Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 16.04.2024 - 12:54:02   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

Na Voyo dnes štartuje ďalší exkluzívny Voyo Originál, nový desaťdielny komediálny seriál Gumy

  Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 28.10.2022



Námet seriálovej novinky vzišiel od Karin Krajčo Babinskej, ktorá tiež rozpísala jednotlivé línie príbehu. Scenár vytvoril Michal Samir, ktorý je podpísaný ako režisér a scenárista aj pod úspešnou minisériou Iveta.


Mára a Lukyn – každý z nich je iný, spája ich ale nerozlučné priateľstvo na život a na smrť a spoločný sen o veľkej autodielni. Na ňu ale nemajú dostatok financií. Našťastie majú plán, ako ich získať. Čo sa asi tak môže pokaziť? Richard Krajčo a David Švehlík sú priatelia a kolegovia aj v skutočnom živote. Prvýkrát však spolu stoja pred kamerou. V réžii Karin Krajčo Babinskej, ktorá je aj autorkou námetu, a podľa scenára Michala Samira, ktorý je podpísaný tiež pod úspešnou minisériou Iveta a práve točí jej druhú sériu.

Nový desaťdielny komediálny seriál s názvom Gumy vznikol pod značkou Voyo Originál a štartuje dnes, 28. októbra 2022, exkluzívne iba na Voyo. Predplatitelia sa každý piatok môžu tešiť hneď na dve premiérové epizódy súčasne.

Vyše osemnásť rokov spolu vystupujú v kultovej hre Daždivé dni. Prvá spoločná skúsenosť pred kamerou ale prišla až teraz, o to však bola intenzívnejšia. „O extrémnom vyťažení Richarda Krajča a Davida Švehlíka, predstaviteľov dvoch hlavných rolí, svedčí to, že ich postavy chýbajú len v dvoch obrazoch. Teda iba asi 5 minút z celého desaťdielneho seriálu sa zaobišlo bez nich, počas ďalších približne 250 minút nezmiznú z obrazovky,“ prezrádza kreatívny producent Voyo Ondřej Elbel a režisérka Karin Krajčo Babinská dodáva: „Pre Richarda s Davidom to bolo nesmierne náročné, ale zahrali to fenomenálne. Nepohli sa z pľacu a od rána do večera v jednom kuse natáčali. A po nociach sa učili texty na ďalší natáčací deň.“

S nápadom spoločného projektu prišiel v divadelnej šatni David Švehlík. Možno mu vtedy ani nenapadlo, že Karin Krajčo Babinská sa tejto myšlienky chopí, vytvorí špecifický svet postavičiek „odpadlíkov“ a s pomocou scenáristu Michala Samira ho prevedie do desaťdielneho seriálu. Pre oboch hercov, ktorých diváci uvidia v netradičnej komediálnej polohe, to bola cenná spolupráca. „V živote sa veľmi nestretnete s tým mať na javisku kamaráta, s ktorým vám je tam dobre, s ktorým sa vám nebije ego, neriešite, či má niekto o tri repliky viac alebo menej… A to medzi nami s Davidom funguje už naozaj mnoho rokov. Myslím, že toto priateľstvo bolo impulzom pre to, aby niečo také ako Gumy vzniklo,“ hovorí Richard Krajčo a David Švehlík ho dopĺňa: „Verím, že to bolo cítiť aj na fanúšikovskej predpremiére. Je vidieť, že už spolu hráme dlho, a to veľmi intenzívnu rolu, a že sa to zúročilo. Je to vidieť na našej hereckej súhre. Všetci Richarda poznajú predovšetkým ako úspešného muzikanta z kapely Kryštof, ale podľa mňa je to skutočne skvelý herec. Taký, čo dokáže vypointovať každú situáciu.“

Seriál sa odohráva na periférii veľkomesta, v špecifickej komunite „za múrom“, bývalom továrenskom areáli, kde sa okrem ich autodielne nachádza aj krčma, trafika, butik alebo napríklad zverimex. Gumy sa takmer celé nakrúcali v Klecanoch, v objekte bývalých kasární, kde zhodou okolností pred necelými tridsiatimi rokmi vykonával základnú vojenskú službu producent seriálu za spoločnosť Film United Martin Šebík. Začiatok natáčania ale nebol jednoduchý ani pre produkciu. „Dva dni pred štartom sa Českom prehnala silná víchrica, ktorá zasiahla aj Klecany. Vyvrátený strom a zničené dekorácie síce produkcii spôsobili poriadne vrásky na čele, ale vďaka obrovskému nasadeniu všetkých zúčastnených boli problémy prekonané a prvá klapka mohla padnúť v stanovenom termíne,“ opisuje Ondřej Elbel.

Desaťdielny seriál Gumy bude dostupný exkluzívne iba pre predplatiteľov streamovacej služby Voyo a rozšíri tak rad nových Voyo Originálov, akými boli aj úspešné minisérie Prípad Roubal, Guru, Iveta alebo Dievča menom Jitřní záře. Každý piatok do ponuky Voyo pribudnú dve premiérové epizódy. V prvých dvoch častiach sa diváci môžu tešiť aj na Marka Taclíka, Danu Batulkovú, Patriciu Pagáčovú a mnoho ďalších obľúbených hercov.


Anotácie k prvým dvom epizódam:

E01 – Pohreb

Mára a Lukyn sú nerozluční kamaráti s malou autodielňou a veľkými snami. Na ich splnenie sú ale potrebné peniaze. Celkom peknú čiastku si môžu zarobiť výmenou kolies na luxusnom veteráne. Objednali však iba tri. V núdzi spoznáš priateľa, alebo skôr podvodníčka Dušana. Dokáže im pomôcť? Čo sa asi tak môže pokaziť?


E02 - Kúpalisko

Mára a Lukyn sa rozhodnú vybudovať z nevyužívanej požiarnej nádrže kúpalisko. Napustia vodu, privezú piesok, položia trávnik, zaobstarajú červené trenírky pre plavčíka Máru a miestni majú vstup zadarmo. Všetci sú spokojní a vyzerá to tak, že dlh za veterána čoskoro splatia. Čo sa asi tak môže pokaziť?


Gumy

námet: Karin Krajčo Babinská
scenár: Michal Samir
réžia: Karin Krajčo Babinská
kamera: Martin Matiášek
strih: Marek Opatrný
architektka: Marie Strnadová
kostýmová výtvarníčka: Marie Hříchová
masky: Michaela Hollá
hudba: Armin Effenberger
dramaturg a kreatívny producent Voyo: Ondřej Elbel
výkonný producent Voyo: Jiří Hauzner
producent Film United: Martin Šebík
hrajú: Richard Krajčo, David Švehlík, Patricie Pagáčová, Dana Batulková, Pavel Šimčík, Robert Nebřenský, Andrej Polák, Sandra Pogodová, Marek Taclík a ďalší
trailer: https://youtu.be/HNgkv3I_qnQ


Lukáš Kočišek, PR manažér, PR oddelenie skupiny Markíza, 28. 10. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.10.2022 • Všetci túžime po spravodlivosti. Peter Bebjak pripravuje pre Voyo novú minisériu Matematika zločinu
20.10.2022 • Voyo a Telekom spoločne predstavujú atraktívnu novinku Voyo štart
14.10.2022 • Ze Smetanovy Lhoty do Dortmundu. Voyo uvede celovečerní dokument Jan Koller: Příběh obyčejného kluka
04.10.2022 • Aplikace iVysílání je dostupná pro další operační systém chytrých televizorů
13.09.2022 • 10 zemí, kde Češi během své dovolené nejčastěji sledují internetovou televizi
28.07.2022 • CoComelon – fenomén který učaroval dětem, pohltil i rodiče. Na Voyo oblíbené postavičky poprvé promluví i česky

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist