Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 06:28:48   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

UPC odpovídá – 15. část

  Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 23.02.2003


S dvoutýdenním odstupem je tu další, již patnáctá část odpovědí na dotazy, směřujícímu ke kabelové společnosti UPC a její satelitní službě UPC Direct. Tiskový mluvčí bude tentokráte odpovídat na možnost zařazení BBC Prime do nabídky, kvalitu signálu HBO, zda se nebude zdražovat UPC Direct a nebudou chybět ani odpovědi na programové dotazy.


Počítá UPC se zavedením programu BBC Prime?
Nebudeme se vyhýbat opětovnému jednání. Rozhodující bude cena za program a případná spolupráce v oblasti marketingu.

Kvalita signálu HBO prostřednictvím UPC Direct je, mírně řečeno, kolísavá. Děláte s tím něco?
Naše technická kontrola pravidelně kanál HBO monitoruje a získané poznatky odesílá na odbavovací pracoviště do Amsterodamu. Na základě našich údajů jsme dostali sdělení, že nejpozději 19. února bude, či vlastně s ohledem na datum vydání, byl proveden upgrade – tedy navýšení či vylepšení - hardwarového zařízení zajišťujícího vysílání kanálu HBO z DMC. Upgrade má zajistit zlepšení kvality vysílaného obrazu.

V našem domě není v provozu společná anténa. Někteří nájemníci žádají její zřízení. Mám kabelovou televizi a nehodlám na společnou anténu přispívat. Je možné, aby mě k zaplacení příspěvku na anténu přinutili?
Bez znalosti konkrétní situace - kdo je vlastníkem domu, jaká je nájemní smlouva apod. - se na tuto otázku nedá jednoznačně odpovědět. Musíte se dotázat správce domu. Kabelovou televizi platí jen její uživatelé. Kdyby zřízení a provoz STA měli platit jen nájemníci, kteří kabelovou televizi nemají, mohlo by se ukázat, že společná anténa není tak výhodná, jak to na první pohled vypadá.

Zdražíte letos UPC Direct?
Ne, tuto satelitní „kabelovku“ letos zdražovat nebudeme
.
Slyšel jsem o erotickém programu Private Gold. Jak jej mohu v Šumperku přijímat? Mám kabelovou televizi UPC.
Private Gold - exkluzivní televizní kanál zaměřený na hard core - je možno přijímat prostřednictvím kabelové televize UPC v Praze, Brně, Ostravě, Liberci, Hradci Králové, Kladně, Jablonci nad Nisou, Opavě, Frýdku Místku, Novém Jičíně, Karviné, Havířově, Orlové a Hlučíně. Na celém území republiky je možno přijímat Private Gold pouze prostřednictvím satelitní služby UPC Direct. Tato druhá možnost platí i pro Šumperk.

V opravně televizorů mi nabídli připojení kabelové televize za 2000 Kč s tím, že nebudu muset platit UPC žádné měsíční poplatky. Je to legální?
Samozřejmě se nejedná o legální podnikání. „Podnikatel“, o kterém píšete, obchoduje s kradeným zbožím – signálem kabelové televize. Podobné jednání se neutají a končí zpravidla trestním řízením s nemalými sankcemi vč. odnětí svobody. Je nasnadě, že ten, kdo takovýto jednorázový poplatek jednou zaplatí a je při pravidelné kontrole rozvodů kabelové televize odpojen, jen velmi těžce vymáhá na tomto „podnikateli“ své peníze zpět.

Četla jsem, že nová konkurenční televize zavede do dvou let digitální kabelovku, video na přání a další služby. Kdy je zavedete vy?
Tyto služby už naše společnost nabízí ve vybraných zemích Evropy, takže máme zkušenosti i vyškolené odborníky. Protože jde o velmi nákladný projekt, musíme čekat, až bude domácí trh připraven jak z hlediska poptávky, tak z hlediska ekonomiky. A my víme, že např. poptávka neexistuje. Nevíme ani, zda bude trh připraven za dva roky - o tom rozhodnou sami spotřebitelé a také vývoj technologií.

Český Telecom plánuje spustit tzv. filmy na přání. Měli byste jít s cenou dolů, nebo vám tato služba sebere všechny zákazníky!
V případě filmů na přání půjde opravdu jen o filmy. Kabelová televize navíc nabízí sport, populární hudbu, zpravodajství, specializované programy – tedy i informace a vzdělání. Aby se filmy na přání vyplatily (např. poplatky výrobcům a ochranným autorským organizacím) – asi půjde z počátku o velmi drahou službu. I při minimálním počtu shlédnutých filmů pravděpodobně převýší cena za tuto službu cenu za plnohodnotnou nabídku kabelové televize. Ovšem, začne-li se stávat nabídka populární a bude-li o ni velký zájem, umíme ji velmi rychle zavést a provozovat. Zatím tomu brání minimální poptávka a vysoké náklady.

V poslední době jsem měla potíže se zvukem na TV Nova. Nechá se s ním něco dělat?
Pravděpodobně bydlíte v Praze, kde přijímáme signál TV Nova z vysílače Praha - město. Zvuková modulace u přejímaného signálu byla po několik dní vyšší o přibližně 6 decibelů. V současné době je již přijímaný signál v pořádku.

Můžete mi zjistit. Co je v „přenosovém plánu“ Eurosportu pro tento rok?
V březnu nabídne Eurosport především lyžování, v dubnu start motoristické sezóny, v květnu French Open, v červnu fotbal (kvalifikace na EURO 2004), v červenci –Tour de France, v srpnu Mistrovství světa v atletice, v září US OPEN, v říjnu půjde opět o motoristickou sezónu, v listopadu o zápasy Play-off na EURO 2004 a v prosinci přijdou na řadu opět zimní sporty.

Co nahradí seriál Bouřlivá láska na stanici Romantika?
Mohu Vám slíbit zbrusu nový seriál nazvaný Odplata. Podle synopse se můžete těšit na příběh dvou sester Isabely a Soledad, které osud rozdělil. Obě vyrůstaly v naprosto odlišných podmínkách. Zatímco Isabela v bohatství a luxusu, její sestra naopak v chudém, ale láskyplném domově. Obě se zamilují do stejného muže, syna vraha jejich otce. A jak již název seriálu napovídá, Odplata na sebe nedá dlouho čekat. Telenovela bude mít 151 dílů.

Na stanici MTV jsem zahlédla nějaký předěl se záběry z Prahy. Natáčelo tady skutečně MTV?
Ano, spot, který na MTV a VH1 můžete vidět, se skutečně natáčel v Praze. Je součástí nové kampaně, která od počátku února běží na MTV a VH1 a která vybízí k sociální toleranci. Myšlenka kampaně „Tolerance“ se zrodila v hlavě Madse Arpa ze skupiny Miro a MTV ji okamžitě podpořilo a ztotožnilo se s ní.

Několikrát jste avizoval dokument o svatbě Liz Minelli a Davida Gesta na VH1. Když jsem se v daný den a hodinu díval na VH1, běžel tam jiný hudební dokument. Proč?
Je mi to velice líto a omlouvám se za zavádějící informaci. Bohužel stanice VH1 na poslední chvíli speciál z této svatby stáhla z důvodu nových skutečností spojených s vysílacími právy a odvysílá ho teprve tehdy, až bude problém vyřešen.

Discovery Channel dává upoutávku na pořad o Tutanchamónovi. Rád bych Vás požádal o bližší informace o tomto programu.
Půjde o jednu z tzv. velkých premiér této stanice v rámci bloku „Premiéry v neděli“. Dokument Záhada smrti faraóna Tutanchamóna.bude uveden 23. března od 21 hodin a přiblíží Vám, co vše se mohlo stát před více než 3000 lety, kdy zemřel ve věku18ti let. Narychlo mumifikovaný pak ležel v nedokončené hrobce až do jejího objevení v roce 1922. Dokument nabídne kriminalistické vyšetřování jeho smrti. S použitím nových moderních vyšetřovacích technik se budou vyšetřovatelé zabývat všemi možnými variantami úmrtí včetně nešťastné nehody, přirozené smrti, sebevraždy a vraždy.

Někde jsem četl, že stanice TCM na březen plánuje samé oskarové snímky. O co se konkrétně jedná?
Stanice klasických filmů společnosti Turner – TCM – propátrala své archívy a celý březen bude věnovat necelých 35 cm vysoké známé zlaté sošce Oscara. Probere toto ocenění ze všech stran, a především půjde nominované anebo oceněné filmy, herce, herečky nebo režiséry.


František Malina
Public Relations Director
UPC Česká republika, a. s.



Doplnění redakce:

Přečetli jste si další, již patnácté pokračování odpovědí tiskového mluvčího UPC ČR, a.s., které exkluzivně poskytuje čtenářům serveru satCentrum a týdeníku Satelit-Parabola. Dnešní část jsme obdrželi do redakce již po dvou týdnech po uveřejnění 14.části a ještě před odesláním našich - vašich otázek k předchozímu pokračování. Proto tentokráte odpovídá p.Malina především na otázky čtenářů týdeníku Satelit/Parabola a na dotazy zaslané na Zákaznické centrum UPC. Přesto se zde objevily i reakce na kvalitu HBO a zařazení BBC Prime, které vás také zajímají. Pokud vám tedy dnes chybí odpovědi na vaše konkrétní dotazy, připojené jako reakce na předchozí část, vydržte, uveřejníme je hned v dalším pokračování. (Budeme se ptát na kvalitu HBO a Galaxie sport, výpadky EPG, obrazu a anebo českého zvuku u některých programů, jako např. u Fox Kids a další…)

Ještě krátce k programovým otázkám. Někteří z vás píší, že je nezajímají a že by se vůbec neměly v odpovědích vyskytovat. S tím se dá polemizovat, protože naopak zase někteří právě takové příspěvky vyhledávají. Jak jsme uvedli, jedná se o verzi odpovědí, která je společná nejen pro návštěvníky internetu, ale i pro čtenáře programového týdeníku Satelit/Parabola. Pokud vás taková témata nezajímají, můžete je ve čtení přeskočit. Také názor, že by měl seriál UPC odpovídá už skončit by se řadě lidí, co takřka celý první rok po spuštění UPC Direct marně volali po komunikaci, asi nelíbil. Podívejte se na reakce slovenských čtenářů, kteří poukazují na to, že „jejich“ UPC nereaguje. Je škoda, že slovenské UPC neodpovídá na naši nabídku poskytnout mu prostor k zodpovězení dotazů slovenských satelitních a kabelových diváků. Protože jsme společný česko-slovenský satelitní web, mrzí nás to o to více.

Děkujeme proto p.Františkovi Malinovi za jeho odpovědi. Oceňujeme, že je UPC ochotno takto každý měsíc komunikovat se čtenáři našeho webu, z nichž mnozí ani nejsou abonenty služby UPC Direct. V příštím pokračování může být třeba i odpověď na váš dotaz. Zeptat se můžete třeba hned teď, v diskusi pod tímto článkem. Všechny vaše otázky panu Malinovi předáme.

A ještě na úplný závěr: Zajímá vás, jaký je program kabelových televizí HBO, Spektrum a SuperMax na tento měsíc? A co budou dávat příští měsíc? Dozvědět se to můžete již dnes, pokud si na našem webu v sekci TV program stáhnete přehled pořadů uvedených stanic na měsíc únor, v nejbližších dnech tam přibude i březen. Na stejném místě také pro vás přinášíme týdenní podrobné vysílací přehledy televizí Galaxie sport a metropolitní TV Praha a Hradec Králové (Galaxie).


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 51   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.02.2003 • Výpadky signálu u družice EUROBIRD 1 (Czechlink, Slovak link) [ 3 ]
25.02.2003 • Fotbal na Galaxii sport – přehled TV přenosů na březen
25.02.2003 • NHL na Galaxii sport – přehled TV přenosů na březen a duben
18.02.2003 • Galaxie Sport z paketu CzechLink v prodeji pro DTH [ 8 ]
12.02.2003 • EastBox Digital – rok poté [ 32 ]
10.02.2003 • Březen na HBO [ 6 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
3 / 3

  TCM 

24.02.2003 10:28 • PALO
Ked je ten TCM v marci tak oskarovy nedube nahodou uvadazat aj udelovanie tohto rocnych oskarov.Vie niekto nieco o tom?

(Pozn: nemam HBO.)
 
 
  Můj příspěvek 

24.02.2003 09:42 • xxx
Kvalita HBO = NULA NULA NULA - jdu to odhlasit... To samy ostatni stanice!Zařazení CESKYCH programů (zejména SuperMax a Romantica - zajímavý,že Malina ví,co tam budou dávat a přitom na UPC Direct už není,tak k čemu informuje... Jsem zvědavej,jak to dopadne se SuperMaxem,když už i o BBC Prime najednou ”projevili” zájem... PS: A co slibovaná ”plošná” výměna dekodovacích karet??
 
 
  UPC Direct (HBO) 

24.02.2003 03:57 • Miro
UPC Slovakia,

Mám problém s kanálom HBO, výpadky zvuku a obrazu(štvorcové pruhy), niekedy sa objaví na obrazovke zelená farba, spomalený obraz - chcel by som vedieť čo spôsobuje tieto problémy? (je to sat.prijímačPHILPIS alebo vaša neschopnosť kvalitne zabezpečiť PLATENÚ službu) Čo keby vám niekto ponúkol knihu s vytrhanými stranami alebo s vymazanými vetami, asi by ste si ju nekúpili?

Mám smolu, že som vám zaplatil na 6mes. dopredu za HBO, rozmýšľam o vypovedaní zmluvy.
 
 
  Můj příspěvek 

23.02.2003 21:29 • M.
Ale jo, je to o trochu lepší (HBO), ale v rámci jejich testování možností byl obraz HBO ještě lepší, takže to jde,ale zase to oškubali.Při provozu v té ”nejlepší” kvalitě co byla i Nokia 9600s chroustala bez problémů.Nyní již opět tak jak na některých jiných kanálech (Spektrum,PG a National Geogr.)průběžně co cca 5-20 sekund zádrhel a rozpadnutí obrazu.Na Philipsovi to je jedlé, ale na HBO a Spektrumu (možná i jiných) zhruba co 15-20 minut zakostičkuje obraz, někdy program jede déle, ale dost často začne jakoby zadrhávat a musí se příjmač přepnout na jiný kanál a zpět.Úroveň signálu je samozřejmě v pořádku,při sledování konkrétních kanálů to dělají jen některé z daného transpondéru, ne všechny.Na příjmačích je verze 4.33.Opravují to dost dlouho,před stěhováním problém s těmito výpadky nebyl,o sledování na Nokii nemluvě.Prostě děs.Snad se do léta zlepší,jinak pápá.
 
 
  Spatny zvuk u HBO 

23.02.2003 16:41 • bundaboy
Moc rad bych vedel, proc u serialu Odpocivej v pokoji II., ktery prave ted vysilate na HBO, je nejak pokazeny zvuk. Nekteri daberi zneji jak roboti, tj. zvuk zni jak prohnany pres nejaky syntezator! Na pokracovani serialu jsem se moc tesil a vy mi to takhle kazite! :(
 
 
  @anonym ,HBO 

23.02.2003 12:49 • dxmichael
Na tom neco bude. Protoze jiny programy (pay-tv i Free-tv ) maji s stejnyma technickyma datama viditelne lepsi obraz... To UPC je opravdu to nejhorsi co znam... ALE ,nemaji provideri co vysilaji v Cryptoworksu predepsane codery/encodery od Philipsu ??? To by me opravdu zajimalo !! Ale pokrok je, ze se Malina odhodlal na to tema odpovedet...i kdyz ta odpoved byla hodne vseobecna.
 
 
  Slovenske UPC 

23.02.2003 11:59 • Karol
Slovenské UPC to je hanba sama ,sú zalezení ako krtci v diere.Aby sa namáhali klientom odpovedať na otázky ? Načo ?A Informačná linka to je úbohosť . Tam sa človek nedozvie absolutne nič. Keď začala napríklad vysielať Galaxie sport ani nevedeli ,že vysiela.Ešte mi nezodpovedali jediný priamy dotaz. Na čo tam potom sú? Čo tam robia ? za čo berú plat ? Vážení tak si služby nepredstavujeme ! A že by zaujímali o klientov aby im stáli za odpoveď to už vobec.Zhrabnút poplatky a kašlú na zakazníka ! Dobre nám všetkým tak.Pozdravujem všetkých zamestnancov slovenskeho UPC spamätajte sa prosím Vás ,ste ubohí.Česká strana je natoľko slušná , že aspoň sa snaží reagovať. Vy nemáte v sebe ani kúsok slušnosti preto mlčíte.Je to Vaša hanba ! Len tak ďalej ! Vy čo ste za to zodpovední sa nad tým aspoň zamyslite ! Jedine čo je, že ste prehnane prešporácky ”slušní ”/Vážený pane/ Uvedomte si Vážení , že žijete z našich penazí a za to Vám my klienti nestojíme ani za odpoved? Čoho sa bojíte ? Zaujíma to tam u Vás vobec niekoho ? Ak áno tak nebudte ticho a komunikujte s klientmi keď sa Vás pýtajú aj cez Internet.Nestojí Vám to zato ?

Asi nie.Je to smutné !
 
 
  dxmichael: 

23.02.2003 11:19 • anonym
Ono to není jenom o velikosti datového toku, ale taky o použitém encodéru do MPEG-2. Pokud je ten encodér shit, tak to nespasí ani 9800 Mbit/s...
 
 
  m 

23.02.2003 09:14 • STANO
Kvalita obrazu je mizerná. Premiere world bolo zadlžené,denne išli 2000000 Eur do mínusu a zkvality obrazu neubrali. Keby sa kvalita obrazu vyrovnala ostatným plateným TV a zaradili sa do ponuky komerčné a verejnopravne kanály počet predplatitelov by očividne stupol.
 
 
  Můj příspěvek 

23.02.2003 09:05 • tico
HBO se o něco zlepšilo,ale pořát to není ta digitální kvalita,kterou slušíme v medijích na reklamu UPC Direct!!!
 
 
  Můj příspěvek 

23.02.2003 02:22 • dxmichael
Kvalita po ”upgradu hardwarovwho zarizeni” na HBO je nyni : 528:576 ; dat tok : stalych (!!) 3,194 Mbit/s ( nevim jestli to uz to tak nebylo predtim.Dlouho sem to nemeril ) ... NO, divam se na ”Muze bez stinu” ale myslim, ze to jeste neni nic moc...

Jine nazory ? :-))
 
 
Celkový počet komentářů: 51 / zobrazují se: 41 ... 51

|<«123»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist