Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 00:27:43   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Kabelová televize | Články
 

Zmizí TV Nova ze slovenských a TV Markíza z českých kabelových sítí? - IV.část

  Autor: vhr , e-mail: vhr@vhr.cz Přidané: 03.03.2002


Ano, co jsme tušili a předpokládali se stalo skutečností – TV Nova mizí z kabelových sítí na Slovensku. Jako náhodou zrovna na začátku března, se spuštěním JOJ TV. A dokonce i v těch kabelovkách, kde je přesah terestrického příjmu z Moravy, jako je tomu např. v Bratislavě. Co na to říká generální ředitel Novy dr.Vladimír Železný? Přečtěte si záznam jeho slov, pronesených ve 421.vysílání jeho sobotního poledního pořadu, vysílaném dne 2.3. tentokráte z bratislavského studia JOJ TV:

„Ano Nova odchází z kabelů ve Slovensku, protože provozovatelé kabeloví nebyli schopni - a já se jím nedivím, slovenský trh je malý a velmi komplikovaný. Nebyli schopni vypořádat autorská práva právě pro Slovensko. A já si myslím, že obdobná situace postihne i další televizní stanice z České republiky a naopak slovenské stanice, které jsou šířeny v kabelech na území České republiky také pravděpodobně z těchto důvodů autorských práv - a v tomto smyslu jsou hollywoodští výrobci a distributoři neobyčejně přísní - myslím, že postihne stejný osud. Zmizí. Bohužel. Takže JOJ se stane jakousi náhradou. Nejprve nedokonalou, říkám to předem, nebude to úplně plnohodnotná Nova, kdepak, ale až tak za rok, za rok a půl to bude běžná slovenská Nova se vším všudy, co bude mít Nova a dokonce se pokusíme, aby to šlo v synchronu třeba i z hlediska těch velkých filmů, a těch velkých pořadů, které vysílá televize Nova, včetně Titaniků a já nevím čeho všeho.“

Zde si dovolím tok myšlenek pana generálního na chvíli přerušit a nasměrovat vás k předchozím částem tohoto tématu, kdy pan Železný říkal, že JOJ bude mít vypořádána autorská práva pro obě republiky. Nedochází tedy k určitému posunu?

„Jsme na satelitu, ale o tom, zda půjde JOJ do kabelu v České republice, o tom rozhodnou autorská práva. Museli bychom mít totiž na úplně všechno, co JOJ vysílá vykoupená práva a nejenom pro Českou republiku, ale také pro Slovenskou republiku a naopak. Slovenské pořady, které mají práva pro slovenské teritorium by se musela vykupovat zpětně do České republiky. To je hlavní problém, který také vedl k tomu, že já když jsem včera seděl se svým dlouholetým přítelem tady v Bratislavě, tak mi říkal - ty ani nevíš, kolik máš ode dneška nepřátel na Slovensku. Všichni ti, kteří byli navyklí naprosto standardně na jeden knoflík, na kterém měli televizi Nova a kteří stiskli ten knoflík, tak najednou zjistili, že Nova není..“

Takže je to tady, šťastnější mohou být jen diváci po obou březích řeky Moravy, kam přesáhne signál ze sousedního cizího (kdysi společného) státu. A následuje trocha ironie:

„Ostatně toto je asi první Volejte řediteli, po dlouhé době na Slovensku, které slovenští diváci téměř nevidí. Vidí ho jenom ti, kterým zasahuje pozemní signál na jejich antény, na antény, které nejsou na zdířce kabelů.“

Tolik dr.Železný. A já se pomalu mohu chystat ke psaní pátého pokračování. Co myslíte, co bude následovat dříve – vypnutí ostatních českých televizí z kabelovek na Slovensku, anebo vypnutí slovenských stanic z českých kabelových sítí? Můj odhad je, že asi bude pokračovat v rasantní ofenzívě Slovensko. Ale necháme se překvapit. Situaci budeme na našem webu samozřejmě dále sledovat a včas vás budeme o všech nových změnách informovat.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 9   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.02.2002 • Zmizí TV Nova ze slovenských a TV Markíza z českých kabelových sítí? - III.část [ 12 ]
18.02.2002 • Rada zjišťuje porušení mediálního zákona u ”satelitních” kabelovek [ 2 ]
11.02.2002 • Príbeh o STA, alebo čo nás čaká po 1.3.2002 [ 5 ]
07.02.2002 • „Satelitní MMDS“ v Luhačovicích [ 13 ]
20.01.2002 • Zmizí TV Nova ze slovenských a TV Markíza z českých kabelových sítí? – II.část [ 5 ]
29.12.2001 • Připojení k internetu přes kabelovku v ČR [ 12 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Nova a JOJ 

10.03.2002 18:50 • Jitek
Vzpomínam,kdy pri spousteni Novy p.Zelezny sliboval mnoho veci.Zavede signal VPS a dokonce ze nekdy v budoucnu je mozne vysilani i ze satelitu.Jenomze sliby, chyby. Dodnes neni v CZ uplne dobudovana sit pozemnich vysilacu Novy.Jsou mista ( ale i vetsi mesta ), kde je signal jen tak tak, nekde neni vubec. Jenze podle p.Zelezneho je pokryti dostacujici.Nejakych tech nekolik tisic divaku ho nezajima.Myslim, ze tady v CZ uz mel moc horke kreslo, tak si odskocil do SK. Myslim, ze moc dobre vi co dela, jenom to normalni smrtelnik tezko chape, ze takovi lide jsou mezi nami.
 
 
  NO JOJ 

08.03.2002 06:36 • Tester
Ja nie som zvedavy na stariny z NOVY. A nuda na Slovensku nekonci, ale len zacina odstartovanim tv joj.
 
 
  Môj príspevok 

04.03.2002 18:58 • anonym
Skuste si pozriet



http://www.sme.sk/clanok.asp?rub=online_tvoko&cl=254986


 
 
  JOJ-NOVA 

04.03.2002 15:01 • Palo
V prvom rade suhlasim s predchadzajucimi komentarmi, je az zarazajuce, ze tato anarchia v oboch republikach sa nazyva demokracia a trhove hospodarstvo. Je to o inom. Su to spinave peniaze. Vsak mam pravdu pan Zelezny a UPC Slovensko? Apropo UPC!

Zaregisrovali ste ze UPC vypla aj vsetky zahranicne rozhlasove vy-

sielania? A na okraj: posledny update www UPC.sk je december 2001!!!

Aky krasny pristup k zakaznikom. Kde je byvale Ceskoslovensko?!


 
 
  nova 

04.03.2002 07:39 • jaro
Aj tak si myslim , ze bolo trochu treba spravit poriadky v UPC na slovensku , nakolko uctuju nekrestanske peniaze za nelegalne vysielanie programov.Ktovie kolko programov odide este z programovej ponuky kablovie UPC.Tvaria sa tu konkurancne ale v skutocnosti je to stale len UPC len pod dalsim proforma logom.A to si hovorime pravny stat ...Keby sme boli tak by o licenciach na vysielanie len spominali...
 
 
  nova 

04.03.2002 01:31 • mato
myslim ze v trosku su na tom lepsie divaci v CZ,ty si mozu markizu naladit aj cez sat,ale slovaci si Novu na sat tazko naladia.ja kablovku mam,ale prijem je dost blby a tak pouzivam sat a CT1,CT2,prima,TV3 si chytam na svojom a tak to ma netzrapi ze zmizne z kabloviek ale novu nebudem mat.skusal som novu chytat,u nas na strednom slovensku dost biedne.v lete som sa vvbral z technikom z meracim pristrojom do terenu,na terennom aute sme chodili po vrcholkoch kopcov a iba tam bola nova bez chyby.mozno by to chcelo iba dake vykryvace a individialny prijem na beznu antenu.
 
 
  RE: 

03.03.2002 22:00 • Jonathan
Na túto adresu : volejte.rediteli@novatv.cz upozornime dr.Železného,

že sa nejak zamotáva a sám nevie,že pre ktorú to televíziu má vysporiadané autorské práva!

Apropo,niekde som čítal,že nie je z histórie káblovky známy prípad, keď program, prijímaný z terestrického presahu pozemských vysielačov susedného štátu, by nebol prístupný zákazníkom.A toto sa deje v čase,

keď obidva štáty býv.federácie pristúpili na európsky dohovor o cezhraničnej televízii...
 
 
  dnes-neděle 

03.03.2002 16:52 • Jirka
Peníze se musí nekde utopit. Pan generální reditel mohl prece rozsirit nakup autorskych prav i pro Slovensko a vysilat NOVU ze satelitu i pro uzemi Slovenska a nemusela se zrizovat dalsi stanice. S pozadavky p. Zelezneho na vypnuti slovenskych televizi u nas a ceskych na Slovensku, to je dalsi krok k upevnovani ceskoslovenskych vztahu!!! Pripomina mi to v necem politiky pri rozdelovani statu.




 
 
  Môj príspevok 

03.03.2002 08:43 • juzek
on si to nemyslí že to postihne jiné televize ta svine to chce ,bude si vysílat tu NOVU a NOVU (SK JOJ jen jine logo) a po ostatních pojede už jen čekám co udelá MARKÍZA doufám že v čechach se nestratí.
 
 
Celkový počet komentářů: 9 / zobrazují se: 1 ... 9

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist