Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 19:58:18   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prosincové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 22.11.2010


Filmový satelitní a kabelový kanál Cinemax uvede v posledním měsíci v roce opět kvalitní evropské filmy, doplněné několika zámořskými snímky, např. švédské drama, nominované na tři Oscary a oceněné Zlatým glóbem Můj život jako pes, finsko-švédské filmy Zakázané ovoce, či Svatební fotograf, nizozemské Život v jednom dni a Rande naoko, nebo španělské Slepé slunečnice. Francouzskou klasiku tento měsíc zastoupí Severní most a Célina a Julie si vyjely na lodi.


Doporučujeme i kafkovského podobenství bratrů Coenových, oceněné Zlatou palmou v Cannes Barton Fink, nebo tříoskarový přepis divadelní hry Ernesta Thompsona Na Zlatém jezeře, v jehož hlavních rolích se sešli Henry Fonda, Katharine Hepburnová a Jane Fondová. Ze zámoří budou i mexická romantická komedie To je Angel? a americká romantická komedie s mystickými prvky Bejvalek se nezbavíš...


Můj život jako pes

Švédské drama z roku 1985, nominované na tři Oscary a oceněné Zlatým glóbem, se odehrává koncem padesátých let. Jeho ústřední postavou je dvanáctiletý Ingemar, kterému umírá matka a jehož starší bratr je nepřátelsky naladěný vůči okolí. Bezradný kluk srovnává svůj osud se psem, který byl v raketě vystřelen do vesmíru. Nový impuls přichází v momentě, kdy ve venkovské rodině svého strýce konečně poznává lásku a harmonii... Citlivý příběh, který svému tvůrci otevřel pozdější kariéru v Hollywoodu, režíroval Lasse Hallström.

Premiéra: pátek, 3. prosince ve 20:00 hod.


To je Angel?

Jméno Ángel Flores Fuentes spojuje tři muže, kteří jinak nemají nic společného. Jejich životní dráhy se protnou kvůli zoufalé dívce, jež hledá svou životní lásku. Trojici s identickými jmény pošle na telefon stejnou zprávu a věří, že doputuje ke správnému adresátovi. Tajuplný vzkaz však způsobí sérii nepředvídatelných kompikací, souvisejících s minulostí všech zúčastněných... Mexickou romantickou komedii, plnou záměn a omylů, realizovali režiséři Rudolfo Guzmán, Héctor Rodriguez a Pancho Rodriguez.

Premiéra: sobota, 4. prosince ve 20:00 hod.


Zakázané ovoce

Finsko-švédské drama, jež v roce 2009 natočil režisér Dome Karukoski, vypráví o kontrastu dvou rozdílných světů. Líčí osudy dvojice osmnáctiletých děvčat, jež vyrůstala v uzavřené křesťanské komunitě Laestadianů a byla podrobena přísné výchově. Odvážnější Maria, která se má vdávat za mladíka z rigidního společenství, se vypraví na zkušenou do neznámého velkoměsta. Její konzervativní kamarádka Raakel, vyslaná s ní, má dohlížet na její počestnost. V polosvětě Helsinek se však jejich zásady začnou povážlivě hroutit...

Premiéra: neděle, 5. prosince ve 20:00 hod.


Rande naoko

Manželé Don a Janna (hrají je Stanley Tucci a Patricia Clarksonová) od doby, kdy zemřela jejich dcera, balancují na pokraji rozvodu. Každý večer se scházejí v nočním klubu v naději, že právě toto místo by mohlo znamenat renesanci jejich štěstí. Hrají spolu bizarní hru na "rande naslepo". Předstírají, že se vzájemně neznají a setkávají se na inzerát. Jejich schůzky jsou občas plné něžností, jindy ale přerůstají v kruté vyřizování účtů. Hořce úsměvné drama v režii Stanleyho Tucciho vzniklo podle námětu kontroverzního holandského filmaře Thea van Gogha.

Premiéra: sobota, 11. prosince ve 20:00 hod.


Svatební fotograf

Obyvatelé městečka Molkolm byli závislí na práci v místní fabrice, jež však pozastavila výrobu kvůli hospodářské krizi. K existenčně postiženým patří i mladý Robin, který si vzápětí otevře vlastní živnost ve Stockholmu. Začne se živit jako fotograf v tamější nóbl čtvrti a na jedné z honosných svateb se zakouká do nevěstiny sestry. Snahy ambiciózního mladíka o sblížení se zdánlivě nedostupnou dívkou provázejí groteskní komplikace... Režii švédského snímku měl Ulf Malmros, titulní úlohu ztvárnil Björn Starrin.

Premiéra: neděle, 12. prosince ve 20:00 hod.


Na Zlatém jezeře

Přepis stejnojmenné divadelní hry Ernesta Thompsona, v jehož hlavních rolích se sešli Henry Fonda a Katharine Hepburnová, realizoval v roce 1981 režisér Mark Rydell. Dějištěm vyprávění je venkovský dům s přilehlým jezerem, kde tráví léto stárnoucí manželský pár. V idylické enklávě se objeví i jejich dospělá dcera (Jane Fondová). Vztahy rozvedené ženy se zahořklým otcem nejsou právě ideální... Nostalgické drama o rodinných nedorozuměních a cestě ke smíření získalo tři Oscary, včetně ocenění za oba hlavní herecké výkony.

Premiéra: pátek, 17. prosince ve 20:00 hod.


Život v jednom dni

Adaptace románu z pera Adriaana Franciskuse Theodoruse van der Heijdena vychází z existence paralelního světa, v němž lidský život trvá pouhých čtyřiadvacet hodin. Hrdinové fantaskního příběhu, který na plátno převedl nizozemský režisér Marc de Cloe, se do sebe zamilují. Benny a Ginny nechtějí, aby jejich ušlechtilé city skončily, a rozhodnou se bojovat proti své přirozenosti. Jediným útočištěm, které jim umožňuje žít déle, je ale peklo. Cestu do problematické sféry však otevírá pouze spáchání monstrózního zločinu...

Premiéra: neděle, 19. prosince ve 20:00 hod.


Barton Fink

Hlavní postavou kafkovského podobenství bratrů Coenových - oceněného v roce 1991 Zlatou palmou v Cannes - je neurotický dramatik (John Turturro), který dostane lákavou nabídku k napsání scénáře pro Hollywood. V pokoji laciného hotýlku, kde se uzavřel před světem, se trápí nad vznikajícím textem. Mezitím zažije sérii přízračných událostí, předznamenaných odchlipujícími se tapetami ze zdi jeho provizória. Z jeho hromotluckého souseda (John Goodman) se vyklube psychopatický zabiják... Bizarní retro, situované do čtyřicátých let, konfrontuje intelektuálské sny s drsnou realitou.

Premiéra: pátek, 24. prosince ve 20:00 hod.


Bejvalek se nezbavíš

Americká romantická komedie s mystickými prvky, kterou režíroval Mark Waters, vypráví o kuriózní nápravě notorického sukničkáře. Slavný fotograf Connor Mead (Matthew McConaughey) jede na nácvik svatby svého bratra do venkovského domu, kde potká ducha svého zemřelého strýce (Michael Douglas). Bývalý svůdník dá zapřísáhlému starému mládenci pádnou lekci. S pomocí trojlístku jeho bývalých přítelkyň provede nezodpovědného floutka jeho minulostí, přítomností i možnou budoucností. Ta je natolik odstrašující, že Connora přiměje k pokání.

Premiéra: sobota, 25. prosince ve 20:00 hod.


Slepé slunečnice

Španělské drama se odehrává ve čtyřicátých letech minulého století, během nechvalně proslulé Frankovy diktatury. Život zdánlivě obyčejného manželského páru poznamenává absurdita politických perzekucí. Ricardo se jako nepohodlný svědek skrývá před světem, vlastním problémům čelí i jeho dvě dospívající děti. Lorenzo čelí nátlaku od svého bigotního učitele, tajně zamilovaného do chlapcovy matky. Elenita se marně brání lásce k mladému komunistovi... Režii bizarní mozaiky, vyznamenané výroční cenou Goya za nejlepší scénář, měl José Luis Cuerda.

Premiéra: neděle, 26. prosince ve 20:00 hod.


Célina a Julie si vyjely na lodi

Titulní hrdinka jednoho z nejznámějších snímků francouzského režiséra Jacquese Rivetta se živí jako kouzelnice. Jednoho dne potká knihovnici Julii, jež se ráda noří do vzpomínek na dětství. Věčně zasněné dívky se spřátelí a společně se uchylují do staré vily, kde si vymýšlejí bizarní dobrodružství. Vstupenkou do bizarního světa je kouzelný bonbón, návrat do reality umožňuje čarovný lektvar... Úsměvné podobenství o svobodě, jež relativizuje rozdíly mezi sny a skutečností, pochází z roku 1974 a bylo oceněno na prestižním festivalu v Locarnu.

Premiéra: pondělí, 27. prosince ve 20:00 hod.


Severní most

Další ukázka z díla francouzského klasika Jacquese Rivetta nabízí netradiční průhledy do honosných pařížských bulvárů i pitoreskních zákoutí. V tajuplné metropoli nad Seinou, kde se mísí různé stavební i životní styly, se náhodou potkají dvě ženy. První z nich je Marie, která nedávno vyšla z vězení, kde si odpykávala trest za bankovní přepadení. Druhou je mladá Baptiste, která se ke starší ženě připojí a rozhodne se ji chránit... Hlavní role ztvárnily Bulle Ogierová (nar. 1939) a její skutečná dcera Pascale (1960-1984).

Premiéra: pondělí, 27. prosince ve 23:10 hod.


Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.

Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách CS Link, Skylink, T-Mobile Televize, UPC Direct, DIGI TV a Magio TV na satelitech Astra 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně, Thor/Intelsat 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích a v platformě Magio TV na Amosu a UPC Direct na Thoru) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožková, PR & Marketing HBO Czech Republic, 22. 11. 2010


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.11.2010 • Hokej na NOVA Sport v prosinci 2010
22.11.2010 • Turnaj mistrů na stanici NOVA Sport
18.11.2010 • Prosincové programové tipy HBO a HBO HD
16.11.2010 • Atraktívne športové vysielanie STV 17. 11.: KHL, futbal aj basketbal
16.11.2010 • Superclásico v priamom prenose na Trojke
15.11.2010 • Film+ odvysílá 2Bobule v EXKLUZIVNÍ TV premiéře již 21. listopadu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist