Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 14:20:21   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

UPC odpovídá – 19. část

  Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 08.08.2003


Dostali jsme pro vás další odpovědi na dotazy, směřující ke kabelové společnosti UPC a její satelitní službě UPC Direct. V tomto pokračování nám tiskový mluvčí zodpoví 22 dotazů, proto příspěvek stejně jako posledně rozdělíme na dvě části. První polovinu si přečtete už dnes, na dalších jedenáct si počkáte do pondělí 11.8. Začínáme pěkně zostra:


Proč často odpovídáte tak mlhavě?

Odpovědi tiskového mluvčího by měly vyjadřovat postoj společnosti. Prohlásím-li, že např. zařadíme určitý kanál a ono to „nedopadne“, ostuda by padla na celou firmu. Příliš deklarovaný zájem může také povzbudit dodavatele, aby požadoval vyšší cenu. Nemohu rovněž komentovat různé spekulace nebo fámy, které mají za cíl „průzkum bojem“. Vzpomeňte si jen na všechny informační šumy, které předcházely zařazení Galaxie sport…


Jak je to s českou verzí National Geographic? Četl jsem, že od července má být tento kanál v češtině. Dnes je srpen a kde nic, tu nic…

Jde o mylnou informaci, kterou z internetových stránek National Geographic odvodil jeden z domácích internetových serverů. Dotázal jsem se přímo v ústředí NG a bylo mi řečeno, že tento kanál půjde nadále cestou českých titulků. Ty se budou rozšiřovat u stále více programů. Příprava české zvukové verze není zatím aktuální. Zavádějící informace by měly být na stránce National Geographic již odstraněny.


HBO avizuje prostřednictvím našeho internetového serveru spuštění dvou nových kanálů HBO 2 a AXN, a to v září, respektive v říjnu. Budete je mít na UPC Direct a v kabelovém vysílání?

To bude záležet na výsledku jednání mezi námi a HBO. Nejde totiž jen o prosté zařazení kanálů. Obě strany musí dohodnout řešení i mnoha dalších otázek, zejména finančních. Jen náklady na příslušné dekódéry pro hlavní stanice v kabelových sítích a s tím spojené instalační práce přijdou na milióny. V kabelových sítích rovněž musíme při zařazení nových kanálů vyřadit některé z již zavedených. A to je velmi citlivá otázka… Takže mohu potvrdit pouze to, že jednáme, že o oba programy máme zájem (ovšem ne za každou cenu) a že v rámci jednání jsme zažádali o registraci obou kanálů do našeho vysílání. To ovšem nemusí být určující. Nicméně neznám zatím nic, co by úspěchu jednání bránilo. O jeho výsledku pak budu neprodleně informovat.


Podle našich informací jste vedle AXN a HBO 2 žádali o registraci čtyř dalších programů. Které to jsou a kdy budou vysílány?

Ano. Podaná žádost se týká především kabelové televize. Jde o jeden kanál určený pro muže a o kanál, který budou mít v oblibě naopak ženy. Dále se jedná o jeden specifický sportovní kanál, slovenský hudební kanál a o informační kanál. Žádost o registraci představuje pouze jeden z dílčích kroků v jednání, která vedeme s různými dodavateli, podobně jako s HBO. A stejně jako v tomto případě platí – nic není jisté. V tomto případě to platí dvojnásob. Jednání vedeme mnoho a celá řada jich končí bezúspěšně.


14. a 15. července vám „zamrzával“ na satelitu obraz Reality TV, a dokonce i vypadl. Co se to dělo?

Tento problém byl způsoben dosud nezjištěným nelicencovaným subjektem, který se „vlomil“ do signálu firmy DMC (zajišťuje satelitní distribuci Reality TV) a pokoušel se vysílat svůj materiál na transpondéru a frekvenci DMC. Omlouvám se za způsobené problémy.


Nedávno byl zvolený nový ředitel ČT pan Jiří Janeček. Nezahájíte s ním rozhovory o možnosti zařazení naší veřejnoprávní televize do UPC Direct?

Rozhodně se na nové vedení České televize obrátíme. Jednali jsme již s předchozími vedeními a v tomto případě tomu bude nejinak.


TV Romantica mění od září svou tvář. Nebudete jednat se Zone Vision o jejím opětovném zařazení do nabídky UPC Direct?

Opětovné zařazení TV Romanticy je především v rukou managementu služby UPC Direct a vedení TV Romantica. Aby se celý krok vyplatil, musela by být Romantica touto cestou šířena i v Polsku, Maďarsku a na Slovensku. Výjimka jen pro ČR možná není.


Nepočítáte se zařazením nějaké jiné cizojazyčné televize do paketu UPC Direct? Zájem by byl zejména o BBC World, ESPN sport, Fox, ITV, Nickelodeon či hudební TMF.

Platí tatáž odpověď jako v případě Romanticy. Toto rozhodnutí je v kompetenci managementu mimo ČR. Obecně platí, že by musely být touto cestou šířeny i v Polsku, Maďarsku a na Slovensku. Výjimka jen pro ČR možná není.


Nabídne Galaxie sport někdy italskou fotbalovou ligu?

Zeptal jsem se za Vás jednatele Galaxie sport p. Jiřího Hojgra a odpověď Vás určitě potěší. Italská Série A bude na Galaxii sport opravdu zařazena, a to již od 31.srpna. Dále už cituji ze zprávy, kterou mi zaslal: „Na vlastní oči bude možné sledovat výkony Pavla Nedvěda, který se vypracoval do role hlavní osobnosti Juventusu Turín, Marka Jankulovského v Udinese či Martina Jiránka v Reggině. Italská Serie A nabídne skutečně vzrušující a kvalitní podívanou. Galaxie sport odvysílá celkem 34 exkluzivních přímých přenosů a každý týden Magazín Série A.“


Těším na MS v atletice na Eurosportu. Slyšel jsem, že tento program připravoval řadu speciálních rozhovorů s různými atlety. Kdo tam bude od nás?

Roman Šebrle. Rozhovory s nejvýznamnějšími sportovci budou uváděny ještě před začátkem MS v atletice (tj. 23. srpna) a náš desetibojař Roman Šebrle „přijde na řadu“ 20. srpna..


Jaké ceny bude přenášet MTV?

MTV doopravdy cenami nešetří. V srpnu předá nejlepším autorům videoklipů ceny nazvané MTV Video Music Awards 2003. Přímý přenos předávání cen z newyorské Radio City Music Hall můžete vidět na MTV v noci z 28. na 29. srpna od 2 hodin. V listopadu pak chystá MTV předávání i nám dobře známých cen MTV Europe Music Awards.


dr.František Malina
Public Relations Director
UPC Česká republika, a. s.




Doplnění redakce:

Přečetli jste si první polovinu devatenáctého pokračování odpovědí tiskového mluvčího UPC ČR, a.s., které exkluzivně poskytuje čtenářům serveru satCentrum a týdeníku Satelit-Parabola. Děkujeme p.Františkovi Malinovi za jeho odpovědi. Dalších jedenáct odpovědí z tohoto pokračování uveřejníme v pondělí 11.8.2003.

Kromě otázek, které jsme mu zaslali na základě vašich reakcí v diskusi pod minulým pokračováním na našem webu, nezapomněl ani na aktuální téma, které hýbe posledními dny - zařazení nových programů do nabídky UPC. Zejména je zájem o kanál HBO2. Jsme rádi, že tiskový mluvčí pravidelně sleduje i náš server. V dnešním a pondělním pokračování však narazíme i na otázky čtenářů týdeníku Satelit/Parabola a na dotazy zaslané na Zákaznické centrum UPC. Děkujeme za odpovědi. Oceňujeme, že je UPC ochotno takto každý měsíc komunikovat se čtenáři našeho webu, z nichž mnozí ani nejsou abonenty služby UPC Direct.

Abychom předešli opětovným výtkám některých z vás, zopakujeme znova náš názor na to, zda v serii UPC odpovídá uveřejňovat či neuveřejňovat odpovědi k programovým otázkám. Někteří z vás píší, že je nezajímají a že by se vůbec neměly v odpovědích vyskytovat. S tím se dá polemizovat, protože naopak zase někteří právě takové příspěvky vyhledávají. Web satCentrum je informačním, nikoliv pouze technickým webem, snažíme se být centrem SAT a TV příjmu. Tedy aby návštěvník u nás našel vše, co ho zajímá – zpravodajství, přehledy družic, aktuální TV program domácích i satelitních stanic, burzu i diskusi. Nebudeme se tedy vyhýbat ani programovým otázkám, proč by je nemohl čtenář najít i u nás? Pokud vás taková témata nezajímají, můžete je ve čtení přeskočit.

Také názor, že by měl náš seriál UPC odpovídá už skončit by se řadě lidí, co takřka celý první rok po spuštění UPC Direct marně volali po komunikaci, asi nelíbil. Podívejte se na reakce slovenských čtenářů, kteří poukazují na to, že dosud „jejich“ UPC nereagovalo. Ale i zde už se situace lepší, neboť jsme již dostali kladnou odpověď od slovenského UPC na naši nabídku poskytnout mu prostor k zodpovězení dotazů slovenských satelitních a kabelových diváků. Protože jsme společný česko-slovenský satelitní web, jsme tomu upřímně rádi. Naše dotazy od slovenských čtenářů jsme již předali tiskovému mluvčímu UPC Slovensko, p.Šalingovi a v těchto dnech očekáváme jeho odpovědi.

Tolik dnešní první část, už v příštím pokračování může být i odpověď na váš dotaz – stačí se zeptat, třeba hned teď, v diskusi pod tímto článkem. Všechny vaše otázky předáme jak do Prahy, tak i do Bratislavy.

A ještě na úplný závěr: Zajímá vás, jaký je program kabelových televizí HBO, Spektrum a SuperMax na tento měsíc? A co budou dávat příští měsíc? Dozvědět se to můžete již dnes, pokud si na našem webu v sekci TV program stáhnete přehled pořadů uvedených stanic na měsíc srpen a září. Na stejném místě také pro vás přinášíme týdenní podrobné vysílací přehledy televizí Galaxie sport a metropolitní TV Praha a Hradec Králové.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 28   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.08.2003 • Speedway World Cup 2003 na Galaxii-sport
24.07.2003 • Série DTM na Galaxii sport
09.07.2003 • Letná kampaň UPC Direct SR [ 2 ]
01.07.2003 • Aktuální letní nabídka pro nové zákazníky UPC Direct [ 5 ]
23.06.2003 • UPC odpovídá – 18. část - dokončení [ 27 ]
20.06.2003 • UPC odpovídá – 18. část [ 15 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
2 / 2

  Můj příspěvek 

08.08.2003 11:46 • Petr
Některé dotazy,nebo co to zde předvádíte jsou dost stupidní!
 
 
  Môj príspevok 

08.08.2003 11:08 • juzek
pan Malina to tu vyjádřil:Přednost ma Madarsko,Polsko a CZ s SK na to není prostor (to pro ty co chtějí něco dodat např.ČT a jiné)Pro rozšíření je místo jen na úkor kvality,no a kvalita již dnes je na blinkání!A pronajem dalšího transpordéru (nebudte bláhový) nedávno jeden vraceli !!!
 
 
  Môj príspevok 

08.08.2003 10:27 • anonym
Možná kdyby někdo napsal které programy chtějí do té kabelovky tak zjistíme že v directu třeba už jsou, pro ženy Club, pro muže Motors.....
 
 
  Môj príspevok 

08.08.2003 10:16 • Jimmy
p.Malina je puze obětní beránek, který nic neví.O všem rozhoduje a řídí UPC mimo republiku.Ostatní věci co nám tady sděluje, si můžeme dávno přečíst se satcentrum nebo praboly.

HBO chce svůj program HBO2 poskytovat zdarma, tak nevím co znamena ”instalační práce přijdou na milióny” asi nás už připravujou na další zdražení.

Spíš by mě zajímala jedna věc, zda je už kapacita Astry pro UPC konečná nebo zda je možné rozšířit o nějaké nové programy ”Podaná žádost se týká především kabelové televize”.Asi se jedná o cenu za pronájem Astry, UPC už nená peníze na pronájem dalších transpondérů ???, proto víc neuvidíme.To je můj názor.
 
 
  Můj příspěvek 

08.08.2003 10:09 • dxmichael
Zacali ste z ”ostra” ? Co na tom bylo ”ostre” ? Tak jestli je otazka na ”mlhave odpovedi” byla ”ostra”, tak ja nevim...

A Malinko, kdo/co je ”nezjistny nelicencovany subjekt”?? Pros proste nenapises, ze se tam v Holandsku zase zhulili a zkouseli ”upgrade hardwaru” ?On ten obraz je ted urcite lepsi :-) !

A co budou davat na MTV?A o kom bude rec na Eurosportu? To nikoho nezajima!

Rad bych nekde videl Malinovu fotku.Uz dlouho sem nebyl v cirkuse a nevidel sem poradneho klauna. ( oooo,bylo to ted moc ”ostre” ? )

Ale ok, v jednom s Malinou souhlasim.A to s informacemi o zarazeni novych programu.Je to jako prestup fotbalisty.Taji se to do posledni chvile, kuli cene...to je bezny.
 
 
  Dristy, dristy a znovu dristy 

08.08.2003 09:48 • Hannibal
Neviem, preco sa pan Malina vyjadruje k otazkam jednotlivych programov (co kde kedy bude, aky rozhovor, aka udalost ...). Myslim, ze by si mal hladiet iba to, ktory program bude zaradeny do ponuky UPC a hlavne konecne vysvetlit ubohu technicku kvalitu programov prenasanych UPC cez satelit. Myslim, ze za 3 roky sme sa na tuto otazku nedockali a pritom pre TV vysielanie je asi kvalita obrazu rozhodujuca, alebo nie, pan Malina a cele UPC ?
 
 
  Nezaujimave 

08.08.2003 08:58 • twinsen
Vzhladom na nulovu informacnu hodnotu odpovedi je mozno dobre celkom zrusit tuto rubriku...
 
 
  Redakce 

08.08.2003 05:49 • juzek
Nedelejte si problém co zveřejnovat a ten seriál ať pokračuje.Už mi po Volejte řediteli moc te srandy nezbylo.A kdybyste to zrušili už by té legrace moc nezbylo.A ta odpoved na zamrzávání Reality je supeeeeeer !!! tak dosud nezjištěný nelicencovaný subjekt :-))))))))) u ostatních ty kostičky taky cooooo
 
 
Celkový počet komentářů: 28 / zobrazují se: 21 ... 28

|<«12»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist