Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 12:13:44   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - DVB-T | Články
 

Průběh zavádění DVB-T v rýnsko-mohanské oblasti

  Autor: Petr Miklík, satCentrum , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 22.12.2004



V březnu 2004 Úřad pro soukromé vysílání spolkové země Hesensko (LPR Hessen) vyhlásil výběrové řízení na digitální vysílací kapacity pro projekt DVB-T v rýnsko-mohanské oblasti. V květnu 2004 se přihlásilo dvacet provozovatelů: jedenáct celoplošných televizních provozovatelů, dva provozovatelé regionální televize a sedm poskytovatelů teleshoppingových programů a jiných mediálních služeb. Po bedlivém prozkoumání mohl úřad konstatovat, že všech dvacet žádostí je v zásadě vhodných pro udělení licencí.

Poněvadž vysílací kapacity postačovaly jen pro dvanáct provozovatelů, úřad provedl výběr mezi uchazeči. To bylo rozhodnuto v září 2004. „Naší volbou jsme se chtěli postarat o co nejlepší programové předpoklady, aby to digitální televizi v rýnsko-mohanské oblasti dopomohlo k úspěchu ", řekl pan Winfried Engel, předseda úřadu.

Dne 6. 12. 2004 bylo zahájeno digitální vysílání dvanácti soukromých programů, takže nabídka programů DVB-T nyní zahrnuje více než dvacet televizních programů. Území, kde je možné přijímat signál, se rozprostírá od Gießenu až k Ludwigshafenu a od Rüdesheimu až k Aschaffenburgu. Více než šest miliónů obyvatel může s příslušným technickým vybavením přijímat tyto programy. V oblasti v blízkosti vysílačů postačí pokojová anténa.

Zavedení DVB-T na rýnsko-mohanském území byl společný projekt spolkových zemí Bádenska-Württemberska, Porýní-Falci a Hesenska – za účasti nynějších státních úřadů, úřadů pro média spolkových zemí, veřejnoprávních institucí a soukromých provozovatelů programu. Koordinace byla úlohou řídícího výboru v čele s LPR Hessen.

„Úřady pro média ze spolkových zemí Bádensko-Württembersko, Porýní-Falci a Hesenska projekt DVB-T společně podporovaly, neboť zavedení nové techniky se nemůže zastavit na hranicích spolkových zemí. Zde jsme převzali tvůrčí a řídící funkci, aby digitalizace byla zavedena spravedlivě pro ty, kterým je to určeno. Jako zástupcům zájmů veřejnosti se nám podařilo, skloubit dohromady politiku, vysílatele a technické služby a tak jsme dopomohli tomu, prosadit vysílání DVB-T i v rýnsko-mohanské oblasti “, řekl profesor Wolfgang Thaenert, ředitel úřadu LPR Hessen a předseda řídícího výboru pro DVB-T v rýnsko-mohanské oblasti. „Nyní jde o to, i divákům v severním Hesensku nabídnout terestrický příjem veřejnoprávních i soukromých televizních programů prostřednictvím DVB-T. Vyhlášení výběrového řízení pro udělení vysílacích kapacit provozovatelům soukromých televizních programů a mediálních služeb se uskuteční v lednu 2005", oznámil pan Thaenert.


Zdroj: Infosat.lu, 20.12.2004, volně upraveno a zkráceno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.12.2004 • Digitálna televízia bude do 10 rokov povinná [ 4 ]
23.12.2004 • TV Nova se nepřihlásila do řízení na digitální licence [ 3 ]
22.12.2004 • V pondelok odštartovalo digitálne vysielanie vo Zvolene
07.12.2004 • Plánovací setkání DVB-T v Polsku
03.12.2004 • Zavedenie DVB-T na Slovensku bude problematické [ 5 ]
03.12.2004 • Digitální Krumlov a jak dál?

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist