Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 18.05.2024 - 09:14:58   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

Miniséria Vedma odštartuje už v piatok 16. júna

  Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 15.06.2023


Prvá česko-slovenská fantasy miniséria Vedma prináša nový príbeh odvekého súboja medzi dobrom a zlom, svetlom a temnotou. Najnovší Voyo Originál vtiahne predplatiteľov streamovacej služby Voyo do sveta, ktorý je magický a v ktorom už nič nebude tak, ako predtým. Vedma odštartuje už v piatok 16. júna.


Miniséria Vedma je okrem originálneho spracovania netradičného žánru výnimočná aj hereckým obsadením. Hlavnú postavu Vedmy si zahrala slovenská herečka Antónia Lišková, no v minisérii zažiari aj množstvo ďalších hereckých hviezd. Gabriela Marcinková sa predstaví netradične v negatívnej seriálovej úlohe, diváci sa v hlavných úlohách môžu tešiť aj na Dagmar Havlovú a Jaroslava Dušeka, Josefa Trojana, Ivana Franěka, Vicu Kerekes, Denisa Šafaříka, maďarskú hereckú hviezdu Ervina Nagya či českú speváčku Annet X, pre ktorú ide o herecký debut.

Autorkou námetu, scenáristkou a producentkou minisérie je jedna z najúspešnejších slovenských filmových producentiek Adriana Kronerová a réžie sa ujal úspešný slovenský režisér Jakub Kroner. „Vedmu som písala rok, ale témam, o ktorých som v nej písala, sa venujem už pomerne dlho. Hľadala som spôsob, ako ich spracovať. Nakoniec som sa rozhodla pre žáner fantasy,“ uvidela autorka námetu, scenáristka a producentka Vedmy Adriana Kronerová.

„Keď nám Adriana projekt prezentovala, okamžite nás nadchol, pretože Voyo chce dávať priestor aj takýmto novátorským počinom. Chceme divákom prinášať rôznorodý a žánrovo pestrý obsah, pričom dávame priestor aj dielam, ktoré by možno za normálnych okolností nevznikli a sú istým spôsobom náročnejšie a ambicióznejšie. Vedeli sme, že fantasy je náročný žáner plný výziev, ale mali sme dôveru v to, že ak to niekto v Česku a na Slovensku zvládne, tak to budú práve Adriana a Jakub,“ povedala programová riaditeľka skupiny Markíza a skupiny Nova Silvia Majeská.

„Okrem naozaj atraktívneho obsadenia, skvelej vizuálnej aj zvukovej stránky príbehu sa môžu diváci tešiť aj na v našich končinách nezvyčajne premyslené postupné odkrývanie skutočných väzieb medzi postavami,“ prezradil kreatívny producent Voyo a riaditeľ vývoja TV Nova a Voyo Michal Reitler.

Diváci Voyo majú už teraz k dispozícii exkluzívnu ochutnávku, ktorá odhaľuje prípravy prvej česko-slovenskej fantasy minisérie, reakcie hercov a tvorcov a jedinečné zábery z nakrúcania. Viac ako polhodinový film o filme s názvom Vedma: Pohľad do zákulisia dokonale vysvetlí pozadie a súvislosti sveta, v ktorom sa strhne neúprosný súboj ľudstva o prežitie. Divákom ponúka jedinečný pohľad na to ako vznikali trikové zábery, kaskadérske kúsky, hudba k seriálu či netradičné kostýmy fantasy bytostí svetla a temnoty.

Príbeh Vedmy sa odohráva v súčasnosti, ale siaha až do rudolfínskej éry. Podľa legendy sa má na zemi objaviť Vedma, ktorá otvorí portál do inej dimenzie a umožní ľuďom prechod do vyššej úrovne vedomia, kde neexistuje zlo. Jej príchod očakáva v Prahe aj rodina alchymistu Filipa Antonína (Ivan Franěk), ktorá tu žije už štyristo rokov. Používajú starovekú technológiu, aby čerpali silu z ľudskej zloby. Príchodom Vedmy sa tak začína súboj svetla a temnoty o budúcnosť našej civilizácie.


Nová česko-slovenská fantasy miniséria Vedma odštartuje už v piatok 16. júna 2023 exkluzívne na Voyo.

Vedma: Pohľad do zákulisia - https://youtu.be/Iz7VCcwwHzg

TV trailer a teasre - https://youtu.be/vuJ-UA4ORsA

Teasre - https://youtu.be/hjJuwhw6_D0


Vedma

námet a scenár: Adriana Kronerová
réžia: Jakub Kroner
producentka: Adriana Kronerová
kreatívny producent Voyo: Michal Reitler
výkonná producentka: Tatiana Lutherová
výkonná producentka Voyo: Veronika Finková
vedúci produkcie: Marián Németh
kamera: Veronika Donutková
kostýmová výtvarníčka: Sandra Žigová
umelecká maskérka: Adriana Bartošová
strih: Michal Kondrla
hudba: Juraj „Jureš“ Líška, Fallgrapp
hrajú: Antónia Lišková, Gabriela Marcinková, Annet Charitonova, Josef Trojan, Dagmar Havlová, Jaroslav Dušek, Ivan Franěk, Ervin Nagy, Denis Šafařík, Vica Kerekes, Petr Vaněk, Dušan Cinkota, Peter Kočiš a ďalší


Voyo je streamovacia služba, ktorú na Slovensku prevádzkuje skupina Markíza. Koncom roka 2020 prešla kompletným vizuálnym aj obsahovým reštartom. Odvtedy zaznamenáva výrazný nárast počtu predplatiteľov, vo februári 2023 ich na Slovensku a v Česku bolo dokopy už viac než 500 000. Voyo zároveň patrí ku kľúčovým projektom digitálnej transformácie mediálnej skupiny CME na všetkých trhoch, kde pôsobí. Okrem obľúbených televíznych programov v predstihu ponúka používateľom prístup ku knižnici plnej filmov a seriálov z lokálnej i zahraničnej produkcie, populárnym športovým prenosom, či ďalšiemu prémiovému obsahu. Neustále prináša nové vylepšenia a funkcionality, pričom každý rok plánuje rozvíjať aj tvorbu exkluzívnych titulov.


Lukáš Kočišek, PR manažér, PR oddelenie skupiny Markíza, 14. 6. 2023


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
16.06.2023 • Televize Prima natáčí komediální seriál Chataři ze Švihova v režii Michala Suchánka
14.06.2023 • Skupina Prima a TV JOJ natáčí seriál podle světového hitu. »Vytoč mého agenta« slibuje brilantně obsazenou chytrou dramedy
02.06.2023 • Športoví fanúšikovia sa majú na čo tešiť. Strhujúci príbeh slovenskej futbalovej ligy od 2. júna exkluzívne na Voyo
31.05.2023 • Telly uzavírá strategické partnerství s Nordic Telecom
16.05.2023 • Streamovací služby se v Česku i na Slovensku těší podobné oblibě
09.05.2023 • T-Mobile TV slaví 7 let a mění se na MAGENTA TV.

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist