Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 11:42:41   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Deň s Nadáciou Markíza bude zajtra pomáhať už jubilejný desiaty raz, opäť sa zameria na duševné zdravie mladých

  Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 06.12.2023


Celý štvrtok 7. december 2023 bude vo vysielaní televízie Markíza patriť jubilejnému 10. ročníku jedinečného podujatia s názvom Deň s Nadáciou Markíza. Aj tento rok je pre divákov pripravený program plný lásky, dobra a silných skutočných príbehov, s ktorým sa už tradične spája aj finančná zbierka na charitatívne projekty Nadácie Markíza.


„Už štvrtý rok po sebe sme sa rozhodli Deň s Nadáciou Markíza venovať mimoriadne dôležitej téme detského duševného zdravia, s cieľom zlepšiť dostupnosť psychologickej pomoci pre všetky deti. Udalosti posledných rokov mali výrazne negatívny vplyv na krehkú a citlivú detskú psychiku. Problémy narastajú aj v školách, kde šikanovanie stále pretrváva a neraz sa končí tragicky. Deti bojujú s depresiami, násobne u nich narastá sebapoškodzovanie a zvyšuje sa aj počet pokusov o samovraždu. Tento rok preto bude pomoc smerovať Detskému a adolescentnému oddeleniu Psychiatrickej kliniky Jesseniovej lekárskej fakulty Univerzity Komenského a Univerzitnej nemocnice Martin na vybudovanie Detského denného psychiatrického stacionára,“ hovorí Peter Gažík, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

„Aj počas tohto jubilejného ročníka pokračujeme s podporou témy, ktorú vnímame ako stále aktuálnu už dlhšie obdobie. Zároveň sme sa rozhodli, že našu pomoc budeme tentokrát alokovať pre región mimo Bratislavy,“ dodáva Lucia Tandlich, predsedníčka Správnej rady Nadácie Markíza.

Denný stacionár je miesto, kde sa poskytuje liečba a podpora deťom a tínedžerom s trápeniami duše. Tá prebieha formou terapie a aktivít prispôsobených ich veku a problémom. Je to miesto, kde môžu deti nájsť bezpečie a pomoc v náročných časoch. Pointa spočíva v tom, že deti deň trávia v stacionári, ale poobede chodia domov k rodine. Malí pacienti ho navštevujú buď na každodennej báze alebo podľa potreby niekoľkokrát do týždňa.

Za doterajších deväť ročníkov Dňa s Nadáciou Markíza sa podarilo vyzbierať a rozdeliť neuveriteľných 815 000 eur, ktoré pomohli deťom v nemocniciach, rodinám v núdzi, aj charitatívnym organizáciám.

Deň s Nadáciou Markíza sa bude vinúť vysielaním TV Markíza takmer po celý deň – počnúc reláciou Teleráno so zaujímavými hosťami, cez špeciálne vydanie magazínu Reflex, až po večerné Televízne noviny.

Teleráno bude celé venované téme detského duševného zdravia a plné známych tvári, ktorým je téma duševného zdravia veľmi blízka alebo osobne zažili situácie, kedy vyhľadali odborníka. Svoje intímne skladby zahrá obľúbená speváčka Zuzana Smatanová s kapelou, pričom tiež porozpráva o tom, ako sa dostala zo stavu vyhorenia a z depresií. Zaspieva aj ďalšia populárna speváčka Celeste Buckingham, ktorá dlhodobo otvorene hovorí o duševnom zdraví.

Mladí herci a herečky zo seriálového hitu Pán profesor budú počas Telerána variť jedlo, ktoré pre nich znamená ponoriť sa do pocitu pohody. Seriálová Nela, herečka Katrin Virágová, prehovorí o tom, ako prekonala traumu zo šikanovania vďaka tvorbe divadelného predstavenia. Poetka Žaneta Morovská prednesie báseň, ktorú napísala o duševnom zdraví špeciálne pre tento deň.

Ambasádormi Dňa s Nadáciou Markíza sú tento rok ďalšie obľúbené tváre TV Markíza - herečka Kristína Kanátová z úspešného seriálu Mama na prenájom, moderátorka spravodajstva Ivana Zuzelková, moderátor Počasia Vratko Sirági a hospodár Martin Bagar, ktorý už neodmysliteľne patrí k dlhoročne vysielanej reality šou Farma. Vo vysielaní Telerána porozprávajú, ako sa udržiavajú v duševnej pohode. Diváci si tiež budú môcť vypočuť výpovede farmárok, ktoré si v živote prešli duševnými chorobami.

Mladý herec a moderátor Oliver Oswald sa odhodlal riešiť svoju traumatickú skúsenosť s psychológom až po rokoch, v Teleráne prezradí prečo. A ďalší populárny herec z Mamy na prenájom, Martin Klinčúch, bude na základnej škole v Stupave zisťovať, čo pre deti znamená šťastie.

Monotematicky sa bude Dňu s Nadáciou Markíza venovať aj štvrtkové vydanie relácie Reflex, ktoré prinesie tri zaujímavé reportáže – rozpovie emotívne príbehy dvoch dievčat, ktoré zápasia s psychickými ťažkosťami, zachytí návštevu Martina Bagara na detskom a adolescentnom oddelení Psychiatrickej kliniky Univerzitnej nemocnice Martin a priblíži detaily projektu Detského denného psychiatrického stacionára, na ktorého vybudovanie poputuje tohtoročný výťažok z finančnej zbierky.

Celým Teleránom, ako aj moderovanými podvečernými a večernými živými vstupmi z Hlavného vianočného trhu v Bratislave, budú divákov sprevádzať tváre tohto ročníka Dňa s Nadáciou Markíza – populárni herci zo seriálového megahitu Dunaj, k vašim službám Jana Majeská a Ján Koleník, spolu s moderátorkou Luciou Hlaváčkovou. Najdlhší živý vstup bude odvysielaný o 20:25 hod. ako samostatná relácia, diváci sa v rámci nich môžu tešiť napríklad na moderátorku Adelu Vinczeovú, ale opäť tiež na ambasádorov Dňa s Nadáciou Markíza Ivanu Zuzelkovú a Martina Bagara.

Tohtoročná komunikácia Dňa s Nadáciou Markíza odštartovala teasingovou fázou, v rámci ktorej zamestnanci a spolupracovníci televízie Markíza, vrátane moderátorov, hercov, influencerov a ďalších tvárí známych z jej obrazoviek, zdieľali na sociálnych sieťach symbol bieleho srdca na modrom pozadí. Vďaka tejto aktivite a jej následnému odhaleniu sa podarilo vyvolať pozornosť a vzbudiť záujem širokej verejnosti o jubilejný ročník tohto výnimočného podujatia.

Partnermi desiateho ročníka Dňa s Nadáciou Markíza sú, rovnako ako uplynulé dva roky, spoločnosť UniCredit Bank a poisťovňa UNIQA, ku ktorým sa pridali aj značky Pepco, Volvo Run a OMV.


Pomôžte riešiť problémy detskej duše

Až do štvrtka 7. decembra 2023, vrátane celého dňa do polnoci, môžete podporiť Deň s Nadáciou Markíza aj Vy, a to hneď niekoľkými spôsobmi:

1. Prostredníctvom SMS zaslanej v tvare: DMS (medzera) NADACIAMARKIZA na číslo 877 (v sieti všetkých operátorov, pričom cena jednej SMS je 5 eur). Zbierka je registrovaná MV SR a realizovaná prostredníctvom DMS systému, ktorý spravuje Fórum donorov.

2. Ľubovoľným príspevkom priamo na číslo účtu verejnej zbierky: SK57 1111 0000 0003 3322 2023.

3. Jednoduchým darovaním online priamo cez darovací formulár na webovej stránke https://www.markiza.sk/nadacia/chcem-pomoct.

TV upútavka: https://youtu.be/kGuL6ySna3c. Ďakujeme, že spolu s nami pomáhate tým najzraniteľnejším - deťom!


O Nadácii Markíza

Poslaním Nadácie Markíza je meniť svet na lepšie miesto pre deti. Pracujeme na realizácii unikátnych projektov, ktoré majú za cieľ zmeniť kvalitu života detí, potešiť ich, pomôcť im splniť ich vytúžené sny a ciele. Priniesť radosť a umožniť im zažiť pocit podpory a nádeje.

Nadácia Markíza vznikla v roku 2007 a v súčasnej podobe pôsobí od decembra 2013. V spolupráci s neziskovými organizáciami sa nám podarilo urobiť množstvo dobrých projektov.
Spoločnosť MARKÍZA SLOVAKIA, spol. s r.o., zakladateľ Nadácie Markíza, podporuje myšlienky firemnej filantropie a prostredníctvom svojej nadácie sa tak zaraďuje medzi spoločensky zodpovedné firmy, ktorým záleží na skutočných hodnotách.

Viac informácií o Nadácii Markíza a jej činnosti: http://nadacia.markiza.sk


Lukáš Kočišek, PR manažér, PR oddelenie skupiny Markíza, MARKÍZA - SLOVAKIA, 6. 12. 2023


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.12.2023 • RTVS opäť pomáha a štartuje zimnú časť charitatívneho projektu Rádio Slovensko Slovensku
30.11.2023 • Benefiční díl soutěže StarDance byl nejúspěšnější v historii pořadu. Pro Centrum Paraple se vybralo 25 174 220 Kč
28.11.2023 • Telly naděluje vánoční dárky: oblíbené balíčky za půlku a celý prosinec atraktivní stanice pro všechny zdarma
24.11.2023 • Tisková zpráva z 19. zasedání Rady, konaného dne 21. 11. 2023
20.11.2023 • Televízne spravodajstvo RTVS lídrom v objektivite. Ako najobjektívnejšie ho označila viac ako štvrtina Slovákov
17.11.2023 • Asociace komerčních televizí připravila speciální oslavy Světového dne televize

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist