Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 00:33:10   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

11. narozeniny Prima ZOOM přinášejí spoustu zajímavostí

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 28.01.2024


Poznávejte i v 5. týdnu svět s Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: ukážeme vám Fabergého poklady; představíme Veličenstvo mech; odvyprávíme Příběh šesti světadílů; odstartujeme zbrusu nové Norské domy snů VII a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

30. 1., 21.00 hod. – Fabergého poklady

Jméno Fabergé už více než sto let evokuje nejextravagantnější velikonoční vejce na světě. Císařská vejce, jak se jim začalo říkat, mají dodnes v dějinách dekorativního umění nedostižné postavení. Ale práce Fabergé má ještě daleko větší dosah. Navrhl řadu dalších vysoce kvalitních děl složených ze složitých detailů, která vzala svět umění útokem a vyvolala vášeň tisíců sběratelů po celé planetě. Fabergé se odvážil porušit pravidla tradičního šperkařství, a díky tomu se mu podařilo vytvořit výjimečné odvětví. Tento snímek sleduje osudy klanu Fabergé a zkoumá celou jeho tvorbu. Nenechte si ujít vzrušující dobrodružství, které se odehrávalo v době upadajícího ruského impéria, které bylo nakonec smeteno revolucí.


31. 1., 21.00 hod. – Veličenstvo mech

Mech byl už u zrodu života na Zemi před 450 miliony let a podílel se na vývoji mnoha různých ekosystémů. Přírodovědný film Veličenstvo mech přináší vzrušující výpravu za poznáním tohoto neuvěřitelného primitivního systému, který vědce naprosto fascinuje. Vydáme se do Japonska, na Island, do Francie, Irska a Dánska, abychom se setkali s odborníky, kteří se zabývají studiem mechu a využitím jeho vlastností v různých oborech, jako je biotechnologie, klimatologie, jaderná kontaminace nebo evoluční biologie. Ohromující záběry tajuplné krajiny pokryté mechem jsou dokonalou kulisou tohoto dechberoucího příběhu.


31. 1., 23.00 hod. – Commando: Britská námořní pěchota (1. díl)

Toto je příběh ze zákulisí jedné z nejelitnějších vojenských jednotek na světě. Komanda britské námořní pěchoty jsou celosvětově proslulá a svým národem uctívaná, a přesto zůstávají naprosto nepochopená. Tvůrcům tohoto dokumentárního seriálu se podařilo získat jedinečný přístup ke členům speciálních jednotek všech hodností. Díky tomu může odhalit roli komanda v dnešním moderním světě. Zároveň nabízí naprosto výjimečný pohled za zavřené dveře britské námořní pěchoty.


1. 2., 23.00 hod. – Pohotovost pro exotická zvířata VII (Křečík v ohrožení)

Doktorka K. a její tým provádějí procedury, kterými zachraňují životy svých zvířecích pacientů. A zároveň vymýšlí nové, jedinečné způsoby, jak vyléčit jejich neduhy. Aby toho nebylo málo, pokoušejí se také vzdělávat jejich majitele o tom, jak se o exotická zvířata správně starat a čím je krmit. V pokračování oblíbeného seriálu si doktorka K. a její spolupracovníci musí poradit s agresivním papouškem kakadu, želvou, která potřebuje vlastní skateboard, nafouknutým malým skunkem a mnoha dalšími zvláštními pacienty. Pohotovost pro exotická zvířata se navíc loučí s oblíbeným kolegou, doktorem T.


2. 2., 20.00 hod. – Waddenské moře: Život na hraně

Waddenské moře, které je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO, je jedním z nejzajímavějších a nejunikátnějších přírodních biotopů na světě. Tato dokumentární podívaná odhaluje dokonalou souhru mezi přílivem a odlivem v okouzlujícím prostředí na překrásném mořském pobřeží. Samozřejmě nemohou chybět ani fantastická zvířata, jež tady můžeme najít. Waddenské moře je tajemné a proměnlivé místo, které je domovem asi 5000 různých druhů zvířat i rostlin. Dokáže pojmout 6,1 milionů ptáků najednou, ale každoročně jich tudy „proletí“ až dvakrát více. Ale složitý a křehký ekosystém také čelí mnoha problémům. Zjistěte, jaké to jsou, a přitom sleduje vzrušující a poutavou podívanou plnou emocí, humoru a skvělých vizuálních efektů. Nenechte si ujít fascinující záběry obřích hejn migrujících ptáků ani hbitých tuleňů. Přírodovědný celovečerní film zachycuje veškerou krásu Waddenského moře na severním okraji Evropy v takové podobě, jak ji ještě nikdo nemohl vidět.


3. 2., 21.00 hod. – Příběh šesti světadílů (Afrika)

Když se před více než 200 miliony let rozpadl superkontinent Pangea, jeho části se přesunuly do pozic, které dnes dobře známe. A začal se psát příběh, který stále utváří historii lidstva. Šestidílný seriál Příběh šesti světadílů přináší geologický a kulturně-historický životopis našeho světa. A odhaluje, že příroda má velkou moc formovat a ovlivňovat různé kultury. Sledujte, jakým způsobem bohatství přírodních zdrojů ovlivňuje vývoj moderní společnosti ve Spojených státech amerických a Austrálii. Jak mírné podnebí a úrodná půda udělaly z Evropy jednu z nejbohatších částí světa. Nebo jak mnohem méně příznivější podnebí v Africe a Asii ovlivňuje životy místních obyvatel od začátku do konce. Díky realistickým 3D animacím se také vrátíme zpátky do minulosti a na vlastní oči uvidíme dramatický pohyb kontinentálních desek, ničivé potápění pevninských mas, výbušné erupce sopek a zuřivé bouře.


3. 2., 22.00 hod. – Zapomenuté megastavby VIII (Vetřelci a nájezdníci)

V pokračování strhujícího seriálu Zapomenuté megastavby uvidíte: pozůstatky po neuvěřitelných stavitelských projektech, opuštěná města duchů, podivuhodné trosky zrozené z nápadů v ještě podivuhodnějších myslích a mnohem více. Každá z těchto zapomenutých megastaveb je nyní připravena prozradit svůj jedinečný příběh. Po celém světě je roztroušen bezpočet zapomenutých megastaveb. Po kdysi impozantních inženýrských projektech už dnes zůstaly jenom polorozpadlé trosky. Zůstávají stát nejenom jako připomínky dávné slávy, ale i tragických událostí a dalších neštěstí. V nových epizodách tohoto vzrušujícího, oblíbeného seriálu vyrazíme na novou cestu kolem světa za dalšími nejzajímavějšími zapomenutými megastavbami. Chybět nebude opuštěný dům jihoafrického diktátora, ztracená vesnice na Kypru, přímořský resort ruské mafie, zlověstně tajemná věž hluboko v chorvatských lesích nebo kanálová katedrála v New Yorku. Mezi jejich polorozpadlými troskami je slyšet ozvěna historie, která promlouvá o smrti a ničení, ale také o lidské vynalézavosti a schopnostech. Odhalte jedinečné příběhy Zapomenutých megastaveb v dokumentárním seriálu plném lehce mrazivých záběrů a velice fascinujících faktů.


4. 2., 20.00 hod. – Norské domy snů VII (1. díl)

Na obrazovky Prima ZOOM se s novinkovou řadou vrací nejúspěšnější skandinávský lifestylový pořad – Norské domy snů. V nové produkci a s několika novými tvářemi, ale v čele party ostřílených designérů a řemeslníků stojí opět sympatická stálice pořadu – Halvor Bakke. Užijte si designově zajímavé i praktické proměny norských chat a chalup – navíc na pozadí krásné severské přírody. Nenechte si ujít „Jak se staví sen“ v norském provedení jedině na Prima ZOOM.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Marketingový a PR konzultant, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 27. 1. 2024





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.01.2024 • Přímý přenos nové inscenace slavné Carmen z Metropolitní opery v sobotu 27. ledna
22.01.2024 • Warner Bros. Discovery láká na Paříž 2024. V novém dokumentu zmapuje olympijské přípravy šesti světových sportovních hvězd
21.01.2024 • Prima ZOOM vás baví
15.01.2024 • Cesta za poznáním začíná na Prima ZOOM
14.01.2024 • Australian Open tradičně na Eurosportu
10.01.2024 • Australian Open 2024 je za rohem. Experty Eurosportu letos doplní domácí hvězda Nick Kyrgios

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist