Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 21:44:34   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Kabelová televize | Články
 

Hello – kde je to Chello?

  Autor: inet.sk , e-mail: info@inet.sk Přidané: 26.08.2003


Objednali ste si konečne na webstránke UPC Chello a ste šťastní, že o pár dní budete mať rýchle pripojenie k internetu za paušál? Omyl, vážení. Aj keď ste vo formulári (http://info.slk.chello.sk ) našli svoju lokalitu, ešte vôbec to neznamená, že služba už je vo vašom dome prístupná. Ak aj je, ešte to neznamená, že vás pripoja. Prečo? Nuž, ako ukazuje nasledujúci príklad z Petržalky, príčin môže byt viacero.


Je polovica júla. Konečne sa na webstránke Chello objavuje vytúžená informácia “Áno, Chello je dostupné vo vašej lokalite“. Vyplňujeme teda objednávku, informácie sú potvrdené a sme informovaní, že do niekoľkých dni nás UPC bude kontaktovať. Čakáme dva týždne. Nič sa nedeje a tak sa na telecentre informujeme, ako to teda vyzerá. Prichádza prvé prekvapenie – pracovník telecentra nás informuje, že Chello v našej lokalite predsa len ešte dostupné nie je. Vo formulári síce je, priznáva, ale „v našej internej databáze to ešte nie je nahodené“. Vraj bude služba u nás dostupná do dvoch týždňov.

Medzi tým nám pod dom (priamo pri TPD) zaparkujú autobus Chello, ktorý veselo ponúka možnosť „objednať si vysokorýchlostné pripojenie za 1699 korunový paušál“. Na otázku, odkiaľ berú v autobuse pripojenie, ukazujú na susedný dom - náš panelák! Zaskočení pre istotu vypĺňame v autobuse ďalšiu objednávku, pre prípad, že si tu prvú nevšimli. V autobuse nám sľubujú, že do troch dní sa nám už tento krát určite ozvú. Uplýva ďalších päť a zase nič.

Vysvetlenie si pýtame osobne od tých, čo nám to v autobuse sľubovali. Marketingový pracovník z autobusu Chello vykonáva zopár telefonátov . Ukazuje sa, že „niekto to tam asi zabudol nahodiť“. Po hovore z telecentra máme sľúbené, že teraz už to bude naozaj do týždňa. A skutočne – v priebehu niekoľkých dní nám volajú z UPC, že nám prídu Chello zapojiť. Dohadujeme si termín s technikmi (inštaláciu zaisťujú dve externé firmy) a čakáme. Prišli ako sľúbili, síce o hodinu neskôr, ale tak dlho sme koniec koncov čakali, že tú hodinku snáď ešte vydržíme. Bohužiaľ, po polhodine pokusov páni technici zisťujú, že napriek dobrému signálu v kábli sa u nás modem „nechytá“. Prečo? Ťažko povedať, musia to zistiť technici UPC. Nie je vylúčené, že náš vchod ešte nie je zapojený.

Prekvapujúco rýchlo, hneď druhý deň ráno, sa technik UPC objavuje. Napriek tvrdeniu externých technikov, že signál je u nás dostatočný zisťuje, že signál v celom našom vchode (12 poschodí) je príliš slabý pre stabilné pripojenie na internet. Prečo? Vraj je príliš veľa pasívnych prvkov v sieti. Riešiť sa to asi bude, ale kedy, nevedno. Takže Goodbye „Chello“... Ešte že sme už odhlásili nášho doterajšieho providera... Zdá sa, že od septembra ostaneme bez internetu. Aj ten autobus Chello už odišiel :( ...

Chello sa v porovnaní s ADSL, ale aj s väčšinou serióznych MW ponúk, javí ako výhodné - najmä vďaka počtom dát a časom neobmedzenému rýchlemu pripojeniu za pomerne prijateľnú cenu. Niet divu, že sa vo viacerých domácnostiach na pripojenie čaká netrpezlivo. Nie je to tak dávno, čo hovorca UPC verejne deklaroval, že najneskôr do 1. septembra by mala byť pripojená celá Petržalka a do konca roka väčšina mestských častí Bratislavy. Ak hore popísaný príklad nie je ojedinelý, naplnenie týchto sľubov sa zdá veľmi málo pravdepodobné.

Zdroj : www.markiza sk, www.inet.sk.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 3   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.08.2003 • Nizozemská UPC opouští režim soudní ochrany před věřiteli
26.08.2003 • Kabelová síť v Maďarsku – čtyři nové televizní kanály
21.08.2003 • Od septembra MMDS v Bratislave aj od spoločnosti Satro [ 4 ]
27.07.2003 • Ani v ČR ještě není pásmo MMDS mrtvé [ 2 ]
25.07.2003 • Chorus a NTL chtějí zahájit digitální televizní vysílání v pásmu MMDS [ 1 ]
21.07.2003 • UPC stále vysílá na frekvenci mobilních operátorů [ 3 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  lahka pomoc 

27.08.2003 14:22 • Karol
hmmmm ale internet si asi nezapoji clovek sam. Hlavne ked nema modem, ze?
 
 
  lahka pomoc 

27.08.2003 09:31 • kutil
Kup si 30 metrov kvalitneho koaxu a pripoj sa k prvemu rozbocovacu v baraku. Obides aj vsetky cierne pripojky, ktore len zeru signal. Alebo sa dohodni s technikom, ze kabel si natiahnes, len nech to pridu zapojit.


 
 
  Hello – kde je to Chello? 

26.08.2003 11:57 • Karol
Je to samozrejme chyba to co sa stalo, ale pri tom pocte domacnosti pripojenych na I-net v Petrzalke (60000) to nie je ani promile. A to som nespomenul dalsie tazkosti sprevadzajuce udrzbu rozvodov UPC v Petrzalke.
 
 
Celkový počet komentářů: 3 / zobrazují se: 1 ... 3

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist