Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 05:01:52   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

UPC otevírá nové datové centrum

  Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: upc@upc.cz Přidané: 11.04.2011



UPC Česká republika, vedoucí domácí společnost v oblasti vyspělých obrazových, hlasových a širokopásmových internetových služeb oznamuje, že v návaznosti na rostoucí poptávku otevírá své první datové centrum. To je určeno především firemním a korporátním zákazníkům, nicméně obslouží i všechny ostatní zájemce.


Zákazníci mají v Datovém centru UPC k dispozici kompletní portfolio telekomunikačních služeb jako jsou například webhosting, server hosting, rack housing, managed servery, cloud services, virtuální servery, exchange hosting a další. Centrum nabízí i specializovaná řešení šitá na míru individuálním zákaznickým požadavkům.

Datové centrum UPC je umístěno v telehousu TTC Telekomunikace, v Praze 10, Malešicích a má prozatímní rozlohu 350 m2 zákaznické plochy s možností jejího mnohanásobného rozšíření. Aktuálně využívá uzlový bod o kapacitě n x 10 GB (Gigabit). K připojení pak slouží unikátní optické páteřní trasy o kapacitě n x 1 TB (Terabit), která může být dále navýšena. Konektivita do všech významných národních i mezinárodních telekomunikačních sítí je řešena redundantními optickými spoji, které jsou navíc doplněné o možnost bezdrátového spojení.

Centrum pracuje v mezinárodním standardu kvality Tier 3. To mimo jiné znamená, že nabízí plně zabezpečené a několika nezávislými cestami připojené prostředí, v němž si zákazníci mohou uložit a distribuovat svá kritická data, webové služby, obsah a média.

Datové centrum nově doplňuje portfolio B2B (Business to Business) služeb UPC, jejichž kapacitu společnost nedávno významně posílila koupí firmy Sloane Park včetně jejích optických páteřních sítí. „Otevřením centra se UPC zařazuje po bok těm několika málo tradičním telekomunikačním společnostem, která je již provozují. Věřím, že se jim během příštích měsíců začneme vyrovnávat i co do počtu zákazníků, a to díky příznivému poměru kvality služeb a cen,“ konstatuje při této příležitosti Václav Bartoň, generální ředitel UPC.

Spokojen je i ředitel TTC Telekomunikace Radek Majer: „Dlouhodobě spolupracujeme s UPC a jsme rádi, že právě UPC využilo našeho jedinečného kolokačního prostoru v kvalitě Tier3+ a bude zde nabízet vysoce kvalitní telekomunikační služby.”

Datové centrum UPC Česká republika je zároveň součástí evropské organizace UPC Business, sloužící malým i velkým firemních zákazníkům a ISP v 10 zemích. Ta zajišťuje nejen základní technické a obchodní telekomunikační služby ale i služby s přidanou hodnotou. Mezi ně patří přímé propojení více pracovišť, virtuální pobočkové ústředny, národní i mezinárodní VPN a záložní poštovní servery. Pro zákazníky z řad operátorů pak například domácí i zahraniční konektivita (IP transit), umístění a připojení serverových farem, Ethernet transport, Cloud computing, EoMPSL, xWDM, SDH, IP transit, Telehouse, velkoobchodní hlasová výměna, či dodávky technického obrazového signálu.


UPC Česká republika, a. s. je největším českým poskytovatelem televizních služeb a vysokorychlostního internetu. Její kabelové sítě jsou v dosahu 1326900 domácností v 370 lokalitách ČR. Služby UPC podle údajů k 31.12. 2010 aktivně využívá 1 205 000 zákazníků. Z toho si televizní služby předplácí celkem 524 000 domácností, vysokorychlostní internet 408 000 zákazníků a telefonní služby 187 000 zákazníků. UPC je dceřinou společností Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB), divize UPC Broadband.

Liberty Global je vedoucí mezinárodní společností provozující pokročilé obrazové, hlasové a širokopásmové internetové služby prostřednictvím kabelových sítí, čímž zpřístupňuje svým zákazníkům svět informací, komunikace a zábavy. K 31.12. 2010 provozuje Liberty Global nejmodernější širokopásmové komunikační sítě pro 18 miliónů zákazníků ve 14 světa nacházejících se především v Evropě, dále v Chile a Austrálii. Aktivity Liberty Global také zahrnují významný obchod s programy, které provozuje její společnost Chellomedia v Evropě.


František Malina, tiskový mluvčí a ředitel PR




  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.07.2010 • SES ASTRA zařadila Maďarsko mezi země s dostupnou službou ASTRA2Connect
10.06.2010 • ČT spouští nový internetový server sportzive.cz
01.06.2010 • ASTRA2Connect – nové tarify a akční cena kompletu
19.03.2010 • Satelitná Magio televízia už aj na Lomnickom štíte [ 4 ]
08.10.2009 • Službu ASTRA2Connect již používá více než 50 000 uživatelů
27.07.2009 • ASTRA2Connect – Satelitní širokopásmový internet je osvědčený způsob, jak se zbavit tzv. „bílých míst“

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist