Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 11:02:19   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

ČT sport odvysílá 58 závodů Světového poháru i domácí MS z Nového Města na Moravě

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 24.11.2023


V sobotu 25. 11. padne první startovní výstřel Světového poháru ve švédském Östersundu. Vrcholem nadcházející biatlonové sezony bude mistrovství světa v Novém Městě na Moravě. Po pěti letech se také vracejí zámořské zastávky v Kanadě a Spojených státech. ČT sport bude u toho. Nově se v roli komentátora objeví Tomáš Jílek, mezi experty Gabriela Soukalová.


Nová sezona odstartuje v sobotu ve 12.30 závodem smíšených dvojic ve švédském Östersundu. Diváci uvidí přímý přenos v rámci Studia ČT sport, které doplňuje kontinuální vysílání zimních sportů. Celkem bude Česká televize vysílat 58 závodů Světového poháru, na všech závodech v zahraničí bude mít i svůj štáb. Biatlonová sezóna vrcholí v únoru, kdy se podruhé v historii uskuteční mistrovství světa na českém území v Novém Městě na Moravě. ČT je zároveň hlavním distributorem signálu pro celý svět.

„Celý biatlonový projekt se začal připravovat již v létě, kdy jsme natáčeli zajímavý obsah, který diváci uvidí v únoru během MS v Novém Městě na Moravě. Světový šampionát v domácím prostředí ostatně bude hlavním pilířem našeho vysílání od začátku sezóny. Máme připravené speciální rozhovory s českými reprezentanty o MS ve Vysočina aréně. Chceme opět zaujmout diváky, kteří mají v oblibě biatlon a dlouhodobě ho sledují,“ říká dramaturg a moderátor vysílání biatlonu a šéfredaktor RS Brno Petr Kubásek.

V týmu komentátorů je Michal Dimitrov, Tomáš Jílek, Tomáš Lachman a Jiří Rejman, který bude zároveň působit i jako reportér spolu s Jakubem Ščurkevičem a Martinem Vichnarem. Komentování biatlonu bude novou zkušeností pro Tomáše Jílka, jehož jméno a hlas mají diváci spojené hlavně s Tour de France.

„Těším se na spolupráci se stávajícími i novými experty, protože pro mě souhra s nimi je vždycky tím, co mě na mé pestré práci baví asi nejvíc. Styl komentáře je s každou osobností jiný, tak se samozřejmě zásadně liší i způsob, tempo, rytmus a obsah provázení diváků přenosy z různých sportů. Ale podobnosti si hledám: biatlonový sprint nebo vytrvalostní závod je něco jako časovka, zatímco stíhačka s hromadným závodem se typově víc blíží ke klasické etapě na kolech,“ popisuje svou novou roli Tomáš Jílek.

V týmu expertů budou Roman Dostál, Ivan Masařík, Ondřej Moravec, Vlastimil Vávra a nově i bývalá česká reprezentantka Gabriela Soukalová. Trojnásobná medailistka z olympijských her a dvojnásobná mistryně světa si v průběhu sezony vyzkouší i komentování a bude součástí týmu České televize na mistrovství světa. „Těším se na novou výzvu a i na to, že uvidím biatlon z úplně jiného pohledu,“ dodává Soukalová.


Vendula Krejčová, Tisková mluvčí, divize Korporátní služby, Tiskové oddělení České televize, 24. 11. 2023


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.11.2023 • Show Jana Krause – 29. 11. 2023
24.11.2023 • Vánoční program TV Nova: Pohádky, speciální díl Na lovu i Láska nebeská
23.11.2023 • Peter Bebjak točí novou minisérii České televize Vedlejší produkt
22.11.2023 • Už osm let měníme na Prima MAX filmová přání ve skutečnost
22.11.2023 • Dakar 2024 na Nova Action a Voyo se blíží
22.11.2023 • Adventní koncerty České televize vstupují do třiatřicátého ročníku. Jedna z nejstarších sbírek u nás dosud rozdělila přes 276 milionů korun

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist