Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 13:28:44   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Kabelová televize | Články
 

Zmizí TV Nova ze slovenských a TV Markíza z českých kabelových sítí? - III.část

  Autor: vhr , e-mail: vhr@vhr.cz Přidané: 24.02.2002


S blížícím se startem vysílání JOJ TV na Slovensku (už příští sobotu, 2.3.2002) se opět aktuálně vynořila otázka, jak to bude s vysíláním ”původní” Novy ve slovenských kabelových sítích po tomto datu. Generální ředitel Novy, dr.Vladimír Železný v tom má jasno. Včera ve svém kontaktním pořadu kategoricky prohlásil, že Nova, ale také ostatní české televize musí urychleně zmizet ze slovenských kabelovek a naopak slovenské stanice přestanou být vysílané pro české abonenty kabelových sítí.

Jak to bude s odpojením TV Nova na Slovensku?

Odpověď Vladimíra Železného: ”Televize Nova zůstane pouze v terestrickém přesahu, tzn. tam, kam zasahuje běžný signál, ale vzduchem, nikoliv kabelem. Důvodem je to, že už po poměrně dlouhou dobu - a my už jsme na to upozorňováni dlouho a upozorňovaly jsme dlouho na to naše slovenské partnery - dodavatelé zahraničních pořadů, zejména z Hollywoodu nepovolují to, aby se signál, kompletní signál nějakého televizního programu objevil na cizím území, pokud nejsou vypořádána autorská práva. A pokud někdo neplatí do Hollywoodu za to, že také na Slovensku v kabelu bude např. Nova ze svými zahraničními filmy. My jsme si dali podmínku, že kabelové společnosti na Slovensku musejí vypořádat tato práva. Musejí platit. Neplatili. A proto budeme muset z důvodu ochrany nás, jako odběratele programu z Hollywoodu, přerušit vysílání Novy na Slovensku v kabelech.

Ale totéž by se mělo týkat - a to zdůrazňujeme - Primy, totéž by se mělo týkat České televize, protože ani tam nejsou vypořádána práva. A stejně tak by se to mělo týkat Markízy, která je vysílána v kabelech v České republice, protože pokud nebude vypořádávat práva pro Českou republiku, pak by také neměla být šířena v kabelech tady, protože je šířena vlastně nelegálně. A to je velmi vážný problém a my bychom se ocitli ve velmi významné nevýhodě, pokud by tyto stanice zůstaly v kabelech a my jsme museli náš signál Novy stáhnout.

My jsme proto, také proto, jsme se rozhodli, že na Slovensku vytvoříme náhradu televize Nova v podobě JOJ, která bude přebírat velmi, ve značné míře zejména v první části svého náběhu, své náběhové křivky, tak řekněme půl roku, třičtvrtě roku, bude přebírat poměrně mnoho pořadů z televize Nova. Takže Nova se úplně neztratí z obrazovek kabelů, kabelových vysílání na území Slovenska.”

Mohli byste, prosím, odpovědět, zda bude možné některé relace Novy vysílat na televizi JOJ?

”Ano, všechny ty, které patří nám, na něž my máme právo, anebo všechny ty, na které vykoupíme práva pro Slovensko, to znamená zahraniční.”

Budete někdy vysílat filmy ve slovenštině, nebo aspoň pořady ze slovenskými moderátory? Třeba Soňa Polonyiová by mohla mluvit v rodném jazyce!

”Soňa Polonyiová se pokusila rovzpomenout na svojí slovenštinu, protože když někdo dlouho žije v cizím jazykovém prostředí, ono to není zas tak lehké, vrátit se ke korektnímu rodnému jazyku. Opravdu není. Pokusila se o to, natočila Peříčko, nebo možná jeho část slovensky, ostatně mnoho českých diváků psalo a říkalo, proč nemluví slovensky. Ať mluví slovensky. Ono nás to také bude bavit. Dokonce slovenština jako měkčí jazyk je velmi zajímavý jazyk, možná i pro pořad Peříčko.”

A na závěr se generální ředitel TV Nova ve svém sobotním kontaktním pořadu, vysílaném dne 23.2.2002, vrací ještě k novému sloganu z reklamní kampaně ke startu JOJ TV:

”Slogan Nuda na Slovensku končí se nám velmi líbí, nuda končí díky tomu, že přichází JOJ a myslíme si, že tomu tak bude. Ostatně máme ještě jeden reklamní slogan se kterým vstupujeme na slovenské území a ten je: JOJ nekandiduje, JOJ baví!.”


Podle zatím neověřeného zdroje by měl být i první den vysílání TV JOJ přes satelit Intelsat 707 (1,0 st. záp., 11,540 V, SR 26000, FEC 3/4) vysílán volně, nezakódovaný systémem Conax (pozn. red.)


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 12   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.02.2002 • Rada zjišťuje porušení mediálního zákona u ”satelitních” kabelovek [ 2 ]
11.02.2002 • Príbeh o STA, alebo čo nás čaká po 1.3.2002 [ 5 ]
07.02.2002 • „Satelitní MMDS“ v Luhačovicích [ 13 ]
20.01.2002 • Zmizí TV Nova ze slovenských a TV Markíza z českých kabelových sítí? – II.část [ 5 ]
29.12.2001 • Připojení k internetu přes kabelovku v ČR [ 12 ]
11.12.2001 • Internet po kabelovce [ 2 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Primitivni 

03.03.2002 22:07 • Igor
sa v mnoznom cisle pise s tvrdym i. Ja viem, to som sa len v rozculeni a rychlosti splietol. Sorry.
 
 
  Pre pana Oceloveho 

03.03.2002 22:04 • Igor
Do tejto diskusie som napisal preto, ze sa uberala cestou nazorov a slusnych prispevkov(myslim tym aj vyrazov). Je mi luto, ze na zaplatenie internetu maju aj primitivny ludia.
 
 
  joj tv 

27.02.2002 08:36 • ocelovy
poriadne k*k*tsky nazov, co ? tak asi krici ten Dreveny, ked sa nemoze vysrat.
 
 
  RE: Nova musí zostať 

26.02.2002 21:05 • Jonathan
Suhlasim s Vladom,to co bude na JoJ,to je iba slabucky odvar Novy.Ludia,co pozerali doteraz Novu,to budu vediet posudit.A potom,

ked sa /?/JoJ dostane na ”uroven” Novy,co zostane z povodnej Novy?Aka je to teda nahrada /docasna?/a potom co ? To boli recicky pana riaditela v relacii ”Volejte rediteli” zo dna 14.7.2001 ”Uvažujeme o vysílání pres satelit, ale to jenom z duvodu našeho zájmu o slovenský trh a slovenské teritórium” a zrejme sa uz zabudlo na slova pana hovorcu Chalupskeho, ked bola rec o jednani sirenia programu tv Nova v kablovkach na Slovensku / 20.6.2001/ :

”Nova nakupuje práva pro vetšiny poradu jak pro CR, tak pro Slovensko” Nakoniec z toho zostal iba odvar /bodaj by som sa mylil/!

Zasa vyhra iba cesky divak,ked si na tv prijmaci bude moct naladit o jeden program naviac!
 
 
  Nova musí zostať 

26.02.2002 14:03 • Vlado
Ono je to pekné, že je na Slovensku konečne nejaká konkurencia pre Markízu, ale za cenu toho, že Nova už nebude? Železný tvrdí, že NOVA spodstate zo Slovenska nezmizne, lebo je tu JOJ, lenže sám Železný vyhlásil, že to nejaký ten rôčik potrvá, kým sa dostane na úroveň TV NOVA. Tak čo ho to štve, JOJ jej určite konkurovať nebude. A tie práva, to je len zámienka.
 
 
  konecne konkurencia 

25.02.2002 19:50 • mmm
Bez ohladu na to, aka bude programova struktura /mozno to nebude nic extra/, som rad ze konecne bude na Slovensku druha sukromna televizia. Tie mensie ktore to skusali /Luna, VTV/ dlho nevydrzali, dufam ze to nebude aj v pripade JOJ. Ja co nemam kablovku som odkazany len na STV a Markizu na ktoru som uz pomaly alergicky. Takze lepsie JOJ ako nic.
 
 
  J@J vs. N@VA 

25.02.2002 12:58 • Martin
Železný si chce zo Slovenska urobiť zlatú baňu! Najprv som sa jeho nástupu na slovenský mediálny trh potešil a o to väčšie bolo moje sklamanie, keď som videl ich programovú štruktúru. Jediné, čo majú ako vlastnú tvorbu sú správy, diskusná relácia Jóóóój (dobre spr.sty názov) a lokálne spravodajstvo. Ostatný program sú veci staré od 1 - 7 rokov, neustále opakované... A takýto stav má podľa pána ”doktora” zostať minimálne pol až trištvrte roka! Nepoviem, keby prenášali súčasný program a dopĺňali by ho podľa potrieb slovenských divákov - tak by aspoň neukrátil divákov, ktorí mohli doteraz N@VU príjmať. Ale asi si p. Železitý o Slovákoch myslí, že sú o 5 rokov dozadu... Neverím, že keby s takouto programovou štruktúrou prišiel na N@VE 2 v CZ, že by urobil nejaký uspokojivý ”rate”.

A ešte k tej mojej prvej vete: N@VA predsa nebude konkurovať svojej mladšej škaredej sestre TV J@J. Tá predsa bude voči nej vysielať nekonkurencieschopné programy, ktoré má za ”babku”. Vlastné programy?!?! Tie sú predsa drahé! Tak radšej lacno nakupuj a draho predávaj (reklamný čas)!!! A za ten čas si z toho urobí ”ryžu” ako svet...

Bude ho to stáť ešte veľa peňazí a úsilia, aby mohol z tejto ”druhotriednej” TV urobiť niečo normálne a nielen archív N@VY. (aj keď stále nechápem, kde nabrat takú odvahu, s niečím takým výjsť)

Už sa na to teším...
 
 
  Nuda na Slovensku? 

25.02.2002 00:15 • Igor
Casto chodim po Ceskych krajoch a pocuvam resp. pozeram ich programy, ale nech sa na mna pan Zelezny nehneva, v oblasti TV a najma radia by sa mohli od nas vela naucit. Do startu Markizy sme v rodine prakticky pozerali len NOVU ale ak by k nam v sucastnosti nainstaloval tie jeho ospevovane PEOPLE metre asi by v svojom sobotnom programe horko zaplakal. Dufam ze po nastupe JOJ(stupidny nazov - moj osobny nazor)People metre zavedie, aby mohol rozpravat, ze na Slovensku, sme vsetci nudny ludia ktory preferuju Markizu.
 
 
  Môj príspevok 

24.02.2002 23:59 • Stranto
Blade : Satelitne stanice vysielaju pre celu europu , ale maju aj take prave kupene. Myslim ze v tomto ma Zelezny pravdu .
 
 
  Můj příspěvek 

24.02.2002 14:24 • Blade
Železný vypnul na Slovensku Novu, aby JOJ neměla konkurenci, to musí být všem jasné. A práva na vysilání? A co takové satelitní stanice, ty vysílají v podstatě pro celou Evropu, a nemyslím si že by měli vyřešené práva...Takže p. Železný zase lže!!!
 
 
  Aj ja dufam 

24.02.2002 13:24 • m2k
Ze Markiza sa dostane do ceskych kabloviek, nech si Ruska uziju aj bratia cesi. A my si zase budeme jojkat so Zeleznym. Presne tak!
 
 
  Můj příspěvek 

24.02.2002 12:49 • juzek
železny je pekná k...a . samozřejmě že potřebuje aby česky divak mel jen tři TV a mezi nimi NOVU aby nešlo přepnou na jiny kanál a ten jeho koláč byl ještě větší to same potřebuje na slovensku.MARKÍZA je jeho velkou konkurencí doufám že si stím MARKÝZA poradí a že to v ČR nevzdá
 
 
Celkový počet komentářů: 12 / zobrazují se: 1 ... 12

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist