Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 12:48:57   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

UPC odpovídá - 4.část

  Autor: PR Press , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 18.06.2002


Také v červnu jsou tu pro vás odpovědi na vaše dotazy ke kabelovému a satelitnímu provideru - UPC, které zpracoval tiskový mluvčí - pan Františka Malina.


Proč jste z kabelové nabídky vyřadili španělskou televizi ? Čím bude nahrazena?
Španělský program TVE, který patřil do tzv. volných programů, přešel v minulých týdnech na digitální distribuci signálu. Kdybychom ho chtěli nadále šířit, museli bychom nakoupit dekodéry a patřičně upravit hlavní stanice. Tyto úpravy by si vyžádaly několik miliónů korun, které bychom museli zpětně promítnout i do cen. Proto jsme v naší nabídce KLASIK nahradili tento kanál polským programem tvn.
tvn je všeobecně zábavný televizní program, který nabízí podobný programový profil jako TV Nova. Přináší celovečerní filmy (zejména americké), oblíbené seriály (jako např.Beverly Hills, Král předměstí, Nikki, atd.), zprávy, publicistiku, sport i zábavu. Oblíbené jsou především soutěžní pořady jako Milionář, Big Brother (Nejslabší máte padáka), Maratón smíchu, atd., hudební pořady a pořady a seriály pro děti. Jde o program rodinného typu, který vysílá v polštině, a to 24 hodin denně.


Jaký je vývoj ohledně zařazení Galaxie sport do vaší nabídky na kabelech a na satelitu?
K vašemu dotazu mohu sdělit pouze to, že jednání o zahájení vysílání televizního sportovního programu Galaxie sport intenzívně pokračují. 0bě společnosti podrobněji finalizují obchodní, právní a technické okolnosti, potřebné pro konečné rozhodnutí skupiny UPC. O dílčích výsledcích jednání budu samozřejmě i prostřednictvím webu satCentrum informovat.


Program Private Gold má podle vašich údajů vysílat do 4 hodin ráno, zjistil jsem však, že již dvakrát za sebou vysílal do 5.00 hod…
Na četná přání diváků se nám podařilo vyjednat prodloužení vysílací doby o jednu hodinu. Od 13. 6. 2002 tedy vysílá Private Gold již 6 hodin denně, od 23:00 do 05:00.


Jaké filmové trháky připravuje HBO na letní měsíce?
Zeptal jsem se v HBO a tam mě upozornili na následující tituly. Čaj s Mussolinim v hlavní roli se zpěvačkou a herečkou Cher, thriller Pod povrchem s Harrisonem Fordem a Michelle Pfeifferovou, sci-fi Rudá planeta s Valem Kilmerem, autobiografické drama Quills- Perem markýze de Sade s Geoffrey Rushem a Kate Winsletovou, thriller Devátá brána s Johny Deepem, Svatby podle Mary s Jennifer Lopezovou a mnoho dalších. Ale nechte se překvapit.


S nadšením jsem na HBO sledoval seriál Bratrstvo neohrožených. Bude se seriál ještě opakovat?
Ano, tento desetidílný seriál z doby 2. světové války se bude na HBO naposledy vysílat v červenci. V programu se objeví vždy každou středu od 20:00 hod. a HBO uvede vždy dva díly najednou..


Bydlím v družstevním domě s řadou bytů v osobním vlastnictví, kde je kromě vašich kabelových rozvodů i společná televizní anténa. Ta je již však špatná. Kdo se má postarat o nápravu? Vy, nebo družstvo? Platí se za STA?
Obnova společné televizní antény (STA) v domě tohoto typu má opravdu několik ”háčků”, zejména v případě, kdy je v domě zřízeno sdružení vlastníků. Jakákoliv oprava se děje na náklady všech vlastníků jednotlivých bytů či družstevníků, kteří k nim mají příslušný „dekret“. Dále platí, že zatímco v případě kabelových rozvodů odpovídá za jejich provozování a soulad s právními předpisy jejich provozovatel, který rovněž nese veškeré provozní náklady a případné sankce ze strany regulátora - Českého telekomunikačního úřadu, v případě STA nese odpovědnost i případné sankce majitel domu, či společenství vlastníků. Poplatek za STA není součástí nájemného a je zahrnut v poplatcích za služby (výtah, čištění komínů, prádelna atp.) a rozúčtuje se rovným dílem na jednotlivé byty. Uživatel bytu je povinen platit STA, pokud ji pronajímatel poskytuje, a to bez ohledu na to, zda ji užívá. Do poplatků za STA vstupují náklady na údržbu a výměnu jednotlivých částí, revize, odpisy. Podle nového autorského zákona je provozovatel STA rovněž povinen platit autorské poplatky i za vysílání prostřednictvím STA. To předpokládá uzavření příslušných smluv provozovatele STA s ochrannými autorskými organizacemi a placení příslušných poplatků (do 1.12.2000 tuto povinnost provozovatel STA neměl). Elektrická energie na provoz STA je zahrnuta v poplatku za osvětlení společných prostor. Skupinový příjem prostřednictvím STA tedy rozhodně není „zdarma„.


Proč rušíte ve vaší kabelové televizi v Mostě nabídky Klasik a Mini ?
Jednotná programová nabídka kabelové televize v Mostě byla zavedena na základě výsledku dlouhodobého programového experimentu, jaký typ nabídky chtějí naši zákazníci v Mostě a podobných městech sledovat. Zatímco v Mostě jsme testovali cenu, v ostatních českých a moravských městech probíhal dlouhodobý marketingový průzkum, zjišťoval o jaké programy mají je největší zájem. Výsledek byl jednoznačný: naprostá většina zákazníků si přála programovou nabídku, která by zahrnovala to nejlepší ze služeb Mini a Klasik za cenu testovanou právě ve vašem městě. V tomto měsíci jsme výsledek mosteckého experimentu a výsledky průzkumů vyhodnotili a zvolili následující řešení.
Namísto nabídky MINI (10 kanálů za 148,- Kč), nebo nabídky KLASIK (30 kanálů za 366 Kč) zavádíme jednostupňovou nabídku, která obsahuje 23 programů za 198 Kč. K nové nabídce je možné přikoupit za 278 Kč prémiový kanál HBO. Znamená to, že za podstatně méně peněz (198 Kč oproti 366 Kč) zákazníci získávají hodnotnou službu obsahující ty nejoblíbenější programy.
Most se stal jedním z 12 českých a moravských měst, kde jsme k zavedení nové služby přistoupili. Ve všech městech, kde již jednostupňová nabídka několik měsíců platí, nám zůstali - a to bez výjimky - nejen věrni všichni zákazníci, ale jejich počet v mnoha případech dokonce znatelně narostl. Podle následné ankety se kabelovka pro ně stala rázem atraktivnější a zajímavější. Naši zákazníci z Mostu, kteří byli za účast v experimentu po několik let cenově zvýhodněni, se nyní tedy zařadili mezi ty, kteří budou nový typ služby užívat trvale.


Znám několik lidí, kteří přijímají váš signál z kabelových rozvodů ”načerno”. Je to postižitelné a jak se proti tomu bráníte?
Proti neoprávněnému příjmu postupujeme různými způsoby. V případech kabelové televize jde zejména o fyzickou kontrolu. V pravidelných intervalech a obvykle i při každé návštěvě v domě (např. při zapojování nového klienta atd.) provádějí technici fyzické porovnání údajů o platících klientech v objektu a fyzickým stavem rozvaděče a zapojení obyvatel domu. Zloději signálu jsou techniky okamžitě po zjištění odpojováni, často za asistence policie ČR. Občas se dokonce podaří odhalit i celý „černý rozvod„ - v takovém případě dochází k jeho lokalizaci, zdokumentování a následně předání policii k trestnímu vyšetřování. V závislosti na okolnostech krádeže signálu se jedná buďto o přestupek (pachateli hrozí pokuta až do 30.000 Kč), nebo trestný čin (pachateli hrozí až 5 let odnětí svobody).


Co je pravdy na tom, že by měl Hallmark Channel natáčet film v Praze?
Hallmark se chystá natáčet v průběhu června další ze svých filmů v České republice, a to konkrétně v Praze. Nemůžu ovšem předem přibližovat děj. Během natáčení by se měla do Prahy také podívat Susan Sarandonová.


Na kanálu Reality TV běží seriál Podvodníci. Viděl jsem pár dílů a nejsem si jist, jestli je to skutečně pravda. Někdy se mi to zdá dopředu domluvené. Je tomu tak?
Reality TV je v nabídce UPC nově, od začátku dubna. Ve stejném období byl spuštěn tento reality TV seriál, který dokumentuje skutečné záběry podváděných partnerů nebo manželů. Právě oni dávají souhlas k tomu, aby se celá věc odehrála na televizní obrazovce. Někdy to může vypadat nahrané, ale věřte mi, že se takové příběhy stávají každý den.


Prý se změnila cena za přístupové karty k UPC Direct?
Ano, naše společnost od května zlevnila zápůjčku samostatných přístupových karet na odběr této digitální satelitní služby. Zatímco dříve musel majitel satelitního přijímacího zařízení složit vratnou zálohu 2000 Kč, nyní vyžadujeme jen 900 Kč. Naše společnost tak chce zvýhodnit pronájem samotné karty oproti standardnímu prodeji, kdy zákazník za zálohu 2000 Kč získává celé přijímací zařízení. Pro odběr služby platí jinak stejné podmínky včetně pravidelného měsíčního poplatku. Zákazník bude mít kartu zapůjčenu po celou dobu, kdy bude předplatitelem služby UPC Direct. Po skončení smluvního vztahu formou výpovědi bude muset kartu vrátit.


Četl jsem v novinách, že společnost Dattelkabel, jejímž jsem zákazníkem ukončila činnost. Mění se tím něco pro mě?
Je pravdou, že společnost Dattelkabel se sloučila s firmou UPC ČR a jako samostatná firma přestala existovat. Na společnost UPC tak přešla veškerá její práva a závazky. Pro Vás a další zákazníky bývalého Dattelkabelu se však nic nemění a ani nás nemusíte kontaktovat. Dodávka rozhlasových a televizních programů podle stávajících uživatelských smluv se společností Dattelkabel bude pokračovat i nadále ve sjednaném rozsahu. Nedotčeny zůstávají i další závazky této zaniklé společnosti.


Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila satelitní a kabelové licence dvěma novým televizím - od kdy bude u vás vysílat hudební stanice O?
Nevím. Tato stanice zatím s námi nevstoupila do jednání. A vstoupí-li, pak samozřejmě nemohu zaručit, že se okamžitě dohodneme. Technická příprava na zavedení nového programu do kabelové sítě i do satelitního vysílání se totiž pohybuje v řádech statisíců až miliónů korun a my musíme mít jistotu, že nová stanice má pevné zázemí.


Mám ráda cestopisné dokumenty nebo pohledy do míst, kam bych se mohla letos podívat o dovolené. Můžete mi doporučit nějaký pořad z nabídky kabelové televize, která by mi to usnadnila?
Spoustu zeměpisných a cestopisných dokumentů můžete vidět jak na Discovery Channel tak na Animal Planet. A protože mám rád italské památky, doporučím vám Tolky po Itálii, které budou uváděny od poloviny června na Discovery. Při nich si např. prohlédnete Toskánsko, dále se můžete podívat do Benátek, římského Kolosea nebo Pisy. To jsou divácky i cestovatelsky velice zajímavá místa. Věřím, že si vyberete.


Každý rok se koná koncert známých ženských interpretek nazvaný DIVAS Live. Nevíte něco o letošním koncertu?
V současné době je celá akce v přípravách. Těšit se na ni můžete 23. května, kdy se celá show odehraje tentokrát v Las Vegas. Mezi známými interpretkami, které přislíbili účast na letošním vydání VH1 Divas Live jsou například Shakira, Mary J. Blige, Cher nebo Celine Dion. K nim se přidá ženská country skupina The Dixie Chick. Celý výtěžek z této akce poputuje na konto dobročinné neziskové organizace VH1 Save The Music Foundation, která podporuje hudební programy v amerických školách a osvětluje pozitivní přínos hudby pro studenty.


Všimla jsem si, že na TV5 jsou filmy ve francouzštině navíc opatřené francouzskými titulky. K čemu je to dobré?
Vzhledem k tomu, že program frankofonní TV5 je určen především pro diváky v zahraničí, pro něž často francouzština není mateřský jazyk, slouží titulky k pochopení rychlejší nebo hovorové řeči. Zároveň jsoupomůckou pro ty francouzštináře, kteří podle programu TV5 vyučují.


Jsem filmový fanoušek a mám rád atmosféru filmových festivalů. Na TV5 jsem sledoval přenosy z Cannes, na co se můžu těšit v nejbližší době?
Na Karlovarský filmový festival. Nejen že se na TV5 dozvíte, co se tam děje ale při troše štěstí se ho budete moci i zúčastnit. TV5 bude pořádat soutěž v níž čtyři výherci získají pobyt na karlovarském festivalu a vstupenky na festivalové filmy. Sledujte v červnu infokanál UPC kde se o soutěži dozvíte víc.


František Malina, tiskový mluvčí UPC ČR, a.s.



Pozn. redakce: Ještě jednou, před dnešní uzávěrkou tohoto článku, jsme se znovu zeptali pana Maliny, zda nepokročil vývoj v možnosti abonence stále skloňovaného sportovního kanálu, zvláště když už je na jednání RRTV žádost UPC o jeho zařazení:

Kdy se objeví Galaxie Sport ve vaší nabídce?
Bohužel musím konstatovat, že obě společnosti se stále nedohodly a jednání pokračují.


Tolik k dnešním dotazům, vaše další dotazy do příštího pokračování rubriky UPC odpovídá, které přineseme opět za měsíc, směřujte, prosím, na adresu redakce satCentrum. Anebo je můžete uvést přímo zde, v diskusi pod článkem.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 16   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.06.2002 • Technická stránka vysílání a příjmu televize Galaxie Sport – 1.část [ 3 ]
03.06.2002 • Finále NHL na Galaxii Sport [ 7 ]
30.05.2002 • Digitálne prijímače - rok 2002 (2.časť) [ 3 ]
28.05.2002 • Jarní nabídka UPC Direct [ 12 ]
08.05.2002 • UPC odpovídá – 3.část [ 8 ]
02.05.2002 • Galaxie Sport ještě není v nabídce UPC ! - doplněno o Programový plán Galaxie Sport [ 24 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  MTV Dance, SUPERMAX, atď. 

02.07.2002 19:46 • zoli
Kedy zaradíte hudobný program MTV Dance a SUPERMAX do balíku UPC Direct?

Ako by bolo možné prijímať maďarské(digit.) stanice cez UPC Direct?
 
 
  Můj příspěvek 

22.06.2002 18:34 • Honza
Chlapi, tak jsem se dnes po nějaké době dostal k internetu a přečetl si vaše ohlasy na odpovědi p.Maliny. Vůbec UPC nefandím, ale na druhou stranu si vzpomínám, že jste před časem naříkali a volali po komunikaci s UPC, že se s vámi nikdo nebaví. Nyní každý měsíc máte možnost přes tuto diskusi položit nějakou duchaplnou otázku, a ono nic. Na nadávky jste kabrňáci, ale jak máte sami něco vymyslet... Abych tedy taky nenadával a začal u sebe - Otázka č.1: Před časem se někde psalo o originálním zvuku na filmovém kanálu HBO. Poláci i Maďaři to už prý mají, dočkáme se i my?
 
 
  Môj príspevok 

21.06.2002 16:23 • anonym
co je to TVE ???
 
 
  Můj příspěvek 

21.06.2002 13:29 • SportMan
Pane Malino, ještě něco, kolikpak asi lidí sleduje super kanály jako TVE, Hallmark, či koncert Divas Live atd. Je to opravdu tlachání o ničem a podstatný věci jsou ”opomíjené”. Fuj, fuj, fuj, pane Malino a vaši kolegové !!!!!
 
 
  Galaxie sport 

21.06.2002 13:13 • SportMan
Přesně tak, jak píše výše ”Tom” - absolutně s Tebou souhlasím. Malino a spol styďte se !!!!!!
 
 
  Můj příspěvek 

20.06.2002 20:48 • Blade
To Jirka: Odhlasil jsem se před měsícem a na zálohu čekám doteď. Pristroj jsem odevzdal primo v Praze, dum plny nacancanych slepic a duležitých ”manageru”. Čekal jsem tam asi 3 hodiny......
 
 
  REDAKCE 

20.06.2002 19:06 • Tom
DOBRÝ DEN, DOBROU CHUŤ POKUD ZROVNA OBĚDVÁTE. VÍTÁM VÁS U POŘADU P I Š T E M A L I N O V I ..........



Dejte přečíst všechny připomínky panu Malinovi a jim podobným.

Dávejte panu Malinovi takové otázky, které jsou zajímavé, konfliktní (ne typu Bude Hallmark natáčet film v Praze :) Proč jsou na TVE titulky :) Co víte o koncertu Divas Live :) Já se opravdu směji. Takové žvásty jsem už dlouho neslyšel. Jednání o zařatení Galaxie Sport intenzivně pokračují. Ony intenzivně pokračují od dubna. = Dva měsíce intenzívního jednání k ničemu nevedly. Slibovaný sportovní kanál v nedohlednu. Vážený pane Malino, víte kde to vede. To vede k tomu, že si lidé kupují DS9, pirátské karty apod. A na VAŠI super firmu UPC z vysoka kašlou a další se postupně vykašlávají...
 
 
  Můj příspěvek 

20.06.2002 07:22 • Jirka
To Blade: Jak dlouho trvalo, nez ti prisla zaloha? Ja to odhlasil pred 14 dny.
 
 
  Můj příspěvek 

19.06.2002 22:17 • Blade
Jediné řešení: Odhlašte se, odhlašte se a až UPC zjistí že je bez abonentů nahraná, tak se snad probudí!!!!! Já již se odhlásil!
 
 
  Nuda... 

19.06.2002 21:19 • nolan
Chalani, ze vas to este bavi komentovat...su to fakt primitivne odpovede na este primitivnejsie otazky, stale dookola, myslim si, ze na tie otazky by sme vedeli zodpovedat aj MY! Ale nevadi, vidiet, ze UPC aspon nieco robi!
 
 
  TVE v digitále 

19.06.2002 19:38 • kamil
Několik milionů korun na pořízení,,dekodérů” pro přenos TVE je skutečně možné pouze u UPC.Normální operátor si zařízení pro přenos tohoto volně šířeného programu koupí do několika desítek tisíc korun.

Ale v dnešní době,kdy už i maliny komunikují s veřejností,je možné mnoho neuvěřitelných věcí.
 
 
  keci 

19.06.2002 18:41 • martin
co to keca o milionech v polsku upc zaradila konkurencni polsatsport do kabelu kvuli pravum na mistrovstvi ve fotbale na jeden mesic a taky to slo a tenhle nouma z nas dela uplny blbce.on snad mysli ze neumime cist a psat.
 
 
  Môj príspevok 

19.06.2002 14:52 • anonym
... nesmíte se divit. Otázky nesmí pokládat ”Malina” ”Malinovy” .......
 
 
  Galaxie sport 

19.06.2002 12:35 • SportMan
”Skvělý” je dobře, že nám vážený mluvčí pan Malina, zas po nějakém tom dalším uběhlém týdnu a měsíci, osobně a profesionálně potvrdil, že jednání o zařazení Galaxie sport stále pokračují a pokračují a pokračují a pokračují a doufám jen, že pokračovat i nadále a dlouho budou .... Za konkretnější vysvětlení - v čem je problém a proč se to vše tak dlouho vleče - mu nikdo z nás (jejich ”tvrdě” platících zákazníků) vůbec nestojí! Fuj, pane Malino a všichni vedoucí pracovníci UPC!
 
 
  Môj príspevok 

19.06.2002 07:05 • Jimmy
Co se zeptat na slibované ČT ?? Už jsem to jednou psal, ale marně.Opravdu bezkonfliktní otázky.Už mě to nebaví se o něco prosit.
 
 
  Volejte rediteli 

19.06.2002 06:52 • Jirka
Trochu mi to pripomina sobotni kazani na Nove. Same nekonfliktni dotazy. Zajimave, ze se nikdo nepta na zdrazeni, zlepseni kvality obrazu atd.
 
 
Celkový počet komentářů: 16 / zobrazují se: 1 ... 16

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist