Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 22:28:06   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Personální změny v ČT

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@czech-tv.cz Přidané: 13.11.2003



Generální ředitel ČT Jiří Janeček oznámil na jednání Rady ČT dvě personální změny v managementu. Novým ředitelem Televizního studia Brno se od 1. prosince 2003 stane Marián Kleis, novým vedoucím Komunikace od 14. listopadu 2003 Martin Švehla.


Novým ředitelem Televizního studia České televize Brno byl jmenován Marián Kleis. Stalo se tak ve středu 12. listopadu 2003 na zasedání Rady ČT. Jméno nového ředitele TS Brno navrhl Radě ČT na tomto zasedání generální ředitel České televize Jiří Janeček, Rada ČT s tímto návrhem vyslovila souhlas a nového ředitele jmenovala do funkce -- zákon o České televizi stanoví, že ředitele televizních studií jmenuje na návrh generálního ředitele přímo Rada České televize. Marián Kleis tak od 1. 12. 2003 nahradí současného zástupce pro TS Brno Radomíra Kose, který studio vedl od odvolání Zdeňka Drahoše v lednu letošního roku.

"Jsem přesvědčen, že se mi podařilo vybrat kandidáta, který zajistí další rozvoj Televizního studia Brno jako důležité součásti České televize," komentoval výběr generální ředitel ČT Jiří Janeček. "Marián Kleis je zkušený televizní pracovník s manažerskými zkušenostmi. Nebude to ale snadná funkce, navíc v době, která je pro celou ČT velmi obtížná. Vždyť prvními úkoly nového ředitele Mariána Kleise bude vyrovnat se s významnými úspornými opatřeními spojenými i s rušením pořadů, která napříč celou ČT podnikáme, abychom sestavili vyrovnaný rozpočet pro rok 2004. Na Mariána Kleise čeká ale hodně práce nejen po manažerské stránce, ale také i v oblasti konkrétní tvorby – je samozřejmě co zlepšovat, určité možnosti bych viděl například ve zpravodajství.

Především ale věřím, že všichni v TS Brno navážou při tvorbě pořadů pod vedením nového ředitele na úspěchy Banánových rybiček nebo Četnických humoresek a budou program České televize i nadále obohacovat o jedny z nejúspěšnějších pořadů ČT. Důležité pro jakýkoli rozvoj jsou ale nutné finance, takže skutečně největším úkolem nového ředitele bude schopnost vypořádat se s dramatickými úsporami, které musí zvládnout celá ČT, abychom dosáhli v příštím roce vyrovnaného rozpočtu." Generální ředitel ČT vidí též jako nezanedbatelnou výhodu Mariána Kleise v tom, že jako bývalý ředitel košického studia Slovenské televize nemá žádné vazby k brněnskému regionu.

Další změna se uskutečňuje na pozici vedoucího Komunikace. Generální ředitel ČT na dnešním jednání Rady ČT radní informoval o tom, že současného vedoucího a tiskového mluvčího Richarda Klatovského nahradí od poloviny listopadu Martin Švehla. "V krátké době dojde k rozdělení této funkce, přijde mluvčí ČT a Martin Švehla se bude plně věnovat řízení komunikace. Je to rozsáhlá agenda - chceme, aby se ČT představila veřejnosti novým způsobem, otevřeně a vstřícně. Chceme, aby Česká televize byla vnímána jako spolehlivý partner, aby byla lidem srozumitelná a blízká,“ uvedl generální ředitel ČT.


Mgr. Marián Kleis (53) absolvoval FAMU v oboru filmové a televizní režie. Pracoval jako dramaturg Slovenského rozhlasu a Slovenské televize (ST), následně jako režisér ST. V řídících funkcích pracuje od roku 1990, nejprve jako ředitel televizního studia Košice, jako ústřední ředitel ST, následně se živil na volné noze šest let jako režisér a od listopadu 1998 až doposud byl opět ředitelem televizního studia Košice. Hrál v bezmála desítce filmů, režíroval televizní inscenace, hrané filmy a bezpočet magazínů, publicistik a dalších televizních žánrů.

Ing. Martin Švehla (52) vystudoval VŠE v Praze, obor výpočetní technika, pracoval jako ekonomický novinář v televizním zpravodajství. Od roku 1990 byl mluvčím České národní banky, ředitelem odboru a ředitelem sekce ČNB. Od roku 2000 řídil soukromou komunikační agenturu v rámci finanční skupiny PPF, od dubna 2003 působí jako poradce v oboru veřejné komunikace.


Richard Klatovský, vedoucí Komunikace a tiskový mluvčí, ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.11.2003 • News chce být lídrem trhu satelitních televizí
10.11.2003 • Soud bude opět řešit, zda má ČT zaplatit penále za přenosový vůz
08.11.2003 • DPA: Televize Al-Džazíra mluví jazykem svých diváků
08.11.2003 • Česká televize opět na rozcestí
07.11.2003 • Zvýšení poplatků za televizi se zřejmě odkládá
06.11.2003 • Tisková zpráva ze zasedání RRTV dne 4.-5.11.2003

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist