Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 19:09:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Setkání prodejců Skylink - jaro 2011

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 20.04.2011



Česko - slovenská satelitní platforma Skylink uspořádala další Celorepublikové setkání prodejců s představiteli vedení společností TradeTec a Towercom, kde se projednávaly aktuální otázky týkající se provozu a rozvoje satelitní televize Skylink.


Pravidelná setkání v půlročních intervalech slouží k informování prodejců o novinkách v programové nabídce a v ceníku, k technické osvětě i k zodpovězení dotazů ze strany Skylinku, prodejci naopak přináší potřebnou zpětnou vazbu „zdola“ - hovoří o konkrétních poznatcích z prodeje, požadavcích zákazníků i o některých technických nedostatcích či problémech, se kterými se setkávají. Prostor na setkáních dostává i marketing, benefiční a motivační program, a také pravidelná anketa, s cenami pro vylosované prodejce.


Letošní Celorepublikové setkání se uskutečnilo v pondělí 18. 4. 2011 v ostravském hotelu Park In pro prodejce převážně z Moravy a Slezska, čeští prodejci rokují dnes, 20. 4. 2011 v hotelu Sen v Senohrabech, slovenští prodejci jednali ve Sliači.

Dopolední část byla, kromě vystoupení zástupce společnosti ASTRA CEE (D. Katrenčík) věnována shrnutí změn a zhodnocení postavení platformy jako leadera v distribuci digitálních televizních programů v České republice i na Slovensku. Za poslední rok bylo aktivováno na 400 000 nových přístupových karet, v současné době spravuje Skylink více než 1 400 000 aktivních přístupových karet Skylink.



Dne 15. 3. 2011 byla ukončena registrace přístupových karet v kódovacím systému podmíněného přístupu CryptoWorks, nyní se aktivují karty v systému Irdeto a karty ICE, což jsou přístupové karty Irdeto s emulací CryptoWorks. Ty zaručují uživatelům prodloužení životnosti jejich satelitního přijímače se čtečkou či modulem CryptoWorks i po roce 2012, kdy společnost Irdeto skončí podporu tohoto systému.

Aby mohli i "staří" zákazníci využívat plnou placenou nabídku platformy, připravil pro ně Skylink karty „Výměna“ s časově ohraničenou zajímavou nabídkou „bonusu“ v poskytované programové nabídce v plné ceně karty „Výměna“ (tedy 600 Kč). Tyto karty jsou typu ICE a v současné době jich má Skylink připraveno na 100 tisíc, takže je na zvýšenou poptávku připravený.


Dále byl na setkání probírán nový ceník, který stoupí v platnost 1. 5. 2011, a podrobně byly probírané i programové pakety, např. nový výhodný balíček „KOMBI“. Nové nabídce programů byla věnována i odpolední beseda a také anketa, kdy každý prodejce uváděl tři programy, které mu v nabídce platformy chybí a chtěl by je zařadit.


V tomto jarním rozšíření Skylink zařazuje kromě již zveřejněných novinek - Spektrum HD (bude plně v češtině), National Geographic Wild HD, MTVN HD – v MPEG-4/HD a TV Paprika, HBO Comedy a Sport 2 v MPEG-4/SD - také ještě jednu novinku v MPEG-4/SD a jednu v MPEG-4/HD na svůj nový transpondér, který je uplinkován z pražského Barrandova (11,895 V), další HD kanály pak ještě přibudou z transponderu 12,207 V spolupracující bulharské platformy BG Satellite. Jaké to budou, uvidíte již za několik dní. Zajímavá také byla informace, že stanice Discovery HD Showcase bude od 15. 5. 2011 lokalizována do češtiny.




Skylink také na setkání představil další zajímavou novinku – magazín Skylink TV, který na 116 stranách ve formátu A4 přinese vybraným zákazníkům s placenou nabídkou Skylink (jako určitý bonus zdarma) podrobný televizní program (84 stran TV programu, 16 stran Guide – tedy jakýsi Highlights - přehled nejzajímavějších pořadů, 10 stran technických informací aj.). Zatímco stávající Magazín Skylink vycházel jedenkrát za půl roku, nový magazín Skylink TV bude vydáván jako čtrnáctidenník s nákladem cca 200 000 výtisků, a to v české i slovenské jazykové mutaci, bude dostupný i PDF verzi na webu www.tv.skylink.cz a časem možná i ve volném prodeji.

První číslo tohoto programového magazínu vyjde 29. 4. 2011, další podrobnosti ale necháme až na oficiální představení magazínu na tiskové konferenci Skylink a PRAM Consulting (který redakčně časopis i minulé magazíny připravuje) a na „Večeru filmových hvězd“ (moderuje Halina Pawlowská) ve čtvrtek 21. 4. v Praze.

Velký prostor byl na setkání věnován i technickým otázkám – přechodu ze systému CryptoWorks na Irdeto, sdílení (sharingu) karet, problému nahrávání na dvoujtunerových receiverech i funkci surf lockingu. Výkonný ředitel Towercomu názorně vysvětloval použití statistického multiplexování, ředitel Zákaznického centra zase rozebíral otázku aktivací a refreší karet. Samozřemě došlo na otázku (ne)kompatibility některých satelitních přijímačů a certifikace Skylink ready receiverů a přístupových modulů.

Témat bylo hodně, k některým prezentacím se určitě ještě podrobně vrátíme v samostatných článcích na webu satCentrum.



Výkonný ředitel Jaromír Glisník také přislíbil účast v dalším on line chatu na webu satCentrum, pokud máte jakékoliv dotazy, návrhy, poznatky či připomínky k satelitní platformě Skylink, budete se moci již brzy vyjádřit do zveřejněného formuláře, chat plánujeme předběžně na středu 3. 5. 2011 v době 13 - 15 hodin.


Redakce satCentrum, Václav Hrubec, 20. 4. 2011, foto autor, grafy Skylink


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.04.2011 • Nový televizní magazín Skylink TV
18.04.2011 • Výroční konference České asociace elektronických komunikací o. s.
14.04.2011 • Film+ již po šesté generálním partnerem festivalu Dny evropského filmu
14.04.2011 • ROZHLAS, TELEVIZE - Přehledy vysílačů pro rok 2011 [ 1 ]
01.04.2011 • Psali jsme na Apríla: V Praze se dnes uskuteční první satelitní přenos v Ultra HDTV rozlišení (7680 x 4320)! [ 1 ]
16.03.2011 • Prestavba TA3, od 21.marca nový formát, dizajn, grafika a relácie

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist