Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 12.05.2024 - 02:20:00   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Stand Up Comedy Na stojáka! na HBO

  Autor: PR Press HBO, ČR , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 11.12.2004


Filmový kanál HBO připravil ve spolupráci s produkční společností Total HelpArt T.H.A. velké překvapení pro milovníky dobrého humoru a odvážných textů: zábavný pořad Na stojáka.Myšlenka pořadu vychází ze žánru v zámoří oblíbeného, u nás ale téměř neznámého, tzv. stand up comedy show, tedy skeče jednoho herce, který se snaží pobavit publikum jen za pomoci svého umu a mikrofonu.

Historii tzv. stand up comedy show najdeme v amerických a britských pohostinstvích, kde se různí baviči přetahovali o nekorunovaný titul krále zábavy. „Těm nejlepším pak hostinští platili útratu a zvali si je častěji, protože drželi v hospodě štamgasty. Někteří se postupně vypracovali až do různých zábavních podniků, a to všechno dávno před tím, než vzniklo televizní vysílání,“ říká producent pořadu Ondřej Trojan.

První středoevropská série stand up comedy vznikla v polské pobočce HBO již v květnu 1998, kde od počátku svého vysílaní slaví velký úspěch. Na základech úspěšného polského pořadu Na stojáka se rozhodla stavět i Česko-Slovenská pobočka HBO Central Europe, a proto vyzvala společnost Total HelpArt T.H.A., aby pro ně tuto stand up sérii vyrobila.

„Jelikož máme rádi divadlo i film a jelikož máme rádi i nějakou tu „švandoprdku“, rozhodli jsme se po krátké zralé úvaze se tohoto úkolu zhostit,“ řekl producent Ondřej Trojan. Producent Ondřej Trojan nejprve oslovil známé tváře z řad komiků. Ti z nich, kteří projevili zájem, se během měsíce října a listopadu sešli na dvou veřejných představeních nejdříve předpremiérově v Divadle na Dobešce, potom již za přítomnosti televizních kamer v Lucerna Music Baru.

Výstupy každého z komiků trvaly od několika málo vteřin až po deset minut; některým se to tak zalíbilo, že účinkovali i vícekrát. Základem bylo vtipné mluvené slovo, někdy proložené zpěvem, taneční či pantomimickou vložkou. Ze sestřihu těchto dvou dvouhodinových živých představení vzejde šest půlhodinových dílů pořadu Na stojáka. Režie záznamu těchto večerů se chopil zkušený profesionál Zdeněk Tyc. „Počítáme s tím, že ve střižně bude hodně odpadu, zato však žádný uměle přidaný smích. V sále jsme měli spoustu kamer, abychom zaznamenali co nejvíce okamžitých reakcí,“ dodal režisér Zdeněk Tyc.


Účinkující:

V prvních šesti dílech se představí asi třicítka domácích hereckých hvězd. Tomáš Hanák, Lenka Vychodilová, Marek Daniel, Petr Čtvrtníček, Martin Zbrožek, Lumír Tuček, Robert Nebřenský, Tomáš Matonoha, Luděk Sobota, Anna Polívková, Věra Víchová, Ester Kočičková, Jana Tučková, Václav Koubek a další.
„Do budoucna bychom chtěli účinkující vybírat oběma směry - ´vyzobávat´ i z těch hodně známých tváří i hledat tváře neznámé,“ řekl Ondřej Trojan.


Název a logo Na stojáka:

„Stand up comedy nemá český překlad a název Na stojáka nám připadl nejpříhodnější. Je v něm obsaženo to, že showman na pódiu stojí a jeho jedinou pomůckou je právě mikrofon. Logo použité k propagaci tohoto pořadu - mikrofon s tryskami - zde symbolizuje jednak raketu, tedy úspěšný start jednotlivých bavičů, či „erektivní výstřik“ potence. Herec nemá u sebe jiné prostředky než mikrofon,“ podotkl Ondřej Trojan.


Pro koho je pořad určen:

Vysílací čas si HBO určila na 22 hodinu. Důvodem je obava z toho, že humor herců bude určen zejména pro dospělé publikum. Televize proto raději zvolila pozdější čas vysílání, aby kvůli případným vulgarismům či slovním narážkám „nenarazila“. Na druhou stranu však tvůrci pořadu nechtějí hercům jejich čísla cenzurovat, hranice humoru chtějí nechat na nich. Nicméně, jak uvedl Martin Cepek za HBO, televizi by nevadilo, kdyby předváděný humor byl „na hraně, možná i za hranou“. Právě z toho důvodu je tato forma pořadu tak oblíbená. V Polsku patří na první místo ve sledovanosti a předčí i americké filmové trháky.


Vysílání:

Premiérové uvedení prvního dílu šestidílné pilotní série proběhne na HBO před vánočními svátky dne 17. prosince ve 22:00.

Opakování 1. dílu:
22. prosince ve 22:00
25. prosince ve 00:10 (to znamená 10 minut po půlnoci už 26. prosince)
31. prosince ve 23:25

Od nového roku budou premiéry nových dílů vysílány každý první pátek v měsíci (se třemi až čtyřmi reprízami).


PR Press HBO, ČR


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.12.2004 • Knižní svět – nový pořad České televize
07.12.2004 • Aleš Juchelka on-line na webu ČT
07.12.2004 • Dievča za milión najsledovanejšou reláciou TV JOJ [ 2 ]
07.12.2004 • SuperStar“ sledovalo už viac ako 1,5 milióna divákov
06.12.2004 • Závěrečný díl Pojišťovny štěstí se stal 3. nejsledovanějším pořadem letošního roku!
06.12.2004 • Katarína Ivanková vypadla z Dievčaťa za milión

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist