Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 22:47:26   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Atmedia: O Vánocích si televizi zapne téměř 9 milionů Čechů

  Autor: Atmedia/KNOWLIMITS , e-mail: info@know.cz Přidané: 14.12.2023



Vánoce patří k nejoblíbenějším a z hlediska televizní sledovanosti také nejspecifičtějším dnům v roce. Češi mají vánoční svátky neodmyslitelně spojené se sledováním televize, ať už jde o vánoční pohádky nebo klasiky z české a československé kinematografie.


„Televizi si během tří vánočních svátků, tedy na Štědrý den, Boží hod nebo na druhý svátek vánoční, zapíná 8,7 milionů Čechů starších čtyř let a jejím sledováním tráví v průměru více než 5,5 hodin denně,“ uvádí Pavel Müller, Head of Research & Marketing ve společnosti Atmedia, která na českém trhu zastupuje téměř 30 tematických televizních stanic.

Vůbec nejvíce sledují Češi televizi na Štědrý den. V posledních třech letech si ji 24. prosince zapnulo v průměru přes 8 milionů Čechů, přičemž jejím sledováním trávili přes 6 hodin. „To je o 2,5 hodiny déle než v průběhu roku. Ze Štědrého dne to dělá den s nejvyšší sledovaností v roce, a to s železnou pravidelností. Je to zároveň jediný den v roce, kdy televizní sledovanost překračuje 6 hodin,“ popisuje Pavel Müller s odkazem na oficiální elektronické měření televizní sledovanosti.

Na dalších místech žebříčku se pravidelně umisťují i první svátek vánoční, druhý svátek vánoční a také poslední den v roce, tedy silvestr.


Televizi sledují na Štědrý den více rodiny s dětmi

Sledování televize je oblíbenou aktivitou během vánočních svátků pro všechny věkové skupiny diváků včetně těch nejmladších. Například ze všech televizních diváků ve věku 15–24 let si v předchozích třech letech pustilo na Štědrý den televizi v průměru 66 % z nich, jejím sledováním trávili téměř 4 hodiny. U diváků ve věku 25–34 let sledovalo na Štědrý den televizi průměrně 75 % z nich a doba strávená před televizní obrazovkou se vyšplhala na 5,5 hodiny. Ještě vyšší čísla jsou spojená s diváky ve věku 35–44 let – televizi si pustilo 85 % z nich a trávili s ní přes 6 hodin.

„Televize je neodmyslitelnou součástí oslav vánočních svátků téměř pro všechny, ještě více to pak platí pro rodiny s dětmi. V porovnání s bezdětnými diváky tráví sledováním televize na Štědrý den mnohem více času,“ tvrdí Pavel Müller a doplňuje, že diváci ve věku 25–44 let s dětmi do 14 let trávili na Štědrý den v předchozích třech letech sledováním televize v průměru 6,5 hodiny, přičemž televizi si zapnulo 87 % z nich.


Pohádky často již od ranních hodin

Nejenže televizi sleduje na Štědrý den velké množství lidí, diváci si ji navíc často zapínají již dopoledne, což je oproti běžnému dni v roce specifické. „Televizní sledovanost se na Štědrý den už kolem osmé hodiny ranní dostává na dvojnásobné hodnoty oproti průměru za celý rok,“ tvrdí Pavel Müller a dodává, že největší množství diváků sleduje televizi mezi osmou a desátou hodinou večerní. K nejsledovanějším pořadům tradičně patří vánoční pohádky a také filmové klasiky z české a československé kinematografie. „Z tematických televizních stanic se proto na Štědrý den daří například televiznímu kanálu CS Film, který je na českou a československou kinematografii zaměřený. Minulý rok si tuto televizní stanici zapnulo na Štědrý den 200 tisíc diváků, téměř dvojnásobně oproti běžnému dni v roce,“ ukazuje Pavel Müller. Všechny tematické televizní stanice, které na českém trhu obchodně zastupuje Atmedia, pak 24. prosince loňského roku oslovily celkem 2,2 milionu televizních diváků ve věku 4+, což bylo v porovnání s celoročním průměrem o 62 % více.


O společnosti

Společnost Atmedia Czech s.r.o. je obchodní zastupitelství téměř 30 tematických televizních stanic, jež na českém trhu působí od roku 2008. Zabývá se prodejem televizní reklamy a na našem trhu zastupuje lokální i většinu mezinárodních televizních stanic z televizních skupin, jako jsou AMC Networks, Warner Bros. Discovery, The Walt Disney Company, Antenna Group nebo slovenská JOJ. V roce 2010 uvedla Atmedia na trh jedinečný způsob prodeje reklamního prostoru prostřednictvím prodejních balíčků. Důležitým posláním mediálního zastupitelství je také podpora trhu nejen tematických TV stanic. Od roku 2021 pravidelně vydává atmedia index, jenž nabízí komplexní data, informace a vhled do tří zkoumaných oblastí: (1) hodnocení kvality televizních stanic očima jejich diváků, (2) využívání placené a neplacené televize, (3) využívání placených služeb s videem na vyžádání (VoD).


Michaela Němečková, PR Consultant, KNOWLIMITS, 13. 12. 2024






  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.12.2023 • Výstavy na Kavčích horách baví děti i dospělé. Česká televize navíc pomůže s dárky na poslední chvíli
09.12.2023 • Tisková zpráva z 20. zasedání RRTV, konaného dne 5. 12. 2023
08.12.2023 • Deň s Nadáciou Markíza má za sebou jubilejný 10. ročník, vyzbierali sme rekordných 118 000 eur na podporu detského duševného zdravia
06.12.2023 • Deň s Nadáciou Markíza bude zajtra pomáhať už jubilejný desiaty raz, opäť sa zameria na duševné zdravie mladých
03.12.2023 • RTVS opäť pomáha a štartuje zimnú časť charitatívneho projektu Rádio Slovensko Slovensku
30.11.2023 • Benefiční díl soutěže StarDance byl nejúspěšnější v historii pořadu. Pro Centrum Paraple se vybralo 25 174 220 Kč

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist