Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 11:52:46   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Film Europe spouští projekt CS TV

  Autor: PR Press Film Europe , e-mail: info@filmeurope.eu Přidané: 27.04.2010



Společnost Film Europe spustila v SR a ČR provoz televizních programů Kino CS, Doku CS a v nejbližších dnech spustí testovací vysílání Muzika CS. Začala příprava prvního filmového evropského televizního kanálu Europa Cinema.



Mediální společnost Film Europe, nákupčí, distributor filmů a poskytovatel placených televizních programů, v nejbližších dnech spustí testovací vysílaní nového televizního kanálu Muzika CS, a tím uzavře spuštění tria nových československých kanálů CS TV (Kino CS, Doku CS a Muzika CS). Zároveň potvrdila zahájení příprav na spuštění prvního celoevropského prémiového televizního kanálu Europa Cinema, který by měl zahájit své vysílání začátkem roku 2011.

Realizace projektu spuštění kanálů CS TV trvala šest měsíců a probíhala pod vedením Ivana Hronce, který je generálním ředitelem společnosti SPI International Central Europe a zároveň zakladatelem a jednatelem společnosti Film Europe. „Jsme rádi, že jsme projekt CS TV úspěšně zrealizovali v režii slovenské a české pobočky Film Europe. Jedná se o jedinečný projekt svého druhu. V případě kanálu Kino CS se diváci mohou těšit na nejlepší československou filmovou produkci 60.–90. let, díla současné české a slovenské kinematografie, zastoupení budou mít všechny filmové žánry. Tento kanál nabídne více než 350 filmů ročně.

Kanál Doku CS je prvním televizním kanálem českých a slovenských dokumentů, který bude obsahovat nostalgické vzpomínky i aktuální kontroverze. Osobitostí tohoto kanálu je, že kromě už zmíněného bude kanál nabízet archivní zlatý fond v jedinečné televizní premiéře a zároveň bude vysílat současnou dokumentární tvorbu od známých domácích tvůrců. Zastoupeny budou krátké i celovečerní dokumenty, ročně více než 500 dokumentů,“
upřesňuje zaměření prvních dvou televizních kanálů Ivan Hronec a dodává:

„Jako poslední spustíme v nejbližších dnech kanál Muzika CS, který je prvním kanálem české a slovenské „oldies“ muziky. Nabízí nejlepší československou hudební nostalgii v zastoupení všech hudebních žánrů. Nebudou chybět ani záznamy z koncertů domácích hvězd a hudba z československých filmů.“

Film Europe zároveň v těchto dnech odstartoval nový projekt – přípravy na spuštění vysílání prvního prémiového filmového kanálu Europa Cinema, který bude věnován výhradně kinematografii v Evropě. „Kanál bude dostupný přes satelit a nejdříve bude pokrývat evropský kontinent. V dlouhodobém horizontu plánujeme vysílaní rozšířit do celého světa,“ prozrazuje odvážné plány Ivan Hronec, generální ředitel a jednatel společnosti Film Europe.

„Samotnou myšlenkou evropského filmového kanálu je představit filmy z celé Evropy, ale nejen to. Kanál se bude zabývat evropskou filmovou komunitou jako celkem, bude spolupracovat s evropskými kiny, producenty a distributory a bude zahrnovat i jejich marketingové kampaně a festivaly. Bude reflektovat národní a evropské odrazy, horká témata a aktuální otázky. Našimi synergickými partnery jsou již existující organizace, jako například Media – evropský podpůrný program pro rozvoj audiovizuálního průmyslu, evropská kina, Evropská filmová akademie, fondy, archivy, profesionální kluby, ministerstva, festivaly apod. Europa Cinema bude platformou výměny a propagace evropské kultury a posílí ideu evropského vlastenectví v srdcích a myslích mnohých lidí,“ uzavírá Ivan Hronec.

Společnost Film Europe je novou samostatnou společností. Pro společnost SPI International bude Ivan Hronec i nadále zajišťovat prodej programů FILMBOX. Spuštění prvního evropského prémiového TV kanálu Europa Cinema s pokrytím evropského kontinentu plánuje Film Europe začátkem roku 2011.

Film Europe je mladá dynamická mediální společnost s týmy a kancelářemi v Praze, Bratislavě, Budapešti a brzy i ve Varšavě, Londýně a ve francouzském Cannes. Veškeré důležité informace o televizních kanálech CS TV je možné najít na www.kinocs.cz, www.dokucs.cz a brzy již na www.muzikacs.cz.


PhDr. Ivan Hronec, generální ředitel a jednatel Film Europe
Mgr. Adriana Bednárová, MARCUS PR



  Sdílet:      

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.04.2010 • SES ASTRA A Samsung budou společně propagovat 3D TV
28.04.2010 • Trace TV přechází na Hot Birdu na obrazový formát 16 : 9
26.04.2010 • Filmový kanál MGM od května s novým vzhledem alá Hollywood a propracovanějším systémem menu [ 1 ]
23.04.2010 • Rozšíření programové nabídky UPC Direct [ 7 ]
23.04.2010 • Kanály pro španělskou analogovou televizi i nadále z družice Hispasat 30° západně
22.04.2010 • Společnost ASTRA spustí první 3D demo kanál v Evropě


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist