Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 15:17:27   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Historické sestřihy z programu SPORT 5 se představují

  Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 15.08.2009


Ačkoli v programovém schématu motoristické televize SPORT 5 převládají aktuální závodní série, na své si mohou přijít i fanoušci historie automobilových závodů. SPORT 5 totiž vysílá historické sestřihy závodů řady atraktivních sérií mistrovství světa rally a DTM počínaje, přes 24 hodin Nürburgringu, až po série ITC, STW, Superfund Euro 3000 nebo Champ Car World Series.


V nadcházejícím týdnu od 17. do 23. srpna SPORT 5 uvádí historické sestřihy závodů Super Touren Wagen Cup (STW) sezony 1997. Tato německá série cestovních vozů, fungující v letech 1994 – 1999, se v roce 1996 po odchodu továrních automobilek z DTM kvůli rostoucím nákladům na účast v něm stala částečnou náhradou za slavnější DTM. Právě do šampionátu STW přesunuly tovární týmy po zániku DTM své aktivity. Na konci sezóny 1999 však STW ustoupilo znovuzrozenému DTM, které se od roku 2000 opět stalo výkladní skříní německých cestovních vozů.

Sezona Super Touren Wagen Cup (STW) 1997 byla svědkem duelu o vítězství mezi Laurentem Aiellem reprezentujícím Peugeot a Joachimem Winkelhockem s vozem BMW. Zatímco Aiello se vedení šampionátu chopil hned zkraje sezony a díky jedenácti vítězstvím a sedmnácti pódiím získaným ve dvaceti závodech se stal mistrem, Winkelhock se musel spokojit s rolí pronásledovatele. Úřadující šampión série Audi se v roce 1997 vůbec nedokázal prosadit a jeho nejúspěšnější jezdec Emanuele Pirro skončil po jediném vítězství sezony až na šestém místě.

Historické sestřihy závodů STW vysílá SPORT 5 každý všední den dopoledne od 8:00 a 09:05 hodin s reprízami ve večerních hodinách. Každý den v brzkých odpoledních hodinách figuruje v programu SPORT 5 také sestřih historického závodu zámořské formule Champ Car World Series sezony 2004, kdy se v sérii objevil i český jezdec Jarek Janiš.

Champ Car World Series na konci roku 2002 navázala na dlouhou tradici amerického šampionátu CART, který se v té době ocitl na dně své dlouholeté existence. Na začátku sezony 2003 se proto znovuzrodil v podobě série Champ Car World Series, podporované silnými sponzory. Řada týmů závodících dříve v šampionátu CART zůstala i v sérii Champ Car, mezi nimi i silný a bohatý tým Newman-Haas Racing, vlastněný hercem Paulem Newmanem a illinoiským businessmanem Carlem Haasem. Podobně významnou roli hrál v Champ Car World Series také tým Dale Coyne Racing. A právě v jeho barvách se na konci roku 2004 v sérii Champ Car představil první český jezdec Jarek Janiš. Ten se v sezoně 2004 sice soustředil především na starty v DTM, nicméně po úspěšně zvládnutých testech se zúčastnil i závodu Champ Car v australském Surfer´s Paradise. V roce 2004 působil v Champ Car i její budoucí čtyřnásobný vítěz a jezdec formule 1 Sébastien Bourdais.


Jak SPORT 5 získat?

SPORT 5 je zařazen do nabídky Sport O2 TV. Je přístupný také klientům UPC ČR sítě – digitální TV a dále v kabelových sítích BKS Capital Partners Praha, HDD Praha, Kabel servis Praha, Planet A Praha, WMS s.r.o. Most, SELF servis Brno, Smart Comp Brno, STARNET České Budějovice, J.Ouda Klášterec nad Ohří, PODA Ostrava, MATTES AD Frýdek-Místek, Kabel Ostrov, s.r.o. Ostrov, Mame Moravské Budějovice, TRI R, a.s. Bratislava a SWAN, a.s. Bratislava.

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na transponderu satelitu ASTRA 1G, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4 a přístup k němu umožňují karty Skylink/Trade and Technology a karty CS Link/Media Vision/diGITALlink.


PR Press SPORT 5, Zuzana Havelková, 14. 8. 2009


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.08.2009 • Superšportový víkend na Trojke
14.08.2009 • Film Paříž, Texas v původním znění na Nova Cinema
12.08.2009 • Brněnská velká cena na obrazovkách NOVA Sport a TV NOVA
11.08.2009 • V srpnu se Premiere League vrací na Prima COOL
09.08.2009 • Přímé přenosy DTM z Nürburgringu a NASCAR z Michiganu na SPORT 5
06.08.2009 • NOVA Sport výrazně posiluje vysílací schéma

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist