Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 11:57:18   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Nové filmy české a slovenské produkce na kanálu Film+ v roce 2010

  Autor: PR Press IKO Cable , e-mail: info@filmplus.cz Přidané: 07.02.2010



Česká a slovenská filmová vlna na kanálu Film+ pokračuje. Téměř 1,5 milionu diváků bude moci v průběhu letošního roku sledovat další nové filmy v exkluzivních televizních premiérách.


Již téměř 1,5 milionu předplatitelů se může těšit, že v průběhu letošního roku poběží na kanálu Film+ další nové filmy české a slovenské produkce v exkluzivních televizních premiérách. Filmový kanál zaměřený především na zahraniční filmovou nabídku tím naváže na úspěšné uvedení českých filmů v průběhu uplynulého roku. Po snímcích Bobule, Poslední plavky a František je děvkař se tak poprvé na televizních obrazovkách v České republice a na Slovensku v roce 2010 objeví například kinohit 2Bobule, pohádková komedie Peklo s princeznou, komedie Ulovit miliardáře, thriller Hodinu nevíš a slovenské drama Pokoj v duši.

„V roce 2010 budeme pokračovat v prezentaci domácí kinematografie, což odráží přání našich diváků. Podařilo se nám dohodnout exkluzivní televizní premiéry nových atraktivních filmů z české a slovenské produkce, které byly v loňském roce úspěšně uvedeny v kinech,“ uvedla Erika Luzsicza, ředitelka IKO Cable pro Českou republiku a Slovensko. České filmy tak doplní nabídku zahraničních filmových premiér, které v současné době může sledovat už téměř 1,5 milionu předplatitelů kanálu Film+.

Zařazení kanálu do oficiálního peoplemetrového měření sledovanosti v říjnu 2009 potvrdilo divácky atraktivní výběr filmové produkce. Už v prvním měřeném období dosáhl Film+ měsíční sledovanosti 1,174 milionu diváků (zdroj: ATO-Mediaresearch). Z vybraných titulů v období novoročních svátků si skvěle vedla například exkluzivní televizní premiéra thrilleru 96hodin (Taken); večer 30. 12. v měřeném časovém úseku tento film sledovalo v podílu až 1,53 % televizních diváků v cílové skupině 15 až 54 let.

Podobně úspěšné bylo odvysílání reprízy animovaného rodinného snímku Arthur a Minimojové (Arthur et les Minimoys) 2. ledna s podílem 1,43 % v téže divácké cílové skupině. Ve stejný den Film+ odvysílal film Nebezpečný cíl (Bangkok dangerous) s podílem sledovanosti v této cílové skupině přesahujícím rovněž 1 %.


Informace o filmech české a slovenské produkce v exkluzivní TV premiéře na Film+ v r. 2010:

2Bobule

Režie: Vlad Lanné
Hrají: Kryštof Hádek, Tereza Voříšková, Lukáš Langmajer, Lubomír Lipský st., Jiří Krampol, Jana Švandová, Miroslav Táborský, Václav Postránecký.

Film je volným pokračováním úspěšné komedie Bobule, kterou vidělo v kinech přes 360 000 diváků a jež se stala jedním z nejúspěšnějších filmů roku 2008. Exkluzivní televizní premiéru měl v roce 2009 snímek právě na Film+. Komedie 2Bobule se návštěvností v kinech téměř vyrovnala prvnímu dílu: od premiéry ji v kinech zhlédlo již přes 340 000 diváků!
Opět budeme sledovat eskapády dvojice kamarádů Honzy (Kryštof Hádek) a Jirky (Lukáš Langmajer). Jirka se zaplete s mladou krásnou dívkou, jejíž otec (Jiří Krampol) má ovšem o nápadnících své dcery úplně jiné představy… A Jirka raději prchá za kamarádem Honzou na jižní Moravu. Honza zatím žije s Klárou (Tereza Voříšková) na dědečkově vinařství a jakožto vinař začátečník se pouští do vrcholného umění slámového vína. Nejen, že čelí neúspěchům, ale po nečekaném příchodu kumpána Jirky se jeho život obrátí naruby. Jirkova slabost pro ženy se totiž doslova zvrhla v zápas o život. Pro Lubomíra Lipského, který znovu ztvární roli dědečka, znamenají 2Bobule filmovou roli číslo 100!


Peklo s princeznou

Režie: Miroslav Šmídmajer
Hrají: Jiří Mádl, Tereza Voříšková, Petr Nárožný, Václav Postránecký, Václav Vydra nejml., Zlata Adamovská.

Princezna Aneta se nechce vdávat – a už vůbec ne za nešikovného prince Jeronýma ze sousední země, kterému byla jako dítě zaslíbena výměnou za vojenskou ochranu království před výbojnými nájezdy. Král Leopold by rád dceru uchránil před nechtěným sňatkem, ale nemůže porušit královský slib. Zrušení svatby by znamenalo válku s mocným vojevůdcem, králem Bedřichem. A tak Leopold vymyslí velkolepou lest: pošle sousedovi zprávu, že se o princeznu uchází sám Lucifer. Netuší však, jakou lavinu nepředvídatelných okolností spustí: že vyvolá nejen hněv pekla, ale hlavně Muribany, žárlivé nevěsty samého Lucifera...


Ulovit miliardáře

Režie: Tomáš Vorel st.
Hrají: Tomáš Matonoha, Ester Janečková, Jiří Mádl, Kateřina Sedláková, Josef Carda, Milan Šteindler, Miroslav Etzler.

Miliardáře touží ulovit každý i každá. Policisté, novináři, politici, umělci, dámy i chlápci od náboženství. Na úspěšného podnikatele Patrika Grossmanna je navlečena vykonstruovaná reportáž. Atmosféra zhoustne natolik, že si do něho může každý kopnout a tím demonstrovat svou morálnost. I Grossmannova přítelkyně, televizní rosnička, cítí, že by její kariéra mohla být ohrožena. Zdálo by se, že musí přijít nezastavitelný pád, když se v marihuanovém opojení dostaví spásný nápad…


Hodinu nevíš

Režie: Dan Svátek
Hrají: Václav Jiráček, Ivan Franěk, Marián Geišberg, Zita Kabátová, Stanislav Zindulka, Jana Pehrová-Krausová, Zuzana Kronerová, Jaroslava Adamová, Stanislav Fišer.

Ne tak docela fiktivní příběh člověka, který ve skutečnosti dostal označení „heparinový vrah“. Co bylo příčinou a co se odehrává v mysli mladíka, který se rozhodne vykonat a vykonávat ty nejtěžší zločiny a mít přitom často pocit, že vlastně dělá dobrou věc? Co nutí nadějného a inteligentního adepta studia medicíny z podstaty se změnit a páchat na lidech zlo? Je hrozná představa, že vraždí člověk, kterého dobře znáte, jehož denně vídáte, máte ho vlastně rádi a který je všem nápomocný, ochotný a obětavý, i na úkor vlastního pohodlí a svých věcí.


Pokoj v duši

Režie: Vladimír Balko
Hrají: Attila Mokos, Helena Krajčiová, Roman Luknár, Juraj Nvota, Jaromír Hanzlík.

Pokoj v duši je současný příběh o kamarádech, jejichž přátelství přetrvalo od dětství až do současnosti. Tři muži – čtyřicátníci – se nacházejí na životní křižovatce. Uvědomují si, že čelí vážným životním výzvám. Tóno se vrací z vězení domů do rodné vesnice a zjišťuje, že všechno je jinak: s manželkou se odcizili, pětiletého syna vlastně vůbec nezná, nemůže si najít práci, ale současně odmítá nepoctivý život, jaký vedl předtím. Víra katolického kněze Marka, který zaskakuje ve vsi za nemocného faráře, se ocitne v krizi. Další kamarád, úspěšný podnikatel Peter, řeší další ze svých obchodů a je opět nucen odsunout své soukromí na vedlejší kolej. Marek a Peter, přátelé z dětství, se snaží Tónovi každý svým způsobem při jeho návratu do normálního života pomoci…Tóno se cítí sám a zoufale hledá východisko.


O Film+

Film+ vysílá v České republice od roku 2005. Všechny programy jsou v češtině a můžete je sledovat 24 hodin denně. Film+ je součástí základního balíku programů analogové i digitální nabídky největšího českého kabelového operátora UPC Česká republika a na satelitní platformě UPC Direct. Rovněž je součástí základního balíku programů na satelitních platformách CS Link a Digi TV. Film+ je dostupný rovněž u většiny lokálních kabelových a IPTV operátorů.


O IKO Cable s.r.o.

IKO Cable TV je středoevropská mediální společnost, která přináší televizním divákům portfolio tematických kanálů přenášených kabelovými, satelitními a IPTV operátory. Jde o sportovní kanály Sportklub, Sportklub+, filmové kanály Film+, Film+2, Sorozat, komediální kanál Poen, dokumentární kanály DoQ, Fishing&Hunting channel, kanál pro mladé Cool TV a kanál o životním stylu Reflektor. IKO Cable provozuje desítku tematických televizních stanic, konkrétně v České republice, na Slovensku, v Polsku, Rumunsku, Maďarsku, Srbsku, Bosně a Hercegovině, Chorvatsku a ve Slovinsku, a to v různých jazykových mutacích. Výhodou širokospektrálního portfolia IKO Cable TV je pro diváky unikátnost v mnoha zájmových oblastech. V České republice IKO Cable od května 2008 vysílá i specializovaný dokumentární kanál s názvem DoQ, v současné době dostupný na satelitní platformě CS Link a u dalších kabelových a IPTV operátorů. Čeští fanoušci rybaření a lovu mohou čerpat vědomosti a inspiraci prostřednictvím unikátního tematického televizního kanálu Fishing&Hunting channel. Více na: www.filmplus.cz, www.doq.cz, www.fishingandhunting.cz.


Erika Luzsicza, Managing Director IKO Cable s.r.o.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.02.2010 • Březnové exkluzivní televizní premiéry na kanálu Film+
11.02.2010 • NBA All-Star Game v přímém přenosu na NOVA Sport
09.02.2010 • WRC, Loeb, Hirvonen, Prokop, Semerád a spol. na obrazovkách TV SPORT 5
08.02.2010 • Pomoc planetě - Coup de pouce pour la planète na TV5MONDE
05.02.2010 • SUPER BOWL XLIV - exkluzivně na SPORT 1
03.02.2010 • Nova slaví šestnácté narozeniny

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist