Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 03:40:15   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Ktoré reprezentácie budú našimi súpermi? Dajto a Voyo prinesú v priamom prenose žreb finálového turnaja UEFA EURO 2024

  Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 01.12.2023



Divákov bude priamym prenosom z Labskej filharmónie v Hamburgu v sobotu 2. decembra 2023 o 18:00 hod. sprevádzať komentátor Andrej Zvolenský spolu s futbalovým expertom Jurajom Piroskom.



Televízia Dajto a streamovacia služba Voyo odvysielajú v sobotu 2. decembra 2023 o 18:00 hod. žreb finálového turnaja UEFA EURO 2024, na ktorý s napätím čakajú aj slovenskí fanúšikovia. Počas neho sa naša futbalová reprezentácia dozvie mená súperov, s ktorými si vo štvorčlennej základnej skupine zmeria sily na budúcoročnom šampionáte v Nemecku.

Divákov bude priamym prenosom z Labskej filharmónie v Hamburgu sprevádzať komentátor Andrej Zvolenský spolu s futbalovým expertom Jurajom Piroskom. Štáb Markízy priamo v dejisku sprostredkuje divákom aj bezprostredné reakcie našej výpravy po žrebe.

Účastníci turnaja budú pred žrebovaním rozdelení do štyroch košov, ich zloženie určili výsledky v nedávno skončenej kvalifikácii. Slováci sa ocitnú v treťom koši, isté teda je, že ich súperom v skupine nebude Česko, Holandsko, Chorvátsko, Slovinsko ani Škótsko. Hostiteľské Nemecko je nasadené v prvom koši a zoznam 24 účastníkov záverečného turnaja ešte doplnia víťazi troch vetiev Ligy národov po play-off, ktoré je na programe v marci 2024. Všetky tri zvyšné tímy budú zaradené do štvrtého koša. Základné skupiny UEFA EURO 2024 bude tvoriť po jednom tíme z každého koša (1 – 4) a po vyžrebovaní daného tímu ešte jeho pozíciu v skupine určí loptička z druhého žrebovacieho osudia (istá je len pozícia Nemecka – A1).

V prípade Slovenska pôjde o tretiu účasť na európskom kontinentálnom šampionáte. Najlepšie umiestnenie dosiahli „sokoli“ pri svojom premiérovom štarte na turnaji v roku 2016, keď sa prebojovali do osemfinále. Na EURO 2020 skončili zverenci trénera Štefana Tarkoviča svoju púť už v skupinovej časti.

Finálový turnaj bude hostiť desiatka nemeckých miest od 14. júna do 14. júla 2024. Otvárací zápas domácej reprezentácie uvidí vypredaná Allianz Arena v Mníchove, finálový zápas sa uskutoční na Olympijskom štadióne v Berlíne. Zvyšnými dejiskami sú Dortmund, Düsseldorf, Gelsenkirchen, Frankfurt, Hamburg, Kolín, Lipsko a Stuttgart.

Podľa zaužívaného herného systému záverečného turnaja odohrajú najprv tímy zápasy proti všetkým súperom v základnej skupine a dvaja najlepší v každej zo šiestich skupín postúpia do osemfinále, kde ich doplnia štyria najlepší z tretích miest. Nasledovať bude vyraďovací play-off systém, počnúc osemfinále s najlepšími 16 tímami, ďalej štvrťfinále, semifinále a finále.

Televízia Markíza a Voyo odvysielajú kompletný program UEFA EURO 2024, všetkých 51 zápasov si futbaloví priaznivci budú môcť vychutnať naživo. Súčasťou prenosov bude nové zápasové štúdio s expertmi z radov bývalých slovenských reprezentantov, analýzy, ako aj reportáže priamo z dejiska. To najdôležitejšie z diania jednotlivých hracích dní bude mapovať pravidelný magazín s highlightmi. Už od marca 2024 sa vo vysielaní objaví aj premiérový magazín pripravený špeciálne k podujatiu.

„Som veľmi rád, že fanúšikovia nájdu už budúci rok tento obrovský futbalový sviatok práve na obrazovkách skupiny Markíza. Pôjde o jeden z najväčších športových eventov v histórii nášho vysielania – v priamych prenosoch ponúkneme všetkých 51 duelov, preto sme prípravy naň rozbehli už dlhé mesiace v predstihu. Chystáme aj množstvo atraktívnych noviniek, ktoré si, verím, diváci naplno užijú. Už o pár dní sa dozvieme mená súperov Slovenska v základnej skupine, teším sa, že aj tento moment našim divákom sprostredkujeme naživo,“ povedal generálny riaditeľ TV Markíza Peter Gažík.

„Veľmi sa teším, že budeme môcť našim divákom a športovým fanúšikom priblížiť reprezentáciu Slovenska na najvýznamnejšom medzinárodnom fóre: na EURO 2024 v Nemecku. A, samozrejme, že som už teraz netrpezlivý a zvedavý, ktoré futbalové reprezentácie budú našimi súpermi na šampionáte. Na odpoveď si však musím počkať rovnako ako slovenskí fanúšikovia do soboty 2. decembra, keď je na programe žreb finálového turnaja," uzavrel šéfredaktor redakcie športu TV Markíza Martin Lisý.


Lukáš Kočišek, PR manažér, PR oddelenie skupiny Markíza, 30. 11. 2023






  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.12.2023 • Show Jana Krause – 6. 12. 2023
29.11.2023 • Telly získala práva na prestižní tenisové turnaje ATP
28.11.2023 • Čarovné Vianoce pre celú rodinu, silvestrovská zábava so Simonou a Možné je všetko! Skupina Markíza predstavuje svoju vianočnú ponuku!
27.11.2023 • Show Jana Krause – 29. 11. 2023
24.11.2023 • ČT sport odvysílá 58 závodů Světového poháru i domácí MS z Nového Města na Moravě
24.11.2023 • Vánoční program TV Nova: Pohádky, speciální díl Na lovu i Láska nebeská

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist