Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 08:48:08   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Říjnové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce satCentrum/HBO Czech , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 27.09.2009



Kanál Cinemax v říjnu odvysílá další unikátní cyklus, v němž francouzský scenárista a režisér Eric Rohmer (nar. 1920) zkoumá paradoxy novodobých vztahů. Volná série z let 1990 - 1998 má název Příběhy čtyř ročních období.



Jarní příběh

Introvertní studentka hudby Natacha seznámí svého svobodného otce s přítelkyní Jeanne, která je středoškolskou učitelkou filosofie. Zádumčivý muž sice milenku má, problém je ale v tom, že jeho dcera ji nemá ráda. Po jeho boku by raději viděla svou kamarádku... Úsměvná analýza problémů různorodých generací vznikla v roce 1990, jako první část zmíněné tetralogie. Film rámují vtipné debaty o filosofii, lásce, sexu i relativitě přátelství.

Premiéra: pondělí, 5. října ve 20:00 hod.


Zimní příběh

Hrdinkou příběhu, inspirovaného Shakespearovou Zimní pohádkou, je svobodná matka Félice (Charlotte Véryová), která před pěti lety prožila bouřlivou prázdninovou lásku a otěhotněla. Pak si ale popletla adresy a s nic netušícím otcem svého dítěte ztratila kontakt. Félice žije v Paříži se čtyřletou dcerkou a s matkou, která ji nenápadně tlačí do nového svazku. Rozhoduje se mezi dvěma muži, stále však čeká na znovunalezení ztracené lásky...

Premiéra: pondělí, 12. října ve 20:00 hod.


Letní příběh

Hlavní postavou dalšího vyprávění, komponovaného jako deníkové záznamy, je nesmělý mladík, který tráví prázdniny v idylickém bretaňském městečku. Váhavý absolvent matematiky (Melvil Poupaud) čeká na svou regulérní milenku a mezitím se stává terčem zájmu dvou dalších dívek. Na diskotéce sbalí bezstarostnou Solene, jeho srdce však tíhne ke studentce Margot, s níž se na začátku potkal na pláži. Zapeklitou situaci vyřeší zcela překvapivě...

Premiéra: pondělí, 19. října ve 20:00 hod.


Podzimní příběh

Pětačtyřicetiletá vdova Magali (Béatrice Romandová) žije sama se svým dospělým synem a stará se o rodinnou vinici. Nevyhledává společnost mužů, jako by k navázání nového vztahu neměla dost odvahy. Její nejlepší přítelkyně Isabelle si ale myslí, že přitažlivá žena by neměla zůstat sama. Proto vezme její osud do vlastních rukou a podá za ni seznamovací inzerát. Muž, který se na něj přihlásí, se však netají sympatiemi k jeho zadavatelce.

Premiéra: pondělí, 26. října ve 20:00 hod.


Nenechte si ujít

V žáru lásky

Britská malířka Doru Carringtonová, žijící v první polovině dvacátého století, se kromě svých pláten proslavila vztahem se spisovatelem Lyttonem Stracheyem. Jejich komplikované pouto zásadně ovlivnil fakt, že Strachey byl homosexuál. Jejich soužití proto prošlo silnými otřesy. Největší nastal v momentě, kdy si Dora našla dva milence... Biografické drama z roku 1995, jehož ústřední pár ztvárnili Emma Thompsonová a Jonathana Pryce, natočil Christopher Hampton.

Premiéra: pátek, 2. října ve 20:00 hod.


Jahodová proklamace

Rekapitulace studentské revolty vznikla na základě deníku Jamese Kunena, očitého svědka událostí, jež se odehrály v roce 1968 na Kolumbijské univerzitě. Hlavní postavou je bezstarostný student Simon (Bruce Davison), který chodí trénovat do veslařského klubu, rád poslouchá rock i Wagnera a holedbá se fiktivními úspěchy u děvčat. Na jeho škole vypukne okupační stávka kvůli dětskému hřišti, která dlouho vypadá jako nevinná hra. Revolta s ozvuky doznívajícího hnutí hippies však skončí brutálním policejním zákrokem... Mozaiku o sebereflexi tehdejší mladé generace, podmalovanou řadou slavných songů, natočil v roce 1970 režisér Stuart Hagmann. Hrdinovu křehkou přítelkyni Lindu zosobnila Kim Darbyová.

Premiéra: pátek, 9. října ve 20:00 hod.


Rosewood

V lednu roku 1923 se ve floridském městečku Rosewood, obývaném převážně afroamerickou komunitou, odehrál masakr s rasovým podtextem. Rozpoutalo jej křivé obvinění osamělé bělošky, že byla napadena a znásilněna neznámým černochem. Během následujícího pogromu byl Rosewood vypálen do základů a na místě řádění zfanatizovaného davu zemřelo přes dvě stě nevinných lidí... Hlavní role varovného dramatu režiséra Johna Singletona ztělesnili Jon Voight a Ving Rhames.

Premiéra: středa, 14. října ve 20:00 hod.


Memphiská kráska

Posádka amerického bombardéru B 17, zvaného podle malby na trupu Memphiská kráska, má v květnu roku 1943 absolvovat svou poslední misi. Cílem náletu je letecká továrna v německých Brémách, pravděpodobnost úspěšného návratu je minimální. Během zpátečního letu je letoun zasažen nepřátelskými střelami... Válečné dobrodružství, které v roce 1990 natočil režisér Michael Caton-Jones, bylo inspirováno dokumentem Williama Wylera. Klíčovou úlohu kapitána Dearborna ztvárnil Matthew Modine.

Premiéra: pátek, 16. října ve 20:00 hod.


Podivné vyšetřování

Italské kriminální drama z roku 1970, oceněné Oscarem za nejlepší neanglicky mluvený film, zobrazuje absurditu systému, svázaného protekcionářstvím, korupcí a všudypřítomným strachem. Šéf římské policie zvaný Inspektor (Gian Maria Volonté) zabije nepohodlnou milenku a na místě zločinu záměrně zanechá stopy, jež vedou k jeho osobě. Vyšetřování vzhledem k přehnané loajalitě podřízených vede do ztracena... Režii měl Elio Petri, hlavní ženskou postavu ztělesnila Florinda Bolkanová.

Premiéra: pátek, 23. října ve 20:00 hod.


Speed Racer

Unikátní akční dobrodružství, jehož autoři bratři Wachovští (tvůrci legendární sci-fi trilogie Matrix) se inspirovali japonským animovaným seriálem z šedesátých let. Automobilový závodník Speed Racer (Emile Hirsch) se za volantem svého supervozu Mach 5 účastní prestižních klání. Reprezentant malého rodinného podniku bojuje proti zákeřným praktikám cynických boháčů, kteří závody skrytě manipulují. Kurážnému hrdinovi pomáhají nekompromisní inspektor a maskovaný závodník Racer X... Atraktivní podívaná, založená na originálním snímání, ukazuje auta jako sofistikované mechanismy i jako neobvyklé zbraně...

Premiéra: sobota, 24. října ve 20:00 hod.


Zahrady z kamene

Komorní drama režiséra Francise Forda Coppoly polemizuje s americkou účastí ve vietnamském konfliktu. Jeho hlavní postavou je válečný veterán Hazard (James Caan), velitel elitní jednotky, jež na Arlingtonském národním hřbitově ve Washingtonu asistuje při pohřbech zabitých vojáků. Protipólem skeptického svědka zmarněných životů je horkokrevný rekrut Willow (D.B. Sweeney), který touží bojovat v daleké džungli. Film z roku 1987 koresponduje s autorovou legendární freskou Apokalypsa (1979) o fantaskní cestě za šíleným samovládcem.

Premiéra: pátek, 30. října ve 20:00 hod.



Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách CS Link, UPC Direct a DIGI TV na satelitech Astra 1G na orbitální pozici 23,5 st. východně, Astra 1H na pozici 19,2 st. východně a Intelsat 10-02 na pozici 1,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.

Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožková, PR & Marketingu HBO Czech Republic


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.09.2009 • Říjen na AXN
26.09.2009 • Fotbal na NOVA Sport v říjnu 2009 [ 1 ]
21.09.2009 • Programové tipy HBO na říjen 2009 (tentokráte s hvězdičkou)
20.09.2009 • Přelomové vítězství týmu Aston Martin na Nürburgringu a přímý přenos Petit Le Mans na SPORT 5
18.09.2009 • NHL na Nova sport v říjnu 2009
13.09.2009 • TOBRUK v říjnu na HBO

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist