Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 07:50:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

SES ASTRA rozšiřuje nabídku obousměrného vysokorychlostního připojení k internetu ve střední a východní Evropě

  Autor: PR Press SES ASTRA/PRAM , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 16.04.2009




Byla podepsána distribuční smlouva se společností Towercom, která bude nabízet službu ASTRA2Connect v České republice a na Slovensku


Praha, 16. dubna 2009:
Firma SES ASTRA, člen skupiny SES (pařížská a lucemburská burza Euronext: SESG), oznámila, že podepsala další distribuční smlouvu, na jejímž základě bude společnost Towercom, provozovatel televizních a telekomunikačních služeb, nabízet obousměrné vysokorychlostní satelitní připojení ASTRA2Connect v České republice a na Slovensku. Tato smlouva umožní společnosti SES ASTRA značně rozšířit nabídku a prodej služby ASTRA2Connect ve Střední a Východní Evropě.

ASTRA2Connect je ideálním vysokorychlostním řešením určeným domácnostem v regionech s dostatečnou i nedostatečnou pozemní infrastrukturou k vysokorychlostnímu připojení k internetu. Tato technologie nabídne vysoce spolehlivé, stále dostupné a obousměrné vysokorychlostní připojení k internetu a internetovou telefonii za paušální cenu. Zařízení, které je nutné instalovat u zákazníka - modem a satelitní anténu – lze pořídit za nízkou cenu a je dodáváno se sadou k snadné vlastní instalaci uživatelem. Služba byla spuštěna počátkem roku 2007 a je nyní dostupná ve 12 zemích Evropy. Služba ASTRA2Connect je nabízena domácnostem prostřednictvím velkoobchodníků a poskytovatelů internetových služeb.

„Distribuční smlouva uzavřená se společností Towercom je dalším krokem na cestě ke komerční nabídce služby ASTRA2Connect ve střední a východní Evropě,“ uvedl Norbert Willems, generální ředitel společnosti ASTRA Broadband Services. „Přístup k vysokorychlostnímu internetu je nezbytným předpokladem hospodářského a společenského růstu a střední a východní Evropa je regionem s dynamickým hospodářským rozvojem. Bohužel zde stále existuje řada oblastí, kde je služba DSL nedostupná nebo málo dostupná. Velmi nás těší, že můžeme českým a slovenským domácnostem, které nemají přístup k pozemnímu vysokorychlostnímu internetu, prostřednictvím služby ASTRA2Connect nyní nabídnout rychlé a cenově přijatelné řešení.“

Společnost Towercom sídlí v Bratislavě na Slovensku a poskytuje služby televizním stanicím, operátorům mobilních nebo pozemních telekomunikačních služeb, státním úřadům, provozovatelům inženýrských sítí a jiným podnikům. Společnost Towercom rovněž ve spolupráci se společností TradeTec provozuje digitální satelitní platformu Skylink na oběžné dráze společnosti ASTRA (23,5°východně), pro kterou dosud distribuovala v České republice a na Slovensku 600,000 přístupových karet.


Adrian Gumulák, ASTRA Central Eastern Europe
Michal Šuran, Towercom



O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

SES ASTRA představuje přední satelitní systém DTH (Direct-to-Home) v Evropě. Flotila dnes zahrnuje 14 družic ASTRA a dvě družice SIRIUS. Celá soustava satelitů dnes zajišťuje služby více než 117 milionům domácností se satelitním přijímačem nebo kabelovým připojením. Celkem přenáší bezmála 2500 analogových i digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA dále prostřednictvím svých satelitů poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby podnikům, vládním organizacím a úřadům. Satelity ASTRA a SIRIUS dnes tvoří základ nejdůležitější platformy HDTV vysílání pro přední evropské vysílací společnosti – ty prostřednictvím hlavní orbitální pozice přenášejí téměř 70 kanálů v kvalitě HD (High Definition). Družice ASTRA a SIRIUS pracují na orbitálních pozicích 19,2° východní délky, 28,2° vých., 23,5° vých., 5° vých. a 31,5° východně.

SES ASTRA je součástí satelitní společnosti SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG). SES vlastní tři přední operátory satelitních služeb na trhu: SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES NEW SKIES, jenž poskytuje celosvětové pokrytí a konektivitu. Společnost je v Evropě majitelem 90% podílu v SES SIRIUS a dále vlastní strategický podíl ve společnostech Ciel (Kanada) a Quetzsat (Mexiko). SES nabízí satelitní služby vynikající kvality prostřednictvím své flotily 40 družic rozmístěných na 26 orbitálních pozicích kolem celé zeměkoule. Další informace o společnosti SES najdete na stránkách: www.ses.com


O společnosti ASTRA BROADBAND SERVICES (ABBS)

Společnost ABBS je 100% dceřinou firmou společnosti SES ASTRA, která provozuje její novou službu satelitního vysokorychlostního připojení k internetu ASTRA2Connect. Služba ASTRA2Connect je nabízena domácnostem prostřednictvím velkoobchodníků a poskytovatelů internetových služeb. Tato inovativní služba nabízí vysoce spolehlivé, stále dostupné a obousměrné vysokorychlostní připojení k internetu za paušální cenu. Služba ASTRA2Connect je jedinečnou možností, jak mohou domácnosti bez pozemního vysokorychlostního připojení využívat vysokorychlostní internet.

Služba je nabízena koncovým uživatelům prostřednictvím poskytovatelů služeb domácnostem v jednotlivých evropských zemích a regionech. Služba ASTRA2Connect nabízí koncovým uživatelům technologii vysokorychlostního připojení, kterou dosud postrádali, a zajišťuje vysoce spolehlivou a dostatečně výkonnou službu vysokorychlostního připojení, která uspokojuje potřeby konkrétní oblasti.


O společnosti Towercom, www.towercom.sk

Společnost Towercom, a.s. je soukromým provozovatelem televizního vysílání a telekomunikačních služeb, se sídlem v Bratislavě na Slovensku. Společnost Towercom zajišťuje kódované vysílání českých a slovenských televizních programů šířené vzduchem a poskytuje služby mobilním operátorům, zavedeným i alternativním operátorům pozemních telekomunikačních služeb, provozovatelům inženýrských sítí, státním úřadům a jiným podnikům. Společnost Towercom, a.s. provozuje digitální satelitní platformu Skylink.


O platformě Skylink, www.skylink.sk

Skylink je českou a slovenskou satelitní platformou s nejdelší tradicí a nejrozšířenější a nejdynamičtější službou satelitního vysílání v České republice a druhou nejrozšířenější službou na Slovensku. Skylink je jedinou platformou, která díky 100% pokrytí satelitní sítí ASTRA nabízí všem domácnostem v České republice a na Slovensku přístup k televizním kanálům ve vysokém rozlišení (HDTV).


PR Press SES Astra, 16. 4. 2009, překlad Anna Hroudová, PRAM Consulting s.r.o.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.09.2008 • SES ASTRA vytvořila novou společnost pro širokopásmové aktivity
11.08.2008 • Streaming LOH v Pekingu [ 3 ]
10.08.2008 • Online vysielanie z LOH prostredníctvom internetu [ 3 ]
12.06.2008 • Travel Channel spouští 13. 6. 2008 české webové stránky
26.05.2008 • Širokopásmový internet ze satelitu (2)
24.04.2008 • SES ASTRA uzavřela smlouvu na distribuci služby ASTRA2Connect v Belgii a Nizozemsku

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  cenník 

19.04.2009 05:53 • ® usd
je niekde?
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist