Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 01:08:54   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Príjem Markízy pozemne a zo satelitu II.

  Autor: Redakcia , e-mail: redakcia@satcentrum.com Přidané: 29.09.2002


V dnes odvysielanej relácii Zo zákulisia Markízy odzneli ďalšie informácie týkajúce sa satelitného vysielania stanice. Generálny riaditeľ Vladimír Repčík tak splnil svoj sľub z uplynulej časti, kedy prisľúbil priniesť ďalšie informácie venujúce sa tejto téme. Záujemcov o individuálny príjem ale určite nepotešil. V prvom rade sa ospravedlnil za to, že minule nepresne informoval divákov o možnosti individuálne prijímať túto stanicu zo satelitu. Ďalej zopakoval známe informácie o tom, že stanica je vysielaná zo satelitu iba pre účel distribúcie na terestriálne vysielače. Správa o tom, že v prípade možnosti individuálneho príjmu a spustenia predaja individuálnych kariet bude o tom divákov v relácii informovať neznela tak, že by sa tak mohlo stať už v najbližšej dobe.

Satelitné vysielanie Markízy a teda paketu Slovak Link zostáva momentálne čisto v rukách Slovenských telekomunikácii resp. Rádiokomunikácii, ktoré ho využívajú ako distribučnú trasu na terestriálne vysielače. Popritom sa karty už dostali aj do niektorých káblových rozvodov na území Slovenska. Káblové rozvody môžu prijímať a zaradiť do rozvodu stanicu zo satelitu iba na miestach, kde existuje možnosť prijímania stanice i z niektorého pozemného vysielača. Účelom je poskytnúť lepšiu úroveň signálu najmä na miestach kde majú pri pozemnom príjme problémy s teletextom alebo s odrazmi v obraze.

TV Markíza nie je jedinou stanicou, ktorá vysiela zo satelitu a aj napriek veľkému záujmu o ňu, jej individuálny príjem nie je možný. V minulosti sa tento problém týkal napríklad stanice Luna (skončila krachom a dosahovala nízku sledovanosť) a dnes sa tiež týka príjmu stanice JOJ. Stanica JOJ sa už niekoľko mesiacov snaží sprístupniť svoje vysielanie aj pre individuálnych užívateľov, avšak dodnes je satelitné vysielanie prístupné iba káblovým rozvodom.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 12   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.10.2002 • UPC odpovídá – 8.část [ 20 ]
24.09.2002 • Príjem Markízy pozemne a zo satelitu [ 4 ]
15.09.2002 • Začala vysílat Stanice O [ 4 ]
05.09.2002 • Aj slovenská UPC sa konečne rozhýbala? oživené [ 23 ]
05.09.2002 • 11.september 2001 na TA3
04.09.2002 • Vyjímečný filmový stav na HBO

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Otazka 

10.10.2005 13:41 • Richard
Chcem sa opitat preco sa slovenske programy nedaju chitit v Anglicku (WALES).Pracujem v meste Newport a asi pred troma tyzdnami sme prestali chitat slovenske programi,viem ze to ma nieco spolocne so satelitom cez ktory to teraz vysielaju.Je mozne ze este niekedy v buducnosti sa dockame a pozrieme si slovensky program tu vo Walse?
 
 
  Můj příspěvek 

15.10.2002 15:44 • martin
Potvrdzujem informáciu o možnosti kupovania kariet na Slovlink.Kartu pošlú aj na dobierku- cena 3900,-Sk + poštovné!Ostatné podmienky ako u Czechlinku!Ďalšie informácie sú na www.slovak-link.sk
 
 
  Můj příspěvek 

15.10.2002 11:37 • anonym
Bude TV Markíza také v UPC Direct??
 
 
  SLOVLINK KARTY su tu 

15.10.2002 10:22 • spokojny neklient UPC
Konecne je mozne si uz legalne zakupit Slavak link karty za 3.900 Sk, tym istym systemom ako Czech link. Jediny problem je ten, ze musite napriek niekolkym dialkovym ovladaniam ist k prijmacu a karty vymienat, alebo si kupit druhy dekoder Cryptoworks a tak mat zasunute obidve karty, ak mate este volnu sachticku. Nenajde sa nik, kto by ich zlucil do jednej karty ??
 
 
  Terestricky presah 

02.10.2002 11:15 • Boss
Vsade kde je legalny terestricky presah akejkolvek zahranicnej stanice je mozne ju primat na individualnu antenu /resp. spolocnu antenu pre cinziak/ tot litera zakona - zjednodusene/
 
 
  Můj příspěvek 

01.10.2002 16:45 • David
Pro Petra: na UPC Ti řekli vyjímečně pravdu. Markíza dříve byla v paketu CzechLink ze kterého ji mohlo UPC CZ distribuovat do svých kabelových sítí. Bylo ale nutné dopravit signál z Bratislavy na vysílací stanoviště CzechLink na Kavčích horách v Praze, a právě tento přenos mikrovlnnou trasou přes celou ČR byl důvodem horší kvality signálu. I když si myslím že to šlo udělat lépe,ale asi nebyla snaha vzhledem k jen experimalnálnímu vysílání Markízy v Czechlinku.
 
 
  Můj příspěvek 

01.10.2002 14:31 • Petr
Cca od 15.9.2002 není v nabídce kabelové společnosti UPC v Kroměříži slovenská TV Markýza a je nahrazena stanicí Polonia 1, informační středisko UPC mě tvrdí, že z důvodu přechodu TV Markýza na Slovak Link není její příjem v ČR možný, podle mého názoru, srovnám-li kvalitu obrazu s ostatními televizemi, již dříve se nejednalo o příjem TV Markýzy ze satelitu ale z nejbližšího pozemního vysilače. Mám pravdu? Případně kdo poradí jak přijímat TV Markýzu v ČR. Díky za odpověď Petr
 
 
  Markiza ze satelitu v UPC 

01.10.2002 11:23 • Ales
Zajimalo by me, jestli UPC udela neco s nevalnou kvalitou signalu Markizy ve sve siti a bude distribuovat jeji signal ze satelitu. Uz by bylo na case, protoze signal, ktery jsem vcera zhledl behem filmu Ledove ostri bylo silene.
 
 
  slovak-link 

01.10.2002 08:12 • MM
Nechápu proč u vás nejdou koupit přístupové karty, tak jak je tomu v ČR. Nakonec to dopadne tak, že si počkáme až hackeři prolomí kódy a za babku si je koupíme na černém trhu. Nejlepší bude řešení, když dojde k dohodě a na karty Czechlink půjde i slovak-link a naopak. Pak budeme spokojení všichni a nebudeme muset řešit problémy s kódovaným vysíláním. Ale podle zatím zveřejněných informací tomu moc nevěřím. Slovenská strana se tomu dost intenzívně brání. Ale proč? Bude to asi velmi atraktivním vysíláním STV.
 
 
  Môj príspevok 

30.09.2002 19:21 • juzek
JOJ se chce zpřístupnit ha ha ha ha.na amerikansate v kodovaní Bodaxu. ted važně proč seč neotevře třeba pro UPC.
 
 
  Môj príspevok 

30.09.2002 08:22 • anonym
Súhlasím s Tomom, kauza TVM a DTH sa už ťahá pomaly rok. Ale predsa len nastal posun v tom, že Rada pre vysielanie a retransmisiu rozšírila licenciu TVM o satelit.

Inak za tie prachy by už aj v Markíze mohli vedieť, že vysielanie cez satelit sa ešte nemusí rovnať vysielaniu cez satelit :-))).
 
 
  Můj příspěvek 

30.09.2002 00:14 • Tom
Na posmech
 
 
Celkový počet komentářů: 12 / zobrazují se: 1 ... 12

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist