Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 23.04.2024 - 16:07:55   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Kabelová televize | Články
 

Vladimír Železný o šíření Novy na Slovensku

  Autor: vhr , e-mail: vhr@vhr.cz Přidané: 02.07.2001


V 386. pořadu TV Nova Volejte řediteli, vysílaném v poslední červnovou sobotu se Dr. Vladimír Železný obsáhle zabýval tématem šíření této televize na Slovensku. Zaznamenal jsem pro vás doslovný přepis jeho stanoviska z videozáznamu tohoto pořadu:

Téma UPC, jak to dopadne s UPC:

Já jsem byl minulý týden na Slovensku a jednal jsem s představiteli hned dvou asociací kabelových provozovatelů, jednal jsem i s největším provozovatelem, s UPC na Slovensku, a musím říci, že mě přece jenom trochu přesvědčili, že ten problém je komplexnější.

V Bratislavě přijímají například – v Bratislavě není dobrý signál Novy, a je jenom v malé části Bratislavy, a proto kabelovky musejí přijímat tento signál z Kojálu, z vysílače na českém území, protože Javorina je otočena, byť je na slovenském území a vysílá Novu, tak ji vysílá k nám, ten lalok směřuje na Moravu. Kojál má všesměrovou charakteristiku vysílací, a tak berou z Kojálu signál, kabelem, nebo světlovodným vláknem ho dopravují 18 km na druhou stranu Bratislavy, tam ho zpracují a pak ho vracejí kabelovým systémem. A legitimně požadují, aby se jim tyto zvýšené náklady vrátily. Stejně tak mě například upozornili na situaci v Dolném Kubíne. Dolný Kubín, tam je hluboká kotlina, kde žádný signál z České republiky není možné přijímat a proto přijímají signál nahoře, na Kubínskej holi, na lyžařském centru, kde, které má technologickou budovu se stožárem. Z toho stožáru si stahují český signál, svádějí ho dolů 7 km a pak ho šíří kabelem. Mají tudíž nárok na odměnu. Naopak tam, kde je možné přijímat, například ve Starej Turej nebo v Hlohovci, kde je možné přijímat přímo vysílač Javorina, tam je vždy Nova v základní nabídce.

Čili, dohodli jsme se na určitém postupu: kde je možné Novu přijímat na venkovní anténu - v dostatečné kvalitě, zdůrazňuji – tam je, tam bude Nova výhradně, výhradně v základní nabídce. Tam kde není, tam bude v nabídce rozšířené a bude tudíž placená. Myslím, že je to fér a že je to korektní.

Pokud bychom byli na satelitu, pak je to jednodušší, pak zaplavíme Slovensko jednotným kvalitním signálem a bylo by vystaráno. Pak se na to budeme dívat možná trochu jinak, ale v tuto chvíli a po nějaký čas platí tato varianta. Vezměme ji, myslím si, že je férová.“

Tolik generální ředitel televize Nova k problémům šíření této komerční televize na Slovensku.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 15   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.04.2001 • UPC bojuje proti pirátům
09.04.2001 • Projednává se dominantní postavení UPC

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  na vychode SR nam NOVA chyba 

01.10.2001 23:44 • jozef S.
SLEDOVANIE TV NOVA BY SOM PRIVITAL VELMI RAD, AK BY SA VYSIELALA CEZ SATELIT (DIGITALNE) A ZA ROZUMNU CENU. NA VYCHODE SR NAM CESKE PROGRAMY TYPU TV NOVA VELMI CHYBAJU. NEDOSTATOK SPRAV A INFORMACII Z CESKEJ REPUBLIKY BY SA TYMTO VYRIESIL A ZAROVEN BY SLOVENSKEJ TV MARKIZE VZNIKLA AKA SI KONKURENCIA.
 
 
  Ziadost 

23.09.2001 11:57 • Mirec z Bratislavy
Ziadam vas o vysvetlenie preco nemozem naladit tv novu v bratislave na sidlisku Dlhe DIELY ktore sú takmer najvyšším položeným miestom v Bratislave. Pán Zelezný sa vyjadril k tomu tak že nato aby som novu chytil nesmie mi stáť v ceste žiadna vacššia prekážka. No ale ja mam na cechy dobry netieneny vyhlad a aj dobru tv antenu. Tak že navrhoval by som: bud to zosilniť o nieco vysielac Kojál, alebo sprístupniť tv novu cez satelitne anteny. Sak ked Cesi možu nase niektoré programi len tak chytať prečo mi by sme nemohli!!!!!
 
 
  Za Novu ani korunu!!!! 

25.07.2001 22:11 • Daryl
Za Novu ani korunu!!!! Proc??? Vzyd ted uz samolibeho Zelezneho dotuji danoví poplatnici milionovymi castkami za soud, ktery zavinil! A za ty ubohe programy by mel platit on divakum!!!
 
 
  Re: keby UPC zacala vysielat ... 

20.07.2001 23:17 • miki
Rozhodne by som to privital, hlavne kvoli tomu, aby deti mohli sledovat aj ceske programy a mohli sa v buducnosti pozriet napr. do Prahy bez tlmocnika!!!
 
 
  keby UPC zacala vysielat ceske programy 

19.07.2001 23:24 • jozef
Myslim, ze keby UPC zacala vysielat ceske programy (NOVA, CT1, CT2)len by tím ziskala. Cudujem sa ze to este neurobili. Som vsak za to, aby tieto programy boli sirene cez satelit a zadarmo. Len mam obavy, ze keby sa tak stalo, mnoho firiem, ktore sa u nas zaoberaju predajom a instalaciou anten (nie satelitnych, pridu o slusny kseft.
 
 
  To radši prodám televizi 

19.07.2001 09:55 • Jan Šebek
V životě ne, to radši prodám televizi. Pána Železného by měli za to vsadit do želez.
 
 
  Radsi se koukam na tv Markiza 

16.07.2001 14:56 • anonym
At jde ta nova do prdele.
Radsi se koukam na tv Markiza.
 
 
  V Decine mame taky Novu i Markizu 

16.07.2001 09:26 • koumal
Mame zde v Decine v kabelove televizi (pochopitelne) Novu, ale i Markizu a STV 1. Konstatuji, i pres urcity jazykovy handicap, ze v prumeru je na Markize vetsi pocet kvalitnich programu, nez na Nove. Ovsem Markiza okolo toho nedela takovy humbuk...
 
 
  Novu radsej nez Markizu 

08.07.2001 20:09 • majki
Som sice z vychodneho Slovenska ale TV Novu by som privital a pozeral radsej nez TV Markiza. Myslim si,



ze je Nova omnoho lepsia ako TV Markiza a hlavne nam



z Vychodneho Slovenska chyba podrobne dianie v Cechach a na Morave. Uz sme si zvykli ako sme boli kedysi lojalny k Vam Cechom a zaujimalo nas co sa deje tam u Vas. A je pre mna nepochopitelne, ze normalne terestrialne nevysiela na Slovensku nijaka ceska TV!!! Preto by som uvital keby TV Nova zacala vysielat na satelite hoci aj digitalne v baliku s inymi ceskymi TV. Hlavne aby tu na Slovensku boli dostupne karty na digital a aj za rozumnu cenu.








 
 
  Takze ste sa nakoniec podelili 

06.07.2001 13:36 • Simon
Takze ste sa nakoniec s tym UPC podelili. Treba iba zvazit, kto na tom viac zarobil. UPC by bez toho Vasho bulvaru mohla na Slovensku zhasnut.
 
 
  Novu v digitale by som bral 

04.07.2001 22:19 • Scarface
Novu v digitale by som bral. A kludne si priplatim.
Tu v Nitre sice Novu mame v kablovke, ale mono a obraz nic moc.
 
 
  Mam UPC, ale to je len tahanie penazi 

04.07.2001 06:00 • myclinique
Ja zijem v zahranici a vsetko, co je v slovencine, alebo cestine by som privital. Mam UPC, ale to je len tahanie penazi. A za co? Radsej si zaplatim nemecku Premiere a mam aspon kvalitny obraz. V UPC nie je ani jeden program, ktory sa zaobera spravami. A tie Metropolitne na TV 3 ma nezaujimaju. Su z Prahy. Takze k teme. Za Novu na satelite by som urcite zaplatil. Len nech nevysiela tam, kde Czech Link. Na ten satelit nemozem otocit antenu. Mam tam stromy. Ale, keby tam ta Nova naozaj vysielala, som schopny sa prestahovat.
 
 
  Ak bude v digitali 

04.07.2001 05:53 • VSat
AK bude v digitáli a nebude tak ”lacna” ako UPC, prečo nie .
 
 
  Za NOVU ani 5 korun 

03.07.2001 22:41 • Peca
Za NOVU ani 5 korun!!!!!!
 
 
  NOVA v analogu 

03.07.2001 14:29 • laco z trnavy
myslim, ze prijimat novu cez satelit v ANALOGU by bolo celkom cool, lebo tam, kde byvam, chytame novu uplne mizerne.
teraz mam parabolu otocenu na ASTRU, ale nech NOVA vysiela na ktorejkolvek druzici (v analogu), som ochotny si kvoli NOVE otocit satelit na ktorukolvek druzicu- ale nie, ak bude vysielanie NOVY cez satelit platené !
 
 
Celkový počet komentářů: 15 / zobrazují se: 1 ... 15

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist