Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 09:30:44   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

EastBox Digital – rok poté

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 12.02.2003


Před rokem, 25.1.2002 jsme vás na našem webu podrobně informovali o zajímavém česko-slovenském projektu placené televize společnosti EastBox Digital. Podle ohlasu v diskusi pod článkem jste projevili o tuto možná budoucí konkurenci UPC Direct velký zájem. Připomínáme, že se jedná o placenou nabídku 18 televizních kanálů včetně tří českých a slovenských kanálů, produkovaných na našem teritoriu.

Autorem projektu, který schválila v prosinci roku 2001 česká Rada pro rozhlasové a televizní vysílání byl bývalý ministerský rada pro audiovizi a média Ministerstva kultury SR Lubomír Fifik, dále Slavomír Grúber, český herec Aleš Jarý a slovenský mediální podnikatel Siloš Pohanka mladší. Někteří ze zainteresovaných figurovali i v orgánech společnosti TV House, a.s., Bratislava, která se měla stát servisní společností. Vlastníkem EastBoxu byla v době udělení licence švýcarská New Media Investment (NMI), která byla zároveň 42% akcionářem TV House.

V nabídce placené televize EastBox Digital mají být žánrově pestré kanály - česko-slovenské a regionální zpravodajství, hudba, zábava, dětské programy, teleshoping, akční, romantické i sci-fi filmy a také erotika. V projektu žadatelé uvažovali i o samostatném programu, věnovaném vážné hudbě a divadlu a také o loveckém a rybářském kanálu.

Všeobecná charakteristika programů EastBox Digital:

1. ČSTV - zpravodajství a živé vstupy vysílané z Prahy a Bratislavy
2. Comedybox - sitcomy, filmové komedie a vlastní zábavné programy
3. Venkov - regionální zprávy připravované ve spolupráci s lokálními televizemi
3. Redlinebox - ve večerních hodinách erotické filmy
4. Čokoláda - magazíny, animované a hrané filmy pro děti
5. Actionbox - akční filmy, dokumenty o bojových uměních
6. Shoppingbox - teleshoppingové nabídky zboží a pracovních příležitostí
7. Stadion - zpravodajství, přímé přenosy, záznamy sportovních soutěží
8. Romantik - filmy, seriály, dokumenty pro ženy
9. Džus - hudební, výukové, soutěžní a diskusní programy, seriály, klubové filmy v cizím jazyce
10. Newsbox - zpravodajství z celého světa, komentáře
11. Let`s music - populární hudba
12. Planeta - dokumentární, cestopisné i instruktážní cykly
13. Scifibox - hrané a dokumentární filmy a seriály s vědecko-fantastickým obsahem
14. Filmbox - filmy
15. Klasikbox - klasické hudební a hudebně-dramatické žánry, džez, divadelní představení
16. Tourbox - dokumentární programy, zpravodajství, magazíny a soutěžně-zábavné programy propagující turisticky zajímavé lokality
17. Revír - dokumentární filmy o přírodě, aktuální publicistika a magazíny o lovectví a rybářství

Tolik již známé a dříve publikované údaje. A jaká je situace nyní, rok poté?

Dnes jsme obdrželi od spolutvůrce tohoto projektu nové informace, které vysvětlují zpoždění startu. Z jeho dopisu vyjímáme:

Původní termín startu 11.1.2003 nemohl být splněn a společnost požádala o odklad. Stalo se totiž to, že firma Flextronics, se kterou se jednalo o dodávkách set-top boxů (STB) náhle uzavřela svůj výrobní závod v Brně. Tento závod vyráběl a servisoval receivery pro britskou Sky Digital i izraelský Yes. Proto se muselo znovu začít jednat o dodavateli STB - také EastBox Digital totiž bude pronajímat abonentům set-top boxy s Videoguardem. Abonentský poplatek za zmiňovaný paket 18 kanálů by měl činit 350 Kč měsíčně, STB i příslušenství bude zapůjčeno zdarma.

Nový termín spuštění služby EastBox Digitál byl stanovený na 1.12.2003. Ale už podstatně dříve, dne 4.3.2003 bychom mohli sledovat první vysílání - nabídku na EastBox na družici Amos 1, a to z transponderu 9 či 10. O který se bude konkrétně jednat, vám včas na našem webu upřesníme. Pokud si chcete tyto frekvence dopředu předladit, jedná se o tyto technické parametry:

Satelit Amos 1, pozice 4,0 st. západně (tedy ještě více na západ od paketu Telenor na Intelsatu 707 s programy TA3 a JOJ TV). K příjmu na území ČR i SR postačí parabola o průměru 80 cm.

Transponder č.9 naladíme na frq. 11,330 H, paket Antena Hungaria zde vysílá s SR 6518 a FEC 3/4.

Transponder č.10 naladíme na frq. 11,405 H, ukrajinský paket Spacecom zde vysílá s SR 12660 a FEC 3/4.

Samozřejmě se hodnoty datového toku i poměru chybové korekce mohou v případě uvedeného vysílání ještě změnit.

Tolik poslední informace, které jsme obdrželi, děkujeme za ně i za naše čtenáře. Nyní si počkáme na uvedené březnové vysílání a uvidíme, jak si tvůrci projektu povedou v dalších měsících.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 32   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.02.2003 • Galaxie Sport z paketu CzechLink v prodeji pro DTH [ 8 ]
10.02.2003 • Březen na HBO [ 6 ]
06.02.2003 • NBA All-Star Game na Galaxii sport
06.02.2003 • Fotbal na Galaxii sport – přehled TV přenosů na únor
04.02.2003 • UPC odpovídá – 14. část [ 23 ]
31.01.2003 • NHL na Galaxii sport – přehled TV přenosů na únor [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 2

  Dat.tok 

14.03.2003 21:41 • Sateliťák
Proč je závislá platba na datovém toku? Myslím pro ty společnosti.
 
 
  Tak kdy to spustěj? 

14.03.2003 15:38 • WOLF
Mluvilo se o 4.3.2003, že začne zkušební provoz. No máme 10dní později a nikde nic. Na Eutelsatu 16E vysí stále jen Privat Gold a dokonce i testbars už tam nejsou. Kdy tedy s oním zkušebním provozem začnou? Zatím se jen snažej lidi napínat a to se jím daří na 100%:-) PS:ani www stránky nemají....
 
 
  Môj príspevok 

11.03.2003 11:20 • anonym
Tune to the newest television package from expert! XperTV soon on your TV!
 
 
  odpoveď bondovi 

11.03.2003 10:27 • expert
Radšej by si sa mal zaujímať o Bonda, lebo počty Ti neidú.Vieš nič a hovoríš o ničom. Keď si taký múdry prečo nepostavíš podobný projekt a lepší. Mám pokračovať ? :-(
 
 
  Môj príspevok 

10.03.2003 14:46 • mc
UPC vysiela prevzaté programy (stačí ich zopár nadabovať),vysiela pre 3 krajiny (pritom práve Maďarsko je tá krajina, kde sa im darí najviac) a cena je 555,-. Vyrobiť 18 vlastných prgs a len pre dve krajiny a len za 420,-

... to je teda frajerina !!! Ale uvidíme...
 
 
  Môj príspevok 

10.03.2003 14:38 • Bond.
Podme trochu pocitat. Budem ultra optimista. EBD ziska v prvom roku 100 tisic abonentov:-) Rocne hrube vynosy = 420.000.000,- Kc. Ak pojde jedna stanica cca na 4 mega datovy tok, co na niektore zanre nemusi stacit, cena za satelit bude rocne cca 190 mil Kc. Ak by dokazali stlacit naklady na jeden program na 50 mil. rocne (nerealne, ale budme optimisti) budu mat prevadzkove naklady 850 mil. Kc. Plus satelit. Vzhladom na vlastne skusenosti vam garantujem, ze pod 2 mld program neurobia. Investicne naklady nechajme zatial bokom. Mam pokracovat?:-)
 
 
  Proč ne 

02.03.2003 15:43 • Toust
Byl bych strašně rád,kdyby to vyšlo.Nechápu,proč u nás v republice je tolik pesimistů.Když to vyjde,tak to průlom v našem digitálním vysílání.Skončí monopol

UPC a konečně si UPC uvědomí,že 555Kč za základní nabídku je trochu moc.Pak už bude záležet jen na nás-zákáznících,zda bude moci Eastbox dlouho existovat.

Já se na to těším a držím Eastboxu všechny palce.Čus Toust
 
 
  Můj příspěvek 

02.03.2003 14:21 • Jakale
Začátek je vždy těžší.Nebuďte takový skeptici.Je přece jedno,že to není z družice,která je pohodlná na příjem.Je několik technických možností,jak přijímat více dzužic.Já jsem rád,že bude konkurence-vede to ke zkvalitňování a zlevňování.
 
 
  nevěřím 

02.03.2003 11:51 • Jirkas
Neverim tomu, ze to bude fungovat, prinejlepsim to skonci tak, jako skoncila na teto druzici nahle Galaxie Sport. Takovych vznesenych projektu uz tady bylo spoustu. Napr. cesky satelit s ridici stanici v Pardubicich, to by mne taky zajimalo, kde je tomu konec, kde je spolecnost, ktera k tomu byla zalozena a kde jsou i penize ktere uz pry, resp. udajne na to byly vycleneny? Zkusenosti na ceske satelitni scene mne naucily nicemu tady moc neverit a pokud se nekde objevi nejaky clanek, nebyt z toho hned prehnane optimisticky, nadsesni si schovat az na dobu, kdy se vse uskutecni.
 
 
  apríííííííííííííííl 

01.03.2003 23:09 • juzek
Proboha snad to neberete vážně?(1.4 ještě není)Ne že bych tomu nepřál,bylo by to super!Ale ty názvy stanic a ani jeden převzatý nějaké divné néé.Pokud bych něco tvořil tak se snažím převzít do jedného paketu české a slovenské kanály od ČT,STV přes Discovery,Supermax po Hallmark (asi 25 SK a CZ TV) a určitě bych výmýšlel nové a navíc je tvořil to může napadnout jen blázna.Nehledě jaky hardware? Pochybuji že najdou nekoho jako ma UPC (Philips)
 
 
  Můj příspěvek 

01.03.2003 22:04 • anonym
Vypada to ze to pravda bude protoze TP 12645 V 10000 2/3 opustil showtime a romantica a PG bude taky brzo odpojneno a hned je TP volny.Jen aby to fakt rozjely.Eutelsat W2 neni tak spatna druzice vyhoda je ta ze je blizko astra a hot bird pak staci dat na parabolu dva konvertory a je to.Drzim jim palce at jim to vyjde.Za 350 je to super cena snad UPC potom zlevni.
 
 
  re: 

01.03.2003 21:33 • riddle
ale ten AMOS to je pekna kravina jo takhle nejakej Eutlsat na 16” to by bylo neco jineho.....a ten videoguard je docela realnej nechtej a by to nekdo hacknul....v GB to zatim jede bez problemu a za 350kc to klidne UPC muze zabalit...ale jen aby to byla pravda
 
 
  Môj príspevok 

25.02.2003 07:57 • anonym
na modul videoguardu mozes v pokoji zabudnut....
 
 
  Môj príspevok 

21.02.2003 08:46 • anonym
prečo zrovna videoguard a nie cryptoworks čí mám znovu kupiť modul a myslím že viacerý znás ten stb čo by chceli poskytnuť bude dobrý len v pivnici pri philipse
 
 
  MISTO 

16.02.2003 13:19 • WOLF
....apropo - na ruskym EXPRESU(80E) a na EUTELSATU II F2(48E) není o místo nouze :-) a určitě tam nebudou nějak vysoké poplatky za pronájem.
 
 
  AMOS 

16.02.2003 13:15 • WOLF
Je to jednoduché... když TO bude někdo chtít, tak si tu parabolu klidne TAM přetočí. Pokud to bude za NRCO stát, tak ikdyby to bylo na HISPASATU nebo i dál a MELO to dobrý vyzařovací výkon na CR/SR tak si to TAM zájemce klidně natočí :-)
 
 
  Můj příspěvek 

14.02.2003 19:19 • Signal_level
Snad mi bude 180cm parabola stacit :-) ...
 
 
  Ha ha ha super kanaly !!! 

13.02.2003 21:17 • juzek
tak z vybraneho si dame (4.)ČOKOLADU na to (9.)DŽUS ,protože tel.společnosti a celá (12.)PLANETA zjistili že je tu dobrý satelitni (17.)REVÍR To ví jak (8.)ROMANTIK tak celý (3.)VENKOV.Kdo tomu věří dostane (13.)SCIFIBOX s velkou parabolu od EASYBOX to bude (5.)Actinbox jak hrom.
 
 
  Môj príspevok 

13.02.2003 09:48 • anonym
inak veľmi sa teším na nový seriál v štýle latinskoamerických telenoviel - EastBox Digital - rok poté, EastBox Digital - dva roky poté, EastBox Digital - tři roky poté.....
 
 
  Môj príspevok 

13.02.2003 09:43 • anonym
@ Juro, berieme ťa za slovo!!! Súdruh Ševc už určite začína robiť kroky, aby zabránil vysielaniu EBD. :-))))



@ xxx - tak za tento tvoj vtip by som ťa aj na medzinárodnú humoristickú nobelovu cenu navrhol!!!!! :-)))
 
 
Celkový počet komentářů: 32 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«12»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist