Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 11:02:44   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Film+ již po šesté generálním partnerem festivalu Dny evropského filmu

  Autor: PR IKO TV Central Europe , e-mail: press@filmplus.cz Přidané: 14.04.2011


Filmový kanál Film+, začal vysílat v České a Slovenské republice v roce 2005 a po celou dobu svého vysílání velmi intenzivně podporuje evropskou tvorbu. Film+ do své programové nabídky pravidelně zařazuje filmy z dílny nejlepších evropských režisérů a aktivně se také zapojuje do dění kolem evropského filmu. Po šest let je Film+ generální partnerem festivalu Dny evropského filmu, který právě dnes večer v 19. hodin zahájí v Praze již svůj 18. ročník.


„Vzrůstající divácký zájem o evropský film a jeho nesporná kvalita, jsou hlavními důvody našeho partnerství s festivalem Dny evropského filmu. Oceňovaným evropským snímkům věnujeme zvýšenou pozornost a spolu s úspěšnými českými filmy a hity hollywoodské produkce, tvoří nedílnou součást programové nabídky filmového kanálu Film+,“ uvedla Erika Luzsicza, managing director IKO Cable. „Věřím, že na některé z festivalových filmů se budou moci diváci těšit v exkluzivní české televizní premiéře na Film+,“ dodala Erika Luzsicza.

Evropské tituly, které byly uvedeny i v předchozích ročnících festivalu Dny Evropského Filmu, zastupuje na filmovém kanále Film+ v týdnu konání festivalu např. Italská romantická komedie „Tygr a sníh“ (La tigre e la neve, Itálie, 2005, režie a hlavní role Robert Benigni), je příběhem o vášni k životu, síle lásky a naději. Z obyčejného básníka se v něm stává odvážný hrdina, který pro život své lásky dokáže udělat nemožné. Spolu s Robertem Benignim si ve filmu zahráli i Jean Reno a Nicoletta Braschi.

V průběhu festivalu nabídne Film+ svým diváků také komediálně laděné romantické drama v koprodukci Francie/Německo, režiséra Jean-Pierre Jeuneta „Amélie z Montmartru“, který byl nominován na Oscara hned v pěti kategoriích. Amélie, žijící v pařížské čtvrti Montmartre, která je světem sama pro sebe V jejím životě se nikdy neudálo nic zvláštního, až na matčinu kuriózní smrt, nad níž Améliin tatínek stále truchlí. Amélie by asi zůstala smířená se svým osamělým údělem, kdyby jednoho dne neobjevila ve svém bytě ukrytý poklad v podobě staré krabice s památkami na dětství někdejšího nájemníka. V hlavní roli se představí Audrey Tautou,

18. ročník festivalu Dny evropského filmu začíná dnes večer v 19. hodin v Praze a jeho pouť pražskými kiny Lucerna a Světozor bude ukončena 21. 4. poté se festival přestěhuje do moravské metropole Brna - kinosál B. Bakaly, kde také 28. 4. tato přehlídka současného evropského filmu vyvrcholí. „ 18. Dny evropského filmu představí opět kolem 40 filmů z posledních dvou let a zastoupeno bude více než 25 evropských států, které se na přehlídce podílí,“ uvedl dramaturg přehlídky Zdeněk Blaha.

Přehlídka se koná pod záštitou ministra kultury ČR Jiřího Bessera, ministra školství, mládeže a tělovýchovy ČR Josefa Dobeše, zastoupení Evropské komise v ČR a primátora hlavního města Prahy Bohuslava Svobody.


Jakub Zíka, PR IKO TV Central Europe


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.04.2011 • ROZHLAS, TELEVIZE - Přehledy vysílačů pro rok 2011 [ 1 ]
01.04.2011 • Psali jsme na Apríla: V Praze se dnes uskuteční první satelitní přenos v Ultra HDTV rozlišení (7680 x 4320)! [ 1 ]
16.03.2011 • Prestavba TA3, od 21.marca nový formát, dizajn, grafika a relácie
08.03.2011 • Česká asociace elektronických komunikací o. s. uspořádá výroční konferenci
31.01.2011 • IKO Cable rozšířila svou nabídku o 8 kanálů společnosti MTV Networks International
28.01.2011 • Změna frekvence programu History [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist