Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 07:43:11   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Májové programové tipy HBO a HBO HD

  Autor: PR Press HBO/Redakce satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 26.04.2011


Na květen připravil placený satelitní a kabelový filmový kanál pro své abonenty pokračování animovaného filmu Toy Story 3: Příběh hraček, rodinný film režiséra Jana Svěráka Kuky se vrací, dobrodružnou fantasy Percy Jackson: Zloděj blesku, jízlivou komedii o pokroucených mezilidských vztazích a luxusní osamělosti režiséra Ivana Reitmana Lítám v tom a kriminální drama v režii Martina Scorseseho Prokletý ostrov.

Pro fanoušky populární Lady Gaga odvysílá HBO záznam únorového koncertu Lady Gaga Presents: The Monster Ball Tour at Madison Square Garden, a také uvidíme zajímavé dokumenty odhalující zákulisí potravinářského průmyslu Potraviny, a.s. a sexuální turismus mezi východoevropskými ženami Miláčku, miluji tě...




Tip měsíce

Kuky se vrací

Starostlivá maminka kvůli obavám o zdraví svého syna vyhodí jeho oblíbenou hračku. Medvídek Kuky však začne žít vlastním životem a ze skládky unikne do tajuplného lesa. Seznámí s jeho strážcem - kapitánem von Hergotem - a s dalšími pitoreskními bytostmi, jež zosobňují lidské ctnosti a nectnosti. Jednou z nich je intrikán Anuška, který chce enklávu ovládnout s pomocí bezkrupulózních poskoků. Film, natočený neobvyklou technikou a zpestřený honičkami obskurních dopravních prostředků, vypráví o věčném střetu dobra se zlem.

Magické dobrodružství režiséra Jana Svěráka, inspirované tvorbou výtvarníka Františka Skály, kombinuje hrané pasáže s animovanými. Ústřední roli ztvárnil režisérův syn Ondřej, jeden z klíčových partů namluvil Zdeněk Svěrák. O výtvarnou stránku se postaral Jakub Dvorský, postavu bezdomovce, jenž se objeví v závěru příběhu, ztvárnil Oldřich Kaiser. Film získal Zvláštní cenu poroty na loňském MFF v Karlových Varech a tři České lvy: za střih (Alois Fišárek), zvuk (Pavel Rejholec, Juraj Mravec a Jakub Čech) a hudbu (Michal Novinski).

"Dlouho jsem toužil udělat film, v němž bych se mohl věnovat drobným detailům - hmyzu, světu v listí, letícímu chmýří. Napadlo mne tedy zasadit příběh přímo do mikrosvěta, jeho protagonisty udělat dostatečně malé, aby kořeny od stromu byly dekorací, světlo v malinových listech dělalo atmosféru, chmýří bylo rekvizitou a veškerý hmyz přirozeným komparsem," uvedl Jan Svěrák. "Jestli je nějaký film pro malé i velké, pak tenhle určitě. I v jeho malém vysněném světě je velké Zlo a velké Dobro. Je tu láska k hračce, tomu kamarádovi, který dítěti zůstává věrný, když ho dospělí večer opustí a zavřou dveře jeho pokoje. Pro velké diváky je v něm namíchána nostalgie po dětství, se kterým se malý Ondra loučí," dodal Zdeněk Svěrák.

Premiéra: neděle, 8. května ve 20:00 hod.



Nedělní premiéry

Toy Story 3: Příběh hraček

V pokračování populárního animovaného dobrodružství, realizovaného ve společnosti Pixar, se Andy chystá na střední školu. Oblíbené hračky, k nimž patří Buzz Rakeťák a kovbojská dívka Jessie, připraví do pytle, který však jeho matka místo na půdu odnese k odpadkům. Hračkám se podaří uprchnout před popeláři a vzápětí se octnou ve Sluneční školce. Tam však zažívají dvojitý teror: od ulepených batolat i od místní hračkové mafie v čele s pokryteckým medvědem Mazlem. Zbědované hračky se rozhodnou uprchnout...

Podívaná pro celou rodinu, využívající prvků hraných filmů, se opírá o nápaditou výtvarnost a překvapivé zvraty. Režii měl Lee Unkrich, který v prvním snímku spolupracoval na střihu a ve druhém se spolu s Johnem Lasseterem podílel na režii.

Premiéra: neděle, 1. května ve 20:00 hod.


Percy Jackson: Zloděj blesku

Dobrodužná fantasy, kterou režíroval zkušený Chris Columbus, vznikla podle první části pětidílné knižní série z pera Ricka Riordana. Jejím titulním hrdinou je dospívající kluk, jehož otcem je bůh Poseidón a matkou pozemšťanka. Percy netuší, že má výjimečné schopnosti a že vlastnosti, kvůli nimž střídá školy pro problémové děti, jsou důkazem jeho božského původu. Měl by být v táboře pro "polokrevné" jedince, matka ho však chce mít u sebe. Bytosti z Olympu, ležícího nad slavným newyorským mrakodrapem Empire State Building, se však o hrdinu začnou zajímat jako o údajného zloděje Diova blesku. Percy musí blesk najít a odevzdat, jinak se vládce bohů Zeus lidstvu krutě pomstí...

Triková podívaná s hvězdným obsazením připomíná počítačovou hru.

Premiéra: neděle, 15. května ve 20:00 hod.


Lítám v tom

Hlavní postavou sarkastické morality, reagující na nedávnou globální finanční krizi, je expert na vyhazovy nepotřebných lidí z jejich zaměstnání. Navenek sympatický, v jádru však cynický Ryan Bingham (George Clooney) tráví spoustu času v letadlech a využívá veškerých výhod, jež aerolinky poskytují pravidelným klientům. Spokojenou existenci tohoto samolibého fešáka ovlivní flirt se sebevědomou Alex (Vera Farmigaová), která je stejně bezskrupulózní jako on sám. Další klíčovou figurou hořce úsměvné alegorie je hrdinova mladá žačka Nat (Anna Kendricková). Jízlivou komedii o pokroucených mezilidských vztazích a luxusní osamělosti, režíroval Ivan Reitman.

Premiéra: neděle, 22. května ve 20:00 hod.


Prokletý ostrov

Americké kriminální drama, natočené v režii renomovaného Martina Scorseseho, se odehrává v padesátých letech minulého století. Federální maršál Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) a jeho nový parťák (Mark Ruffalo) přijedou na odlehlý Shutter Island (odtud originální titul filmu), kde leží nápravné zařízené pro psychicky narušené zločince. Jejich pátrání po okolnostech záhadného zmizení jedné z "pacientek" naráží na odmítavost vedení i personálu. Zatímco zmizelá žena se znovu objeví, Teddy objevuje stopy obludného spiknutí, jež údajně souvisí se zločinnými vládními experimenty. Děj zlověstného mystéria se však v závěru překvapivě zvrtne...

Rafinovaně vystavěný psychothriller reaguje na traumata z druhé světové války i na paranoidní dobu mccarthyovského "honu na čarodějnice".

Premiéra: neděle, 29. května ve 20:00 hod.



Zvláštní tipy

Lady Gaga Presents: The Monster Ball Tour at Madison Square Garden

Záznam jedinečných koncertů, na nichž populární Lady Gaga vystoupila 21. a 22. února v newyorské Madison Square Garden v rámci svého turné Monster Ball. Velkolepá show, během níž zpěvačku doprovázela desetičlenná kapela a tucet tanečníků, vznikla v režii Laurianny Gibsonové. Ta je autorkou většiny známých zpěvaččiných videoklipů, včetně songů Poker Face, Paparazzi, Telefon, Alejandro, či Bad Romance.

Lady Gaga je pětinásobnou laureátkou Cen Grammy a své debutové album The Fame natočila v roce 2008. Její následující album The Fame Monster obsahovalo úspěšné hity jako Bad Romance a Telephone. Obě alba byla komerčně velmi úspěšná: dohromady se jich prodalo více než 15 miliónů. Lady Gaga momentálně chystá třetí album Born This Way, který by mělo vyjít v květnu. Kromě pěti Cen Grammy má zpěvačka na svém kontě bohatou sbírku dalších hudebních ocenění, včetně jedenácti MTV Music Video Awards.

Premiéra: neděle, 8. května v 17:55 hod.


Potraviny, a.s.

Kolik znalostí máme o potravinách, které nakupujeme v supermarketech a následně podáváme svým rodinám? Režisér Robert Kenner ve svém pozoruhodném dokumentu odhaluje zákulisí potravinářského průmyslu. Zjišťuje, že je ovládán několika nadnárodními společnostmi, které často upřednostňují vyšší zisk před zdravím spotřebitelů. Máme obří kuřecí prsa, perfektní vepřovou kotletu a dokonce rajčata, která se údajně nekazí! Zároveň se ale u nás zabydlely bakterie, jež způsobují zákeřné choroby. A stále víc lidí trpí obezitou a cukrovkou.

Premiéra: čtvrtek, 12. května ve 22:05 hod.


Miláčku, miluji tě

Sexuální turismus se mezi východoevropskými ženami rychle šíří. Mnohé z nich vzhledem ke své finanční nezávislosti tráví dovolenou v Egyptě, kde mohou naplnit své citové představy i sexuální touhy. Dokument z originální produkce HBO (v režii Anny Blaszczykové) líčí osudy tří polských žen, jež se bláznivě zamilují a uskuteční sňatek s pohlednými Egypťany. Svědkem jejich osudů jsou muži z jejich původní i nové země. Ústřední aktérkou je Helena, nejstarší ze sledované trojice, zklamaná svým manželstvím i postojem polské společnosti vůči ženám.

Premiéra: čtvrtek, 26. května ve 22:00 hod.



Nenechte si ujít<

Soukromé životy Pippy Lee

Pippa Lee (Robin Wright Pennová) vede na první pohled šťastný život. Je oddanou manželkou o třicet let staršího vydavatele (Alan Arkin), s nímž má dvě odrostlé děti. Každý obdivuje její vyrovnanost a svěřuje se jí s vlastními problémy. Postarší pár se však odstěhuje z manhattanského bytu do Connecticutu a hrdinčin život začne upadat do stereotypů. Manžel, trpící zdravotními problémy, se jí vzdaluje stále víc. Nový impuls znamená až její setkání s čerstvě rozvedeným Chrisem (Keanu Reeves)...

Americké romantické drama režírovala Rebecca Millerová.

Premiéra: sobota, 7. května ve 20:00 hod.


Nic než pravda

Hrdinkou amerického dramatu je mladá washingtonská reportérka Rachel Armstrongová (Kate Beckinsaleová), jež ve svém článku odhalí identitu tajné agentky (Vera Farmigaová) a upozorní na pochybné praktiky americké administrativy. Zatímco dekonspirovaná Erica musí bojovat o vlastní pověst, Rachel se snaží ochránit svého informátora. Proti ní však stojí silný soupeř v podobě americké vlády. S podporou svého manžela a šéfredaktorky listu Rachel odmítne prozradit svůj zdroj a octne se kvůli tomu ve vězení… Režii měl Rod Lurie.

Premiéra: pátek, 13. května ve 20:00 hod.


Rande v Římě

V americké romantické komedii režiséra Marka Stevena Johnsona vyrazí zklamaná mladá Newyorčanka (Kristen Bellová) na výlet do Říma, kde se chystá navštívit svou čerstvě provdanou sestru. Při procházce starobylou metropolí ukradne z fontány zamilovaných několik mincí. A najednou se kolem ní začnou objevovat nejrůznější nápadníci: uzenářský magnát (Danny Devito), pouliční kouzelník (Jon Heder), pohledný malíř (Will Arnett) i sebestředný model (Dax Shepard). Beth se setkává také s tajuplným novinářem (Josh Duhamel)...

Premiéra: sobota, 14. května ve 20:00 hod.


Dívka, která si hrála s ohněm

Novinář spolupracující s časopisem Milénium a jeho partnerka jsou zavražděni krátce před publikováním materiálu o dětské prostituci. Na zbrani nalezené na místě činu se najdou otisky Lisbeth Salanderové, která se po roce v cizině vrátila zpět do Švédska. Brzy se najde mrtvý také dívčin poručník. Policie zahájí po Lisbeth celostátní pátrání, podporované skandální mediální kampaní. Novinář Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) je ale přesvědčen o její nevině...

Adaptace druhé části slavné knižní trilogie Stiega Larssona vznikla v režii Daniela Alfredsona.

Premiéra: pátek, 20. května ve 21:55 hod.


Hačikó - příběh psa

Americký remake japonského snímku z roku 1987, údajně inspirovaného skutečným příběhem, natočil režisér Lasse Hallström, který má na svém kontě například filmy Pravidla moštárny a Čokoláda. Pes jménem Hačikó doprovází svého pána - univerzitního profesora Parkera Wilsona (Richard Gere) - každé ráno na nádraží. Odpoledne se na stanici vrací, aby muže přivítal. Jednoho dne však Parker zemře a na nádraží se už nikdy neobjeví. Hačikó nicméně devět let čeká na stejném místě...

Legenda o nesmrtelném poutu patří k japonským národním tradicím.

Premiéra: sobota, 28. května ve 20:00 hod.



Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct, DIGI TV, Magio TV, CS Link, Skylink a T-Mobile Televize na satelitech Thor/Intelsat 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně, Amos 3 na pozici 4,0 st. západně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO (a HBO HD), HBO2 i HBO Comedy si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Czech Republic, připravila redakce satCentrum, 26. 4. 2011


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.04.2011 • MS 2011 na ČT4: celý den s hokejem
23.04.2011 • ČT4 nemůže odvysílat dva zápasy finálové série volejbalové extraligy mužů
22.04.2011 • Wimbledon na Nova Sport až do roku 2014
18.04.2011 • National Geographic Channel ukončil svou soutěž se seriálem Rybí bojovník
18.04.2011 • Štěstí, oceněné 7 Českými lvy, ve 20 filmových sezónách na ČT1 a v HD [ 1 ]
17.04.2011 • Hosťom relácie Portrét bude Jožo Ráž

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist