Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 23.04.2024 - 23:02:02   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

UPC odpovídá – 15. část

  Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 23.02.2003


S dvoutýdenním odstupem je tu další, již patnáctá část odpovědí na dotazy, směřujícímu ke kabelové společnosti UPC a její satelitní službě UPC Direct. Tiskový mluvčí bude tentokráte odpovídat na možnost zařazení BBC Prime do nabídky, kvalitu signálu HBO, zda se nebude zdražovat UPC Direct a nebudou chybět ani odpovědi na programové dotazy.


Počítá UPC se zavedením programu BBC Prime?
Nebudeme se vyhýbat opětovnému jednání. Rozhodující bude cena za program a případná spolupráce v oblasti marketingu.

Kvalita signálu HBO prostřednictvím UPC Direct je, mírně řečeno, kolísavá. Děláte s tím něco?
Naše technická kontrola pravidelně kanál HBO monitoruje a získané poznatky odesílá na odbavovací pracoviště do Amsterodamu. Na základě našich údajů jsme dostali sdělení, že nejpozději 19. února bude, či vlastně s ohledem na datum vydání, byl proveden upgrade – tedy navýšení či vylepšení - hardwarového zařízení zajišťujícího vysílání kanálu HBO z DMC. Upgrade má zajistit zlepšení kvality vysílaného obrazu.

V našem domě není v provozu společná anténa. Někteří nájemníci žádají její zřízení. Mám kabelovou televizi a nehodlám na společnou anténu přispívat. Je možné, aby mě k zaplacení příspěvku na anténu přinutili?
Bez znalosti konkrétní situace - kdo je vlastníkem domu, jaká je nájemní smlouva apod. - se na tuto otázku nedá jednoznačně odpovědět. Musíte se dotázat správce domu. Kabelovou televizi platí jen její uživatelé. Kdyby zřízení a provoz STA měli platit jen nájemníci, kteří kabelovou televizi nemají, mohlo by se ukázat, že společná anténa není tak výhodná, jak to na první pohled vypadá.

Zdražíte letos UPC Direct?
Ne, tuto satelitní „kabelovku“ letos zdražovat nebudeme
.
Slyšel jsem o erotickém programu Private Gold. Jak jej mohu v Šumperku přijímat? Mám kabelovou televizi UPC.
Private Gold - exkluzivní televizní kanál zaměřený na hard core - je možno přijímat prostřednictvím kabelové televize UPC v Praze, Brně, Ostravě, Liberci, Hradci Králové, Kladně, Jablonci nad Nisou, Opavě, Frýdku Místku, Novém Jičíně, Karviné, Havířově, Orlové a Hlučíně. Na celém území republiky je možno přijímat Private Gold pouze prostřednictvím satelitní služby UPC Direct. Tato druhá možnost platí i pro Šumperk.

V opravně televizorů mi nabídli připojení kabelové televize za 2000 Kč s tím, že nebudu muset platit UPC žádné měsíční poplatky. Je to legální?
Samozřejmě se nejedná o legální podnikání. „Podnikatel“, o kterém píšete, obchoduje s kradeným zbožím – signálem kabelové televize. Podobné jednání se neutají a končí zpravidla trestním řízením s nemalými sankcemi vč. odnětí svobody. Je nasnadě, že ten, kdo takovýto jednorázový poplatek jednou zaplatí a je při pravidelné kontrole rozvodů kabelové televize odpojen, jen velmi těžce vymáhá na tomto „podnikateli“ své peníze zpět.

Četla jsem, že nová konkurenční televize zavede do dvou let digitální kabelovku, video na přání a další služby. Kdy je zavedete vy?
Tyto služby už naše společnost nabízí ve vybraných zemích Evropy, takže máme zkušenosti i vyškolené odborníky. Protože jde o velmi nákladný projekt, musíme čekat, až bude domácí trh připraven jak z hlediska poptávky, tak z hlediska ekonomiky. A my víme, že např. poptávka neexistuje. Nevíme ani, zda bude trh připraven za dva roky - o tom rozhodnou sami spotřebitelé a také vývoj technologií.

Český Telecom plánuje spustit tzv. filmy na přání. Měli byste jít s cenou dolů, nebo vám tato služba sebere všechny zákazníky!
V případě filmů na přání půjde opravdu jen o filmy. Kabelová televize navíc nabízí sport, populární hudbu, zpravodajství, specializované programy – tedy i informace a vzdělání. Aby se filmy na přání vyplatily (např. poplatky výrobcům a ochranným autorským organizacím) – asi půjde z počátku o velmi drahou službu. I při minimálním počtu shlédnutých filmů pravděpodobně převýší cena za tuto službu cenu za plnohodnotnou nabídku kabelové televize. Ovšem, začne-li se stávat nabídka populární a bude-li o ni velký zájem, umíme ji velmi rychle zavést a provozovat. Zatím tomu brání minimální poptávka a vysoké náklady.

V poslední době jsem měla potíže se zvukem na TV Nova. Nechá se s ním něco dělat?
Pravděpodobně bydlíte v Praze, kde přijímáme signál TV Nova z vysílače Praha - město. Zvuková modulace u přejímaného signálu byla po několik dní vyšší o přibližně 6 decibelů. V současné době je již přijímaný signál v pořádku.

Můžete mi zjistit. Co je v „přenosovém plánu“ Eurosportu pro tento rok?
V březnu nabídne Eurosport především lyžování, v dubnu start motoristické sezóny, v květnu French Open, v červnu fotbal (kvalifikace na EURO 2004), v červenci –Tour de France, v srpnu Mistrovství světa v atletice, v září US OPEN, v říjnu půjde opět o motoristickou sezónu, v listopadu o zápasy Play-off na EURO 2004 a v prosinci přijdou na řadu opět zimní sporty.

Co nahradí seriál Bouřlivá láska na stanici Romantika?
Mohu Vám slíbit zbrusu nový seriál nazvaný Odplata. Podle synopse se můžete těšit na příběh dvou sester Isabely a Soledad, které osud rozdělil. Obě vyrůstaly v naprosto odlišných podmínkách. Zatímco Isabela v bohatství a luxusu, její sestra naopak v chudém, ale láskyplném domově. Obě se zamilují do stejného muže, syna vraha jejich otce. A jak již název seriálu napovídá, Odplata na sebe nedá dlouho čekat. Telenovela bude mít 151 dílů.

Na stanici MTV jsem zahlédla nějaký předěl se záběry z Prahy. Natáčelo tady skutečně MTV?
Ano, spot, který na MTV a VH1 můžete vidět, se skutečně natáčel v Praze. Je součástí nové kampaně, která od počátku února běží na MTV a VH1 a která vybízí k sociální toleranci. Myšlenka kampaně „Tolerance“ se zrodila v hlavě Madse Arpa ze skupiny Miro a MTV ji okamžitě podpořilo a ztotožnilo se s ní.

Několikrát jste avizoval dokument o svatbě Liz Minelli a Davida Gesta na VH1. Když jsem se v daný den a hodinu díval na VH1, běžel tam jiný hudební dokument. Proč?
Je mi to velice líto a omlouvám se za zavádějící informaci. Bohužel stanice VH1 na poslední chvíli speciál z této svatby stáhla z důvodu nových skutečností spojených s vysílacími právy a odvysílá ho teprve tehdy, až bude problém vyřešen.

Discovery Channel dává upoutávku na pořad o Tutanchamónovi. Rád bych Vás požádal o bližší informace o tomto programu.
Půjde o jednu z tzv. velkých premiér této stanice v rámci bloku „Premiéry v neděli“. Dokument Záhada smrti faraóna Tutanchamóna.bude uveden 23. března od 21 hodin a přiblíží Vám, co vše se mohlo stát před více než 3000 lety, kdy zemřel ve věku18ti let. Narychlo mumifikovaný pak ležel v nedokončené hrobce až do jejího objevení v roce 1922. Dokument nabídne kriminalistické vyšetřování jeho smrti. S použitím nových moderních vyšetřovacích technik se budou vyšetřovatelé zabývat všemi možnými variantami úmrtí včetně nešťastné nehody, přirozené smrti, sebevraždy a vraždy.

Někde jsem četl, že stanice TCM na březen plánuje samé oskarové snímky. O co se konkrétně jedná?
Stanice klasických filmů společnosti Turner – TCM – propátrala své archívy a celý březen bude věnovat necelých 35 cm vysoké známé zlaté sošce Oscara. Probere toto ocenění ze všech stran, a především půjde nominované anebo oceněné filmy, herce, herečky nebo režiséry.


František Malina
Public Relations Director
UPC Česká republika, a. s.



Doplnění redakce:

Přečetli jste si další, již patnácté pokračování odpovědí tiskového mluvčího UPC ČR, a.s., které exkluzivně poskytuje čtenářům serveru satCentrum a týdeníku Satelit-Parabola. Dnešní část jsme obdrželi do redakce již po dvou týdnech po uveřejnění 14.části a ještě před odesláním našich - vašich otázek k předchozímu pokračování. Proto tentokráte odpovídá p.Malina především na otázky čtenářů týdeníku Satelit/Parabola a na dotazy zaslané na Zákaznické centrum UPC. Přesto se zde objevily i reakce na kvalitu HBO a zařazení BBC Prime, které vás také zajímají. Pokud vám tedy dnes chybí odpovědi na vaše konkrétní dotazy, připojené jako reakce na předchozí část, vydržte, uveřejníme je hned v dalším pokračování. (Budeme se ptát na kvalitu HBO a Galaxie sport, výpadky EPG, obrazu a anebo českého zvuku u některých programů, jako např. u Fox Kids a další…)

Ještě krátce k programovým otázkám. Někteří z vás píší, že je nezajímají a že by se vůbec neměly v odpovědích vyskytovat. S tím se dá polemizovat, protože naopak zase někteří právě takové příspěvky vyhledávají. Jak jsme uvedli, jedná se o verzi odpovědí, která je společná nejen pro návštěvníky internetu, ale i pro čtenáře programového týdeníku Satelit/Parabola. Pokud vás taková témata nezajímají, můžete je ve čtení přeskočit. Také názor, že by měl seriál UPC odpovídá už skončit by se řadě lidí, co takřka celý první rok po spuštění UPC Direct marně volali po komunikaci, asi nelíbil. Podívejte se na reakce slovenských čtenářů, kteří poukazují na to, že „jejich“ UPC nereaguje. Je škoda, že slovenské UPC neodpovídá na naši nabídku poskytnout mu prostor k zodpovězení dotazů slovenských satelitních a kabelových diváků. Protože jsme společný česko-slovenský satelitní web, mrzí nás to o to více.

Děkujeme proto p.Františkovi Malinovi za jeho odpovědi. Oceňujeme, že je UPC ochotno takto každý měsíc komunikovat se čtenáři našeho webu, z nichž mnozí ani nejsou abonenty služby UPC Direct. V příštím pokračování může být třeba i odpověď na váš dotaz. Zeptat se můžete třeba hned teď, v diskusi pod tímto článkem. Všechny vaše otázky panu Malinovi předáme.

A ještě na úplný závěr: Zajímá vás, jaký je program kabelových televizí HBO, Spektrum a SuperMax na tento měsíc? A co budou dávat příští měsíc? Dozvědět se to můžete již dnes, pokud si na našem webu v sekci TV program stáhnete přehled pořadů uvedených stanic na měsíc únor, v nejbližších dnech tam přibude i březen. Na stejném místě také pro vás přinášíme týdenní podrobné vysílací přehledy televizí Galaxie sport a metropolitní TV Praha a Hradec Králové (Galaxie).


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 51   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.02.2003 • Výpadky signálu u družice EUROBIRD 1 (Czechlink, Slovak link) [ 3 ]
25.02.2003 • Fotbal na Galaxii sport – přehled TV přenosů na březen
25.02.2003 • NHL na Galaxii sport – přehled TV přenosů na březen a duben
18.02.2003 • Galaxie Sport z paketu CzechLink v prodeji pro DTH [ 8 ]
12.02.2003 • EastBox Digital – rok poté [ 32 ]
10.02.2003 • Březen na HBO [ 6 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
2 / 3

  mtv 2 

01.03.2003 20:24 • robert
Už to ide všetko, akurát nás obrali o jeden kanál. Namiesto MTV 2 zaradili volne vysielajúci MTV 2 POP.
 
 
  UPC 

01.03.2003 18:32 • dxmichael
Tady je odkaz pro vsechny, kteri chcou vedet kolik UPC cpe programu na jeden transponder. http://www.lyngsat.com/dig/upcdirect.shtml

Samozdrejmne za VH1 a MTVs vysilaji z jinych transponderu.

cus
 
 
  Můj příspěvek 

01.03.2003 17:07 • Milan
Je kolem 17 hodiny, Galaxie běží, hudební kanály kromě jednoho MTV nejdou pořád, titulky u NGC OPĚT nejdou už asi dva týdny, kvalita HBO je přesně taková jak už tady někdo psal-zežloutne obraz na chvilku pak úplně vypadne, kostičkuje Discovery, Reality Tv atd a atd. Že by dali nějakou slevu vzhledem ke kvalitě o tom si můžeme nechat jen zdát. Jinak nevím přesně kolik programů cpou na jeden transpondér, ale ve většině se asi shodneme, že- ZDF, TV5, všechny zpravodajské kanály, KTO nemusí být v jejich paketu, běží přece volně na Astře. A na čem se shodneme všichni určitě je to, že p. Malina jednoduše neodpovídá na to, co zajímá naprostou většinu abonentů UPC.
 
 
  můj příspěvek 

01.03.2003 13:35 • pavel g.
je 13.30 a pořád nejede balík hudebních kanálů pánové v upc udělejte stím něco!!!!
 
 
  poprví a naposled 

01.03.2003 12:12 • Já
sakra co to zas má bejt, Galaxie nefachčí, balík hudebních kanálů se poděl kdoví kam..pánové já vás žeru
 
 
  Môj príspevok 

01.03.2003 11:04 • -----------
Jo,dneska je sobota a na UPC direct nejde 6 kanálů!!!!!!!!

co s tím ??

Myslím,že abonenti by se měli přesunout na EastBox - bude určitě lepší,jelikož nebude muset čekat na to,jak se Holanďani vyspí a co nám pustí!!!!!§§

Jak to bude možné,končím s UPC - pz. I slibované kanály-Prima a pod.vysílají,ale né na UPC - fak se o nás staráte,jako kdybychom Vaše služby platili...........běžte už někam!!!!!!!
 
 
  Pro anonyma z 28.2. 

28.02.2003 18:33 • Jirka
Ty si nech vyšetřit zrak protože mě to dělá vodorovné pruhy taky!!!
 
 
  Môj príspevok 

28.02.2003 16:35 • anonym
Satelitman kup si novu telku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Satelitman kup si novu telku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Satelitman kup si novu telku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Satelitman kup si novu telku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Satelitman kup si novu telku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Satelitman kup si novu telku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Satelitman kup si novu telku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Satelitman kup si novu telku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
  Môj príspevok 

28.02.2003 16:33 • anonym
Satelitman kup si movu telku
 
 
  Môj príspevok 

28.02.2003 16:31 • duso
Vy vseci sa tu len viete stazovat , chcete mat dokonaly obraz aj zvuk ako cez DVD ale zobudte sa je to len cez satelit a ked uz sa Vam ta kvalita tak nepaci tak preco sa neodhlasite a stale ste verny UPC, mozno ked si ich nebudete predplacat tak sa zamyslia nad vasimy problemamy Ja mam UPC Direct uz 1 rok ale este som sa nestazoval skor by som hladal chybu vo vasich natocenych parabolach (ja som mal v tom problem) Tak prosim pani hrdinovia odhlaste sa ked mate take reci o tej kvalite nieje to jednoduche ako si myslite. Momentalne mna zaujima ako je na tom UPC z jednanim z Prima TV

ci vobec mozeme cakat novy kanal?
 
 
  Pane Malino 

26.02.2003 08:51 • Štefan
Pane Malino, Vás nezaujímajú názory divákov, Vy toto fórum nečítate. Neustále sťažnosti na kvalitu signálu HBO - a Vy to nazvete - kvalita signálu HBO je ”mírně řečeno ” kolísavá.

Ako spisovateľ ste dobrý...
 
 
  HBO? Hrůza! 

26.02.2003 06:10 • Satelitman
Kvalita HBO je stále hrůza! Stále mi pruhuje!
 
 
  Dalsi programy ?? 

25.02.2003 08:37 • dxmichael
Lidi, nechapu proc si prejete porad dalsi a dalsi programy??!! Je tu rec o Romantice,Supermax a Prime a buh vi o cem jeste.To sou nejmene 3 programy. Ale kam by to UPC nacpala ??? Dyt nama nikde misto. Uz i tak cpou 7-12 Programu na jeden transponder. Kdyby se nekde objevili jeste tyhle 3 programy,tak nevim nevim jak by to potom vypadalo s kvalitou dalsich programu...Kdyz uz ted je UPC neschopna zajistit normalni obraz a zvuk, tak co potom ?? Porad neco moniuruji a upgraduji,ale kvalita porad na hovno...A to jejich ”vyjednavani” jim snad taky uz nikdo neveri. Snad nemuzou byt obe strany tak stupidni aby nedosly za tu dobu k reseni !!
 
 
  Prima TV 

24.02.2003 23:09 • KecUP
Co se me tyce, tak jsem cekal, ze se dozvim neco noveho ohledne dlouheho jednani

s TV Prima o zarazeni do nabidky UPC Direct. Slibovali ji jiz na zacatku Prosince,

pak jednani pokracovala a byl tu leden - zase nic! Tak kdy? Fakt me to zajima.
 
 
  HBO 

24.02.2003 18:52 • Jirka
Pearl Harbor včera to byla opět hrozná kvalita,jak bylo v příspěvku nahoře!Dělejte s tím něco a netvrdˇte že už to je v pořádku
 
 
  Odpočívej v pokoji 

24.02.2003 18:12 • buri
Musím se připojit ke všem nespokojeným, které ruší kvalita zvuku u výše uvedeného seriálu. Nedalo by se to nějak spravit ? A vůbec, proč to zní chvílemi tak hrozně ? Prosím o co nejrychlejší nápravu !! (ne až u posledních dvou epizod )
 
 
  Můj příspěvek 

24.02.2003 15:46 • anonym
A proč někomu vadí SuperMax i Romantica - jsou to tématický kanály,tak by tím mohli rozšířit nabídku,nebo ne?
 
 
  ... 

24.02.2003 15:26 • pralina
No a o Prime v Directu uz ani slovo. Ticho po pesine. Pripada mi to jak kdyz se jedna o ”tezkou” diplomacii a ne o to, jestli chce nebo nechce byt jedna stanice v nabidce paketu.
 
 
  Pro xxx 

24.02.2003 12:44 • LML
Nevím, ale to neustálé blbnutí s Romantikou a SuperMaxem mi příjde o ničem. Neříkejte mi, že jste tak nažhavení do argentýnských soap oper a do kreslených pohádek. Navíc pokud jde o ty pohádky, máte přece Fox, Cartoon a taky německou Kiku. Tak nevím, co si o tom mám myslet. Není to náhodou jen o tom, abyste si hlavně něco našli proti UPC? Já osobně jsem hodně nespokojený s technickou kvalitou, ale to je na jiné téma. Zdarec.
 
 
  HBO šmejd 

24.02.2003 11:47 • videoman
Včera jsem koukal na Pearl Harbor, na HBO jsem během celého filmu shlédl 3 velké /zelené/ výpadky a několik menších /jakoby zamrznuté bloky obrazu/.

To samé se stává dosti často i několikrát denně.Někdy je to i stylem ”zpomaleného filmu”. ”Naštěstí” mi končí od HBO sleva, takže to zase zruším a bude od toho děsu pokoj! Pokud to nezlepší tak může být sleva jakákoliv, stejně to bude stát za h.... i zadarmo!!!
 
 
Celkový počet komentářů: 51 / zobrazují se: 21 ... 40

zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist