Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 12:25:32   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Pohled přes Kanál: Daří se Freeview, v zisku je poprvé i BSkyB

  Autor: TSI, -čtk-, M&M , e-mail: info@mam.cz Přidané: 14.08.2003


Britská satelitní televize BSkyB několik dní po získání lukrativních práv na přenosy nejvyšší anglické fotbalové soutěže oznámila první roční zisk za posledních pět let. Firmě se rovněž podařilo výrazně zvýšit počet zákazníků. Počet britských domácností, které se připojují na službu digitální terestrické televize Freeview se od loňského října téměř zdvojnásobil.


Počet domácností s Freeview se zdvojnásobil

Počet britských domácností, které se připojují na službu digitální terestrické televize Freeview se od loňského října téměř zdvojnásobil. Počátkem července t. r. přijímá tuto službu DVB-T asi 1,51 miliónů domácností ve srovnání s počtem 763 tisíc domácností před devíti měsíci – to ukazují čísla Institutu odborníků na reklamu (the Institute of Practitioners in Advertising).

Diváci digitální televize přestávají využívat služeb kabelové televize – pouze 2,16 miliónů domácností bylo připojeno na začátku tohoto měsíce, tzn. snížení z počtu 2,52 miliónů na začátku t. r. Naproti tomu počet předplatitelů digitální satelitní nabídky se začátkem července zvýšil na 6.47 miliónů domácností. Diváci digitální televize nyní zahrnují 40 % z domácností ve Velké Británii, což znamená, že za poslední rok došlo ke zvýšení z podílu 36,2%.


BSkyB se dopracovala k prvnímu ročnímu zisku za pět let

Britská satelitní televize BSkyB několik dní po získání lukrativních práv na přenosy nejvyšší anglické fotbalové soutěže oznámila první roční zisk za posledních pět let. Výsledek překonal odhady analytiků a firmě se rovněž podařilo výrazně zvýšit počet zákazníků.

BSkyB uvedla, že hrubý zisk bez započítání mimořádných položek dosáhl za rok do konce června 260 milionů liber (416,3 milionu USD) po předchozí ztrátě 22 milionů liber. Tržby se zvýšily o 15 procent na 3,19 miliardy liber. Analytici předpokládali zisk kolem 230 milionů GBP a tržby 3,16 miliardy GBP. Naposledy vykázala firma zisk v roce 1998, kdy nástup konkurenční ITV Digital vyvolal brutální válku obou médií. Konflikt skončil loňským pádem ITV Digital a posílením pozice klíčového článku globálního satelitního impéria magnáta Ruperta Murdocha.

Odchod ITV Digital z trhu přivedl k BSkyB bývalé zákazníky této firmy a analytici čekají, že společnost bude díky tomu v dalších letech ziskovost dále zvyšovat. Počítá se i s tím, že bude obnovena výplata dividendy.

Počet přímých předplatitelů BSkyB vzrostl jen za poslední čtvrtletí roku o 133.000 na 6,8 milionu. Generální ředitel firmy Tony Ball vyjádřil přesvědčení, že firma splní svůj cíl dosáhnout sedmi milionů zákazníků do konce tohoto kalendářního roku.

Firma navíc díky zvýšení cen a posílení dražšího servisu Sky+ zvedla průměrný výnos z jednoho zákazníka. Poměr odhlášení klesl za rok o více než jeden procentní bod na 9,4 procenta.

Na konci minulého týdne BSkyB získala na další tři sezony všechny čtyři balíky anglické Premier League a za 138 přenosů zaplatila 1,024 miliardy liber. To bylo méně, než kolik dala za současnou tříletou smlouvu, která vyprší po nadcházející sezoně a v níž měla méně přenosů. Firma vybudovala zákaznickou základnu právě díky přenosům z anglické ligy.

Zdroj: TSI, -čtk-, M&M


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.08.2003 • Maďarské lokální televizní stanice se spojují do sítě a míří na satelit [ 1 ]
12.08.2003 • Nové televizní programy pro polské diváky [ 10 ]
07.08.2003 • Vybudování nové Irácké TV nebude snadné
18.07.2003 • Bosh a RTL Newmedia připravují experimentální pilotní projekt MHP
08.06.2003 • Grundig končí…
18.05.2003 • Londýnský veletrh Mediacast 2003

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist