcom roku, keď Český rozhlas ale aj niekdajší Československý rozhlas oslávi svoje storočné výročie,“ uviedol generálny riaditeľ Českého rozhlasu René Zavoral.

V roku 2022 RTVS a ČRo spolupracovali na niekoľkých spoločných projektoch nad rámec programovej výmeny, napríklad koncom augusta to bolo spoločné vysielanie Štúdia RTVS Košice a ČRo Dvojka s názvom Vysiela Československý rozhlas, po 30 rokoch opäť spolu! Ďalším zo spoločných projektov bolo potom v septembri spoločné vysielanie Rádia Devín ČRo Vltava pri príležitosti 50 rokov od začatia vysielania rádií Devín a Vltava. Obe rozhlasové služby sa snažili nadviazať na program predchádzajúceho spoločného okruhu Československo II.

Najbližším spoločným projektom oboch inštitúcií bude Vianočný koncert ČRo a RTVS, ktorý sa tento rok uskutoční v Havířove v utorok 6. decembra 2022. Za slovenskú stranu prijali pozvanie fenomenálny hudobník Peter Lipa a mladá slovenská speváčka Teri Čikoš. Za českú stranu vystúpi Ewa Farna a Albert Černý, spevák skupiny Lake Malawi. Záznam koncertu si budú môcť poslucháči v oboch krajinách vypočuť vo vianočnom čase.


Bratislava, 13. október 2022, Rozhlas a televízia Slovenska


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.10.2022 • Úspešná miniséria Iveta pokračuje zlatou érou deväťdesiatych rokov
07.10.2022 • Tisková zpráva z 15. zasedání RRTV, konaného dne 4. 10. 2022
03.10.2022 • Telly spouští podzimní kampaň, na první tři měsíce nabízí největší balíček jen za 250 korun
25.09.2022 • Cena za dabing pre JOJ Group
23.09.2022 • Tajemné detektivní drama Úsvit v režii Matěje Chlupáčka s Eliškou Křenkovou je dotočeno
15.09.2022 • Tisková zpráva z 14. zasedání RRTV, konaného dne 13. 9. 2022

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist