Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 14:56:45   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Štěstí, oceněné 7 Českými lvy, ve 20 filmových sezónách na ČT1 a v HD

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 18.04.2011



T. Vilhelmová, A. Geislerová, P. Liška ve filmu B. Slámy o neobyčejných zázracích obyčejných lásek. Filmový večer zahájí 19. 4. ve 20:00 na Jedničce dokument z cyklu Rozmarná léta českého filmu o hlavních událostech roku 2005.


20 filmových sezón v České televizi – historicky první ucelené ohlédnutí za dějinami českého hraného celovečerního filmu po sametové revoluci. Jádrem projektu je cyklus dvaceti padesátiminutových dokumentů s názvem Rozmarná léta českého filmu, které pro ČT připravuje v produkci Vachler Art Company režisér Petr Vachler. Jde o jakousi filmovou kroniku, která mapuje nejzásadnější události, historické milníky a tvůrčí počiny v domácím filmovém světě posledního dvacetiletí.

Úterý 19. 4. odhalí tajemství roku 2005: Jak protlačil Jaroslav Dušek do role svého otce svého otce? Který tak kritizovaný český film získal v USA titul nejlepšího evropského filmu roku 2005? Proč vzal Miroslav Donutil čurdu v Románu pro ženy? Jak se z aprílového žertíku producentů na účet Oldřicha Kaisera stala seriózní zpráva, které dodnes všichni věří? Kdy a proč zpychnul Jan Budař? Je český film stejně špatný jako česká kuchyně?

Na dokument naváže na ČT1 od 21:00 film Štěstí, dojemný příběh Bohdana Slámy o křehkém vztahu dvou mladých lidí, jenž postupně přeroste v opravdovou lásku. Monika, Toník a Dáša spolu vyrůstali v jednom paneláku. Monika se chystá odletět za přítelem do Ameriky. Toník teď žije se svou tetou na statku u města a živí se všelijak. Dáša je sama, má dvě malé děti a ženatého milence. Její duševní stav se zhoršuje, už není schopna se postarat o děti. Hrdinka příběhu Monika se musí rozhodnout: zruší letenku a ujme se opuštěných kluků. Největší oporou se jí stane Toník, s nímž se snaží dětem nahradit chybějící rodinu. Najde v něm nejen oporu, ale i opravdovou, dlouho skrývanou lásku.

Film je hereckým koncertem hlavních představitelů Tatiany Vilhelmové, Anny Geislerové a Pavla Lišky. „Pavlu Liškovi a Tatianě Vilhelmové jsem psal role přímo na tělo, vzrušovala mne možnost pokračovat s nimi v práci. Mám je rád. Jsou zdatní herci, ale navíc – což je podstatnější – to jsou úžasné osobnosti, mají charisma,“ pochvaluje si Bohdan Sláma.

Dále hrají: M. Daniel, V. Hybnerová, Z. Kronerová, B. Polívka, S. Stašová, M. Huba a další. Kamera D. Marek, scénář a režie B. Sláma. Nejúspěšnější film roku 2005 získal České lvy v sedmi hlavních kategoriích. Na festivalech v San Sebastianu, v Angers, v Athénách a Montrealu byl film oceněn hlavními cenami jako nejlepší film, podobně i Českým lvem v dalších kategoriích (nejlepší herec, herečka, film, režie, scénář, kamera).

Snímek mohou diváci sledovat v úterý 19. dubna od 21:00 na ČT1, na ČT HD bude vysílán ve vysokém rozlišení.

Webový speciál www.ceskatelevize.cz/20filmovychsezon je průběžně aktualizován. Každé úterý se zde rozjíždí nová soutěž o atraktivní ceny. Zájemci tu naleznou přehled filmů včetně anotací, rozhovory s tvůrci, dobové recenze, upoutávky, odvysílané díly cyklu dokumentů Rozmarná léta českého filmu, nepoužité části rozhovorů a další zajímavosti.


Tiskový útvar ČT, 18. 4. 2011


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.04.2011 • National Geographic Channel ukončil svou soutěž se seriálem Rybí bojovník
17.04.2011 • Hosťom relácie Portrét bude Jožo Ráž
15.04.2011 • Semifinále FA Cupu na Nova Sport
15.04.2011 • UPC jako první v České republice exkluzivně nabídne přímý přenos fotbalového zápasu ve 3D formátu
15.04.2011 • Red Bull X-Fighters na Nova Sport
13.04.2011 • NHL playoff na Nova Sport

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Čt 

21.04.2011 07:24 • ® nalim
Česká televize vysílá Českého lva v HD,taková nicota.Ale aby v HD bylo například derby,Sparta-Slávie(kopaná) nebo finále extraligy Třenec-Vítkovice to ne.Bylo by dobré zeptat se Čt co vlastě vysílají v HD.Je všeobecně známo že nejlepší jsou v HD sportovní a přírodopisné pořady.Místo toho dávají hromadu nicotnýn pořadů v HD.
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist