Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 02:56:33   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Dokumentární start listopadu na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 30.10.2022


Zahřejte se u dokumentů na Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: vezmeme vás do válečné vřavy – Obležené pevnosti: Legendární bitvy; zažijete Nespoutané Mexiko; čeká vás oblíbený Frank mezi slony; budeme pokračovat v Mega akvárium II a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

1. 11., 21.00 hod. – Obležené pevnosti: Legendární bitvy (Obávaná pevnost Richarda Lví srdce)

Byly vystavěny na strategicky důležitých místech a vybaveny důmyslnými až geniálními opevňovacími systémy, aby odrazily nepřátelské útoky. O vojenských pevnostech smýšlíme jako o něčem, co je naprosto nedobytné. A přesto se jistým zkušeným a schopným vojevůdcům podařilo proniknout za jejich tlusté zdi. Jak to dokázali? Historická minisérie Obležené pevnosti: Legendární bitvy se ohlíží za několika slavným i a pozoruhodnými událostmi z dějin – ať už ze starověku nebo středověku, a přibližuje, jak se odehrávaly. Prozkoumáme stavbu obléhaných obřích pevností a odhalíme, jaké strategie byly využívány obránci k tomu, aby vydrželi, ale i útočníky, aby prorazili a zvítězili. Díky digitálním trikům, dramatickým rekonstrukcím a poznatkům předních odborníků se ponoříme hluboko do zákulisí napínavých a strhujících vojenských střetů – mezi konstrukčním géniem vojenských stratégů a důmyslností výjimečných válečníků.


1. 11., 22.00 hod. – Pohotovost pro exotická zvířata VII (Křečík v ohrožení)

Doktorka K. a její tým provádějí procedury, kterými zachraňují životy svých zvířecích pacientů. A zároveň vymýšlí nové, jedinečné způsoby, jak vyléčit jejich neduhy. Aby toho nebylo málo, pokoušejí se také vzdělávat jejich majitele o tom, jak se o exotická zvířata správně starat a čím je krmit. V pokračování oblíbeného seriálu si doktorka K. a její spolupracovníci musí poradit s agresivním papouškem kakadu, želvou, která potřebuje vlastní skateboard, nafouknutým malým skunkem a mnoha dalšími zvláštními pacienty. Pohotovost pro exotická zvířata se navíc loučí s oblíbeným kolegou doktorem T.


1. 11., 23.00 hod. – Megazoo (1. díl)

Nový australský dokumentární seriál přináší exkluzivní pohled do zákulisí jedné z největších a nejstarších světových zoologických zahrad. Zoo Victoria se skládá ze tří různých částí, ve kterých se 800 pečovatelů oddaných své práci stará o více než 5000 výjimečných zvířat. Nenechte si ujít návštěvu Zoo Melbourne přímo v centru města. Zavítáme také do Werribee Open Range Zoo s atmosférou nefalšované savany a podíváme se do okouzlující buše v Healesville Sanctuary. Hlavním hrdinou seriálu Megazoo je zapálená skupinka chovatelů a veterinářů, kteří pečují o úchvatnou směsici různých zvířat. Díky inovativním školicím metodám, špičkovému vybavení a nejmodernějším veterinárním technologiím uvidíte, co všechno je zapotřebí k provozování moderní vytížené zoo – v předních liniích boje proti vymírání divokých zvířat. Megazoo je vzrušující, dramatická podívaná, připomínající jízdu na horské dráze, plná dojemných i humorných scén a inspirativních příběhů.


2. 11., 20.00 hod. – Děsiví škrtiči

Jsou velmi silní a smělí a patří k nejmajestátnějším hadům na světě: extrémně rychlí a hbití, němí, ale zato smrtící dravci, kteří ze svých obětí život doslova vymáčknou. Přírodovědný dokumentární film Děsiví škrtiči rozebírá život největších hadů světa.


2. 11., 21.00 hod. – Nespoutané Mexiko (Země mnoha tváří)

Prozkoumejte mexickou divočinu a zvláštní směs místních divokých zvířat, která jedinečnými způsoby loví, migrují a rozmnožují se, aby přežila. Tento přírodovědný seriál odhaluje vzrušující dramatické situace a nečekané chování charismatických zvířecích hrdinů, kteří se volně prohánějí v oceánech, pralesích a po pouštích nespoutaného Mexika.


3. 11., 22.00 hod. – Frank mezi slony (1. díl)

Známý dobrodruh a moderátor přírodovědných pořadů Frank Cuesta se vrací do Thajska. Nejen, že chce zkontrolovat, jak se daří zvířatům v jeho útulku, chystá se navíc vyrazit za slony. A to přímo do džungle, kde hledá březí slonici. Frank doufá, že ji bude moct spatřit při porodu.


3. 11., 23.00 hod. – Hulmani: Poslední svého druhu

Hulmani patří k nejvíce ohroženým živočišným druhům na světě. Jejich populace je malá a míst, kde se vyskytují, není mnoho. Největší hrozbu představují nemilosrdní, nezodpovědní pytláci. Kvůli jejich opovrženíhodnému počínání od 60. let klesla populace hulmanů z původních 2500 až 2800 opic na pouhých 50 posledních jedinců svého druhu. Budoucnost hulmanů je v kritickém ohrožení. Každý hulman je vzácný a nesmírně důležitý. Ale jisté dvě nepředstavitelně cenné samičky zosobňují šanci svého druhu na nový začátek. Začala mezinárodní operace na záchranu hulmanů.


4. 11., 21.00 hod. – Mega akvárium II (1. díl)

Zopakujte si návštěvu v zákulisí mega akvária v americké Atlantě. Přírodovědný seriál Mega akvárium vrhá světlo na život pod hladinou obří umělé nádrže, ve které musí být čtyřicet milionů litrů vody, aby byli všichni její exotičtí obyvatelé spokojení. V pokračování úspěšné série znovu navštívíme dobře známá, ikonická i vzácná zvířata, jako jsou dravé piraně, mořské želvy, exotické řasovníky nebo pestrobarevné papuchálky. Opět také zavítáme do zákulisí velkého mořského akvária a podíváme se, jak probíhá jeho každodenní provoz a údržba i s čím se musí potýkat dobře sehraný tým akvaristů, biologů a veterinářů. Každá epizoda seriálu zachycuje jedinečný vztah mezi zvířaty a jejich nadšenými a oddanými ošetřovateli. A zároveň potvrzuje, že atlantské mega akvárium hraje životně důležitou roli v ochraně přírody po celém světě.


5. 11., 21.00 hod. – Utajené ostrovy Austrálie (Ostrov Lady Elliot)

Ostrovy, které vyrostly přímo na pohyblivém písku nebo které divoké živly vytesaly do holé skály, na kterých krabi bezstarostně tancují za svitu měsíce nebo které obývají zvláštní savci. Odhalte zvláštní a jedinečná místa, o nichž málokdo ví. Podívejte se, jak vzkvétají v naprosté izolaci od okolního světa nedaleko pobřeží Austrálie.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


nové premiérové bloky 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestování Vesmír
Úterý Historie Zvířata
Středa Příroda Extrémy
Čtvrtek Války Příroda
Pátek Příroda Záhady
Sobota Extra Historie
Neděle Dobrodružství Věda a technika


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 29. 10. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.11.2022 • MET: Live In HD: La traviata Giuseppe Verdiho v sobotu 5. 11.
31.10.2022 • Slavia a Slovácko budí zájem - přenosy z evropských pohárových soutěží lákají diváky na Sport1 a Sport2
25.10.2022 • Původní drama HBO ROD DRAKA se stalo vůbec nejsledovanějším titulem na HBO
22.10.2022 • Platformy Warner Bros. Discovery přinášejí komplexní celosezonní pokrytí zimních sportů
17.10.2022 • Nejdražší auta historie? Německá „Kobra“, pocta slavnému konstruktérovi i „jachta“ se slunečníkem
16.10.2022 • Pojďte poznávat svět na Prima ZOOM!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist