Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 17:43:34   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Chystá se HDTV Forum věnované televiznímu vysílání ve vysokém rozlišení

  Autor: PR Press UPC ČR/ČAEK , e-mail: cacc@cacc.cz Přidané: 26.11.2008



Praha 26.11.2008. Česká asociace elektronických komunikací ve spolupráci s největší domácí kabelovou televizí UPC ČR, a.s zahájila přípravu ojedinělé akce, která proběhne pod názvem HDTV Forum 2009 ve dnech 21.4. a 22.4.2009 v hotelu CORINTHIA TOWERS v Praze.


HDTV Forum je určeno všem provozovatelům digitálních kabelových a satelitních televizí, výrobcům a zástupcům televizních HD programů, společnostem dodávajícím technologie pro výrobu, distribuci a zpracování HD signálu, výrobcům a dodavatelům spotřební elektroniky (např. SONY, SHARP, Panasonic a další) a v neposlední řadě také odborníkům a veřejnosti.

„Věřím, že HDTV Forum uceleně zmapuje nejen aktuální stav na českém trhu, ale naznačí i další trendy ve vysílání televizního signálu ve vysokém rozlišení,“ říká Zdeněk Vaníček, prezident ČAEKK a dodává: „jde o první akci tohoto druhu v České republice, která umožní diskusi mezi výrobci programů, výrobci techniky i provozovateli vysílání. Současně představuje ideální platformu pro získávání kontaktů, formování mezioborových aliancí a obecných standardů. Navíc přinese i přehlídku nejnovějších technologií pro vysílání a zpracování HD signálu, HD televizory, HD programy, spotřební elektroniku pro HD domácnost a vše co souvisí s HDTV včetně ukázkových řešení. V rámci Fóra budou rovněž probíhat doprovodné odborné akce.“

„Je dobře, že HDTV Forum organizuje právě Asociace,“ podtrhuje Václav Bartoň, generální ředitel UPC a pokračuje: „ta je zárukou, že bude skutečně odborné a otevřené všem – tj. i potencionálním konkurentům a že vznikne prostor pro komplexní zamyšlení se nad budoucností televizního vysílání ve vysokém rozlišení v České republice. A nejen v ní. Naše společnost učiní vše pro to, aby akce měla i širší – mezinárodní charakter.“

Prvním mediálními partnery HDTV Fóra se staly časopis STEREO&VIDEO, který věnuje Fóru speciální přílohu a televizní kanál UPC Express. Pořadatelé počítají s účastí dalších odborných médií a internetových portálů zaměřených na digitální televize, HDTV, Blue-Ray a herní konzole.

Česká asociace elektronických komunikací a UPC ČR jsou připraveny ke spolupráci se všemi odborníky a společnostmi , které by chtěly na Fóru prezentovat své výrobky, programy a aktivity. Zájemci se mohou hlásit na kontaktních e-mailových adresách josef.navratil@upc.cz a maria.whitehead@upc.cz či na adrese cacc@cacc.cz.


František Malina, tiskový mluvčí a ředitel PR


O UPC

UPC Česká republika, a.s. je největším českým poskytovatelem televizních služeb a vysokorychlostního internetu. Její kabelové sítě jsou v dosahu 1 298 000 domácností v 370 lokalitách ČR. Služby UPC podle údajů k 30.9.2008 aktivně využívá 1090 700 zákazníků. Z toho si televizní služby předplácí celkem 675 500 domácností, vysokorychlostní internet 295 000 zákazníků a telefonní služby přes 119 800 zákazníků. UPC je dceřinou společností Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB), divize UPC Broadband.


O ČAEK

Česká asociace elektronických komunikací o. s. sdružuje největší provozovatele kabelových systémů, poskytovatele širokopásmových služeb a alternativní operátory elektronických komunikačních sítí v ČR, poskytovatele programů, dodavatele technologií a poradenské firmy. Asociace si klade za cíl přispět k budování moderní infrastruktury a informační společnosti v České republice. Současnými řádnými členy asociace jsou společnosti UPC Česká republika, HBO, LICA, T-Mobile Czech Republic, BT Global Services, SELF servis, SATT a FCA a.s.. Asociace dále sdružuje dvě desítky přidružených členů a pozorovatelů z České republiky a ze zahraničí. Zastupuje provozovatele kabelových systémů NEMSAT, KT Klášterec nad Ohří a ELTRIS.ČAEK od svého založení aktivně působí v asociaci CABLE EUROPE (Evropské asociaci kabelových komunikací - www.cable-europe.eu), která byla založena již v roce 1955 a navazuje na činnost sdružení evropských kabelových operátorů, jež vzniklo již v roce 1951. V letech 2001 až 2007 byla ČAEK členem (národní afilací) Evropské asociace kompetitivních telekomunikací.


PR Press UPC ČR, a.s. a ČAEK o. s., 26. 11. 2008


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.10.2008 • Vyjádření k insolvenčnímu řízení firmy Gital
08.10.2008 • Ohlédnutí za Digitexem 2008 [ 6 ]
06.10.2008 • V Brně dnes začínají veletrhy Invex, Digitex a Interkamera
03.10.2008 • Pozvánka na Digitex 2008: Skylink
29.09.2008 • Pozvánka na Digitex 2008: ATOS
04.09.2008 • Digitex 2008 opět zaostří na High Definition a další trendy spotřební elektroniky [ 5 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist