Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 23:29:04   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

UPC odpovídá – 19. část - dokončení

  Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 11.08.2003


Pokračujeme dalšími odpověďmi na dotazy, směřující ke kabelové společnosti UPC a její satelitní službě UPC Direct. V tomto pokračování nám tiskový mluvčí např. zodpoví dotazy k Romantice či internetu Mistrál. Hned v úvodu předestřeme i to, že opět nebudou chybět ani odpovědi k programovým otázkám. Pokud vás taková témata nezajímají, můžete je ve čtení přeskočit.


Český teleshopingový kanál NAT1 zahájil vysílání a má prý zájem být i v sítích UPC. Objeví se i na satelitu?

Nic není vyloučeno. Obecně ovšem pro tento typ vysílání platí specifické podmínky, kdy kanál odvádí část svých výnosů kabelové televizi. Dostaneme-li nabídku, posoudíme ji.


Jak pokročila jednání s TV Primou. Dočkáme se jí ještě letos v UPC Direct?

Zůstávám opatrným optimistou.


Nedala by se přidat do UPC i nějaká slovenská televize - Markíza, JOJ, Music Box anebo STV?

Markízu nabízíme v kabelových sítích, s TV Music Box jednáme a v případě JOJ a STV vše závisí na postoji jejich vedení. V tomto směru jsme schopni zařadit tyto televize do kabelové sítě a vyjednat co nejlepší podmínky pro zařazení na UPC Direct.


BBC Prime má vysílat 24 hodin denně. Vy však vysíláte její program pouze do půlnoci. Pak je tam až do rána něco jiného….

Od 1.00 do 7.00 se na frekvenci BBC Prime vysílá BBC Learning. Ovšem to je část BBC Prime.


Kolegyně mě informovala, že na Romantice mají proběhnout velké změny. Jaké to budou?

Váš dotaz jsem předlložil zástupci Romanticy Martinu Kocourkovi ze společnosti Zone Vision a zde je odpověď. Od 1.září bude Romantica vysílat 24 hodin denně. Již od 15.srpna se na Romantice budete moci setkat i s jinými formáty než telenovelami – 15., 16. a 17. srpna to bude koncert Latin America Unplugged.Romantica přestane vysílat opakující se bloky a přejde na tradiční program, který bude vytvářen pro různé části dne a různé cílové skupiny. Ubudou upoutávky. Programy již nebudou začínat v celou hodinu a budou představeny také krátkometrážní snímky, jako jsou cestopisy nebo hudební klipy Upoutávky budou navíc dabovány. A co především: především – Romantica uvede pravidelný blok programů zaměřených na mladé diváky. Nebude se jednat o telenovely ale jiné dramatické formáty z anglosaských zemí. Změny budou blíže představeny tisku 20. srpna.


Bude na Romantice i něco pro mladší?

Určitě. Již brzy poběží seriál (nejen pro teenagery ) Škola slávy. Je o mladých lidech na umělecké škole, která je připravuje pro profesionální dráhu tanečníků, zpěváků či herců. Od října pak stanice chystá nový seriál Edgemont o partě mladých lidí z kanadského Vancouveru.


Manžel mě upozornil na jeden pořad na Reality TV. Myslím, že se jmenoval Za mřížemi. Jednalo se o nějaký speciál z ženské věznice?

Jedná se dokonce o seriál a byl natáčen v australských věznicích. Ukazuje, jaké to je být matkou, dcerou nebo manželkou za mřížemi. Některé z nich si odpykávají tresty za loupeže, vraždy, jiné za pašování drog … Jde o ojedinělé životní příběhy a jsou vysílány každou neděli po 22 hodině.


Zaujaly mě letní hudební večery na TV5. Co se chystá během léta?

TV 5 nabídne 15. srpna jazzový festival v Montrealu a latinskoamerický večer. Na konci srpna a začátkem září pak bude TV5 vysílat poctu Léovi Ferré a Jacquesi Brelovi.


Na našem srazu v Českých Budějovicích jsem se dozvěděl, že se má někde na kabelové televizi vysílat pořad o Harley Davidson. Kde a kdy to má být?

Pořad Harley: vysněný stroj poběží 31. srpna ve 21:00 hod. na Discovery u příležitosti oslavy 100 let od vzniku stroje. S Discovery se mimo jiné podíváte do továrny, která přežila obě války.


Budou se měnit přístupové karty abonentů UPC Direct nebo se plánuje přechod na jiný systém kódování, jako jsme toho svědky např. u polské ”Wizji”, německého Premiere či ruského NTV plus? Snížil se počet ”černých” diváků UPCDirect?

S ohledem na boj proti nelegálnímu příjmu tyto informace předem nesdělujeme


Internet v kabelovkách UPC - Mistrál prý čeká od podzimu výrazné zrychlení. Budete ho zavádět v Ostravě, Olomouci a jiných městech? V Ostravě se prý slibuje už dva roky!

Ano. V průběhu podzimu skutečně uvažujeme o velkých změnách v našem kabelovém internetu, které by se měly dotknout i rychlosti. Rádi bychom totiž zachovali jeho největší přednost, a sice zákaznicky velmi výhodný poměr technické kvality a rychlosti k ceně. Letos hodláme investovat na přípravu sítí stovky miliónů korun. Nicméně budeme dokončovat sítě především v Praze a v Brně. Do dalších měst se letos pravděpodobně nedostaneme. V Olomouci pak nemáme vlastní síť. Přesné informace může dávat jen naše Zákaznické centrum a nikdo jiný nic slibovat nemůže

dr.František Malina
Public Relations Director
UPC Česká republika, a. s.



Doplnění redakce:

Přečetli jste si druhou část devatenáctého pokračování odpovědí tiskového mluvčího UPC ČR, a.s., které exkluzivně poskytuje čtenářům serveru satCentrum a týdeníku Satelit-Parabola. Děkujeme p.Františkovi Malinovi za jeho odpovědi. Oceňujeme, že je UPC ochotno takto každý měsíc komunikovat se čtenáři našeho webu, z nichž mnozí ani nejsou abonenty služby UPC Direct.

Tolik devatenáctá část, už v příštím, jubilejním pokračování může být i odpověď na váš dotaz – stačí se zeptat, třeba hned teď, v diskusi pod tímto článkem. Všechny vaše otázky předáme jak do Prahy, tak i nově do Bratislavy.

A ještě na úplný závěr: Zajímá vás, jaký je program kabelových televizí HBO, Spektrum a SuperMax na tento měsíc? A co budou dávat příští měsíc? Dozvědět se to můžete již dnes, pokud si na našem webu v sekci TV program stáhnete přehled pořadů uvedených stanic na měsíc srpen a září. Nově je zde i program HBO2 na druhou polovinu září (startuje až 15.9.). Na stejném místě také pro vás přinášíme týdenní podrobné vysílací přehledy televizí Galaxie sport a metropolitní TV Praha a Hradec Králové.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 7   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.08.2003 • Premier League 2003/2004 na Galaxii sport
12.08.2003 • Horký podzim s UPC – II. [ 3 ]
08.08.2003 • UPC odpovídá – 19. část [ 28 ]
03.08.2003 • Speedway World Cup 2003 na Galaxii-sport
24.07.2003 • Série DTM na Galaxii sport
09.07.2003 • Letná kampaň UPC Direct SR [ 2 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Romantica 

16.08.2003 10:16 • Milsch
PS: koncert vysilala pouze POLSKA ORIGINALNI ROMANTICA a ne to co VY vysilate po kabelu !!!!
 
 
  Romantica - koncert není ?!!!! 

16.08.2003 10:11 • Milsch
Tak pane Malino, kde je ten slibovany koncert na Romantice ?!

Je 16.8. 10:10 a muzu ledatak sledovat dalsi dil jedne z ”uchvatnych” telenovel !!!
 
 
  NAT1 

15.08.2003 09:32 • Jiří
Proboha, proč by měla stanice NAT 1 žijící z prodeje zboží zabírat cenné bity v UPC Direct? To jim ještě předplatitelé budou hradit provoz? Stanice takového charakteru přece do předplatitelské platformy vůbec nepatří, ti mají vysílat volně a na svůj náklad. Zařazení této stanice do UPC Direct by logicky mělo opět dopad na kvalitu obrazu kanálů, za které si platíme.
 
 
  redakcia 

14.08.2003 21:27 • anonym
prave mi napadlo, ze som uz viac ako rok prihlaseny na odber noviniek a naposledy prisiel mail niekedy pred rokom, odvtedy nic.
 
 
  @anonym: UPC ČR 

11.08.2003 21:42 • Redakce
Zdravím, jak vidíte už v záhlaví u autora a také u podpisu na konci bloku otázek, odpovídal tiskový mluvčí UPC ČR, a.s. Přestože je dost otázek společných i pro slovenské UPC v kabelu a programová nabídka UPC Direct je totožná i pro Slovensko, určitě nejen vám chybí i odpovědi tiskového mluvčího UPC Slovensko, p.Šalinga. Slíbil nám dodat odpovědi na položené otázky, zatím se ale tak nestalo. Jak je dostaneme, hned je zveřejníme. Ještě k doméně - jsme společný česko-slovenský web, po zadání www.satCentrum.sk vám naběhne slovenské menu, pokud zadáte www.satCentrum.cz anebo www.satCentrum.com, zvolíte české menu. Jazyk lze také kdykoliv přepnout kliknutím na vlaječku v pravém horním rohu. Články jsou však společné a v řeči podle autorů - některé jsou v češtině, jiné ve slovenštině.
 
 
  Môj príspevok 

11.08.2003 21:11 • anonym
nie je mi stale jasne, on odpoveda len pre cechov-ceske UPC alebo aj pre slovakov?

Lebo stale tu chodim cez domenu .sk.
 
 
  Redakce 

11.08.2003 00:12 • juzek
Skláním se před vaší aktualizaci - spíte vůbec ?
 
 
Celkový počet komentářů: 7 / zobrazují se: 1 ... 7

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist