Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 23.04.2024 - 13:16:16   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Spravodajská RTVS :24 od 9. mája po novom

  Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 06.05.2023


Už v utorok 9. mája predstaví RTVS :24 zmeny, ktoré pripravila pre svojich divákov. Spravodajská programová služba je na televíznom trhu už viac ako rok a tento reštart je dlho očakávaným krokom, ktorý spravodajský okruh posunie dopredu v duchu moderných spravodajských televízií.


RTVS už niekoľko mesiacov pracuje na „facelifte“ a novej podobe spravodajskej programovej služby RTVS :24. Cieľom týchto zmien je posunúť stanicu na ďalšiu úroveň a zabezpečiť nielen jej modernú vizuálnu stránku, ale aj rozšíriť jej portfólio o nové relácie a posilniť obsah existujúcich spravodajských a publicistických formátov.

Hlavným posolstvom intenzívnej kampane, ktorá je nasadená naprieč celým portfóliom televíznych a rozhlasových programových služieb RTVS je prezentovať :24 ako moderný spravodajský okruh s novým štúdiom, s novou vizuálnou identitou, ktorý prináša viac aktuálnych správ, viac komentárov a odborných analýz od expertov zo všetkých oblastí, ako aj nestranné informácie a exkluzívne relácie prostredníctvom kvalifikovaného televízneho tímu. Na obraze RTVS :24 sa budú striedať redaktori a moderátori Barbora Bodáková, Miroslav Frindt, Marek Makara, Marta Jančkárová, Veronika Iršová, Klauda Suchomel Guzová, Viktória Belová, Vladimír Lichvár, Marek Gudiak, Slávka Dvořáková, Alfonz Šuran, Jana Majeská a Jana Košíková.

Anna Sámelová, riaditeľka Sekcie Spravodajstva a publicistiky uvítala rozhodnutie súčasného manažmentu posilniť a zvýšiť úroveň spravodajského okruhu RTVS :24. „Zriadenie spravodajskej programovej služby bolo veľmi rýchle a nevyhnutne potrebovalo dopracovanie nielen vizuálnej a grafickej identity, ale aj obsahovej náplne. Som rada, že sa nám to v pomerne krátkom čase podarilo a verím, že nadšenie a profesionalita celého tímu bude prínosom pre celé spravodajstvo a publicistiku.“

RTVS :24 bude vysielať z nového štúdia, ktoré bude slúžiť pre potreby spravodajstva. Ponúkne dramaturgom aj vedúcim vydania nové možnosti spracovania tém, zachytávania aktuálnych udalostí a väčšiu interakciu s redaktormi v teréne. Novinkou bude aj doplnenie moderátorských vstupov o informácie priamo od redaktora v štúdiu alebo v teréne s cieľom sprostredkovať podrobnejšie a aktuálnejšie informácie.

Zmenami prejde aj programová štruktúra RTVS:24. Spravodajský okruh prinesie denne takmer dvojnásobok premiérového obsahu. Divák si nájde aktuálne informácie v ktoromkoľvek momente, kedy si zapne spravodajskú televíziu RTVS :24.

V programovej štruktúre diváci uvidia obľúbené formáty Interview :24, Ekonomika :24, Svet :24, Týždeň vo svete, Týždeň v ekonomike, Šport :24. Ranné správy budú vysielané bez prerušenia promo blokmi, ako aj Správy o 12.00 a Správy o 19.00, ktoré sa vysielajú paralelne na Jednotke aj RTVS :24. Cez víkend sa budú Správy :24 vysielať už od 7.00 h v pravidelných 15-minútových blokoch. V relácii Komentáre dňa, ktorá sa vysiela každý deň o 20.20 h sa budú komentovať najaktuálnejšie politické a spoločenské témy konkrétneho dňa.

V rámci novej programovej štruktúry uvedie RTVS :24 postupne aj nové formáty. Pribudne nová relácia Cez Lupu s Monikou Šebovou, ktorá sa bude každú sobotu v prime time venovať témam z oblasti kriminalistiky a bude riešiť kauzy, ktoré hýbu spoločnosťou.

„Táto zmena prichádza v čase, kedy sú informácie a hlavne objektívne informácie veľmi dôležité. Verím, že keď si divák 9. mája zapne RTVS :24, tak tam nájde všetko podstatné a ocení nový vizuál, novú štruktúru, viac obsahu, častejšie informácie a témy rozpracované do hĺbky,“ povedal intendnat RTVS :24 Juraj Helbich. „Tak si splníme svoju úlohu, ktorú od nás všetci očakávajú. Aby sme informovali ako verejnoprávna televízia rýchlo a objektívne,“ dodal Juraj Helbich.

S novým reštartom RTVS :24 sa spája aj nová staničná grafika, ktorá zmení celý vizuál spravodajského okruhu, osvieži a zjednotí vysielanie a zároveň poskytne nové moderné nástroje a grafické prvky v obrazovej komunikácii. „Vizuálny ident bol vytvorený tímami animačných grafikov, kameramanov, ostričov, osvetľovačov a režisérov, ktorí nepoužívali počítačom generované objekty. Všetko čo divák uvidí je skutočný objekt, svetlo, tma a farba, ktoré boli reálne natočené,“ objasňuje riaditeľka Sekcie komunikácie a Sekcie marketingu RTVS Zuzana Ťapáková.Celý reštart RTVS :24 zastrešuje intenzívna komunikačná kampaň, ktorá zahŕňa niekoľko fáz a sústredí sa nielen na komunikáciu na obraze ale aj na imidžovú inzerciu a online komunikáciu.

Generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj verí, že novú RTVS :24 ocenia aj diváci. „Spravodajstvo bolo jednou z hlavných tém môjho projektu koncepcie RTVS pri mojej kandidatúre na pozíciu generálneho riaditeľa. Som veľmi rád, že po necelom roku prichádza RTVS s vynovenou spravodajskou programovou službou RTVS :24, a to v symbolický deň, keďže 9. máj je dňom Európy. Objektivita v každej sekunde je headline pre RTVS :24, ktorý odráža našu snahu práve v tejto dobe zodpovedne pristupovať k vytváraniu spravodajského a publicistického obsahu,“ vyjadril sa Ľuboš Machaj.


Bratislava, 4. máj 2023, Rozhlas a televízia Slovenska


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
05.05.2023 • TV JOJ s Geissenovcami prevalcovala trh s dosahom na viac ako pol milióna divákov!
05.05.2023 • RTVS ponúkne divákom všetky zápasy Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji a bohatý sprievodný program
03.05.2023 • TV Markíza v sobotu naživo prinesie celosvetovú udalosť roka – korunováciu kráľa Karola III.
01.05.2023 • Ivan - Král tří akordů
29.04.2023 • Show Jana Krause – 3. 5. 2023
25.04.2023 • Jubilejní sedmdesátku oslaví Česká televize dnem otevřených dveří i speciálním programem

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist