Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 11:05:48   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Softwarové novinky | Články
 

Seznamte se: přístupová karta HELLO HD (Olcsó TV) (nejen) pro přístup k Premier League na DIGI SPORT

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 13.08.2011


Mezi našimi sportovními fanoušky je velmi oblíbený program DIGI SPORT, který exkluzivně přináší anglickou Premier League, italskou ligu Série A, francouzskou Liga 1, americkou fotbalovou ligu, a dále tenisové ATP turnaje, švédskou hokejovou ligu, či gymnastiku. Tento sportovní program je součástí základního balíčku platformy DIGI TV, a je dostupný jen abonentům na jejich pronajaté párované set top boxy.


Nyní však už existuje i u nás možnost, jak přijímat program DIGI SPORT, sice v jeho („původní“) maďarské mutaci, ale za to na přístupovou kartu, která používá kódovací systém Conax, není spárovaná s CA modulem ani satelitním přijímačem a lze ji případně i bezproblémově sdílet např. v domácí síti.

Navíc se jedná o příjem bez závazku s úhradou předplatného na dobu půl roku či rok a možností toto předplatné v budoucnu prodlužovat. Kromě programu DIGI SPORT lze na tuto kartu sledovat desítky dalších HD programů i stanic ve standardním rozlišení ve velmi dobré obrazové kvalitě (často v normě MPEG-4, DVB-S2/8PSK) ze satelitů Hot Bird a Eurobird 9 na orbitální pozici 13 a 9 stupňů východně.

Jako bonbónek pro našeho diváka je možnost s touto kartou sledovat kanály Eurosport a Eurosport HD, Eurosport 2 a Eurosport 2 HD a Filmbox Family v češtině!


A jaká že je to karta? Jedná se o přístupovou kartu HELLO HD (Olcsó TV), kterou u nás prodává firma Aerial, s.r.o., velkoobchod se satelitní a anténní technikou, sídlící na Staré spišské cestě v Košicích. Tuto kartu (a samozřejmě i další satelitní sortiment) lze objednat i v e-shopu společnosti na internetu www.aerial.sk, zboží lze zaslat i do zahraničí.

Zájemce o tuto kartu zakoupí za cca 64 € přístupovou kartu Hello HD (Olcsó TV), se kterou získá trvalý přístup k maďarským televizím m1, m2HD, Duna II Autonomia, Duna HD, TV2, RTL klub a rádiím MR1 Kossuth Rádió, MR2 Petőfi Rádió a MR3 Bartók Rádió.

Dále získá v ceně karty na dobu 1 roku od aktivace (prvního vložení do přijímače či modulu) přístup k dalším programům v balíčku Basic, a to: Hír TV, atv, Viasat 3, Film Plus, Minimax/Animax, Rock TV, Best of Music, Private Spice, d1 televízió a Sport 1. Po uplynutí 1 roku je možné si tento Basic předplácet i nadále za cenu 45 € za rok.


Toto je jen základní nabídka, nás ale určitě budou zajímat další programové balíky s atraktivními programy - na této kartě lze předplatit SD balík, HD1 balík, HD2 balík, Filmbox balík a HBO MP balík:

SD balík obsahuje atraktivní programy DIGI SPORT, Music Plus, National Geographic Wild, Spektrum, Discovery Channel, Animal Planet, History SD, 4!Story TV, Cool TV, Filmbox Extra, Filmox Family (zvuk i v češtině), Baby TV, Eurosport (zvuk i v češtině) a Eurosport 2 (zvuk i v češtině). Předplatné SD balíku stojí 34 € na půl roku anebo 68 € na jeden rok.


Další předplatné zahrnuje HD1 balík s programy Eurosport HD (zvuk i v češtině), Eurosport 2 HD (zvuk i v češtině), Luxe TV HD a Fashion ONE HD. Předplatné HD1 balíku stojí 37,60 € na půl roku anebo 75 € na jeden rok.

HD2 balík pro milovníky hudby a relaxace zahrnuje programy myZen.tv HD, Mezzo HD, i-Concert HD a Fashion HD. Předplatné HD2 balíku stojí 32 € na půl roku anebo 64 € na jeden rok.


Pro filmové fanoušky jsou nabízeny dva balíky – Filmbox balík a HBO MP balík:

Filmbox balík zahrnuje kanály Filmbox HD, Filmbox Extra a Filmbox Family (zvuk i v češtině). Předplatné Filmbox balíku stojí 24 € na půl roku anebo 48 € na jeden rok.

HBO MP balík zahrnuje filmové kanály HBO, HBO 2, HBO Comedy a Cinemax. Předplatné HBO MP balíku stojí 88 € na jeden rok, kratší předplatné nelze abonovat.


Rozhodl jsem se kartu HELLO HD (Olcsó TV) zakoupit a otestovat její funkčnost na různých receiverech a přístupových modelech. Na webu www.aerial.sk jsem si objednal kartu i předplatné a úhradu provedl po domluvě na mailu aerial@aerial.sk převodem z banky v ČR na Slovensko. Převod proběhl do dvou dnů, přístupovou kartu jsem pak obdržel rovněž do dvou pracovních dní, a to přepravní službou.

Karta HELLO HD (Olcsó TV) funguje v univerzálních čtečkách (UCAS) satelitních receiverů a v přístupových modulech (CAM) Conax. Aktivační impulzy prochází podle společnosti Aerial na programu Filmbox HD, který je distribuován na družici Eurobird 9 na orbitální pozici 9 st. východně, frekvence 12,074 GHz, vertikální polarizace, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK. Je tedy nutné pro aktivaci karty použít HD satelitní receiver. Kromě tohoto kanálu funguje na nezaktivované kartě ještě i program Filmbox Extra na stejném transpondéru.

Pro aktivaci karty jsem použil "pro jistotu" raději CAM místo univerzální čtečky, v mém případě to byl CA modul Telenor Conax v.4.0, který mi zbyl po dřívější abonenci televizí Luna/JOJ na Thoru. Jakmile naběhla stanice Filmbox HD, poslal jsme mail s číslem karty na již zmiňovanou adresu aerial@aerial.sk, kde v pracovní dny od 10 do 16:30 hod. obratem kartu zaktivují. Netrvalo to ani 15 minut, jak se uvádí na stránce e-shopu, a došel mi mail s potvrzením úspěšné aktivace. Požadavek na aktivaci lze také domluvit v uvedenou pracovní dobu i na skype "aerialskype".

Od tohoto okamžiku bylo možné kartu používat. Vyzkoušel jsme bezproblémový provoz v novějších i starších receiverech s uni čtečkou (Optibox, HD Box, Koscom, Icecrypt, Triple Dragon, Dreambox 500/800/7000), v USB receiveru Anysee E30S2 Plus a v modulech podmíněného přístupu Conax Technisat, Telenor a ZetaCAM. Ve všech případech testované receivery i CA moduly kartu bez problémů přijaly a dekódovaly výše uvedené programy platformy.

Obraz byl při subjektivním porovnání stejných kanálů platformy Hello HD ze satelitů Hot Bird a Eurobird 9 a platformy DIGI TV na satelitech Intelsat 10-02 a Thor lepší na kartě Hello HD.


Celková rekapitulace nákupu karty vyznívá vcelku příznivě – necelých 1600 Kč (64 €) jednorázově za kartu s Basic balíkem na rok, a cca 1700 Kč (68 €) za roční abonenci SD balíku s programy DIGI SPORT, a v češtině Filmbox Family a Eurosport a Eurosport 2, což je přijatelných 275 Kč měsíčně v prvním roce a cca 140 Kč v dalších letech při roční abonenci. Kladem je, že se jedná o předplacenou kartu, ne tedy o uzavření závazku, jako je to v případě DIGI TV či UPC Direct (kromě předplacených karet).

Dalšími klady je slušná obrazová kvalita, a také jednoduchost a rychlost abonence i pro českého či slovenského zájemce, který neovládá cizí řeči a bojí se nákupů na zahraničních e-shopech. Velkým plusem je možnost používat kartu ve svém receiveru s univerzální čtečkou (UCAS) či CA Conax, karta není párována na abonentský receiver, a lze ji případně sdílet v rámci domácí sítě i na jiném receiveru. Nesetkal jsem se ani s žádným omezením nahrávání pořadů hard disk. Tři kanály (tedy 3 SD a 2 stejné v HD) jsou vysílané i v české mutaci, další (zejména filmové) jsou i s originálním zvukem (nejčastěji v angličtině). Podrobné technické parametry stanic najdeme na webu Lyngsat.

Jediným záporem je pro mne příjem řady stanic v jazyce, který je pro mne naprosto nesrozumitelný, tedy v maďarštině. U sportu (DIGI SPORT, Sport 1) to tak nevadí, u dokumentárních kanálů ale ano a u nich se samozřejmě raději budu dívat na nabídku domácích platforem. Pokud však uvažují o koupi občané na Slovensku, kteří maďarštině rozumí, pak už není vůbec co řešit…

Kartu HELLO HD (Olcsó TV) mohu tedy doporučit (nejen) jako alternativu pro příjem Premier League na programu DIGI SPORT, oceňuji košickou firmu Aerial, že tuto kartu nabízí a technicky podporuje.


Redakce satCentrum, Václav Hrubec, 13. 8. 2011



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 11   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.08.2011 • iVysílání ČT je už i v iPhonech [ 1 ]
29.07.2011 • Výměna karet s bonusem naposled prodloužena [ 1 ]
20.07.2011 • ČT24 a ČT4 vysílají živě v Samsung Bada
19.07.2011 • Videoportál VOYO přinese zahraniční seriálové hity!
11.07.2011 • Kompatibilita karet Irdeto ICE (Výměna) s některými staršími přijímači CryptoWorks
01.07.2011 • Konec prodeje ICE karet

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  to je všetko pekné... ale (KARTA OLCSÓ TV) 

18.09.2012 11:21 • ® Sysiler
mám tú kartu, mám tam zaplatený aj balík HD, všetko išlo, len po nejakom čase, mi prestali ísť niektoré programy, ktoré by rok od aktivácie karty ísť mali... niektoré idú niektoré nie, ale napríklad mi ide aj niečo to čo by ísť nemalo, takže určite niečo v poriadku nie je.... poprosil som spoločnosť kde bola karta kupovaná, či by sa to nedalo nejak preveriť a bolo mi povedané, že každému všetko ide tak musí aj mne... Predým ako som to reklamoval som vyskúšal všetko kam mám dosah ja nakoľko satelitnej problematike sa venujem roky a roky, tak nie som začiatočník. Mám ďalšie karty na iné programy a všetko si dokážem spravovať sám a všetko funguje, len táto karta mi zblbla a som presvedčený že chyba nie je na mojej strane, lebo z jedného TP mi nieco platené ide a dašie čo by malo už nie a a ide to čo by nemalo..... atd atd. Tak som už rezignoval a zmieril s tým, že je to nereklamovatelné. Ono totižto v tomto prípade chýba možnosť správy karty ako je napriklad na skylinku, ani len spojiť sa s maďarským poskytovatelom tejto služby nie je možné, lebo oni Vás odporučia na predajcu a predajca Vám povie že každému ide tak aj mne musí... asi tolko v tejto karte, trošku sklamanie ale ja proste nemám náladu ani času sa naťahovať s niekým. Mal som ešte v pláne kúpiť pár vecí od tej spoločnosti, lebo fakt som bol s nimi spokojný, ale po tejto skúsenosti zaraĎujem spiatočku...
 
 
  Jakým způsobem lze hradit předplatné na této 

18.08.2011 08:34 • ® Casionek
Jakým způsobem lze hradit předplatné na této kartě? Díky
 
 
  škoda 

17.08.2011 09:30 • ® Jupi
že nemám 9E inak by som to bral to by som musel druhý satelit aj konvektory kupovat a to sami moc nechce mám monoblock na 4tv a všetko mam už obsadené :(
 
 
  Digisport pro Hello HD vysílá z Eurobirdu 9, 

14.08.2011 21:14 • satCentrum
Digisport pro Hello HD vysílá z Eurobirdu 9, nasměrování paraboly jen na Hot Birdu vám nepomůže. Karta Conax ve čtečce GI 900HD by měla jít, záleží na verzi SW.
 
 
  dotaz 

14.08.2011 21:07 • ® jajijaja
půjde digisport z hot birdu. Půjde mi to na golden interstar 900hd. dík
 
 
  Private Spice 

14.08.2011 17:54 • ® EnoSat
http://www.olcso.tv/index.php?mid=4 - staci mysku pridrzat na logu PRIVATE spice a zistis ze byval na 12074 V ale po reorganizacii ho asi vyhodili alebo "zlucili" s inym kanalom
 
 
  Vie nikto korekne 

14.08.2011 16:01 • ® Ylva
napisat kde je na akom kmitocte a druzici ten Privat ?
Na ofiko strankach udavaju 9°E 12074 V 27500 3/4 ale tam neni.
Vysielanie od 12 do 5.
Neviete poradit ?
Zakznik besnie.
 
 
  Dokumentární kanály jsou v platformě Hello HD 

14.08.2011 10:33 • VHR
Dokumentární kanály jsou v platformě Hello HD bohužel pouze v maďarštině, originální či anglický zvuk na těchto kanálech chybí. Ten naladíme jen u filmových stanic. Podrobné technické parametry najdeme na webu http://www.lyngsat.com/packages/hello.html, některé kanály jsou ale distribuované také z Hotbirdu 8 a 9.
 
 
  ® Buddy 

14.08.2011 09:53 • ® matt33
Stači si to naladit a zistiš aka stopa tam ide.Je tam len madarčina.
 
 
  Vyzerá to skvelo... 

14.08.2011 06:46 • ® Buddy
... díki Satcentru za info, len tie dokumentárne kanály keby neboli v maďarčine... Je tam prosím u dokumentárnych kanálov (jedná sa mi hlavne o Discovery, Spektrum ale aj ostatné dokumentárne) aspoň anglická zvuková stopa, resp. titulky?
Díki moc za odpoveď!
 
 
  Len jednen dotaz 

13.08.2011 18:37 • ® Ylva
Kde tam je Privat ? Presiel som Lyngsat aj Flysat a nikde nic alebo to je z Hot Birdu ?
Diky
 
 
Celkový počet komentářů: 11 / zobrazují se: 1 ... 11

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist