Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.07.2024 - 03:39:35   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

UPC odpovídá – 18. část

  Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 20.06.2003


Po delší přestávce je pro vás připravena další, již osmnáctá část odpovědí na dotazy, směřující ke kabelové společnosti UPC a její satelitní službě UPC Direct. V tomto pokračování nám tiskový mluvčí zodpoví rekordních 26 dotazů, proto příspěvek rozdělíme na dvě části. Dnes si přečtete 15 dotazů, na dalších jedenáct si počkáme do pondělí 23. 6. 2003.


Na UPC Direct je teď až příliš programových změn bez ohlášení. Budete v nich pokračovat ?
Ne všechny změny jsou plánované – např. v případě Avante jsme byli postaveni před hotovou věc. Zavedení BBC Prime jsme naopak plánovali. Nicméně k rozhodnutí došlo velmi rychle a navíc v době, kdy jsem byl na dovolené. Nestihl jsem s předstihem vydat příslušnou zprávu. Omlouvám se. Naším hlavním cílem je zkvalitňování programové struktury a v tomto směru se nevyhýbáme žádným jednáním. V současné době vedeme dvě dlouhodobá.

Zavedete BBC Prime také do kabelů? Už tam máte BBC World…
V současné době studuje naše ústředí nabídky ze strany BBC, které doprovázely podpis smlouvy o zařazení BBC Prime na UPC Direct. Bližší informace zatím nemám.

UPC ”překlopilo” karty a tímto krokem znovu ”obživly” i mrtvé modré karty bývalé Wizji a některé na černo prodané bílé UPC karty. Jak k tomu přijdeme my, kteří si UPC Direct řádně předplácíme?
V době, kdy odpověď vyjde, bude pravděpodobně všechno jinak. Tento technický krok předcházel pravidelné protipirátské akci, která měla za úkol odstranit zneužívání naší služby. Akce byla nadmíru úspěšná. Ostatně tento zásah jsem před časem sliboval a mohu jej slíbit i do budoucnosti. Jde nám o to, aby se nikdo nepřiživoval na řádně platících zákaznících a aby nedocházelo k porušování práv výrobců.

V Polsku spustili na kabelech i na satelitu program HBO 2. Proč není také u nás a proč mají Poláci všechny novinky jako první?
Co se Polska týče, mají tam na rozdíl od našeho desetimiliónového čtyřicetimiliónový trh. Podle mých informací se zde HBO 2 bude teprve spouštět, a to v září 2003. My se budeme samozřejmě o nabídku HBO zajímat.

Jak to vypadá s Primou na UPC Direct?
Budu asi velmi únavný, řeknu-li, že stále jednáme. Nicméně se podařilo odstranit další kolo překážek a všichni začínají být opatrnými optimisty.

Budete vysílat, respektive některý z vašich programů v kabelovce, tenisový turnaj ve Wimbledonu?
Ano. Galaxie sport připraví na 160 hodin přímých přenosů a záznamů, a to od 23.června do 6.července. Nabídne kompletní servis, zpravodajství a nejzajímavější utkání se zaměřením na české a slovenské účastníky. Celým turnajem budou provázet moderátoři a komentátoři, kteří ve Studiu Wimbledon přivítají mnoho zajímavých hostů spojených s českým a slovenským tenisem.

Slibujete zlepšení kvality signálu HBO. Nicméně je, slušně řečeno, velmi kolísavá. Jak to vypadá do budoucna?
Sbíráme všechny podněty, okamžitě je předáváme dál a následně spolupracujeme při jejich řešení. Touto cestou už došlo nejen k dílčímu zlepšení, ale i k některým personálním změnám, které by navíc měly být v krátké době následovány změnami technickými – např. novým hardware na odbavovacím pracovišti.

Stanice Discovery slibuje v jedné své upoutávce dokument o sopkách. Můžete mi zjistit něco bližšího o tomto dokumentu?
Půjde o napínavý příběh z Banosu v Ekvádoru. Vědci zjistili, že v současné době vyhasíná významná skupina sopek na celém světě. Někteří z nich se domnívají, že tento proces není náhodný. Myslí si, že existuje jakýsi „vzorec chování sopek“ a proto přicházejí s teorií, která má za úkol vysvětlit, co se vlastně děje. Pořad bude sledovat její ověřování. Jde o hodně – když se potvrdí - mohla by pomoci předpovídat vulkanickou činnost a zachránit životy mnoha lidí po celém světě. Na dokument se můžete podívat 29. června od 21 hodin.

Zmeškal jsem pořad MTV ICON věnovaný Metallice. Nebudete jej někdy opakovat?
Koncert kapel, které zahrají písně skupiny Metallica a tím jí vzdají svoji poctu, bude MTV opakovat v neděli 20. července od 21 hodin.

Nevrátí se Romantica?
Zatím ne. Jak jsem zaslechl, tento kanál bude výrazně měnit ke konci roku svoji strukturu a je možné, že pak dojde k novým jednáním mezi výrobcem a naším ústředím.

Animal Planet prý chystá nový pořad o ptácích se Sirem Davidem Attenboroughem. Je to pravda?
Ano. Konkrétní díl se jmenuje Život ptáků: Létat, nebo nelétat? a skutečně vás jím provede Sir David Attenborough, a to již 2. července od 18:55 hodin.

Rád sleduji stanici Reality TV. Líbí se mi, že vše je skutečné a ne jak si to hollywoodští režiséři přejí. Chystá tato stanice něco nového?
Od 8. července se můžete těšit na nový seriál Záchranný vrtulník Rescue One. Budete sledovat posádku, která musí být do šesti minut od převzetí zprávy o neštěstí ve vzduchu a její příběhy. Podíváte se na případy úrazů na moři i na dopravní nehody na cestách a dálnicích. Jednotlivé díly seriálu poběží od pondělí do čtvrtka ve 22:10 do 23. července

V červenci končí na Romantice telenovela Zamilovaná. Nevíte jaký nový seriál ji nahradí?
Od 7. července se můžete těšit na nový seriál Jak ulovit milionáře. Přiblíží vám vztah dvou mladých lidí, kteří se seznámili a vzali z „vypočítavosti“. Ale láska, která brzy mezi nimi vzplane je silnější… Vybírám z popisku: Osud svede Evu a Felipeho dohromady za velmi neobvyklých okolností – jako soutěžící v televizní hře Jak ulovit milionáře. Oba mají něco společného – potřebují peníze. A ve hře je sto tisíc dolarů. Co jsou lidé ochotni pro peníze podstoupit …?

Zabrousil jsem zcela náhodně na TV5 a překvapilo mě, že vysílá i sportovní pořady. Nakonec jsem turnaj Roland Garros sledoval právě tady. Co bude dávat za sportovní přenosy příště?
Určitě Tour de France, od 5. do 27. července. Dále bude TV5 vysílat mistrovství světa v ragby, které proběhne od 10. října do 22. listopadu v Austrálii.

Vaše jarní nabídka UPC Direct a kabelovky pro nové zákazníky byla docela výhodná. Plánujete něco na další, velmi slabé letní měsíce? Nebo si počkáte až na slibnější podzim a předvánoční trh? Člověk totiž musí své finance plánovat….
Chystáme tzv. letní kampaň. Vstoupí v platnost 1. 7. a přinese zvlášť zajímavé výhody zejména pro ty, kteří se rozhodnou pro kombinaci kabelovka/Internet. Zatím nechci kolegům z marketingu kazit překvapení a tak se víc rozepíšu příště.



František Malina
Public Relations Director
UPC Česká republika, a. s.



Doplnění redakce:

Přečetli jste si první polovinu osmnáctého pokračování odpovědí tiskového mluvčího UPC ČR, a.s., které exkluzivně poskytuje čtenářům serveru satCentrum a týdeníku Satelit-Parabola. Děkujeme p.Františkovi Malinovi za jeho odpovědi. Dalších jedenáct odpovědí z tohoto pokračování uveřejníme v pondělí 23. 6. 2003.

V příštím, devatenáctém pokračování může být i odpověď na váš dotaz. Zeptat se můžete třeba hned teď, v diskusi pod tímto článkem. Všechny vaše otázky panu Malinovi předáme.

A ještě na úplný závěr: Zajímá vás, jaký je program kabelových televizí HBO, Spektrum a SuperMax na tento měsíc? A co budou dávat příští měsíc? Dozvědět se to můžete již dnes, pokud si na našem webu v sekci TV program stáhnete přehled pořadů uvedených stanic na měsíc červen, do konce týdne k nim přibudou i přehledy na červenec. Na stejném místě také pro vás přinášíme týdenní podrobné vysílací přehledy televizí Galaxie sport a metropolitní TV Praha a Hradec Králové.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 15   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.06.2003 • UPC odpovídá – 18. část - dokončení [ 27 ]
14.06.2003 • Grand Prix – Plochá dráha na Galaxii sport
13.06.2003 • WIMBLEDON 2003 na Galaxii sport [ 2 ]
10.06.2003 • Máte problémy s příjmem televize?
Město vám připlatí na satelit!
[ 6 ]
06.06.2003 • Červenec na HBO [ 1 ]
17.05.2003 • Červen na HBO [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  pavel 

21.06.2003 16:33 • pavel.g
mně se upc direct líbí,přidejte supermax a espn international a zvedne se vám počet diváků já po primě netoužím
 
 
  Supermax 

20.06.2003 22:19 • Anon
Mňa by len zaujímalo, prečo nedajú Supermax do UPC Direct ????? Hoci aj za cenu zvýšenia mesačných splátok, trebárs ako prémiový kanál alebo podobne. Mojim deťom to veľmi chýba ...
 
 
  v pondělí další vtipy 

20.06.2003 20:11 • juzek1
Už se těším,v pondělí na dalších 11 vtipů !
 
 
  docela sranda ne ? 

20.06.2003 20:07 • juzek1
Nechapu co chcete,aby vám Malina řekl. ”Že je malý pán,že vedení je někde jinde,že musí vydělávat,že musí dělat reklamu,že musí hrát poníženého služebníčka.Ta reklama na TV5 je super! Nevím jak Vy ,ale já když vidím nápis ”UPC odpovídá” už se těším! je to podobná sranda jak bylo ”volejte řediteli”
 
 
  petr: 

20.06.2003 20:06 • Pirát
Seš trochu mimo-to že si někdo dohraje do karty HBO a PG ještě neznamená,že společnost UPC tím finančně utrpí.Jednak UPC platí svým dodavatelům za počet legálních účastníků(nikoliv tedy za ty,kteří to přijímají načerno-mimochodem: tvůj údaj o 10tisících vychází z čeho?) a druhak není nikde napsáno,že tito ”piráti” budou ochotni si HBO a PG platit v případě,že to do karet dohrát nepůjde.Naopak to může být ještě přínosem-znám dost lidí,kteří si oficiálně platí základní nabídku jenom proto,že se to dá rozšířit i o to HBO a PG.Pokud by to rozšířit nešlo,tak tito lidé radši celé zařízení vrátí a ukončí smlouvu.
 
 
  @Petr 

20.06.2003 10:13 • dxmichael
Mas pravdu, co se tyce snu, utopie, hol.UPC a ”darku” v podobe caleho UPC. Ano, je lepsi mit aspon neco, nez nic. Ale je to jako s penezma. Kdo ma hodne, chce vic. Mame UPC,vidime jak to bezi v Evrope a chceme to mit ve stejne kvalite.Nevim jestli mas moznost se divat na jine pay-tv.Ale jestli jo, urcite mi to potvrdis.

Ja Malinu taky najak chapu-pracuje pro UPC. Ale odpovidat na programove otazky to me opravdu tady na techto strankach nezajima. Me zajima technika a o te pan Malina opravdu moc nevi! A treba to velke PROC?? nejsou schopni ”vykouzlit” lepsi obraz bez pruhu, jako ostatni...
 
 
  Môj príspevok 

20.06.2003 09:54 • Petr
Ještě se p. Malinovi divím, že vůbec chce mít s tímhle serverem něco společného. Pánové, UPC je velkej moloch! To není jen tak. Malina musí za celou firmu mluvit, a to taky není jen tak. Vůbec mu to nezávidím. Myslím, že se snaží, i když se vám to nezdá. Akorát mu nadáváte. Jasně, HBO má mizernej obraz. Jasně, platím devět stovek za ošklivej obraz a blbý filmy, ale aspoň něco mám ... Před třemi lety tady nebylo vůbec nic a HBO na satelitu byla utopie. Až bude v Česku vysílat UPC Direct vysílat 10 let a víc, věřím tomu, že budou mít zkušenosti, aby to vypadalo líp. Pro holandský UPC je Česko zemí, se kterým ani původně nechtěli mít nic společnýho. Pár nadšenců je dokázalo přesvědčit. UPC Holland nechtělo GSport, dneska je to nejúspěšnější českej kabelovej program, UPC Holland nechtělo vůbec pustit HBO ... dneska máte filmovej kanál, i když trošku v horší kvalitě. ...Musíte se na celou věc podívat i jinou optikou. Samotnýho mě štvě, že obraz stojí za houby, samotnýho mě štve, že za to platím takový prachy, ale taky mě štve, že se tu hodlá přiživovat nějakej pirát, kterej těžce machruje, jaká je to hračka ”dohrát” HBO a PG na ”ztracený” karty, to je zlodějna, jako hrom. A i díky těmhle (zhruba 10 tisícům) týpkům nemá UPC zájem moc přidávat peníze na zkvalitnění, protože musí dávat kvantum peněz na ochranu kódování. A ještě slovo na závěr: nejsem z UPC :), naopak za tři roky jsem do týhle firmy nacpal skoro 30 tisíc ...
 
 
  @dig 

20.06.2003 09:38 • dxmichael
No jo,ohmmm, kliiid :-) Dyt ja se nerozciliju :-)

Jen nechapu jak takovy clovek muze pracovat u UPC a odpovidat nam na otazky ktery nikoho nezajimaji. A na ty zajimavy odpovedet nemuze, protoze je vyucenej kuchar, nebo co....Ale asi fakt nikoho lepsiho nemaji...takze to vlastne uz chapu :-)


 
 
  2 dxmichael 

20.06.2003 09:00 • Dig
Klid, zbytecne si kratis zivot, kvuli takovym tlachum. Vzdyt on ani nemuze nic jineho nez mlzit a lhat. Proste na to UPC se*e a podle toho to taky tak vypada.

Howg.
 
 
  HBO 2 

20.06.2003 09:00 • Ales
No vidite, HBO 2 odstartuje i u nas a je naprosto jasny ze ho UPC spusti :) Parada :))
 
 
  Kvalita obrazu HBO 

20.06.2003 08:58 • Dig
Libi se mi, jak neustale UPC sbira podnety a vyvozuje z toho dusledky, at uz personalni nebo hardwarove :-)). Jenom se jim to nejak ne a ne projevit na obraze. Diky bohu, ze jsem prozrel a narval jim ten prijimac pred casem do chrtanu. Vzdyt koupi obyc DVD za par babek a pujcovat si DVDcka v pujcovne je v dusledku mnohem lepsi pomer cena/vykon. Teda pokud nekdo necuci na TV cely den.
 
 
  18. dil a vse porad dokola 

20.06.2003 08:56 • dxmichael
Malino,ty to snad nikdy nepochopis...! Co budou davat na HBO a co na Animalu a co na Discovery...atd,atd.... Delas z lidi debily ! Otazky ve stylu: ”Kdy budete vysliat na Gal, Discovery...” atd. tu nemaji co delat.GalSp a kazdy jiny Program ma sve informacni stranky,linky atd. Kdybys ty otazky aspon pozmenil,aby nezneli tak blbe...ale ne...nechame je tak jak sou,aspon to muzume svedst na divaka ktery tu otazku poslal...

A co to je ”kvalita signalu” ?? To si neco pekne pletes,Malino ! Kvalitu signalu mam za 98% , ale to nama s kvalitou obrazu a zvuku (predevsim to stve na HBO ! ) nic spolecneho! A jeste k tomu ty nadherne pruhy, ktere se objevili po ”upgradu hardwaru”...To byl spis ”downgrade”, ne ???!!! Nadherna ”kvalita signalu” ! A ze kvalita HBO ”...je, slušně řečeno, velmi kolísavá...” - to uz si jednou psal, ne ?? A prosim nevymyslej si ze doslo ”k dilcimu zlepseni” !!!.Opakujes se ve vsem bohuzel porad dokola.

Zajimalo by me kdo byl propusten! Jestli nekdo z Holandska, nebo CR?

Ja bych bral radsi nekoho z CR...my vime koho...
 
 
  ze se vubec snazim tohle cist 

20.06.2003 07:28 • thomas2
opet vim stejny prd. NECHAPU jestli si ty dotazy pise sam p. Malina, ale PROGRAMOVE VECI se snad daji ziskat z jinych zdroju, kdyz UPC neni primo vyrobcem programu!!!Meli by se zde spise resit technicke veci, jako je prave kvalita HBO (coz jsem se dnes opet nic nedozvedel) zarazeni PRIMY vcem je p. Malina opravdu unavny, kroky proti piratskemu prijmu ”coz se jim uzasne dari”. Hezkej den
 
 
  Věrní zákazníci 

20.06.2003 07:24 • Pepan
Co budete dělat pro udržení svých věrných zakazníků,pro nové děláte mnoho,ale pro nás co platíme už pár let stále nic .Třeba nějaká věrnostní sleva nebo něco takového.Těď se mi třeba vyplatí ukončit smlouvu a založit si novou protože budu mít nějaké slevy i když třeba jen na pár měsíců nebo aktivaci zdarma.Co vy na to ?
 
 
  Zadarmo dobrý 

20.06.2003 05:46 • Pirát
”Pravidelná protipirátská akce” byla skutečně ”nadmíru úspěšná” o:))) Jen tak dál!
 
 
Celkový počet komentářů: 15 / zobrazují se: 1 ... 15

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist